............
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Eşim aniden sinirleniyor ve vuruyor
Collapse
X
-
siz evlilik öncesi nişanlılık dönemi yaşamadınız mı o zaman fark etmedin mi ?
sinirli ise hamilelik dönemi ve çocuğa bakma konusunda çok sıkıntı olur
hele çocuk doğduktan sonra uyumadığında yaramazlık yaptığında neler olur bunları düşünmeniz lazım
aranızda çıkan tartışmalar neden kaynaklanıyor kim haklıysa ona göre bir karar ver
-
Orjinal yazı sahibi: nicky View Postsiz evlilik öncesi nişanlılık dönemi yaşamadınız mı o zaman fark etmedin mi ?
sinirli ise hamilelik dönemi ve çocuğa bakma konusunda çok sıkıntı olur
hele çocuk doğduktan sonra uyumadığında yaramazlık yaptığında neler olur bunları düşünmeniz lazım
aranızda çıkan tartışmalar neden kaynaklanıyor kim haklıysa ona göre bir karar ver
nişanlılık yaşadık, o dönemde de anlam veremediğim bir sürü kavgamız oldu, ama aşk meşk derken evlendik. aslında karakter olarak vs eşimi beğeniyorum.
tartışmalarda kimin haklı olduğunun bir önemi var mı? benim yazdığım şeyler haklılık haksızlık ile ilgili değil...
Yorum
-
çocuk konusu düşündürücü bence. öfke kontrolü için eşinizin yardım alması şart. birlikte iyi bir uzmana gitmelisiniz. ailesinden getirdiği davranış bozuklukları , alışkanlıları gösteriyor bence. zamanla eğer hatalı davrandığının farkındaysa, sizin de yardımınızla kendini eğitebilir. size sabırlar dilerim. çocuk konusunda ise o davranışlarını düzeltirse karar verin. çünkü sizi yıpratması artık sorun değil, gülü seven dikenine katlanır ama çocuğa haksızlık olur. sakın ha...
Yorum
-
Ayrıca eşimde bir de şöyle bir durum var, bazı günler çok neşeli, çok enerjik, bazen durgun, sinirli oluyor. Bu döngüsel bir şekilde sürekli olmakta. Ben biploar mı acaba diye düşündüm, ama bipolarda döngüler mani/depresyon çok daha uzun süreli. Benim eşim ise bir günden diğerine değişiyor. Borderline olma ihtimali olabilir. Buna tabii ki ben karar veremem... Ancak borderline ile ilgili yazılanları okudukça çok fazla uyan madde var. Özellike terkedilme korkusu, eleştiriyi asla kabul etmeme, zor bir durumda kalmamak için yalan söyleme (genellikle ailesinden gelen baskılar nedeniyle), bunlar hep borderline'a uyuyor.
Ayrıca destek almak için hangi yolu izleyelim, psikoloğa birlikte mi gitsek? Devlet hastanesini önerir misiniz? Yoksa herhangi bir psikolog bulup onun muayenesine gitmek mi lazım?
Yorum
-
hangi ildesiniz?
psikolog ilaç yazamaz. psikiyatriste gidin. üniversite hastanesine gidebilirsiniz.
borderline ise boşanma davasını yarın açın.
aklıma takılan şu ki siz onu sinirlendirecek ne yapıyorsunuz? öyle saldırtacak kadar. kudurana değil de kudurtanı merak ederim ben.
birde bu aile baskı nedeniyle filan diyorsunuz ya bunu bi kenara bırakmak lazım yani aile yok artık yetişkin bi insan olmuşsunuz. ailenin yarattığı hatalı davranışları bırakmak gerek. aile kötü olur ama insan kötünün farkına varıp ailenin hatalarını kendi yaşamına aktarmamalı. küfürler saldırmalar hiç hoş değil. bunlar bu toplumun vazgeçilmezleri haline gelmiş durumda. eğitimli insanların artık dur demesi gereken konulardır bunlar.
ben de küfürden başka yok bulamam ederim fakat, çoğunlukla kendimi frenliyorum iyice hakettiyse s.ktir derim. ama bi daha da yüzüne bakmam. prensibim şu: küfür eden salak bile diyosa, bağırıp çağırarak sorun çözmeye çalışan insanlarla asla konuşmuyorum.Last edited by ggüneş; 02-10-2015, 07:07 PM.
Yorum
Yorum