Ben 1,5 yildir evliyim. 22 yasina girecegim. Universiteyi bitirir bitirmez hemen evlendim ve almanya ya geldim cunku esim Burda Dogma buyume. Evlenmemize yakin esim ailesiyle berraber kaldiklari evi aldi. Tabi bana da danismisti bu ev kacmaz diye bende. Evi gormeden Etmeden Kabul ettim. Evden cok memnunum gercekten guzel. Yalniz aileside bizimle kalmis oluyor boylece. Evlendigim gunden beri birlikte yasiyoruz cok zor geciyor benim icin kiyafetimden tutun davranislarima kadar herseye cok dikkat etmem gerekiyor ve aramizda da bir kac defa tatsiz seyler yasadik ama yinede cikmadilar evimizden. Durumlarida musait. Daha ailesiyle beraber kalmak istemedigimi hem ailesine hemde esime soyledim. Cok yuzsuz ciktilar buna ragmen halen bende kaliyor. Isin kotusu ben onlarla mecbur yasicakmisim gibi dusunusor kocam. Bu da beni delirtiyor tabi .dinimizde bile gelin istemezse damadin ailesiyle kalmak zorunda degil. AMA es im yok ailesini evden atma gibi bakiyor olaya. Dul bir kaynim var bizim Helen yan binamizda oturuyor ve tek kaliyor birtanede bos odalari var oraya gitmelerini orda yasamalarini istiyorum gitmiyor. Ustune ustelik dul kaynimda hergun bize geliyor yemegini yiyor salonda yatiyor.. Hep hizmet ediyorum. Bender artik Rahat yasamak istiyorum ailem hic benim yanima gelemediler ben senede iki DEFA gidiyorum ama yetmiyor KI. Herseyimi birakip geldim tek kocam icin o benim bu istedigimi vurdumduymazliktan geliyor kafayi yemem geliyor. Cok tartisiyoruz bu konuda esimle. Diyor KI sevaba giriyorsun. Ama Artik sabrimda tukendi Dana katlanamiyorum onlara. Esimi cok seviyorum o da beni cok sever cok kiskanir dayanamadigimi soyledigimde offf biktim hep ayni seylerle geliyorsun der.kaynanam ve kaynatam cok tartisirlar anormal bir ailesi var Artikl bunaldim ayni tartislamari duymaktan. Esimin kumari ickisi yok namazinda kuraninda. Ama kalbimi cok kirmistir. Ve esime soyledim Boyle giderse ben ayrilcam dediki naparsan yap. Sonradan pisman oluyor laflarina ozur diliyor. Bir kere internetten bosanmak icin gerekli evraklari arastiriken gordu agladi sarildi birkac kendisine ceki duzen verdi sonradan aynisina donuyor. Cesaretsiz korkagin teki. Cocuk gibi hep ben herseyi dusunucem uyaricam . hayatim Boyle mi gececek Benim bilmiyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
esimle bosanmali miyim. ?
Collapse
X
-
büyük aileleri oldum olasi sevmisimdir..1.5 yillik evlisin ve esinin ailesine baska bir eve tasinmasini söylemesini istiyorsun,,belki cok genc oldugun icin hep birlikte olmakla bunalmis olabilirsin tmm herkes cekemez,, ama esimi seviyorum diyorsun,,sevdigin erkegin ailesini de sevsen onlar sana fazla gelmezdi bence..
Bu sebepten ayriligi düsünmen bana cok genc yasta evliligin erken alinmis kararlardan biri oldugunu hatirlatti yine,,adam nasil söylesin ki baba siz gidin baska eve biz ayri yasamak istiyoruz?Evlilik demek sadece kocayi alip ohh güllük gülüstanlik yasamak demek degil biraz evliligin zorluklarida olucak katlanmak zorundasin..Ailenin yanina gitsen ayrilsan ailesi bizmle yasiyordu onlari istemedigim icin bosandim geldi desen baban ne diycek?
Sevmek demek bazi durumlarda sevdigin kisinin bazi olumsuz hareketlerine yada sen sevmesen istemesen bile sevdiklerine katlanman demek..Ana baba ya gidin evimizden denmez esini zor durumda birakma kendi sevginide onun gözünden düsürme..
-
Bizim anne babalarımız, dedelerimiz hep bu şekilde oturdu aynı evin içinde. Ama artık bu devirde bir gelinin, eşinin ailesiyle oturmasını pek mantıklı bulmuyorum. Seviyorsa, elbette erkeği için bir şeylere katlanır ama resmen beraber yaşıyor gibi olmuşlar. Senin de bir eve, bir düzene hakkın var. Eşin çok pasif kalmış, ipleri ellerine vermiş, ailesi de düşüncesiz ve yüzsüz çıkmış. Anne, baban seni Almanyaya gelin gönderirken bilmiyorum memnunlar mıydı yoksa isteksizler miydi bilmiyorum... Herneyse seviyorsanız birbirinizi kurtarın bu evliliği. Ama ben sana bir erkek olarak hak verdim. İmkan varsa, ekonomi müsaitse ayrı evde olunmalı.
Yorum
-
ailesine de kendisine de söyledim demişsin ya ailesi nasıl cevap verdi sana. böyle gergin huzursuz bir ortam yaratarak değil de kararlı ve amacını sebebini belli eder şekilde alsan karşına burda bize yazdığın gibi daraldığını genç yaşına yeni evliliğine ağır geldiğini biraz yalnız kalmaya hakkın olduğunu özel hayatın senin de hakkın olduğunu yine birlikte geniş aile olarak ama en azından kaynında kalmalarını senin biraz buna ihtiyacın olduğunu vs vs anlatmaya çalışsan nasıl olur? eşin arada kalır kendi hakkını kendin aramalısın kendin savunmalısın. karşıdakiler de anne baba sonuçta. insanlar yani. anlayacakları dilden konuşmayı bilmelisin. kendi annen baban olsa gelininiz olsa onun nasıl konuşmasını isterdin. aileni kırmadan nasıl anlatmasını isterdin. bunları canlandır kafanda. bi dene bakalım. boşanmayı çok erken düşünmeye başlamışsın. ben eşimle olan problemlerim yüzünden 7 yıllık evliliğimi bitirmek zorunda kaldım. artık ne sevgi kalmıştı ne saygı. buna rağmen yaşayınca öğrendim boşanmış olmanın gerçekten bambaşka bir statü olduğunu. bekarlık demek evli olmamak değilmiş. hiç evlenmemiş olmakmış. bunu unutma.
Yorum
-
Dediklerimi bir kısmını dreamer8 anlatmış.Eskiden geniş aileyle yaşanırdı ama artık hayat şartları zor vs geçerli nedenlerle kötü bu durum.Allah yardımcınız olsun gerçekten zor durum.Bütün suç eşinizde.Eşiniz olaya sizin açıdan baksa ya da sizin yerinizde olsa !Sizde eşinizle başbaşa kalmak istiyorsunuz .Haklısınız.Eşiniz böyle oturduğu yerden eli kolu bağlı kalmamalı.Onun ailesi zaten dreamer8 dediği gibi yüzsüz ve sizin dediğinize bakılırsa anlamıyorlarda.Bide kaynınız gelip yeyip yeyip yatıyor.Ona hizmet ediyorsunuz.Sizi bilmiyorum ama başka bayan olsa kocasına söylenir de söylenir ve aynı zamanda kaynıya da çatabilir.
İnan kocasını sevipte sırf ailesinden dolayı boşanan çok tanıdık görüyorum.Tabi size boşanın diyemem,sonuçta bir yuva kurmak kolay değil.Helede eşinizi seviyorsunuz.Yani bu durumdan nasıl çıkılır bilmiyorum ama sizde kendi ailenize gidin,biraz sizde rahat olun.Eşiniz kendi ailesinle biraz ilgilensin o zaman .Siz hizmetçi değilsiniz!Tekrardan Allah yardımcınız olsun.
Yorum
Yorum