Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eşimle ayrılıyoruz ama böyle de mutsuz hissediyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Yazılarının çoğunu okudum ablacım.

Kocanız bence sizi kendinden üstün görmeye tahammül edemiyor ve size karşı olan sevgi ve saygı aşırı tükenmiş durumda gözüküyor.6 yıl az bir süre değil.Aranızda yaşanan olayları burada kimse tam olarak bilemez.Size karşı olan tutum ve davranışı kendinize olan özgüveni sarsmış durumda.
    Şunu unutmayın bu hayat sizin ve sizin hayatınızdan önemli 2. bir şey olamaz.Bu yüzden sizin hayatınızı zedeleyecek hiç bir şeye tahammül etmeyin.

Bence ilk olarak aranızdaki saygı ve sevgiyi arttıracak davranışlarda bulunun birbirinize diyebilirim.Ben hiç bir ailenin bozulmasını istemem çünkü.
    Ama gerçekten olmayacak durumda ise kendi ayaklarınız üstünde dim dik durmayı da bilmek gerekir.

Hiç bir insan hiç bir insana fiziksel zarar veya sözlü de olsa zarar vermeye hakkı yok.
    Gerek polis teşkilatı gerek hukuk insanlara bu gibi durumlarda destek vermek için gerekiyor.Bunu da unutmamak gerek.

Her insan hayatta iyi ve kötü günler görür.Kötü giden günleri de iyi günlere çevirmek bizim elimizde...

Not : Bence bu durumda kesinlikle iyi bir uzmana danışmak gerek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BirineMiBenZeTTiN View Post
      Yazılarının çoğunu okudum ablacım.

Kocanız bence sizi kendinden üstün görmeye tahammül edemiyor ve size karşı olan sevgi ve saygı aşırı tükenmiş durumda gözüküyor.6 yıl az bir süre değil.Aranızda yaşanan olayları burada kimse tam olarak bilemez.Size karşı olan tutum ve davranışı kendinize olan özgüveni sarsmış durumda.
      Şunu unutmayın bu hayat sizin ve sizin hayatınızdan önemli 2. bir şey olamaz.Bu yüzden sizin hayatınızı zedeleyecek hiç bir şeye tahammül etmeyin.

Bence ilk olarak aranızdaki saygı ve sevgiyi arttıracak davranışlarda bulunun birbirinize diyebilirim.Ben hiç bir ailenin bozulmasını istemem çünkü.
      Ama gerçekten olmayacak durumda ise kendi ayaklarınız üstünde dim dik durmayı da bilmek gerekir.

Hiç bir insan hiç bir insana fiziksel zarar veya sözlü de olsa zarar vermeye hakkı yok.
      Gerek polis teşkilatı gerek hukuk insanlara bu gibi durumlarda destek vermek için gerekiyor.Bunu da unutmamak gerek.

Her insan hayatta iyi ve kötü günler görür.Kötü giden günleri de iyi günlere çevirmek bizim elimizde...

Not : Bence bu durumda kesinlikle iyi bir uzmana danışmak gerek.
      Çok tşk ederim ama inanın artık olurunun olduğuna inanmıyorum.Çünkü çok ayrıldık,tekrar barıştık ve denedik ,olmadı her defasında gene başladı.Evet sorunlarımı benim eğitimim bilgisayar mühendisi olmam ,3 yabancı dilimin olması ve diplomalarım oldu yada para kazanmamla başladı ve hep ileriye gitti.Hatta öyle zamanlar olduki mesleki sınavlara girdiğimde kazanıp çok büyük firmalarda çok güzel rakamlar alacağım diye ,mesleki sınavlara sokmamak için beni 4 gün odaya bile kilitledi.Gelip gidip dayak attı.Yazımda yazdığım gibi sadece dayak yoktu ki ,normal hiç kavgalı olmadığımız zamanımızda bile ağıza alınmayacak küfürlerle çağırıyordu..Hep bişiler istedi ev ,araba başka şeyler halbuki ben çok zengin bir insan değilim ki.Ondan maaşımı kaçırdığım 3-5 kuruşları biriktirip ,yeni bir hayata başlayacağım derken gene ona şirket açmak ve sermaye yapmak için kullandım.Bunun için bile bana yumruk attı..İşe çok gözüm kollarım mor giderdim ben,kimseye eşim döver diyemezdim.Dışardan dediğim çok samimi insanlar inanamazlardı benim nasıl dayak yediğime..Herkez eşinden takılar altınlar yada ekmek beklerken ,ben eşime hiçbir zaman kadın dırdırı yada isteği yaşatmadım hep ben tamamladım yada buldum..Kendisi hiçbirşeyi tek başına yapmadı,hep küçük maaşlarla monoton gider gelir,yap dediğimdede benim kapasitem bu kadar ama senin kapasiten var diye hep zorladı.Bunu hiç suratına vurmadım,hiç gocunmadım, arada sen busun şusun hiç demedim diyorum ya kadın dırdırı hiç yaşatmadım ,peki oldu dedim hep.Ona rağmen bunları yaşıyorum.Hep o bekledi, hep o istedi..Şimdi anlıyorum ki konuşmadığımız bu dönem ben onsuz daha iyi olacağım..Yeni hayatımda onun için değil kendi istediğim şeyleri yapacağım artık
      Last edited by sevimsli; 11-12-2011, 03:34 AM.

Yorum

Sabırlı ve sakin ol lütfen.
        Ayrıldığın zaman çok rahatlayacaksın.
        Ayakları üzerinde duran biri olacaksın ve en önemlisi ruhun huzura erecek.
        Sabret sadece
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sevimsli View Post
          Şimdi aynı evin içinde 2 yabancıyız mümkün olduğunca konuşmuyoruz..Git ayrıl bir ev bul diyorum , gitmiyor.Gidecek parası yokmuş.Evimdeki tüm kontratlar bana ait, sen gideceksin diyorum .Gitmiyor işlerimi yoluna koyunca gideceğim diyor.Ben evimi düzenimi bozmak istemiyorum..Şimdiye kadar ben hep düzen kurdum o geldi o düzenin üstüne oturdu..Kavga çıkarsam gene dayak yiyeceğim diye korkuyorum..Ben perşembe günü eski işime geri döndüm.Onu bile bilmiyor.Ama hala maddiyatla ilgili sorular soruyor bazen.Bende iice sinirleniyorum ama korkudan bişey diyemiyor soruları geçiştiriyorum..Gitmesini istiyorum, gitmiyor.Ama gitmiycemde demiyor..Sadece para bulayım gideceğim diyor.Boşanmayı açtım onuda biliyor .O kadar soğumuşum ki , eşyalarını gördüğümde bile bazen sinirleniyorum..Ben nasıl kurtulacağım bu adamdan ((
          Bence küçük bir ev kirala, çok lazım olan eşyaları da 12 taksitle al, ocak, buzdolabi 1-2 çekyat ve perde vs. gibi. Haber vermeden düzenini kur ve bir gün ansızın çekip git. yoksa daha büyük olaylar olabilir Allah korusun hastanelik vs. olabilirsin. Bu tip adamlardan bıçaklama, vs herşey görünebilir. Geçen gün gazetede şunu okumuştum. Polis sizin gibi kadınları istek üzerine korumaya alıyormuş, bir telefonlar anında yardıma geliyorlarmış.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tthunderboltt View Post
            Bence küçük bir ev kirala, çok lazım olan eşyaları da 12 taksitle al, ocak, buzdolabi 1-2 çekyat ve perde vs. gibi. Haber vermeden düzenini kur ve bir gün ansızın çekip git. yoksa daha büyük olaylar olabilir Allah korusun hastanelik vs. olabilirsin. Bu tip adamlardan bıçaklama, vs herşey görünebilir. Geçen gün gazetede şunu okumuştum. Polis sizin gibi kadınları istek üzerine korumaya alıyormuş, bir telefonlar anında yardıma geliyorlarmış.
            Daha önceleri hep ben bir ev tuttum çıktım gittim ,hep maddi manevi zarar eden ben oldum..Şimdi onun çıkıp gitmesini istiyorum..O kendi başına hiçbirşey yapmadı..Şimdi o kendi başına bulsun yapsın çatsın,çıksın hayatımdan..

Yorum

Dayak atan birinin yanında nasıl kalabiliyorsunuz? Boşanmakta en doğru kararı vermişseniz.... Siz ona acıyıp, polise bildirmemişsiniz ama, o size acımadan vurabiliyor!! Size el kaldırmasına asla izin vermeyin.. Sinmeyin.. Vuracağı sırada, cesaretinizi toplayın, karşı çıkın!! Hatta bir daha size böyle birşey yapmasına müsade etmeyin..Ve evden ayrılın..Boşanma sürecini kolaylaştırır, başka eve çıkmanız...
              Özgüven eksikliğim var demişsiniz.. Kimsem yok demişsiniz.. Şu dünyada kimin kimsesi var ki?? Anne-baba mı? Birgün bu alemden göçüp gdecekler...Yada o, bu ,şu, her kimse..Hepsi eninde sonunda gidecek ve siz zaten yalnız kalacaksınız... Yanızlığınıza alışmanız, herkesin birşekilde yalnız olduğunu bilmeniz lazım..
              Kendi ayakları üstünde durabilecek güçtesiniz bence... Kendinizi toparlayın.. Hayat devam ediyor..
              Uzaklaşın bulunduğunuz ortamdan.. Küçük bir tatil yada farklı bir şehre taşınmanız yeni bir sayfa açmak için iyi olabilir..
              Ve şunu unutmayın, vicdansız biriyle ömrünüzün sonuna kadar yaşamaktansa, varsın yalnız olun, ama mutlu ve huzurlu olun...
              Allah yardımcınız olsun..
              I've been alone all along

Yorum

Ama ya bu işi uzatır da uzatırsa?Adam şiddet uyguluyor böyle biriyle inatlaşmanız sizi ruhen ve fiziken daha da kötü etkileyebilir.Kolay değil tabi ayrı eve çıkmak,yeni düzen kurmak fakat gerçekten bunu yapabilecek durumdaysanız eğer onunla aynı evde oturmaya devam etmekten çok daha iyidir bence...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kutup83 View Post
                  Ama ya bu işi uzatır da uzatırsa?Adam şiddet uyguluyor böyle biriyle inatlaşmanız sizi ruhen ve fiziken daha da kötü etkileyebilir.Kolay değil tabi ayrı eve çıkmak,yeni düzen kurmak fakat gerçekten bunu yapabilecek durumdaysanız eğer onunla aynı evde oturmaya devam etmekten çok daha iyidir bence...
                  Evet ancak herşey para , gene ben zarar ediceğim gene ben düzenimi bozacağım..O gene bişey becermeyecek zahmet çekmeyecek.O sebeble gitmek istemiyorum o gitsin ,bişeyide becersin artık...

Yorum

Sabır diliyorum...Umarım bir an önce her şey yoluna girer..
                    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

. Aslinda konuya tamamen disaridan baktiginizda ortada siddet uygulayan bir adam ve buna maruz kaldigi halde birakip gitmeyen bir kadin Hİc tanimadiginiz biri durduk yere gelip size kufur etse tokat atsa buna karsi tepkimizi her anlamda koyariz, hepimiz mesrebimizce kendimizi savunma yoluna gideriz cunku ortada bize yapilmis cok acik bir haksizlik oldugunu biliriz. Gelin gorun ki ayni siddet yakinizda, sizi taniyan, artilarini eksilerinizi herseyinizi paylastiginiz insanlardan geldiginde bunun siddet olup olmadiginin dahi farkina varamiyorsunuz ve burdaki siddeti rasyonalize etmeye yani bır mantiga haklılıga dayandirmaya cok daha yakin duruyorsunuz.

Burdaki esas sorun fiziksel siddete, psikolojik siddetle birlikte maruz kalmak. Yani oyle bir noktaya geliyorsunuz ki dusunsel olarak, ya evet bu adam bana vurdu ama bak su su nedenlerden oturu sinirlendi de yapti hatta cok sevdiginden yapti bile diyorsunuz. Kisacasi ugradiginiz fiziksel ya da psikolojik siddet degil de, bunu hakettiginize inandirilmak aslinda en tehlikelisi.

Yakinimizdaki insandan gelen siddet bu yuzden daha fena cunku ondan geleni geleni icsellestiriyorsunuz.
                      Bu dongunun icinden cikmasi da disardan gozuktugu kadar kolay olmayabiliyor, cunku odullendirmeler de var. Yani herseyinizi paylastiginiz insan sizi bir yandan kendince iyi buldugu ozellikleriniz icin odullendirirken, kendince kotu buldugu yanlariniz icin saldiriya devam ediyor. Bir sure sonra hakli olabilir mi diyor ic sesiniz. Bunun hastalikli bir durum oldugunu farketmek bile inanin zaman aliyor. Farkettikten sonra da orselenmis ozguveninizi onarmaya ugrasiyorsunuz.

Ben de kendimi onun icin degistirmeye cabaladim, bunun sonucunda daha mutlu olabilecegimizi dusundum ama bir kritik esik oldu ki ondan sonra gercegi gormeye basladim. Baktim ki ortada elle tutulur hic bir sorun yok, ama saldiri devam ediyor.

Bir iliski icinde evlilik dahil askin tarifsizligi, yani ask icinde hersey olabilir gibi geliyor, askta akil mantik aranmaz iste gerekirse boyle uclarda yasanir tepkiler de gibi geliyor. Askta mantik aramamak, herseyin mubah oldugunu dusunmek de siddeti rasyonalize edebiliyor ve siddet egilimli insan da yeri gelince o kilifa siginabiliyor bu defa akliniz iyice allak bullak oluyor.

Kisacasi bagimlilik savasi gibi birsey bu. İnsanlar kendilerine zarar veren seylere de siginabiliyorlar. Sigara icmek gibi, disardan birilerinin sigara icme demesiyle birakilmiyor.

Yorum

Bence siz kendinizi fazla yıpratmışsınız ve öz güveniniz yaralanmış. Eğer evliliğinizi kurtaramıyorsanız yapacak bir şey yok ve sizin evliğiniz öncesindeki gibi güçlü olmanız ve dik durmanız gerekir. Biliyorsunuz hayat her şeye rağmen acımasızca devam ediyor. Hiç çekinmeden yardım alabilirsiniz ve yararını görürsünüz.

Yorum

geçmiş olsun zor bir durum fakat, üstesinden gelinebilinir, en azından çocuğun yok, kendi kendine yetebilirsin, fakat önce psikolojik yardım almanız şart
                          "-Çıkmaz o yol"
                          diye uyaranlar...
                          ben yürümeyi seviyorum
                          anlamıyorlar.

alıntı

Yorum

İşleniyor...
                          X