Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ebru'nun Psikolojik Sorunları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ebru'nun Psikolojik Sorunları

Evet eşimi biraz sizlere anlatmak istiyorum.

Evlilik benim için oldukça önemli ve dikkatli karar verilmesi gerekn bir konu idi, özelliklede 1-2 ayda tanıdığın biri ile asla evlenilmemeli, o kişiyi daha uzun süreler tanımak gerekirdi.

Bende öyle yaptım ve ortalama 1.5 sene sevgili kaldık, ortalama 1 sene de nişanlı etti 2.5 sene, sonunda da evlendik.

Evlenmemize 1 hafta kala bir akşam konuşmak için aradığımda, annemler ile dizi izliyorum şimdi konuşamam sonra konuşalım deyipte, evleneceği insanı bir diziye tercih etmesi her ne kadar olumsuz olsada pekte bu konuyu büyütmemiştim, bu başıma geleceklerin ilkiydi.

Evlendikten sonra ANNEM, eşim için çok buyuk bir sorun olmaya başladı;

- annen ne biçim yemek yiyor, miğdem bulandı,
    - annen in saçı yere düşmüş,
    - annen lambayı açık unutmuş,
    - annen yok tabağını koymuş,
    - ayyy annen mi istanbul lu ??,

Tabii anneme yaptığı hakaretler ve daha nice olaylar var.

Şöyle yapmış böyle yapmış evet annem, kısaca istemiyordu, sonra annem ile birlikte yaşayamayacağını ve aynı evden ayrılmasını istediğini söyledi.

Annem ise; kulağı bile zor duyan, pek kendi odasından çıkmayan, odasında çayını içen, televizyonunu izleyen, bana bugun şu yemeği yapın şöle yapın böyle yapın kesinlikle demeyen bir insan. Kısacası kendi halinde 70 yaşlarında bir kadın.

Ben kendisi ile evlenmeden hatta ve hatta nişanlanmadan önce annemin olduğunu, anneminde eğer evlenirsek birlikte yaşayacağımızı özellikle söylemiştim kendisine.

Kendiside tabiki ne demek, başımızda bir büyük olması bile iyi olur güzel olur, hep beraber yaşarız şeklinde yanıtlamıştı.

Ama aynı evin içerisinde annemin yaptığı herşey gözüne batıyor, abartıyor, büyütüyor. Hatta bu Cinsel yaşamımızı bile etkiliyor, yahu kardeşim, insan evlenince daha güzel bir cinsel yaşamı olması gerekirken bizimki daha da kötü oldu, genellikle cinsellik istemeyen yada çok az isteyen bir kadın.

Dahası hayatta en çok istediği şey bir bebek olmasa belkide hiç bir cinsel yaşam olmayacaktı. Zaten insanın hayatta en çok istediği şeyler olmaz mış ya o hesap ...

Dahası ise genelde bir gelin geldiği zaman, genellikle kocasının ailesine ayak uydurur, gelenekleri neyse görenekleri neyse onlarra uyması gerekir ken, eşim tam tersi ni yapmaya çalışıp, yapamayınca da üzülen, ağlayan, sızlayan bir insandı.

Evlilik boyunca aslında hiç kavga etmedik denebilir, fakat güzel bir evlilik de olmadı, örneğin geleyim işin detaylarına;

- bir gün kendisine şirinler in yeni filmi yapılmış vizyona 10- 20 güne kadar giriyormuş bak mutlaka bu filme birlikte gidip izleyelim, mutlaka seninle bereberce izlemek istiyorum demiştim. Sonrasında sinemaya erkek kardeşi ile birlikte gidip, bu filmi izlediğini öğreniyorum.

Eşimle evli olduğum sürecede şunu gördüm kendisinde; ailesine çok önem veren ama sadece kendi ailesine ve annesine babasına bahımlı bir kişi, onlar olmadan mutlu olamayan, onlardan çok fazla uzak kalamayan bir insan.

- bir günse hadi birlikte sahile gidip yürüyelşim biraz dediğimde, ayakkabım buna uygun değil, kum kaçar, bilmem ne olur, yorgunum, şöyleyim böyleyim, yanıtlarını aldım.

İşte evlilik hayatımızda da böyleydi kısaca.

Üstte anlattığım film sadece bir örnek kocası eşi ile güzel zaman geçirmek istiyor ama eşi kocası yerine ailesi ile güzel zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Şimdi elbetteki psikoloji konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır, sizlerden yorum bekliyorum sizce eşimin bir psikolojik sorunu mu var ? Bu sorun aşılabilir mi ? Özellikle annem ilgili olan kısmı konusunda ne yapılabilir ?

Saglam kayaya carpmissin arkadasim
    Psikolojik sorunu olup olmadigini yorumlamaya yetecek veri yok burada.
    Allah yardimcin olsun..

Yorum

kendinden çıkabilen ancak başkasına dokunabilir. benim gördüğüm kendinizden çıkamıyorsunuz ikinizde. karşılanmayan ihtiyaçlarınız var. beklentileriniz uyumlu değil. psikolojik bir sorun gözükmüyor kimsede. aile terapisyenlerine başvurabilirsiniz. birbirinizi anlamada yaşadığınız sıkıntılar bu sayede ortadan kalkabilir.

birde ait olma duygusu çok önemli, bu duyguyu geliştirmek gerekiyor. içten olma ve koşulsuz kabulu hayatınıza yerleştirmenizi tavsiye ederim.
      ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Eşin ailesine düşkün olabilir ama fazlası onun bağımlı bir kişilik olduğunu göstreriyor sanki....annene olan tutumu ve bu durumun cinselliğinize yansıması hiç hoş değil çocuk için tedbir alın ve evliliğinizi tekrar gözden geçirin bir kişiyle evlenildi diye ömür boyu onunla evli kalınacak diye de bir kural yok eşinizle konuşun kendisini biran önce toparlasın siz çok seviyorsunuz belki görmüyorsunuz fakat eşiniz bir evliliği bitirecek hareketlerde bulunuyor........
        GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Yorumlar için tşk ederim,

Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
          Eşin ailesine düşkün olabilir ama fazlası onun bağımlı bir kişilik olduğunu göstreriyor sanki....annene olan tutumu ve bu durumun cinselliğinize yansıması hiç hoş değil çocuk için tedbir alın ve evliliğinizi tekrar gözden geçirin bir kişiyle evlenildi diye ömür boyu onunla evli kalınacak diye de bir kural yok eşinizle konuşun kendisini biran önce toparlasın siz çok seviyorsunuz belki görmüyorsunuz fakat eşiniz bir evliliği bitirecek hareketlerde bulunuyor........
          Evet ailesine bağımlı ve ben 1 sene evli olduğum eşimin, bana karşıda bağlanmasını bekledim ama görüyorumki hala ailesine olan bağlılığı kadar bana karşı bir bağ yok. Evet bu işin en kötü çözümüde boşanmak olacak ne yazık ki.

Orjinal yazı sahibi: mihrimah
          yani kusura bakma ama arkadasım kim olursa olsun kalkıp da benim annem hakkında öyle seyler söyleyemez,söylediği anda da yolu gösteririm zaten..ki dediğin gibi 70yasında bir sey istemeyen biri belliki senin eşin onu istemiyorr evlenebilmek için de ilk başlarda bu tarz bir tepki vermemiş tabiki.psikolojik sorunu filan da yok eşinin ,olay sadece senin anneni istemiyor ve ailesine de olduk.a düşkün.o tarz bir insanla hayat çekilmez bence yol ver gitsinayrıc evin içindeki bu tarz seylerden annende rhatszı oluordur herlde bir sey demese de..inan bana su yazıda üzüldüğüm tek sey annen oldu.ve senin eşine annen için bunları söyletmene fırsat vermene çok üzüldüm.Allah ömür versin ama olurda anneni kaybedersen bunlara fırsat verdiğin için ilerde çok üzülürsün vicdan azabı cekersin.bir anne birdaha bulunmaz,ve hiçbirsey onun üzülmesine de değmez.kararı da sen veririsin artık...
          Doğrusu biraz göz yumdum, kırmıyım istedim ama hiç bir şey değişmedi sonuç itibari ile. Sanki karşımda küçüklüğünden bu yana hakarete uğramış ve bunun bir şekilde günümüzde acısını çıkartmak isteyen biri var gibi birazda davranışları buna yorumluyorum. Eşimin ailesi vakti zamanında oldukça durumları kötü imiş, bu beni ilgilendirmiyor lakin belkide eskiden yaşadıkları şeyler içinde bir kin ve nefret gibi dışarı çıkıyor belkide.

Bu arada annem ve eşim konusunda şöyle bir ilişkili durumda var:
          Eşimin annesi hayatta ve babasıda hayatta, işin güzel yanı eşimin annesinin annesi ve babasının anneside hayatta. Tam olarak kaç yaşlarındaydılar hatırlayamadım ama 80-90 yaşlarındalar.

İşin garip kısmına gelirsek eşimin babası kendi öz annesinin ayrı bir evde yaşamasına göz yumuyor, ve bayramda ve benzeri günlerde anca ziyarete el öpmeye gidiyorlar. Zavallı kadın bana yanlız kaldığımız bir zamanda "oğlum yaşlılık çok zor, oğlum yanlızlık çok zor, ALLAH canımı alada bende kurtulayım" demişti. Yani ben gerçekten anlam veremiyorum bir insanın annesini bu şekilde yanlız yaşamaya bırakmasına. Bu arada kadının 2 oğlu var.

Geleyim eşimin annesine, kendi annesi ile araları bozuk, özellikle eski zamanda geçmiş pek çok konu var aralarında, parasal ve ailevi konular. Eşimin anneside, kendi öz annesini yanında istemiyor ve yanına almıyor, üstüne üslük araları bozuk olduğu için, bayramda bile gidip el dahi öpmüyor.

Şimdi ben tabiki tüm bunları ne yazık ki, evlendikten sonra gördüm. Vakti zamanında görse idim belki daha farklı olurdu belki evlenmezdim. İşte kısacası belkide eşim sadece ailesinden ne gördü ise şimdi bunu kendi ailesine (bize) yapıyor, yada yapmaya çalışıyor.

Açıkçası zor bir durumdayım, çünki boşanmak için evlenmedim ama yaşlı annemi ne bakım evine gönderirim, nede ayrı bir ev tutup yanlızlığa terkederim, işte bunları kesinlikle yapamam. Yapamayacağım içinde evlenmeden bu konuyu konuşmuştum.

Ama ne yazık ki, düşünceler değişti ...
          Bir çözüm bulamaz isem, boşanmak kaçınılmaz ...

Yorum

Pat diye boşanma bence, eşine biraz gözdağı ver. Durumlar düzelmezse boşanmayı düşündüğünü söyle.

Çok önemli bi nokta: bu süreçte mutlaka korunmanı tavsiye ederim.

Yorum

Elbette işin içine birde bebek girerse herşey daha kötü olur, şu an zaten bu konuda dikkatliyim.

Yorum

Boşanma konusu gündeme hiç geldi mi?

Yorum

Gelmez mi ?

Eşim zaman zaman keşke senle evlenmese idim, büyük hata yaptım, yaktın beni gibi sözler ediyor. Ben ses çıkarmıyorum, çıkarmıyorum ama bir ihtimal boşanalım desem, kabul edecekmiş gibi görüyorum onu. Bu sözleri sarf ederkende %90 annem ile ilgili, belki %10 u benimle alakalıdır.

Yorum

Hiç ses çıkarmadığın için baskın durumda zaten eşin..
                    Onu seviyor musun?

Yorum

Annen napıyor ki ona ya hayret bişey..
                      Anladığım kadarıyla ağzı var dili yok bi kadıncağız....

Sen ses çıkarmadığın için tepene çıkmış eşin..

Yorum

Evet ben huzuru bozmamak için ses çıkartmıyorum ve o daha üstün oluyor. Sevmiyorum dersem yalan olur, birde onun çocuksu hali aklıma geliyor, dokunsan ağlayacakmış gibi. Eminim boşanma yaşanırsa çok üzülecektir, adeta bir çocuk gibi. Böyle olmasınıda istemiyorum aslında, şu an için %60 boşanma %40 boşanma ma yı düşünüyorum. Tabii bişeyler değişsede keşke boşanmasam diyorum.

Yorum

Bence bu suskunluğundan biraz sıyrılmalı ve olaylara hakim olmalısın ilk etapta. En azından eşinin haksız yere baskın olmasını biraz engellemiş olursun.

Yorum

bence ilk olarak annenize saygısızık yaptığında susmakla hata yapmışsınız sizden hiç saygısı yok benim gördüğüm ve eşiniz iyi yüzüne aldanmayın lütfen dikkat edin derim böyle insanlarla evli kalmak zordur
                            Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                            sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

hani derler ya eşini,işini,arkadaşını iyi seçeceksin diye...valla böyle insanlar gördükçe evlilikten soguyorum zaten soğolsun birisi beni tüm insanlardan soğuttu da neyse ...evlilikte belki de en önemli şey anlaşmaktır diye düşünüyorum tecrübem yok ama bir insan karşısındakiyle anlaşamıyorsa sorunlar çok büyüyor...hele de iki kişiden birisi benim dedigim olsun hep benim istedigim olsun diyorsa işte sorun büyüyor da büyüyor...evlilikte herkes eşit haklara sahip olunmalı yani ben bir şey istiyorsam karşımda ki 'eşim' dedigim insanında düşüncesini almam lazım ama sizin eşiniz de bu yok kendi düşüncesi kendine dogru geliyor ve sizn isteklerinizi düşünmüyor ya da deger vermiyor..belki de siz çok deger veriyorsunuz o da bunun rahatlıgını yaşıyor..

Yorum

İşleniyor...
                              X