Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bekarları Evlendirmek İçin Ne Yapmalı!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Bekarları Evlendirmek İçin Ne Yapmalı!

    Bekarları Evlendirmek İçin Ne Yapmalı?
    Evlilik fıtri bir ihtiyaçtır. Rabbimiz Rum suresi 21. ayeti kerime de evliliğin amacını, insanları çiftler halinde yaratmasının sebebini “Sukuna ermeniz, kaynaşmanız, rahatlamanız, durulmanız” için diye bildiriyor. Günümüzde fıtri ihtiyaçlar erteleniyor, öteleniyor, görmezden gelmeye çalışılıyor.

    Sevgili peygamberimiz:“Eşi olmayan adam miskindir.” buyuruyor.

    Bunun üzerine: “Ey Allah’ın Rasulü! Mal bakımından zengin olsa da mı?” diye so
    rulduğunda Rasulullah efendimiz: “Zengin olsa da” buyuruyor.

    Sonra yine Rasulullah efendimiz devam ediyor: “Eşi olmayan kadın miskindir.” buyurmuştur.

    Bunun üzerine: “Ey Allah’ın Rasulü! Mal bakımından zengin olsa da mı?” diye sorulduğunda Rasulullah (s.a.v): “Zengin olsa da” buyuruyor.

    Allah rasulü bekar kişiyi yoksul olarak tanımlıyor. Bu durumda eş kişinin en büyük zenginliği oluyor. Oysa çoğu zaman bu zenginliğin kıymeti bilinmiyor ve maddiyat uğruna eşler birbirini çok kırabiliyor. Ya da maddiyat yüzünden evlilikler zorlaştırılıyor ve bekarlar evlenemiyor. Hadis-i şerife göre insan ne kadar zengin olsa da evli olmadığı sürece yoksul kabul ediliyor çünkü yoksul, muhtaç demektir. Kadın ve erkek de birbirine muhtaçtır. İkisi de tek başına yarımdır. Bütün olmak için tamamlanmak için birbirlerine ihtiyaçları vardır. Ayrıca evlilik dinimizi iyi yaşamamız için de gereklidir. Sevgili peygamberimiz:

    “Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur Geriye kalan yarısı içinde Allah’a Karşı gelmekten sakınsın.” buyuruyor.

    Dinimiz bu kadar evlenmeyi teşvik etmişken niye bu kadar çok bekarımız var? Geçen haftaki yazıda sormuştum bu soruyu gelen cevapları maddeledim.

    Kızların Evlenememe Sebepleri ve Şikayetleri:

    Görücü usulünün bitmesi ve kimsenin aracı olmaması. Aracı olabilecek kişilerin kefil olacakmış da olumsuz bir durum olursa sorumluluk altında kalacaklarmış gibi aracı olmaktan kaçınmaları.

    Aracıların yanlış bilgiler vermesi

    Erkeklerin çalışan eş istemeleri (Çalışmayan kızların şikayeti)

    Erkeklerin kendi yaşlarında ki kızlara bakmamaları. Genellikle erkeklerin eşlerini kendilerinden beş altı yaş küçük olmalarını istemeleri.

    İlk görüşmede bile erkeklerin kızların rahat olmalarını beklemeleri

    İnternet tanışmalarına güvenli olmaması.

    Erkeklerin bütün kızları maddiyat avcısı olarak görmeleri.

    Erkeklerin Şikayetleri

    Kızların maddiyata fazla değer vermeleri

    Tipe fazla önem vermeleri

    Çok beklentiye sahip olmaları

    Kızların çok bilmiş halleri ve kendi istediklerini yaptırmak için erkeğe hükmetmeye çalışmaları.

    Kızların görücü usulü görüşmelerde kendilerini ağırdan satayım derken son derece ölçüsüz bir kibre kapılmaları. Sanki erkek kızı her şeyiyle kabul etmiş yalvarıyor, hanımefendi lütfederse olacak gibi davranmaları.

    Söz, nişan, kına, takı, düğün gibi masrafların gözlerini korkutması.

    Boşanma korkusu

    ……………………………….
    Leyla ile mecnun,,
    Kerem ile Aslı,,
    Ferhat ile Şirin..

    Benimle kim ALLAH'ım,,
    ...Benimle kim?? )

  • #2
    Rabbimiz Nur suresi 32.ayet-i kerime de:

    “İçinizdeki bekarları evlendirin.” buyuruyor. Fakir olanları da lütfu ve keremiyle zengin edeceğini vaat ediyor.

    O durumda bekarların evlendirilmesi (bekar derken sadece hiç evlenmemiş olanları değil, evlenip boşanmış olanları da düşünmek gerek) diğer müminler üzerine bir sorumluluk olarak Rabbimiz tarafından verilmiş. Bekarlara maddi manevi destek vermek gerekiyor. Bu konuda neler yapılabilir?

    Öncelikle devletin yapması gerekenler var:

    Toplumlar aile ile ayakta durur ve bir toplumun asayişi, huzuru, refahı aile yapısının sağlam olmasına bağlıdır.

    Devletin evlilikleri teşvik etmesi evlilikleri artırır.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı evlenmekte zorlanan bekar erkeklere maddi yardım yapmalıdır. Bazı Arap ülkelerinde böyle bir uygulama var. İşi olmayan bekar erkeklere iş bulunması ve konut yardımı gibi yardımlar maddi kaygıdan dolayı evlenemeyenlerin evlenmeye teşvik ediyor.

    Aile bakanlığı boşanmalarda ki tazminat ve nafakalar konusunu yeniden gözden geçirmeli. Bir önceki yazıda bu konuyu yazmıştım. Maddi geliri düşük olan boşanan erkekler eski eşlerine nafaka ödemekten yeniden evlenemiyorlar. Bu aynı zamanda bu erkeklerin evleneceği hanımların da bekar kalması demek. Boşanma sayılarındaki artışları düşünerek bu konu ile ilgili problem çözülmeli.

    Adet haline gelmiş nişan bohçası, nişan, kına, yüz görümlüğü, pahalı takılar, gösterişli düğün davetleri gibi maddi yükü çok olan adetlerin kaldırılması için medya vasıtası ile halkın bilinçlendirilmesi. Mutluluğun maddiyatta değil, muhabbette olduğunun anlatılması.

    Sivil Toplum örgütlerinin yapabileceği çalışmalar var:

    Üniversite öğrencilerine burs veren yüzlerce vakıf dernek var; ama bekarları evlendirmek için kurulmuş, sosyal kurumlar yok bildiğim kadarıyla. Sivil toplum örgütleri artık bu konuya ciddi ciddi el atmalı.


    Bireysel olarak yapabileceklerimiz var:

    Evlenmek isteyenlere aracı olmak.

    Şehirlerde görücü usulü evlilikler çok azaldı. Kimse kimseyi tanımıyor, akrabalar bile birbirini doğru düzgün göremiyor. Geriye tanıdıkların gençlere aracı olup evliliklerine vesile olması kalıyor. Günümüzde insanlar aracı olmaktan çekiniyor. Mutlu olamazlarsa bana kötü söylerler diye korkuyorlar. Hatta bu konuda bedduamız bile var. “Sebep olan olmaz olsun” diye. Bu beddua tutarsa sadece yalan söyleyen aracıları tutar. Karşı taraf kabul etsin diye olmayan iyi özellikleri varmış gibi anlatıyorsa bu vebaldir. Tam aksi evlenecek ve iş kuracakları bilenen bir tehlikeli durum varsa uyarmak gerekiyor, söylenenler gıybete de girmiyor.

    Aracı olanlar yalan söylememeli ve kefil olmamalı. Sadece “ben sizdeki şu özellikler sebebi ile sizi birbirinize uygun gördüm” deyip aileler vasıtası ile görüşmeleri sağlanmalı. Niyet iyi olup dürüst de olunursa vebali değil sevabı vardır. İlerde onlar anlaşamazsa aracıyı suçlamak onların ahmaklığıdır. Sonuçta en son kararı kendiler vermişlerdir.

    Aracı olmaktan çekinenler karşısında Rabbimizin “İçinizdeki bekarları evlendirin.” emri var.

    Tabii bu bunlar birbirine uyar mı uymaz mı diye bakmadan uyumsuz olanları birbiri ile evlendirmeye çalışmak şeklinde olmamalı. Akıllı görücü usulü olmalı.

    Ben evlilik görüşmelerinde aracı olmaktan çekinmem. Epeyce de evliliklerine sebep olduğum kişiler var. Fakat ya iki tarafı tanımalıyım ya da bir tarafı ben tanıyorsam diğer tarafı sözüne güvenebileceğim biri tanımalı. Bazen bekar ya da boşanmış kişilerden mesajlar geliyor. Evlenmek istediklerini fakat uygun kişi bulamadıklarını yardımcı olup olamayacağımı soruyorlar. Bu durumda yardımcı olamıyorum çünkü yazan kişiyi tanımıyorum. Sadece bir mesajına bakıp ona birini tavsiye etmek yanlış olur.

    Bir tanıdığım aile var. Babaya bir delikanlı evlenmek istediğini ona uygun tanıdığı bir kız olup olmadığını soruyor. Beyefendi de genci tanıyor, iyi biri “Benim kızım var” diyor. Delikanlı ile kızını evlendiriyor, şimdi çiftin çok mutlu bir evliliği var. Fakat bunu pek çok kişi yapmaz. Kızını evlendirmek istediği halde “Daha düşünmüyoruz” diyen anne babalar var. Bu konuda kibirlenmeye hiç gerek yok.

    Dini kanallarda evlilik programları yapılabilir:

    Şu anda yapılanlardan farklı olarak bir kişiyi yüz kişi le görüştürme şeklinde değil, araştırmalar yapılarak birbirine uygun olanları karşılaştırarak evlendirilebilir. Bu programlarda yine şu anki gibi topluma kötü mesajlar vermek yerine çok güzel yol gösterilebilir evlilik üzerine eğitici program haline getirilip bir yandan da bekarlar evlendirilebilir.

    İnternet üzerinden evlilikler olabilir:

    Şu anki haliyle internetteki islami evlilik siteleri diye kurulan siteler pek güvenli durmuyor. Çok nadir de olsa iyi evlilikler oluyor fakat hayal kırıklığı ya da evlenip boşanmalar kendini olduğundan farklı gösterip aldatmalar çok olabiliyor. Evliler kendilerini bekar diye tanıtabiliyor. Bir evlilik sitesi iyi bir ekip tarafından idare edilmeli. Bizim sitemizdeki gibi kimse kimsenin e-posta adreslerin görmemeli ve sadece ekibin birbirlerine uygun gördükleri kişiler birbirleri ile irtibat haline geçmeli, uzmanlar aracılığı ile güvenli tanışma sağlanmalı.

    Bir de evleneceklerin olanların ve ailelerinin yapması gerekenler var:

    Çok yüksek beklenti içinde olmasınlar. Hayallerindeki kişiyi bulmaya çalışmasınlar, biraz gerçekçi baksınlar.

    Erkekler manken gibi çok güzel kız bulmaya çalışmayın. Güzellik ilk kriteriniz olmasın.

    Genç kızlar da öncelikle yakışıklılık ve maddiyat aramasınlar. Bir hayat yaşayacağınız kişinin ahlakı her şeyden daha önemlidir.

    Aileler de çok hesap kitap yapmasınlar sonra ayaklarına dolanıyor. Yıllar önce öğretmen bir genç kızı mühendis iyi bir delikanlı ile evlendirmek için aracı olmuştuk. Kızın ailesi delikanlıyı beğendi ama ailesini beğenmedi.”Köyde oturuyorlar, yazın onlar tarlaya giderler kızıma da sen de yazın köye gel bize yemek pişir derler bizim kızımız bunu yapamaz” dediler. Sonra kızlarını şehirli ,çok kibar bir aileye gelin verdiler damatları akıl hastası çıktı. Kızları yıllarca çok sıkıntı çekti.

    Ya da çalışan kız olsun diye evlenip hanımının maaşından hiç faydalanamayan erkekler var. Başta dindarlık olmak üzere bir kaç önemli şeye bakıp tevekkül etsinler.


    Bir de lüzumsuz masraflardan kaçınmak gerek . Kız isteme safhasından itibaren gereksiz masraflara girmesin iki tarafta. Devletin yapacaklarında yazdığım nişan, bohça, kına gecesi gibi boş harcamalardan kaçınılmalı. Maddi imkanı olsun olmasın. Kız istendikten sonra sonuç olumlu ise erkek ve ailesi bir tepsi tatlı alıp gelip söz yüzüğü takmaları yeterli. Nişan alışverişi ve nişan töreni çok gereksiz.

    Hele nişan ve düğün bohçaları denilen alışverişler ancak tatsızlıklara ve gereksiz masraflara sebep oluyor. Genellikle iki taraf da birbirlerinin aldıklarını beğenmiyorlar. Boş yere dedikodu ve iki aile arasında soğukluğa sebep oluyor. “Biz kalitelisini aldık onlar kalitesiz almışlar. ” gibi sözler çoğu ailede olmuştur. Hele nişan ya da düğünde alınanların sergilenmesi gelene giden gösterilmesi büyük bir görgüsüzlük bence. Gelinin gecelik takımlarına, damadın iç çamaşırına kadar kaliteli mi diye bakılır, bakılınca mecburen dedikodu da yapılır.

    Tabi bu arada alınanlar bakanlar tarafından beğenilmiyor gibi duruyorsa diğer tarafa diş bilenir. Bizi ele güne rezil etti, diye. Çok iyi şeyler alınmışsa büyük ihtimalle karşı taraf ayıp olmasın diye bütçesini zorlayarak almıştır, acısı bir şekilde karşı taraftan çıkarılır. İki tarafın da damat ve gelin için de olsa alışveriş yapmasına gerek yok bence. Kız tarafı kızına erkek tarafı oğluna ihtiyaçlarını alsın. Çarşı çarşı gezip karşı tarafa don, gömlek aldırmanın hiç bir mantığı yok. Zaten ev döşenirken, mobilyalar alınırken yeterince masraf yapılıyor. Hiç olmazsa ıvır zıvırlar için masraf edilmesin.

    Son yıllarda söz, nişan ve kına gecesi hep salonlarda yapılıyor. Eskiden kına gecesi çok sade bir şekilde yapılırdı. Evlenecek kızın arkadaşları bir akşam gelirler, arkadaşlarının son bekarlık gecesinde kendi aralarında kına yakıp, eğlenirlerdi. O da artık gösterişe döndü, salonlarda yapılmaya başlandı. Çöpe atılacak nişan ve düğün davetiyeleri en iyisinden en havalısından olsun derken dünyanın parası ödeniyor. Bunlar israftan başka bir şey değil.

    Özellikle burada iş genç kız ve ailesine düşüyor. El gün ne der diye girilen bu gereksiz masrafların yapıldığı adetleri karşı taraftan talep etmesinler. Söz ve düğün yeter. Kız tarafı, erkek tarafını yolunacak kaz gibi görmemeli, dünürlerini evladını evlendirmek isteyen yuva kurmaya çalışan bir mümin kardeş olarak görmeli. Hatalara eksiklere kusurlara bakılmamalı.

    Önemli olan yuva kuranların mutluluğu. Kaç genç bu gereksiz masraflar yüzünden çıkan tatsızlıklar sebebi ile nişandan ayrıldı, kaç genç yine bu masraflar yüzünden düğüne yakın birbirinden ayrılmak zorunda kaldı. Kaç evli çift de bu masraflar yüzünden aradan kaç yıl geçmesine rağmen birbirlerinin ailelerinden nefret etmekte. Yazık günah.
    Sema Maraşlı
    Last edited by loreal; 13-10-2012, 11:46 AM.
    Leyla ile mecnun,,
    Kerem ile Aslı,,
    Ferhat ile Şirin..

    Benimle kim ALLAH'ım,,
    ...Benimle kim?? )

    Yorum


    • #3
      Sizin düşüncenizi bilmiyorum ancak bu işleri tamamen dini temellere dayandırmak tam bir cahilliktir.Bunların bir çok ayağı var ve din bunlardan bir tanesi.Hatta annem bile bana bu yazıdaki kadar evlenme nasihati vermedi.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: mr_loser View Post
        Sizin düşüncenizi bilmiyorum ancak bu işleri tamamen dini temellere dayandırmak tam bir cahilliktir.Bunların bir çok ayağı var ve din bunlardan bir tanesi.Hatta annem bile bana bu yazıdaki kadar evlenme nasihati vermedi.
        Seninle gece gece tartışmak istemiyorum..Sen müslümanmısın onu söyle
        Leyla ile mecnun,,
        Kerem ile Aslı,,
        Ferhat ile Şirin..

        Benimle kim ALLAH'ım,,
        ...Benimle kim?? )

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: loreal View Post
          Seninle gece gece tartışmak istemiyorum..Sen müslümanmısın onu söyle
          Dur yahu ne sert çıktın adama

          Ben söyleyeyim sende ortalığı copy paste ile bombaladın. Ama cocukaile.net den paste yaptığın yerde Nur 32 nin tamamı verilmiyor kurnazlık yapılıyor orada derki "Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin" yani bir sefere çıktın 15 tane cariyen oldu bir sürü kölen var bunlar sana fazla geliyorsa garip gurabbaya dağıt manasındadır.

          Ne diyeyim Allah temiz gönlüne göre versin
          Last edited by joseraul; 12-10-2012, 10:58 PM.
          I'm fine. I'm just not happy.
          G.House

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: joseraul View Post
            Dur yahu adama ne sert çıktın adama

            Ben söyleyeyim sende ortalığı copy paste ile bombaladın. Ama cocukaile.net den paste yaptığın yerde Nur 32 nin tamamı verilmiyor kurnazlık yapılıyor orada derki "Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin" yani bir sefere çıktın 15 tane cariyen oldu bir sürü kölen var bunlar sana fazla geliyorsa garip gurabbaya dağıt manasındadır.

            Ne diyeyim Allah temiz gönlüne göre versin

            Ben bunu faceden Evlilik ve Kadın sayfasından aldım..Evlilik çok mühim bir şey..Allaha şükür güzel bir ailem var.Dikkat edersen burda psikolojik hastalıkları olan çok arkadaşımız var.Bunların ana kaynağı mutlu bir ailede yetişmemeleridir.Eğer onların anneleri ve babaları onlara hakkettiği değeri verselerdi.Böyle sorunlar binde bir yaşarlardı..Her şey ailede bitiyo..Açılan saçma sapan uyduruk konulara yorum yapmak hoşuna gidiyodur.Ama bu daha mühim bi konu.

            Allah cümlemize hayırlı eşler versin canım amiin
            Leyla ile mecnun,,
            Kerem ile Aslı,,
            Ferhat ile Şirin..

            Benimle kim ALLAH'ım,,
            ...Benimle kim?? )

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: loreal View Post
              Ben bunu faceden Evlilik ve Kadın sayfasından aldım..Evlilik çok mühim bir şey..Allaha şükür güzel bir ailem var.Dikkat edersen burda psikolojik hastalıkları olan çok arkadaşımız var.Bunların ana kaynağı mutlu bir ailede yetişmemeleridir.Eğer onların anneleri ve babaları onlara hakkettiği değeri verselerdi.Böyle sorunlar binde bir yaşarlardı..Her şey ailede bitiyo..Açılan saçma sapan uyduruk konulara yorum yapmak hoşuna gidiyodur.Ama bu daha mühim bi konu.

              Allah cümlemize hayırlı eşler versin canım amiin
              Haklısın herkesin bir kerede olsa denemesi lazım.

              Yorum


              • #8
                Bencede evlilik çok onemli.bende evlenmeyi cok isterim.bir kiza asigim oda beni sevmiyor.ne yapicam bilmiyorum.bu devirde evlenmek cok zor hele büyükşehirlerde kimsede yardim etmio.oooooofffffffffff.zaten iyi biriysen hep kaybeden oluyorsun.
                Neyse hayirlisi olsun.

                Yorum


                • #9
                  Bana sorarsanız bekarlara hiç karışmayın, onları evlendirmeye çalışmayın. Evlendikleri zaman muhtemelen buna pişman olacaklar çünkü...

                  Yorum


                  • #10
                    bu işler kısmet meselesi.. öyle birilerinin aracılığıyla olacak işler diil.. aracı olayı bile kısmet üstelik.. ki; en önemlisi de şu ki; insanın ölüm doğum tarihi ve evleneceği kişi yazılmış .. yani asla değişmez.. asla! şartların biraraya gelmesi gerekiyor.. zamanın mekanın falan.. ne bi saniye eksik; ne bi saniye fazla... karşı çıkanlar olabilir yazdıklarıma .. ama üzgünüm gerçek bu

                    Yorum


                    • #11
                      ha unutmadan; gökyüzünden yeryüzüne bi damla inmeye niyet etmişse onu kimse durduramaz! umarım yeterince açıktır') hoşçakalın')

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: Buğra View Post
                        Bana sorarsanız bekarlara hiç karışmayın, onları evlendirmeye çalışmayın. Evlendikleri zaman muhtemelen buna pişman olacaklar çünkü...
                        Niye pişman olsunlar..Allah bizi boşuna mı çifter çifter yarattı..Dünyaya bir bak her şeyin bir dişisi,bir erkeği var..Her şey tek başına yarımdır..Bu tabiatı gereği bir eşe,bir arkadaşa ihtiyacı vardır..
                        Böyle konuşanlar daha çabuk evleniyolar.
                        Leyla ile mecnun,,
                        Kerem ile Aslı,,
                        Ferhat ile Şirin..

                        Benimle kim ALLAH'ım,,
                        ...Benimle kim?? )

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: ELizz View Post
                          bu işler kısmet meselesi.. öyle birilerinin aracılığıyla olacak işler diil.. aracı olayı bile kısmet üstelik.. ki; en önemlisi de şu ki; insanın ölüm doğum tarihi ve evleneceği kişi yazılmış .. yani asla değişmez.. asla! şartların biraraya gelmesi gerekiyor.. zamanın mekanın falan.. ne bi saniye eksik; ne bi saniye fazla... karşı çıkanlar olabilir yazdıklarıma .. ama üzgünüm gerçek bu
                          Güzelim öyle olabilir.Fakat evinde otur bakalım sana yiyecek içecek kısmetinde ayağına gelecek mi?Ekmeği yerken bile çiğniyosun emek harcıyosun.Şimdi zamanda aile bağları kopuk,akrabalar birbirini çekemez hale geldi..Güzel bir yuva kuranı çekemez oldular..Güzel bir kısmetin çıksa,sana haber vermeden o seni beğenmez deyip arayı bozanlar var..Ne zamanlara geldik yahuu..
                          Leyla ile mecnun,,
                          Kerem ile Aslı,,
                          Ferhat ile Şirin..

                          Benimle kim ALLAH'ım,,
                          ...Benimle kim?? )

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: loreal View Post
                            Niye pişman olsunlar..Allah bizi boşuna mı çifter çifter yarattı..Dünyaya bir bak her şeyin bir dişisi,bir erkeği var..Her şey tek başına yarımdır..Bu tabiatı gereği bir eşe,bir arkadaşa ihtiyacı vardır..
                            Böyle konuşanlar daha çabuk evleniyolar.
                            Etrafıma baktığımda gördüğüm manzara bu...

                            Evlendikten sonra en geç bir yıl sonra hala mutlu kalabileni pek göremiyorum. Özelikle kendine belli bir yaşam standartı oluşturmuş kişilerin evlenmesi çok daha zor ve sorunlu oluyor çünkü alışkanlıklarından taviz vermek zorunda kalıyorlar. Bu da çok zor bir durum...

                            Yorum


                            • #15
                              Orjinal yazı sahibi: Buğra View Post
                              Etrafıma baktığımda gördüğüm manzara bu...

                              Evlendikten sonra en geç bir yıl sonra hala mutlu kalabileni pek göremiyorum. Özelikle kendine belli bir yaşam standartı oluşturmuş kişilerin evlenmesi çok daha zor ve sorunlu oluyor çünkü alışkanlıklarından taviz vermek zorunda kalıyorlar. Bu da çok zor bir durum...
                              Evlilik zaten kolay bir şey değil.Düşün hiç tanımadığın birini bir gün hayatının merkezine koyuyorsun.Daha dün sokakta karşılaşsanız o senin için bir yabancıyken.Evlendiğinde en kıymetlin oluyo..Tabii kide anlaşmak kolay olmaz.Çünkü farklı kültür farklı ailelerde yetişmişsiniz.İki kardeş bile aynı ortamda aynı stadüde yaşamalarına rağmen farklı olabiliyo..Evlilik sabır işidir.Ama doğru kişiyle yaşanırsa güzeldir.O doğru kişiyi bulmadan evvel biz doğru olmalıyız.Karşımızada doğru kişi çıksın..
                              Evlilik taviz vermek değildir.Evlilik sabretmektir.Sevgi yumağıdır.Her şeye birlikte sevinip birlikte üzülmektir.Tek yürek olmaktır..Evlendiğinde eşini ihmal etmemelisin.Eşinle bekar gibi flört edebilirsin..Aşkını taze tutmak senin elinde.Manken Ebru şallı eşiyle flört ettiğini söylemişti.Evde ona küçük seveceği jestler yaparmış.Sen monotonlaştırırsan elbet yıkılmaya mahkum olur.Emek harcıcaksın ki her şey olumlu olsun.
                              Leyla ile mecnun,,
                              Kerem ile Aslı,,
                              Ferhat ile Şirin..

                              Benimle kim ALLAH'ım,,
                              ...Benimle kim?? )

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X