Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ebru'nun Psikolojik Sorunları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

70 yaşında imiş ve yaşlılar genellikle çok hassas ve kırılgandırlar bi çocuktan bile. onlar sadece biraz saygı beklerler ama eşinin öyle demesi tabikibüyük terbiyesizlik bence. önceden kabul edipte sonradan hakaretler savurması saygısızlık... gerekirse ayrı eve taşının. ama ileride annene bile ziyarete gitmek istemez... yani Allah yardımcın olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
      bilgisayarında olan bir filmi izliyor olsa durdurup konuşabilir ama tv'de devam eden bir dizi insanlarla izliyorken "bitince konuşalım" demek gayet normal bir şey bence acil bir durum olmadıkça. bunu evleneceği insana diziyi tercih ediyor diye yorumlamanın anormal olduğunu düşünüyorum. ya çok alıngansınız ya da eşiniz üzerinde baskı ve tahakküm kurmaya çalışıyorsunuz.

bence eşiniz iyi niyetli ki başta annenizle yaşamaya itirazı olmamış. ben olsam kabul etmezdim açıkçası ( bakıma muhtaç vs. değilse tabi) sizinle evleniyor annenizle değil. şöyle düşünün, madem o da annesini getirsin dördünüz yaşayın evde nasıl olurdu? bu arada cinsel yaşamın olumsuz etkilenmesi de çok normal, evde başka biri varken ne kadar rahat olabilir ki?

bence ince topuklu bir ayakkabıyla sahilde yürümeyi deneyin gizlice eşinize hak verirsiniz. sahilde yürüme fikriniz varsa başka bir zaman spor ayakkabı vs. giyer gelir rahat rahat yürürsünüz.

"ailesine çok önem veren ama sadece kendi ailesine ve annesine babasına bahımlı bir kişi, onlar olmadan mutlu olamayan, onlardan çok fazla uzak kalamayan bir insan. "
      yahu kendi annenizi evinize oturtmuşsunuz, onun ailesiyle görüşmesine laf ediyorsunuz???

"Dahası ise genelde bir gelin geldiği zaman, genellikle kocasının ailesine ayak uydurur, gelenekleri neyse görenekleri neyse onlarra uyması gerekir ken, eşim tam tersi ni yapmaya çalışıp, yapamayınca da üzülen, ağlayan, sızlayan bir insandı. "

aslında sorunun nerden kaynaklandığı bu cümlede gizli. evlilikten bahsediyoruz. paylaşmak? karşılıklı sorumluluklar? karşılıklı uyum sağlamak? önemli kararları beraber almak vs... size çok uzak sanırım. "gelin olduğuna göre o bize uyacak!" diyorsunuz. ben eşiniz için üzüldüm şahsen. tabi onun da hatası var, anneniz için kurduğu cümleler kabul edilemez, ama onu bu hale getiren şartları da görmek lazım.

çokk farklı bi bakış açısıdoğru da olabilr
      Aslında her normal insan ancak ortalama olarak normaldir. Egosunun bu ya da şu kısmı, az ya da çok derecede deliye eşdeğer durumdadır.Freud

Yorum

Başlığı "Ebru'nun psikolojik sorunları" olarak açmışsınız. Yani eşiniz sorunlu, buna karar vermişsiniz.
        Olayları, evliliğinizi bakış açınızdan dile getirmişsiniz.
        Ebru , sizinle sinemaya gitmeyi size kırgın ya da kızgın olduğu için tercih etmemiş olabilir mi ?
        Eşinizi görmeye , onun isteklerini, ihtiyaçlarını duymaya çalışın.
        Anneniz , iyi niyetli kendi halinde bir kadıncağız olabilir. Ne var ki evlilik özellikle kadınlar için sorunlu ve sorumlulukların arttığı bir süreç. Ev işleri, yemek, akrabalar, eş, düzenin kurulması gereken bir yaşam. Kadın yoruluyor, beceriksizleşiyor ve kendini strese sokuyor. Sorunlarının kaynağını mümkün olduğunca kendinden uzağa itmek istiyor, kayınvalideler bu iş için biçilmiş kaftan, hele de aynı evde yaşanıyorsa.
        Sizinle cinsel beraberlik istemediğini söylemişsiniz. Orada bir sorun olabilir. isteklerine cevap mı bulamıyor. Ruhu mu, bedeni mi tatmin olmuyor...
        Bir sürü ihtimal , bir çok cevap olabilir ama bu Ebru'nun değil, sizin evliliğinizin sorunu.
        Eşinizi böylesine yargılar bir tutum içinde olmanız işinizi çıkmaza sokar ve o korktuğunuz sonun içinde bulabilirsiniz kendinizi.
        Memleket mutlaka modern,medeni ve yeni olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. M.Kemal ATATÜRK

Yorum

Ayrıca "kadın erkeğin ailesine uyum sağlar" cümlesini başka bir ifadenin içinde almak istedim ki eğer düşünceleriniz bu yönde şekil alıyorsa çok sağlıklı gelmedi bana.
          Kadınlar, aile düzenleri, ihtiyaçlar , beklentiler sürekli bir devinim içinde. Neden size uyacakmış ya da siz ona uyacakmışsınız. Ailesine bağlıymış, siz de annenizi yanınızda istiyorsunuz. Siz annenize bağlı değilmisiniz. 1 yıllık bir evlilik, bu kadın hemen sizin annenizi "annesi" olarak benimseyecek, ailesini öteleyecek, alışkanlıklarını sizin ailenizin doğruları içinde değiştirecek.
          O bahsettiğiniz birlik, benimseme , aidiyet zaman alacak duygular. Evlilik emek ister , insanlar kurulmuş bir makine gibi yani hayatlarına adapte olamazlar.
          Memleket mutlaka modern,medeni ve yeni olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. M.Kemal ATATÜRK

Yorum

abicim eşinin en büyük sorunu saygısız ve bencil olması. Kusura bakma ama benim anneme o lafları edecek bir kadın karım olamazdı.. Geçmiş olsun
            ........

Yorum

Bence sadece kendine saygılı ve bencillik var,MoRbİd e katılıyorum.Bunun dışında böyle insanlar zaten çocuksu hallerle karşıdakini elde tutmayı alışkanlık haline getirmiş kişilerdir,eğer bunun önü bir şekilde kesilmezse emin olun,gittikçe çirkefleşecek,çok yakın bir örneği benim çevremde var,evlilik öncesi bir konuşma için dizi izliyorum gelemem demek ise büyük saçmalık,bunu bana en yakın arkadaşım yaptığı için kızmıştım,alınganlık falan da değil,sonuçta evin içinde aniden onu yapalım bunu yapalım denmemiş,bir konu konuşulacakmış,bu istenmiş.Annenizi önce kabul etmesi ise sanki politik olmak gibi,sonrasında yaptıklarına bakılınca,diyelim ki ayakkabılarından dolayı sahilde yürüyemedi,eğer gerçekten böyle bir isteği olsaydı,eve gidip ayakkabı değişme şansımız var mı canım diyebilirdi ya da yoldan geçerken aldığı düz renk bir terlikle bile halledebilirdi olayı,evliliği belki de bazı şeylerden bir kurtuluş gibi gördü ya da kendisinin ne olduğunun farkındaydı,beni seviyordu diyip kapak atmak gibi de olabilir bu,sonuçta yaktın beni falan demiş,böyle insanlar hem size hem de çevrenize zor,Allah yardımcınız olsun,bencillik-saygısızlık ve cahillik kötü şey.

Yorum

İşleniyor...
              X