Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sevemiyorum, Boşanmak İstiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Sevemiyorum, Boşanmak İstiyorum

    Cinsiyetim erkek. Yaşım 29 3.5 yıldır evliyim. Bir oğlum var.
    Mantık evliliği yaptım. Eşimi sevmeden evlendim. Severim diye düşünüyordum. Ama olmadı.
    2 yıl önce boşanmak istediğimi söyledim. Zaman verelim dedi eşim. Peki dedim. Zaman verdim. 2 yıl geçti. Ama ben hala sevemiyorum.
    Eşimin yüzüne bakmaya utanıyorum. Ona karşı suçluluk hissediyorum. İşten eve gitmeyi istemiyorum. Telefon çalıyor, arayan eşim olunca açmak, konuşmak içimden gelmiyor. Offf neden arıyor diyorum. Beni aramasını istemiyorum. Ama onu kırmak da istemiyorum. Telefonda ne yemek istersin diye soruyor. Ben hiçbirşey istemiyorum. Benim için birşey yapmasını istemiyorum. Tatlı yapayım diyor. Benim için hiçbirşey yapmasını istemiyorum. Onu bir hizmetli gibi kullanmış hisediyorum o zaman. Akşam benle konşuyor. Ancak benim içimden konuşma isteği gelmiyor. Beraber film izlemek istiyor. Ben o üzülmesin diye izliyorum. Bereber dışarı gidelim diyorum. O üzülmesin diye gidiyorm. Ama onunla zaman geçirmek hiç istemiyorum. Hiç zevk almıyorum. Çok üzülüyorum. Böyle olmasını istemiyordum. Kim ister ki yuvasının bozulmasını. Kim ister evladından ayrılmayı. Ama ev sanki benim için bir işkenceye döndü. Hiç kavga etmiyoruz. Gayet uyumlu anlaşıyoruz. Ona karşı hiç şidddet kullanmadım. Kırıcı olmamaya çalıştım. İstediği zaman dışarı çıktık. İstediğinin yapmaya çalıştım. Cinsellik istemediğim halde o üzülmesin diye yaptım. O herşeyin düzeldiğini sanıyor. Benim artık boşanmak istemediğimi sanıyor. Ve buna çok üzülüyorum Oysa ki benim için ev bir ızdırap oldu. Maalesef mutsuzum.
    Eşim geçen aylarda ikinci çocuğı istedi. Ben de istiyorum başka çocuğum olmasını. Ama eşimle de beraber olmak istemiyorum. Ben eşimle çocuk yapmak istemiyorum. Birinci çocuğumuzu da istememiştim. Yapmayalım dedim. ama dinletemedim. O zorla istedi, zayıflığımdan faydalandı ve oldu çocuk. Çocuk fikri beni çok korkuttu. Aklımda ayrılma düşüncesi varken nasıl çocuk yaparım. O ısrar etti çocukta. Ne yapacağımı bilemedim. Ben çocuk düşüncesinden sonra daha da ayrılmayı istedim. Bir iki aydır her hafta ayrılmayı düşündüm. Defalarca eve gitmemeyi düşündüm. Bugün yine ayrılmayı dşünüyorum. Ama, hata yapmaktan korkuyorum. acaba sevebilir miyim diye hala düşünüyorum. Ama ben seviyor olmayı bile istemiyorum. İçimde hiç istek yok malesef.

    Eşimi neden sevemiyorum derseniz. Kendimle yüzleşmeye çalıştım.
    Birincisi eşimin karakteri bana çok sert geliyor. Uyum hissetmiyorum onunla. Ben yumuşak huylu biriyim. eşim biraz daha sert, dik duruşlu biri. Evliliğin başlarında çok üzdü beni. Onunla ciddi ciddi davranışları üzerinde konuştum. O konuşmadan sonra çok değişti. 2 yıldır melek gibi oldu. Ekisi ile yenisi arasında çok fark var. Ama hala ben sevmiyorum. Eşimin bu uyumlu, yumuşak, itaatkar davranışını sanki sahte, yuvayı devam ettirmek için oluşmuş bir değişiklik olarak görüyorum. Kalben onu samimi bulamıyorum, ona kendimi yakın hissedemiyorum. Sevemiyorum, ısınamıyorum.
    İkinci sebep ise nişanlanmadan önce eşimi yakından ilk kez gördüğümde; ilk buuştuğumuzda, onun yüzünü, güzelliğini, bakışını çok itici buldum. O an o bakışlar o yüz o sima bana o kadar itici geldi ki. Kaçıp gitmek istedim. O an ve o andan sonra eşimi hiç istemedim. Onu çirkin ve itici buldum. Aslında çirkin birisi değil eşim ama ben itici buldum işte. O anki o inancım, düşüncem hiç bitmedi. Asla sönmedi. Ama ilişkiye devam ettim. Evlenmem lazım diye düşünüyordum. Bir yuva kurmam lazım diyordum. Bu kızı ileride severim diye düşünüyordum. Sonra nişan oldu. Ben tanışmamızdan bu yana eşimle hiç candan ilgilenmedim. O da bunu hissediyordu bence. Ve bu ilgisizliğime için için kızıyordu ve benim ilgimi kazanmaya çalışıyordu. İlgisizliğime kızdığı için bana karşı sert davranıyordu. anlayışsız davranıyordu. Bunu sonradan anladım. Ama ben ilgi göstermeyi hiç istemedim. Hiç içimden gelmedi.
    Yaklaşık Bir yıl nişanlı kaldık. Nişanlı iken iki defa nişanı attı, ailelerin haberi yoktu ama, kendi aramızda attı. Sebep benim ilgisizliğim idi sanırım. Ama sonra gene istedi beraberliğe devam etmeyi. Evlenmeden bir hafta önce çok düşündüm. Bitirmeyi istedim. Evlenmekten vazgeçmeyi istedim. ama korktum. İnsanlar ne der diye korktum. Cesaret edemedim.

    Ve şimdi düşünüyorum. Acaba eşimi sevebilirmiyim. Acaba kalbim değişir mi. Acaba ısınabilir miyim. Hata yapmaktam korkuyorum. Çok mutszuzum. Dengem bozuldu. Ev benim için bir işkence haline geldi.
    Bilmiyorum.. Sizce duygularım değişir mi. Isınabilir miyim. Beklemelimiyim daha? Açıkça fikirlerinizi söyleyebilirsiniz.
    (((Şimdi gene aradı. O arayınca içimde bir huzursuzluk oluyor. Bir an önce telefonu kapatmak istiyorum. Konuşmayı hiç istemiyorum.... Ama onu kırmak da istemiyorum, sırf üzülmesin diye konuşuyorum. Allahım yardımcı ol ya.. Günaha girmek de istemiyorum.. Ne olcak bilmiyorm. )))

  • #2
    mnatık evliliğine karşı diğilim ama aşka ilk mantık sonra sevmeye başlamak daha doğrudur eğer sevgi gelmiyosa devam etmek hatadır sizde olduğu gibi belkilerle ve keşkelerle yaşıyosunuz bunları hesaba katıın kendinizi kesin cevabınız var ama çevrenizi ve eşinizi düşündüğünüz için zor bir durum
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

    Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

    Yorum


    • #3
      İnsan sevmediği biriyle bir ömür nasıl geçirir ki , acele bir karar vermeyin diyeceğim 2 yıl düşünmüşsünüz ,
      bu saaten sonra eşinize karşı duygularınızın değişeceğini açıkcası pek düşünmüyorum , mutlu , huzurlu olmadığınız bir ortamda olmak sizi çok yıpratır ve zamanla depresyona bile sokabilir , devamlı fedakarlık yaparak bie evliliği yürütemessiniz , zamanla bu sizde daha da nefrete sebep olacaktır en güzeli bu durumunuzu eşinizle paylaşıp evliliğinizi tekrar sorgulamanız ve karar vermenizdir ,
      çocuk için sürdürülen evliliklere her zaman karşıyımdır , kendinizin mutlu ve huzurlu olmadığınız bir ortamda o cocuğunuzu ne kadar iyi yetiştirebilirsiniz , unutmayın siz iyi , mutlu ve huzurluysanız çocuğunuz iyi ve mutlu olacaktır ......
      GİDENE DUR DEMEM ....

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: palahniuk
        mantık evliliğinin zorluğu da bu işte, sevgi aşk o ısınma herşeyden başka bambaşka birşey... negatif düşünmek istemem ama eşinizin sert tavrı duruşu sizi ondan bir hayli uzaklaştırmış anlıyorum. ani bir karar vermeyin, kendinizi ölçün tartın bir süre ayrı kalın özleyip özlemediğinize bakın, insan sevmediği birine dokunmak dahi istemez bu çok normal zor bir durum, ne desem ki şimdi bilemedim sadece acele etmeyin

        bilemiyorum ya..
        mesela tanışma döneminde telefonla konuşurduk.. ben bir süre sonra kapatalım uykum geldi derdim.. benim öyle demem onu sinirlendirirdi herhalde ki. kapattırmazdı. bunun üstüne bir iki saat daha beni zorla telefonda tutardı. ben telefonu kapatırdım bazen. o ısrarla arardı. ve bu beni çok kızdırırdı. ısrarlı olması. sinir ederdi beni..çok soğuturdu o zaman kendine beni.. uzun süre uyutmazdı geceleri beni...
        ya o zamandan beridir bir soğukluk vardı. ama bilemedim maalesef. anlayamadım duygularımı..

        iki senedir bekliyorum.. ve bu süreçte hep uyumlu olmaya çalıştım. hiç eve geç gelmedim. işten eve evden işe giderdim.. pek dışarı alışkanlığım yok..

        bir de ben şundan korkuyorum.. hani eşler birbirlerinin koruyucusu örtüsüdür derler ya. işte ben bir bayan olarak, sevgili olarak, kadın olarak sevemeyince, aklbimde boşluk yaşıyorum. ve bu süreçte Allah korusun gönlümün başka şeylere kaymasından korkuyorum. Çünkü içim boş, kalbim boş ve doldurmak istiyorum. Zinaya bulaşmaktan zina yapmaktan korkuyorum. Allah korusun çok korkarım cehenneme gitmekten. Yuvayı kurtaracağım diye ahiretimi kaybedip cehennemde yanmayı da istemiyorum.
        Maalesef insanım ve isteklerim var. Bir bayanı sevme isteğim var. Ve içim bomboş.. Bu boşlukta şeytanın beni aldatmasından korkuyorum..

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
          İnsan sevmediği biriyle bir ömür nasıl geçirir ki , acele bir karar vermeyin diyeceğim 2 yıl düşünmüşsünüz ,
          bu saaten sonra eşinize karşı duygularınızın değişeceğini açıkcası pek düşünmüyorum , mutlu , huzurlu olmadığınız bir ortamda olmak sizi çok yıpratır ve zamanla depresyona bile sokabilir , devamlı fedakarlık yaparak bie evliliği yürütemessiniz , zamanla bu sizde daha da nefrete sebep olacaktır en güzeli bu durumunuzu eşinizle paylaşıp evliliğinizi tekrar sorgulamanız ve karar vermenizdir ,
          çocuk için sürdürülen evliliklere her zaman karşıyımdır , kendinizin mutlu ve huzurlu olmadığınız bir ortamda o cocuğunuzu ne kadar iyi yetiştirebilirsiniz , unutmayın siz iyi , mutlu ve huzurluysanız çocuğunuz iyi ve mutlu olacaktır ......
          depresyon zaten başımda. hiç bırakmadı yakamı..
          eşime bunu söylemekte çok korkuyorum.. nasıl tepki verir ne yapar hiç bilemiyorum. sert biri eşim.. sert olmasa bile.. ağlarsa veya çocuğu öne sürerse diye korkuyorum.. daha önce söylediğimde küçücük çocuğuma.. "bak baban seni istemiyor, terkediyor, gidiyor dedi" hiç unutmam o geceyi.. aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum..

          Yorum


          • #6
            evlilikde daha çok korkuların var gibi 2 seçenek var eşinle devam edicek yada ayrılıcaksın ve kalbim boş dedin ilerde eğer biri olursa ve aradan yıllar geçer o zaman daha zor olur boşanma taraftarı diğilim ama 2 yılda değişen bir şey olmadıysa kendinizi zorlamayın derim eşinize boşanmak istediğinizi söyleseniz boşanmamak için çocuğunuzu kullanmaya kalkarmı böyle tarafı varmı
            Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
            sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

            Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: kripton94 View Post
              evlilikde daha çok korkuların var gibi 2 seçenek var eşinle devam edicek yada ayrılıcaksın ve kalbim boş dedin ilerde eğer biri olursa ve aradan yıllar geçer o zaman daha zor olur boşanma taraftarı diğilim ama 2 yılda değişen bir şey olmadıysa kendinizi zorlamayın derim eşinize boşanmak istediğinizi söyleseniz boşanmamak için çocuğunuzu kullanmaya kalkarmı böyle tarafı varmı
              daha önce yaptı.. önce demiştim boşanalım diye.. bir akşam üzerimi giydim. ağlaya ağlaya çıkcaktım... engelledi.. çocuğu önüme koydu.. çocuğuma " baban seni istemiyor bak. gidiyor dedi.."" dayanamadım.. ağladım... gidemedim..

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: deneme1 View Post
                depresyon zaten başımda. hiç bırakmadı yakamı..
                eşime bunu söylemekte çok korkuyorum.. nasıl tepki verir ne yapar hiç bilemiyorum. sert biri eşim.. sert olmasa bile.. ağlarsa veya çocuğu öne sürerse diye korkuyorum.. daha önce söylediğimde küçücük çocuğuma.. "bak baban seni istemiyor, terkediyor, gidiyor dedi" hiç unutmam o geceyi.. aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum..
                Korkuyla hicbir yere varamassınız , eşiniz o korkunuzu bildiği için sizi çok güzel kullanıyor özellikle oğlunuza karşı ...oğlunuzla siz konuşun öyle olmadığını anlatın , boşandıktan sonra tabiki boşanırsanız çocuğunuzu belirli zamanlarda göreceğiniz için yanlış düşünmesini engellemiş olursunuz ...
                sizi yanlış yönlendirmek istemem ama ben sizin yerinizde olsam böyle ızdıraplı bir evliliği daha fazla sürdürmezdim , heleki içimde birşeyler bitmişse , cinselliği bile yaşayamıyorsam , telefonlara bile tahammül edemiyorsam , eve bile gitmek istemiyorsam evliliğin hiçbir anlamı kalmamıştır artık benim için ... yolumu çizer önüme bakardım , kendim için ...
                GİDENE DUR DEMEM ....

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: deneme1 View Post
                  daha önce yaptı.. önce demiştim boşanalım diye.. bir akşam üzerimi giydim. ağlaya ağlaya çıkcaktım... engelledi.. çocuğu önüme koydu.. çocuğuma " baban seni istemiyor bak. gidiyor dedi.."" dayanamadım.. ağladım... gidemedim..
                  kattry katılıyorum çocukların kullanılmasını yanlış buluyorum bu kadar korkmayın eğer yaşadıklarınızdan memnun diğiliseniz karşı durma cesaretini gösterin eğer eşiniz korkularınızı kullanıyosa sizi böyle bastırmaya devam eder
                  Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                  sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

                  Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

                  Yorum


                  • #10
                    Çok klasik olucak ama bazı şeylerin kıymeti yokluklarında anlaşılır.Onu sevip sevemediğinizi anlamanızın yolu onu kaybetmekten geçiyor.
                    Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: adamgibiadam View Post
                      Çok klasik olucak ama bazı şeylerin kıymeti yokluklarında anlaşılır.Onu sevip sevemediğinizi anlamanızın yolu onu kaybetmekten geçiyor.
                      belli bir süre uzak kalmayı teklif ettim bir yıl önce, ancak kabul etmedi eşim. ya tam biter, ya devam eder dedi. kabul etmem dedi. bir kez daha teklif edeceğim.. ayrı kalınca birşey değişecek mi diye. bir arkadaşıma açtım konuyu şimdi.. o da belli bir süre ayrı kalmayı dene bir de dedi. bunu deneyeceğim inşallah.. kabul ederse eşim..

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: deneme1 View Post
                        belli bir süre uzak kalmayı teklif ettim bir yıl önce, ancak kabul etmedi eşim. ya tam biter, ya devam eder dedi. kabul etmem dedi. bir kez daha teklif edeceğim.. ayrı kalınca birşey değişecek mi diye. bir arkadaşıma açtım konuyu şimdi.. o da belli bir süre ayrı kalmayı dene bir de dedi. bunu deneyeceğim inşallah.. kabul ederse eşim..
                        Bir süre ayrı kalmanızı önerirdim ama bir kadının da bunu kolay kolay kabul edecegini sanmam.Merak ettigim sizin beklentileriniz neler.Diyelim ki ayrıldınız sonrasında ne yapmayı düşünüyorsunuz?
                        Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: adamgibiadam View Post
                          Bir süre ayrı kalmanızı önerirdim ama bir kadının da bunu kolay kolay kabul edecegini sanmam.Merak ettigim sizin beklentileriniz neler.Diyelim ki ayrıldınız sonrasında ne yapmayı düşünüyorsunuz?
                          Eğer ayrılırsam kalbimden geçen, yine evlenmek. Evlenmek, sevmek, sevilmek istiyorum. Buna ihtiyaç duyuyorum. Buna özlem duyuyorum. Sevgili bulma, günlük hayat yaşama dinime ters. Yapamam öyle şeyler, korkarım. Ancak helal yoldan bir eşim olsun, onu seveyim, onunla güzel şeyler paylaşayım, şakalaşayım, cilveleşeyim, telefonla arayayım, mesaj atayım, sürpriz yapayım isterim. Kalbim böyle şeyler istiyor, arzu ediyor.

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: deneme1 View Post
                            Eğer ayrılırsam kalbimden geçen, yine evlenmek. Evlenmek, sevmek, sevilmek istiyorum. Buna ihtiyaç duyuyorum. Buna özlem duyuyorum. Sevgili bulma, günlük hayat yaşama dinime ters. Yapamam öyle şeyler, korkarım. Ancak helal yoldan bir eşim olsun, onu seveyim, onunla güzel şeyler paylaşayım, şakalaşayım, cilveleşeyim, telefonla arayayım, mesaj atayım, sürpriz yapayım isterim. Kalbim böyle şeyler istiyor, arzu ediyor.
                            Tabiki gönül güzel şeyler yaşamak istiyor.Benim anlatmak istedigim eşinizden boşansanız ve başka biriyle hayat kursanızda bu beklentilerinizin gerçekleşeceginin garantisi yok.Ancak bunu yaşayıp görmek lazım.Belki yeniden heyecan duyarak,severek bir yuva kuracaksınız belki o da sizi mutlu edemicek,belkide çok pişman olucaksınız.Hayali güzel ama gerçekleştirmesi de çok riskli...
                            Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

                            Yorum


                            • #15
                              Orjinal yazı sahibi: adamgibiadam View Post
                              Tabiki gönül güzel şeyler yaşamak istiyor.Benim anlatmak istedigim eşinizden boşansanız ve başka biriyle hayat kursanızda bu beklentilerinizin gerçekleşeceginin garantisi yok.Ancak bunu yaşayıp görmek lazım.Belki yeniden heyecan duyarak,severek bir yuva kuracaksınız belki o da sizi mutlu edemicek,belkide çok pişman olucaksınız.Hayali güzel ama gerçekleştirmesi de çok riskli...
                              be nseverek ve heyecan duyarak yuva kurmadım.. yuva kurmak için ve ileride severim anlaşırım inşallah düşüncesi ile yuva kurdum.. ve bugüne kadar sevemedim.
                              bilmiyorum.. kafam akrışık ya..

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X