Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boşanma aşamasındayım.Lütfen yardım!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Boşanma aşamasındayım.Lütfen yardım!

Arkadaşlar 2 aylık bir evliliğim var.Bir yıllık bir flört döneminden sonra nikahlandık.Düğün yapmadık(eş durumu tayini için nikah kıydık) ve henüz cinsel olarak karı koca olmadık.İkimiz de öğretmeniz,ben 27 yaşındayım,o ise 25 yaşında.
    Arkadaşlar bizim sorunumuz şu:Eşimle geçinmek çok zor.Çok sinirli ve kavgacı,her şeye sinirleniyor.Mesela bi defasında kendisine canım dedim,bana kızdı,canım diye herkese hitap edilebilir,ben herkes miyim,bana niye canım diyorsun dedi.Başka bir sefer ise ''kusura bakma'' dedim.Kusura bakma diye yabancıya denir dedi,buna da kızdı.Bir defasında lisede okuduğum bir kitabı tavsiye ettim,bu dediğin bana hiç samimi gelmedi,ben liseli miyim dedi,yine bana kızdı.Bunun gibi çok örnek söyleyebilirim...Aşırı bir ilgi bekliyor.Ne kadar ilgilenirsem ilgileneyim,tatmin olmuyor.Benimle ilgilenmiyorsun,beni sevmiyorsun diyor ve kavga çıkarıyor.Bir defasında bana şöyle bir şey söyledi:Senin hasta olmanı istemiyorum,hasta olunca benimle ilgilenmiyorsun.''dedi.Kendisine beklediği kadar ilgi gösteremezsem cinnet geçiriyor resmen,kavga çıkarıyor,hatta ortalığı kırıp döküyor.Ama ne kadar ilgilensem de tatmin olmuyor,hatta 24 saat kendisiyle ilgilenmemi istediğini söyledi,bir defasında...En küçük hatamda hır gür çıkarıyor.Mesela bir defasında çalıştığı şehire gidecektim.12.30'da yola çıkacağımı söyledim ama meğersem araç 13.30'da hareket ediyormuş.Bir saat geç kalacağımı öğrenince kıyameti kopardı.Bu gecikmeden dolayı küçük bir işimiz aksadı;ama kesinlikle kavga etmeye değecek bir mevzu değildi.Bu olaydan bir süre sonra ''Ben anlayışlı biri değilim.''dedi...Merhamet duygusu az.Kendisi de zaten ben de merhamet pek yok,diyor...Bazen de durup dururken de kötü laflar ediyor.Ben de ''Şefkat pek yok,kendi çocuğuma karşı olur mu bilmem,''dedi,ben niye dedim.''O senin çocuğun diye onu sevmem.''dedi.Bu lafı normal bir muhabbet esnasında söyledi.''Bir defasında benim emrime girmeni istiyorum.''dedi.Bu bir erkeğin kabul edebileceği bir şey mi?Bunu duyunca ben de cinnet geçirdim.Her şeyin altında kötülük arıyor.Mesela birkaç saat telden aramasam,kasıtlı olarak aramadığımı düşünüyor.Yani ben hasta mı oldum,başıma bir iş mi geldi,ya da o an çok önemli bir işim mi vardı,bunları hiç düşünmüyor,beni önemsemiyorsun,bana değer vermiyorsun diyor.Bunun gibi bir sürü saçmalığını sayabilirim.Özellilklerini şöyle sıralayabilirim:Kavgacılık,huysuzluk,pireyi deve yapma,söylenenleri yanlış anlama,anlayışsızlık,merhametsizlik,bencillik,kısk ançlık,sinirlilik.O kavgayı başlatıyor,beni kışkırtıyor,sonunda ben de patllıyorum,ve sürekli kavga ediyoruz,bıktım kavgalardan artık.Bugüne kadar 1000 defa kavga ettiysek 999'unu o çıkarmıştır ve bu kavgaların 990 tanesi yukarıda anlattığım gibi sudan sebeplerden çıkmıştır.Bunları zaten kendi de kabul ediyor.Ama olumlu özellikleri de var.Ahlaken çok düzgün bir kızdır,ev işlerinde beceriklidir,dış görünüş olarak manken gibi güzel kızdır, bu saçmalıkları yapmadığı zamanlarda iyi vakit geçiririz,iyi muhabbet ederiz,güleriz,eğleniriz,sonra bir bakmışsınızdır,bir şeye kızmıştır ve kavga başlamıştır,ikimizde bu kavga esnasında ve kavgadan bir süre sonra sinirden bunalmış,psikolojik olarak çökmüş halde oluruz.Bir iki güne barışırız,iyi oluruz ve sonra yine bir kavga...Hayatımız hep bu döngü içinde devam ediyor,kendisi de zaten şöyle diyor:Karşımdaki kişinin benimle geçinebilmesi için ben kavga çıkardığımda karşımdaki kişi bana karşılık vermemeli,ben ne yaparsam yapayım susmalı diyor.Tabi bu da mümkün değil,sabır taşı olsa çatlar.Ben artık bıktım,psikolojim bozuldu.Eskiden kavgalardan sonra iyi olurduk;ama ben artık cephe aldım,şu aralar küsüz ve ben boşamayı düşünüyorum.
    Bu arada değişmesi çok uğraştım,psikiyatriye gitti,kendisi de kötü özelliklerini biliyor ve değişmek istiyor ama elimde değil değişemiyorum diyor.Flört döneminde de bunları yapıyordu,ben birkaç defa terk ettim,her seferinde yalvardı,bir daha yapmayacağım diye yeminler etti.Ama barıştıktan bir sürü sonra aynı şeyleri yine yaptı.Huylu huyundan vazgeçmiyor anlayacağınız.
    Siz ne dersiniz bu insanla ömür geçer mi?Boşanmalı mıyım?

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post
    Arkadaşlar 2 aylık bir evliliğim var.Bir yıllık bir flört döneminden sonra nikahlandık.Düğün yapmadık(eş durumu tayini için nikah kıydık) ve henüz cinsel olarak karı koca olmadık.İkimiz de öğretmeniz,ben 27 yaşındayım,o ise 25 yaşında.
    Arkadaşlar bizim sorunumuz şu:Eşimle geçinmek çok zor.Çok sinirli ve kavgacı,her şeye sinirleniyor.Mesela bi defasında kendisine canım dedim,bana kızdı,canım diye herkese hitap edilebilir,ben herkes miyim,bana niye canım diyorsun dedi.Başka bir sefer ise ''kusura bakma'' dedim.Kusura bakma diye yabancıya denir dedi,buna da kızdı.Bir defasında lisede okuduğum bir kitabı tavsiye ettim,bu dediğin bana hiç samimi gelmedi,ben liseli miyim dedi,yine bana kızdı.Bunun gibi çok örnek söyleyebilirim...Aşırı bir ilgi bekliyor.Ne kadar ilgilenirsem ilgileneyim,tatmin olmuyor.Benimle ilgilenmiyorsun,beni sevmiyorsun diyor ve kavga çıkarıyor.Bir defasında bana şöyle bir şey söyledi:Senin hasta olmanı istemiyorum,hasta olunca benimle ilgilenmiyorsun.''dedi.Kendisine beklediği kadar ilgi gösteremezsem cinnet geçiriyor resmen,kavga çıkarıyor,hatta ortalığı kırıp döküyor.Ama ne kadar ilgilensem de tatmin olmuyor,hatta 24 saat kendisiyle ilgilenmemi istediğini söyledi,bir defasında...En küçük hatamda hır gür çıkarıyor.Mesela bir defasında çalıştığı şehire gidecektim.12.30'da yola çıkacağımı söyledim ama meğersem araç 13.30'da hareket ediyormuş.Bir saat geç kalacağımı öğrenince kıyameti kopardı.Bu gecikmeden dolayı küçük bir işimiz aksadı;ama kesinlikle kavga etmeye değecek bir mevzu değildi.Bu olaydan bir süre sonra ''Ben anlayışlı biri değilim.''dedi...Merhamet duygusu az.Kendisi de zaten ben de merhamet pek yok,diyor...Bazen de durup dururken de kötü laflar ediyor.Ben de ''Şefkat pek yok,kendi çocuğuma karşı olur mu bilmem,''dedi,ben niye dedim.''O senin çocuğun diye onu sevmem.''dedi.Bu lafı normal bir muhabbet esnasında söyledi.''Bir defasında benim emrime girmeni istiyorum.''dedi.Bu bir erkeğin kabul edebileceği bir şey mi?Bunu duyunca ben de cinnet geçirdim.Her şeyin altında kötülük arıyor.Mesela birkaç saat telden aramasam,kasıtlı olarak aramadığımı düşünüyor.Yani ben hasta mı oldum,başıma bir iş mi geldi,ya da o an çok önemli bir işim mi vardı,bunları hiç düşünmüyor,beni önemsemiyorsun,bana değer vermiyorsun diyor.Bunun gibi bir sürü saçmalığını sayabilirim.Özellilklerini şöyle sıralayabilirim:Kavgacılık,huysuzluk,pireyi deve yapma,söylenenleri yanlış anlama,anlayışsızlık,merhametsizlik,bencillik,kısk ançlık,sinirlilik.O kavgayı başlatıyor,beni kışkırtıyor,sonunda ben de patllıyorum,ve sürekli kavga ediyoruz,bıktım kavgalardan artık.Bugüne kadar 1000 defa kavga ettiysek 999'unu o çıkarmıştır ve bu kavgaların 990 tanesi yukarıda anlattığım gibi sudan sebeplerden çıkmıştır.Bunları zaten kendi de kabul ediyor.Ama olumlu özellikleri de var.Ahlaken çok düzgün bir kızdır,ev işlerinde beceriklidir,dış görünüş olarak manken gibi güzel kızdır, bu saçmalıkları yapmadığı zamanlarda iyi vakit geçiririz,iyi muhabbet ederiz,güleriz,eğleniriz,sonra bir bakmışsınızdır,bir şeye kızmıştır ve kavga başlamıştır,ikimizde bu kavga esnasında ve kavgadan bir süre sonra sinirden bunalmış,psikolojik olarak çökmüş halde oluruz.Bir iki güne barışırız,iyi oluruz ve sonra yine bir kavga...Hayatımız hep bu döngü içinde devam ediyor,kendisi de zaten şöyle diyor:Karşımdaki kişinin benimle geçinebilmesi için ben kavga çıkardığımda karşımdaki kişi bana karşılık vermemeli,ben ne yaparsam yapayım susmalı diyor.Tabi bu da mümkün değil,sabır taşı olsa çatlar.Ben artık bıktım,psikolojim bozuldu.Eskiden kavgalardan sonra iyi olurduk;ama ben artık cephe aldım,şu aralar küsüz ve ben boşamayı düşünüyorum.
    Bu arada değişmesi çok uğraştım,psikiyatriye gitti,kendisi de kötü özelliklerini biliyor ve değişmek istiyor ama elimde değil değişemiyorum diyor.Flört döneminde de bunları yapıyordu,ben birkaç defa terk ettim,her seferinde yalvardı,bir daha yapmayacağım diye yeminler etti.Ama barıştıktan bir sürü sonra aynı şeyleri yine yaptı.Huylu huyundan vazgeçmiyor anlayacağınız.
    niye 3 tane konu açtın gözümüz kör değil görüyoruz

Yorum

Ben sizin ilişkinizi tuhaf buldum çünki şöyle flört,nişanlılık evlilik öncesi çiftlerin yakın olduğu birbirlerini çok iyi tanımadığı el ele göz göze olduğu dönemler olduğu söylenir.Yani birbirlerini çok severler ayrı kalamazlar evlenmeye karar verirler.Herzaman değil ama genelde aşk evliliklerinde böyledir.Siz daha evlenmeden böyleyseniz;
      Bunun birde daha sonrası var ,aynı evde yaşamak ne bileyim hayatı paylaşmak zamanla yaşanan sorunlar daha sonra evlilikteki monotonluklar filanda işe eklenince nişanlınızın halini düşnemiyorum.

Yorum

@delimavi arkadaş evliyim diyor

madem anlaşamıyorsunuz boşanın yani bu kadar basit hem zararın neresinden dönerseniz kardır

Yorum

aslında siz eşinizi çok iyi tanımış değişmeyeceğini ksbul etmiş ve hatta kararınızı da vermişsiniz
          olay vicdanınızın el vermemesinden ibaret
          evet evlilikte duygusallıkta mantıkta olmalı
          ama ikinizin de mutluluğunu istiyorsanız mantığınızla hareket edin ve bu kararınızda da acele edin.
          şu an sizi çok iyi anlıyorum bende evliliğim konusunda çok yanlış kararlar aldım özellikle merhamet duygumla hareket edip gözle görülen sorunları dahil görmezden geldim
          daha sonra evliliğimizi bu şekilde devam ettirmemiz bizi çok yıprattı sadece bizi değil bütün aile bireylerini
          eğer ki gerçekten evliliğinizi sadece vicdan azabından dolayı yürütmeye çalışıyorsanız onun dışında sevgi saygı ve bunun gibi önemli değerler yoksa ya da kalmamışsa mantığınızla hareket edin lütfen

Orjinal yazı sahibi: cngzmls View Post

Yorum

anlattıklarından ben bile bunaldım bu ne hocam ?...eminim sen çok seviyorsun diye sabır gösteriyorsundur aksi halde kimse böyle birini çekemez..benimde başımda bu kadar olmasa da böyle birisi vardı...sen çok alttan alınca karşındaki insan daha fazla üstüne geliyor...bir sorunda söz söylemedigin zaman daha büyükleri gelince de söz söyleyemez oluyorsun....eşin seninle evlendigine göre seni sevdigini düşünüyorum..ama sen sevgini çok belli ederek onun için yapacak bir şey bırakmıyorsun...şöyle düşün,ortada bir pasta var..adı ilgi,sevgi ne ise o olsun...sen o pastadan kendine ne kadar çok alırsan karşı tarafa o kadar az düşüyor...bırak herkes eşit yesin o pastadan ne o fazla ne sen eksik...

Yorum

merhaba,eşinizin davranışları ve düşüncelerii kişisell özelliklerden çok anormal ve hastalık boyutunda şeyler,,bu evliliğe devam ederseniz kendi kimliğinizi yok saymış olursunuz çünkü eşiniz tamamen kendini egemen kılmak istiyor her konuda,,sizin ne düşündüğünüz ,istediğiniz,ne yaşadığınız umrunda değil,,size saygısı yok yani,kendi çocuğuna bile şevkat göstereceğinden emin olmayan birisi normal sayılamaz,,daha çok başındasınız iyice düşünüp kararınızı verin bence..
              " Önce hayaller ölür, sonra insanlar. "

- Shakespeare

Yorum

Duygusallığın aşırılığı duygusal bencilliğe dönüşürmüş...Eşiniz bu durumda...Bu ilişki daha fazla yürümez,yürütürseniz hep böyle başınız ağrır...
                Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

tam tanımadığınız kişiyle neden evleniyorsunuz ki ?

Yorum

eşinizin düşünceleri ve konuışmaları hiç sağlıklı birbireyin söyleyeceği şeyler değil bence eşiniz şizaofren....

Yorum

bencede içine cin kaçmıs :RpS_angry:emrıme gir falan sende tamam sahıp deseydın
                      bak kardesım daha evlılıgın basında böyle ıse son yok degıl psıyatr on tanede uzmana götursen degısmeyecek
                      yazdıklarının aynısını ben yasadım sen erkeksın ben bayan bukadar benzerlık olur
                      sankı kendım yazmısım ne oldu bıktım onu törpulemeye calısmaktan 3 sene cektım alttan alsan olmuyor
                      karsılık versen daha beter oluyor en ufak bır seye kavga sabır sabır benden gıttı degısmedı zerre kadar
                      ona sorsan ben sucluyum bana sorsan o agzınla kuş tutsan nafıle en son bardagı tasırdı cok buyuk bır kavgayla
                      son buldu bırde sunu farkettınmı cok kıbırlıler sız yıne 2 3 gun sonra barısmıssınız bızım aylarca sürerdı bu arada bazen bana para gönderır bazen göndermezdı
                      bu tarz ınsanlar ancak akıl saglıgını bozar ılerleyemez dahada gerıye gıdersın benım sabrım senden ıyıymıs 3 sene ben evlenmeden önce böyle degıldı evlendıkten sonra daha saldı.bastanda böyleydı sımıde böyle hele bagımlı alkole ıcınce bır canavar ıctıgınde kuzu gıbı dursamda hakaret edecek bır sey muhakkak bulur ıyılıge gelınce merhamete gelınce allah var bır dedıgımı ıkı etmedı aç kalaydımda huzurum olaydı yok sonun yok benden örnek al ıkısıde aynı tip işte

Yorum

merhaba hocam,meslektaşınz olarak size yazmak istıyorum,

öğretmenler boşanma konusunda sanki biraz daha çekimser kalıyor,gerçi öğretmen ayrımı yapmak belki doğru olmaz ama ben kendimde de bunu görüyorum,eğitimci kimliğimiz,toplum normları ...fakat siizn olayınz farklı,yani o kişiyle evli bile sayılmazsınz,
                        bakın arkadaşım,yaşım 32,insan bu yaşlarda hayata daha bir felsefik ve toplumsal degerlerin dışında kendi oluşturduğu çizgiye göre hayata bakıyor,benım bir çocugum var ama keşke çocugumdan evvel boşansaydım
                        siz bu tarz bir insanla evli kalmak zorunda değilsinz,melaike olsa çıldırır,emin olun bu evlilik size hiçbir şey kazandırmayacak,üstelik dert sahibi olup çıkacaksınz,ama çocuk olursa hayat çok daha farklı ilerliyor,hayatta katlanamayacagınz birçok şeye katlanıyorsunz sırf çocugunz için,haa şu anda ben sırf çocugum için katlanıyor degılımifakat bir gün bu evlilik bitecek ama benden çok şey almış olarak bitecek,
                        hayatımz çok degerli,tek bir günümüz bile çok kıymetli,o insanın hayatınzı mahvetmesine asla izin vermemelisnz,
                        ayrıca o insanın sizi sevdiğini düşünmüyorum,hatta belki çok önyargılıca olacak ama o insanın geçmişinde çok sevdiği ve kavuşamadıgı bir insan olmuş,ama acısını sizden çıkarıyor bence,o insanın biraz geçmişini araştrmanızı tavsıye edıyorum,seven kadın böyle olmaz,ve böyle bir kadınla hayat geçmez dostum,yanlış yaparsın,kendini yakarsın....ben çopk fazla yorum yazan bırı degılım ama alllah biliyor sırf birinin daha başı yanacak diye yazdım tüm bunları...

Yorum

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.Arkadaşlar konuyu açarken net gelip gidiyordu(komşunun neti iyi çekmediği için) yanlışlıkla 3 kez açmışım kusuruma bakmayın artık.

Yorum

Arkadaşlar nikahtan önce yapıyordu ama bana hep nikahtan sonra kesinlikle yapmam,her kızda evlenene kadar bunlar olur,dedi.Ben de inandım ayrıca dediğim gibi terk ettim ama yalvardı yakardı yapmayacağım dedi.Bir süre gerçekten çok iyi davrandı,ben de değiştiğine inandım.Ama nikahtan sonra daha beter oldu.Ayrıca ilk başlarda ve kavga olmayan zamanlarda çok iyiydik.Yani ona sırılsıklam aşık oldum.Aşk gerçekten insanı kör ediyor.

Yorum

Arkadaşlar nikahtan önce bir süre önce terk ettim,yalvardı,dil döktü,yapmayacağım dedi,bir daha yaparsam gel yüzüme tükür dedi.Ben bir kez daha şans verdim ve gerçekten çok iyi davrandı,ben de gerçekten değişti sandım.

Yorum

İşleniyor...
                              X