Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Evliliğin psikolojik rahatsizlıklar üzerindeki etkisi nedir sizce

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Evliliğin psikolojik rahatsizlıklar üzerindeki etkisi nedir sizce

6 yıldır bipolar tedavisi görüyorum.sanirim 10 yıldır bipolarim(manik-depresif)
    3 yıl önve evlendim.size evliligimin hayatımi yani hastalığımı nasıl etkilediģini anlatmak istiyorum.aslında başkalarındaki durumu da merak ediyorum.ayrıca henüz evlenmemeiş kişiler ićin de faydalı bi paylasım olabilir.
    Ben bayanim.benim açımdan evliliģin hayatımda fazlasıyla pozitif etkileri oldu.herşey gülluk gülistanlık mı? Hayır.maddi sıkıntımız var.eşim çalışmamı istemediği için anneliğimi doyasıya yaşıyorim.2 yaşında oģlim var.kiracıyız.eşim agresif biri diyebilirim.
    peki bunun iyi yanı ne?
    Bi de şöyle;depresif olduğum dönemlerde işlerimi başkasının üzerine yıkma şansım olmadığı için eskisi gibi yatağa ćakılmıyorum.çocuğum içinde enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum.gercekten hayat çok boştu benim için ama şimdi en kötü anımda bile içimdeki yaşama isteği sönmüyor.akşam olur.balkona çıkarsın.mis gibi kekkokusu. Sıcacık çay.loliloli loliloli şarkısı ßöyleyen bi bacaksız ve hayat arkadaßın.tabigenelde siyaset felsefe matematik konularıyla ne kadar romantik olunursa o kadar romantiğiz ama seviyorum.aile olmak insanı mücadeleye sokuyor.zor bazen çok zor ama katlanilmaya değecek kadat mutluluk vsr ailede.
    En güzeli de.bi yanında bebegin öbür yanınds koca göbekli horuldayan sevgilin..benim için mutluluģun fotoģrafi bu.

sizce?

Hayat kúcúk seylerden olusur.
    Sen seversen búyúk olurlar..

şuan fikrimi yazmayacağım ama çok güzel anlatmışsınız bunu belirtmek istiyorum .
    ego sum qui sum ...

Yorum

benim evlilik deneyimim ise rezalet. hastalığımı azdırdı ve boşandım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
        6 yıldır bipolar tedavisi görüyorum.sanirim 10 yıldır bipolarim(manik-depresif)
        3 yıl önve evlendim.size evliligimin hayatımi yani hastalığımı nasıl etkilediÄ£ini anlatmak istiyorum.aslında başkalarındaki durumu da merak ediyorum.ayrıca henüz evlenmemeiş kişiler ićin de faydalı bi paylasım olabilir.
        Ben bayanim.benim açımdan evliliÄ£in hayatımda fazlasıyla pozitif etkileri oldu.herşey gülluk gülistanlık mı? Hayır.maddi sıkıntımız var.eşim çalışmamı istemediği için anneliğimi doyasıya yaşıyorim.2 yaşında oÄ£lim var.kiracıyız.eşim agresif biri diyebilirim.
        peki bunun iyi yanı ne?
        Bi de şöyle;depresif olduğum dönemlerde işlerimi başkasının üzerine yıkma şansım olmadığı için eskisi gibi yatağa ćakılmıyorum.çocuğum içinde enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum.gercekten hayat çok boştu benim için ama şimdi en kötü anımda bile içimdeki yaşama isteği sönmüyor.akşam olur.balkona çıkarsın.mis gibi kekkokusu. Sıcacık çay.loliloli loliloli şarkısı ßöyleyen bi bacaksız ve hayat arkadaßın.tabigenelde siyaset felsefe matematik konularıyla ne kadar romantik olunursa o kadar romantiğiz ama seviyorum.aile olmak insanı mücadeleye sokuyor.zor bazen çok zor ama katlanilmaya değecek kadat mutluluk vsr ailede.
        En güzeli de.bi yanında bebegin öbür yanınds koca göbekli horuldayan sevgilin..benim için mutluluÄ£un fotoÄ£rafi bu.

sizce?
        Valla bi erkek olarak sizi cani gonulden tebrik ediyorum niye derseniz simdiki kadinlarin cogu evliligi gulluk gullistanlik zannediyor ve afedersin bir yerleri sıkıya gelince bosanmaya kalkiyorlar keske her kadinda sizin gibi boyle hayata olumlu baksa yanindakilerin degerini bilse ama simdikilere bakiyorum masallah beni yedirsin icirsin gezdirsin hicbirseye elimi surmim herseyi o halletsin sonra kafaya yatmayinca bakkaldan domates salatalik alir gibi begenme geri cope at oh ne ala memleket ama size gercekten helal olsun diyorum bu yasam enerjinizi ve pozitifliginizi sakin kaybetmeyin ve ailenizin hep degeri bilerek yasayin...
        Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...

Yorum

Evlilik berekettir, sünnettir, bazen farzdır, çok hayırlı bir kurumdur. Eşiniz insan olduktan sonra yaramayan, iyi gelmeyen evlilik yoktur ve her türlü psikolojik rahatsızlığa birebirdir. Bekarım ve psikolojim bozuk olduğu için biliyorum bunu

Yorum

İki ihtimal var. Ya evlilik sizi hasta eder. Yada hastalığınız evliliği bitirir. İlginç bir cevap oldu.

Yorum

Aslında bazi evliliklerin neden yürümediģini anlayabiliyorum.kumar,ićki,aldatmak,hiçbişeyden memnun olmayan sürekli dırdır eden bi eş...bunlarla evliligi sürdürmek çok zor ama bunlar olds bile ćözüm icin uģraßmak mücadele etmek gerekir.ben elimden geleni yaptım demek için.evliliğin kilit noktası ne derseniz.fedakarlık derim.bazen isteklerimizden ödün vermek zorundayız.para bi yere kadar lazım.huzur saģlık parayla alınmıyor.

yani sorumluluk be disiplinin ruh sağlığı aćısından çok önemi var.
              Eşinizin de nasıl biri olduģu önemli.bizim durumumuz biraz tuhaf ilk 1 sene çok tartışıyorduk.ben bu adamla ömür tüketemicem demeye başlamıştım.sonra öģreniyor insan.inatlaşmanın,bi iki dünyalık ićin kalp kırmanın gereksizliģini.fedakarlık yapman gerektiğini.sonunda kazananın kendim olaxağını öģrendim.mesela bayramda kendime bi çöp bile alamadım.3-4 tane tişörtüm ve elbisem var.onlarla yazı geçiriyorum.bunu soru. Edebilirim hatta haficten canım sıkılıyor fakat ailemi huzurumu daha çok seviyorum.

mesela benim kocamı görenler şaşırıp kalıyorlar.manken gibi kızsın bu adama hić yakısıyor musun.hatta yüzüme karşı armudun iyisini ayılar yer diyen bi terbiyesiz bile olmuştu ama benim için o insanları asla arkasından vurmayan,adaletli ve "konuşabilihorum".bütün yalnıźlıģımı bitek onda giderebildim.para içın ćalışmaz.bu yüzden maddi sıkıntı ćekihoruz zaten.asabi,inatçı tembel ve kafasının dikine giden biri olsa da artık bu hallerinden bile keyif almayı becerebiliyorum
              Bazen çocukça oyunlar oynuyorux.oğlumla ben babasının üzerinden enhelli atlıyoruz.güreşiyoruz.yatakta zıplıyoruz.
              Allah kimsenin yuvasını bozmasın
              Telden yazıyorum.yazıdaki kusurları hoş görün
              Last edited by YerGökHayat; 04-08-2014, 08:09 PM.

Hayat kúcúk seylerden olusur.
              Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

......................................
                Last edited by macabre; 11-11-2014, 09:08 PM.

Yorum

ben ise 2003 yılında bir şizofren ile evlendim ve 2004 yılında boşandım.
                  sırf deneyim olsun diye onunla birlikte yaşadım!
                  deneyim de resmi kayıtlara geçsin diye resmi nikah yaptım!
                  artık kimse bana deneyimsiz diyemez. kapı gibi belgeler var elimde!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buhurizade View Post
                    ben ise 2003 yılında bir şizofren ile evlendim ve 2004 yılında boşandım.
                    sırf deneyim olsun diye onunla birlikte yaşadım!
                    deneyim de resmi kayıtlara geçsin diye resmi nikah yaptım!
                    artık kimse bana deneyimsiz diyemez. kapı gibi belgeler var elimde!
                    Deneyim olsun diye evlenilir mi be üstad...
                    Karşındakinde açabileceğin tahribatları da düşün.
                    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                    Malcolm X

Yorum

[QUOTE=Obsesif_Fatihi;537869]Deneyim olsun diye evlenilir mi be üstad...
                      Karşındakinde açabileceğin tahribatları da düşün.
                      Last edited by macabre; 11-11-2014, 09:06 PM.

Yorum

İşleniyor...
                      X