Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nedeni ufak bile olsa uzayan ve büyüyen tartışmalar

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Bagurel, yazdiginiz kitaplari en kisa zamanda okuyacagim, dilerim ben de faydasini gorurum. Aslinda Yunus Emre nin "ilim kendin bilmektir" dedigi gibi aslinda kendimizi bulabilsek, anlayabilsek, kendimizi tam anlamiyla taniyabilsek, dusunce ve hareketlerimizin sorumlulugunu ustlenebilir, kendimizle olan sorunlarimizi cozebilirdik. Sizin de belirtdiginiz gibi o zaman diger insanlari anlamak, onlarla olan sorunlarimizi halledebilmek de cok daha kolay olkurdu. Cocuk yetistirme konusunda dusuncelerinize katiliyorum, cocuklara cok kucuk yaslarda sorumluluk almayi ogretmek gerek, anne baba olarak baslarinda baki kalabilecegimizin, omurleri boyunca onlara kol kanat gerebilecegimizin garantisi yok. Ayrica cocuklara sorumluluk vermek bir nevi ozguvenlerini gelistirmek demek. Kiziniz her ne kadar gorevlerini cabuk unutsa da,sabahlari kendi kendine kalkarak, hazirlanarak aliskanlik kazanmasi gerekiyor, yapamadigi zamanlarda ogretmenindan ceza almasina goz yummaniz gerekiyor ki bedel odemeyi ogrensin. Size nacizane tavsiyem, esinize eger okumayi seviyorsa bu konularla ilgili kitaplar hediye edin, bilgi edinmesini saglayin. Keske imkan olsa da, her anne baba universitelerden ucretsiz cocuk psikolijisi dersi alabilse, dunya ne kadar degisik olurdu.
    Last edited by delin-quency; 10-08-2013, 07:59 AM.

Yorum

Delin-quency, okuduklarım arasında sarsıcı ve etkileyici olan iki kitap var: Tanrılar Okulu (Stefano D Anna) ve Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı (Stephen Covey). Bu kitaplar beni baştan aşağı etkiledi.

Yorum

İşleniyor...
      X