Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen yardim....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: tytoV View Post
    Özgürlük hiçbir şeye karşı koymamak ve hiçbir şey hissetmemektir.
    :39:

soyut düşünce somut olmayan düşüncedir. seninki biraz somut. :tinysmile_hmm_t2:
    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
      :39:

soyut düşünce somut olmayan düşüncedir. seninki biraz somut. :tinysmile_hmm_t2:
      Sevgili uzman ,

Farzedelimki birini sevmek bir yemeği sevmek bir arabayı sevmek özgürlüktür. Şeçim yaparsın. O senin kararındır ve ona bağlanırsın. Ben bunu özgürlük olarak görmüyorum. İçinde bağlanma sevgi korku vs herhangi bir his barındıran şey özgürlük değildir.

Ama hiçbir şey hissetmezsen gerçek özgür sen olursun. Bazı deliler yaptıklarının sonuçu anlıyamazlar. Ve o anda nasıl istiyorlarsa öyle hareket ederler. Özgürlük bu değil de ne? Şeçim yaptığın herşey özgürlüğünü azaltır.

Sana tavsiyem bir daha okuman.

Yorum

Sevgili uzman ,

Farzedelimki birini sevmek bir yemeği sevmek bir arabayı sevmek özgürlüktür. Şeçim yaparsın. O senin kararındır ve ona bağlanırsın. Ben bunu özgürlük olarak görmüyorum. İçinde bağlanma sevgi korku vs herhangi bir his barındıran şey özgürlük değildir.

Ama hiçbir şey hissetmezsen gerçek özgür sen olursun. Bazı deliler yaptıklarının sonuçu anlıyamazlar. Ve o anda nasıl istiyorlarsa öyle hareket ederler. Özgürlük bu değil de ne? Şeçim yaptığın herşey özgürlüğünü azaltır.

Sana tavsiyem bir daha okuman.
        tavsiyen için teşekkür ederim. tavsiye vermek güzeldir. ben tekrar tekrar okuyorum zaten. farklı görüşleri unutmamak için tekrar tekrar okuyorum. dediğin şeyi yapmalı insan ama sadece bir kişiden dinlemeli kavramları.

benim bahsettiğim konu soyut düşünce ve o düşünce içinde örnek verdiğim bir kavramdır özgürlük. özgürlük olmayabilirdi, aşk olabilirdi, tanrı olabilirdi, sonsuzluk olabilirdi. yani herhangi bi kavram olabilirdi.

soyut düşünce kavramsal düşüncedir. yaşantılar ve nesneleri kullanmadan anlatabilmedir düşüncelerini. benim bahsettiğim konu bu.

bana sorarsan özgürlüğü ben sana "sınırsız olma durumu" derim. malkom x gelse de bana hak verir, sende bana hak verirsin, ateist gelse de hak verir. konficyus gelsede bana hak verir. çünkü kavramın özü bu. kavramın özünü bulabilmek soyut düşüncedir.

sen bana tavsiye verdin sıra bende. sende araştır ve yaşa, yaşantılarında gör düşüncelerinin gerçekliğini. okumak yeterli değildir ama gereklidir.
        ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esintili24 View Post
          tavsiyen için teşekkür ederim. tavsiye vermek güzeldir. ben tekrar tekrar okuyorum zaten. farklı görüşleri unutmamak için tekrar tekrar okuyorum. dediğin şeyi yapmalı insan ama sadece bir kişiden dinlemeli kavramları.

benim bahsettiğim konu soyut düşünce ve o düşünce içinde örnek verdiğim bir kavramdır özgürlük. özgürlük olmayabilirdi, aşk olabilirdi, tanrı olabilirdi, sonsuzluk olabilirdi. yani herhangi bi kavram olabilirdi.

soyut düşünce kavramsal düşüncedir. yaşantılar ve nesneleri kullanmadan anlatabilmedir düşüncelerini. benim bahsettiğim konu bu.

bana sorarsan özgürlüğü ben sana "sınırsız olma durumu" derim. malkom x gelse de bana hak verir, sende bana hak verirsin, ateist gelse de hak verir. konficyus gelsede bana hak verir. çünkü kavramın özü bu. kavramın özünü bulabilmek soyut düşüncedir.

sen bana tavsiye verdin sıra bende. sende araştır ve yaşa, yaşantılarında gör düşüncelerinin gerçekliğini. okumak yeterli değildir ama gereklidir.
          Sınırsız olupta hislerin olursa bir şekilde bir yere bağlanırsın. Ben bunu demek istedim. Özgürlüğü sormuşsun. Ben konunun tamamını okumadığım için cidden cevap istediğini sandım. Alışıla gelmiş şeyleri yapmak bir kitap okumak, bir insanı dinlemek özgürlüğü kısıtlar. Çünkü özgürlük sadece kendi içinden gelen cevaplardır. Başkası olduğu zaman asla özgürlük olmaz. Tek nesle kendin olmalısın. Kısaca hiçbir his barındırmamalısın.

Yorum

Sınırsız olupta hislerin olursa bir şekilde bir yere bağlanırsın. Ben bunu demek istedim. Özgürlüğü sormuşsun. Ben konunun tamamını okumadığım için cidden cevap istediğini sandım. Alışıla gelmiş şeyleri yapmak bir kitap okumak, bir insanı dinlemek özgürlüğü kısıtlar. Çünkü özgürlük sadece kendi içinden gelen cevaplardır. Başkası olduğu zaman asla özgürlük olmaz. Tek nesle kendin olmalısın. Kısaca hiçbir his barındırmamalısın.
            Tanrı özgür müdür?

Yorum

özgürlük herkese göre farklıdır. farklı manalar çağrıştırır. özgürlük kavramının senin öznel gerçekliğinde ve özkesinliğinde yer bulmuş karşılığı; anlattıkların ve anlatmak istemediğin ne varsa zihninde oluşmuş şemalarındır ve herkes için bu böyledir. özgürlük derse biri aklına gelecek olan şemalar zihnindeki şemalar olacak. bu kavramın her insanda bir şemasal karşılığı vardır ve farklıdır. malkom X i okumuşsundur ama onun anladığı gibi anlamamışsındır. çünkü her insanın anlattığının ötesinde anlattığından daha fazla şemaları vardır. o senden daha farklı örnekleri aklına getirerek bu kavramı açıklamıştır. bu hep böyledir. bu şekilde olur.

mesela "fil" desem senin aklına gelen fil görüntüsü ile benim aklıma gelen fil görüntüsü çok farklıdır. ben küçüklüğümde anımsadığım çizgi film kahramı bir fili anımsarım belki, sen belgeselde seyrettiğin bir fili veya bir başka biri de hayvanat bahçesinde gördüğü filin anısını hatırlar. şemalar farklı farklıdır her insanda ve kavramlar farklı bir yer tutar .

Yorum

Tanrı özgür müdür?
                sınırsızsa evet. tabi bana göre.

Yorum

Sınırsız nedir?

Tanrı birçok insana göre istediğini yapma gücündedir. Senin sınırsızlığın bu mu?
                  Ben Tanrı nın da hisleri olduğunu düşünüyorum. Anlatılan hikayeler ve çıkarılmayan sonuçlar var. Mesela Tanrı şeytanı kızdığı için cehehneme göndermiş. Kızgınlığı yani hisleri doğrutusunda hareket etmiş. Sinirinin sebesi ise başka bir varlık. Yani onun davranışı doğrultusda davranmış. Ona bağlı. Tanrı bile özgür değil. Kendi duygularının esiri. Tıpkı duyguları olan her şey gibi.

Sınırsızı ne olarak yorumladığını cidden merak ediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: by1975 View Post
                    Bize gelince, ben 36 yasundayim, esim 34 yasinda ve bir 6yasinda oglumuz var, almanyada yasiyoruz. Biz 15 senedir beraberiz bunun 11 senesi evliyiz.

......

Sizin fikriniz ne? Ne yapmaliyim, nasil devam etmeliyiz?
                    Benim birkac saptamam olacak
                    1) Esinin annesi 68 yasinda olmesinden dolayi evliliginin bitirmek istemeye baslamasi senin yorumun sanirim. Herkesin annesi babasi belirli yasa gelince vefat ediyor, kimse bu yuzden esini cocugunu feda etmeye calismiyor. Sanirim ortada senin daha once fark etmedigin bir depresyon rahatsizligi var, evliligini bitirmeye calisan da bu, kayinvalidenin vefati degil. Evliligine yapacagin en iyi yatirim bir psikiyatriste duzenli gitmek olurdu.
                    2) 11 yil gercekten cok uzun, pek cok seyin yitmesi normal, uzulme. Evliligi tekrar yasanabilir hale getirmek icin cift terapisini tavsiye ederim. Yararli olacagini dusunuyorum.
                    3) Eger karin bir uzman yardimi almak konusunda isteksiz, yada evliligi bitirmek konusunda israrci davranirsa senin tek basina yapabilecegin birsey yok. Farkindasin degil mi? (bana farkinda degilmisin gibi geldi de). Tango icin 2 kisi gerekir diye bir soz var Evliligi devam ettirmek de oyle.

Umarim esinle isleri duzeltirsiniz. Her ailenin zor donemleri, her bireyin digerine yanlislari olur evlilikte ama sonunda cogunlukla duze cikarlar.
                    Olduğumuz her şey düşüncelerimizin sonucudur
                    -Buda-

Yorum

İşleniyor...
                    X