Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ASKER PSİKOLOJİSİ

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ASKER PSİKOLOJİSİ

şu an moralim çok bozuk, ağlama durumundayım ve sorunumu sizlerle paylaşmak istedim eğer sizler de dinlemek isterseniz.. :'( benim eşim ark askerde ve bir süredir benimle çok soğuk konuşuyor telefonda. nolduğunu sorunca da " burda canım sıkılıyor, moralim bozuk, insanlarla tartışıyorum" diyor. daha önce de orda canı sıkılıyordu ama en azından benimle konuşurken neşesi yerine gelirdi. dün ilk defa aradığında 2 cümle söyliyip kapattı telefonu, bugün de usulden bir merhaba demek için aramış gibiydi. oysa ben aylardır burda mahvoluyorum onun için, o gelsin de birkaç dakka bile olsa görebiliyim, birkaç saniye de olsun dokunabiliyim diye.. :'((( etmediğim dua kalmadı başına bir şey gelmesin de sağsağlim dönebilsin diye. neden böyle yapıyor hiç anlamıyorum. onu sevdiğimi söylediğimde bugün çok soğuk bir biçimde "ben de seni" deyip kapattı. ben naptım ona neden bana böyle yapıyor.. istese canımı veririm çok kötüyüm arkadaşlar nolur bana bir akıl verin, hiç olmazsa şu ağlamamı kesicek kadar..
    sevgiyle kalmanız dileğiyle,

asker psikolojisi

canım çok sıkıloy lütfen ne yapmam gerektiği hakkında bilgi..acaba eski günlerden bahsetmem onu daha çok mu üzer?

Yorum

Sevgili Haticesu,eşinin bu şekilde davranmasına tepki vermemelisin...Askerlik gerçektende insanın psikolojisini alt üst eden bir durumdur...Orada sıkı bir yönetim sıkı bir disiplin var...
      Orada bunalıma girmiş olup sana bu şekilde soğuk davranıyor olabilir...İlk zamanlar sana karşı iyi olduğunu yazmışsın...belki son zamanlar orada yaşamış olduğu üzücü bir olay yüzünden kafası karışmışta olabilir...çok fazla kendini üzüp yıpratma derim,bu arada eski konuları açmamanı tavsiye ederim...eski konuları açmak yerine eşinin askerlik dönüşü beraber yapabilecek olduğunuz şeyleri konuşmanızda daha fayda var diye düşünüyorum...

Sevgiyle kalın..

Yorum

Bu duruma sabredeceksiniz.Olabilir arada böyle.Askerlik çok farklı bir durum çünkü,çok zor.Psikolojileri altüst durumda.Neler hissettiğinizi inanın çok iyi anlıyorum,yaşadım biliyorum.Ama geçer merak etmeyin.Eşinizde düzelecektir.

Size tavsiyem mektuplaşın eşinizle.Sıkıldıkça yazsın size,sizde ona.Mektubunuzu beklemek ona farklı bi heyecan verecektir,size de aynı şekilde.Sevdiği insanın dokunduğu bişeyi almak,onun el yazısını okumak..Bunlar çok güzel şeyler.

Üzülmeyin...Geçici bir durum oldugunu unutmayın.
        öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

asker psikolojisi

çok teşekkürler..ama telefon açtığında suskun kalıyor ve ben ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum... güler yüzle telefona cevap veriyorum ama o yine üzgün ...sadece telefonu her kapadığında usulca ve sesizce seni çok özledim diyor..bende onu çok özlüyorum..meğer özlemek ,beklemek ne zormuş....

Yorum

asker psikolojisi

sanada tşklr enyax ... mektup yolladım aps ile ama daha ulaşmamış ... inşlh dediğin gibi olur ve mektubu alınca biraz morali düzelir :roll:

Yorum

klasik vakaa....eşinin orda ne durumda olduğunu tahmin etme şansın koca bir sıfır...arayıpta adamı bide sen buhrana sokma ne kadar anlayışsız sınız sizler....ben askerde çatışmada 3 arkadasımı şehit vermişim kız arkadasım telefonda niye suskunsun konuşmuosun diye beni delirtmişti..sonunda bende şizofreni oldum çıktım kahretsin..

Yorum

çok sinirlendim nerden açıosunuz askerlik konularını işiniz mi yok sizin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GTO
                  çok sinirlendim nerden açıosunuz askerlik konularını işiniz mi yok sizin.
                  GTO bu kadar sinirlenme arkadaşımız sadece eşinin neden böyle olduğunu öğrenmek amaçlı bizlerden fikir bekliyor...bizlerde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz,durum bundan ibaret...

Yorum

askerlik psikolojisi

sadece ne yapacağımı bilmez durumdayım ...onu kırmamak için yardım istiyorum kendim için değil... ne yapabilirim ki moralini düzeltirim diyorum..ben neden benle ilgilenmiyor diye yardım istemiyorum..günde 5-6 kere arıyor fakat hep canı sıkkın paylaşmasını istiyorum ve bunun için ne yapabileceğim konusunda yardım istiyorum ..hepsi bu...canını sıktığım arkadaşlardan özür diliyorum...yardımcı olanlarada sonsuz teşekkürler..

Yorum

askerlik psikolojisi

BİR ÇIKMAZ İÇERİSİNDE YALNIZIM

Yorum

sen arıyorsun sandım pardon...askerdeki adama telefondan yardımcı olman zor gibi..askerlik demek kocanın şuanki ruh halinde olduğu bir dönem demek yani gayet normal kimse sevinerek güzel güzel konuşmaz askerden arayıp..kaç ay kaldı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: GTO
                          sen arıyorsun sandım pardon...askerdeki adama telefondan yardımcı olman zor gibi..askerlik demek kocanın şuanki ruh halinde olduğu bir dönem demek yani gayet normal kimse sevinerek güzel güzel konuşmaz askerden arayıp..kaç ay kaldı?
                          14ay kaldı..daha gideli bir ay oldu şimdi böyleyse ben 14 ay nasıl ona destek olacağım ne yapacağım ona bir çözüm bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum o yüzden yardıma ihtiyaç duydum ...beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar

Yorum

Askere yeni gitmiş bir erkek, tabiri caizse sudan çıkmış balığa döner. Askerlik çok zor ve çetindir. Alışılmış olan herşeyin bir anda yok olduğunu ve onların yerine eli coplu, sürekli bağırıp çağıran insan azmanı kılıklı adamların etrafında dolaştığını bir an için düşünürseniz, eminim eşinize hak vereceksiniz.

Bu sebeple eşinize anlayışlı davranın ve üstüne gitmeyin. Sadece onu çok sevdiğinizi söyleyin yeter.

Yorum

sanırım tam olarak hazır hissetmeden veya zorunlu olarak gitmiş askere.askerlik kolay değil elbette.ama kişinin askerlik yaptığı yere mevkiye göre değişiyor bu.
                              bende fazlasıyla talihsiz bir dönemde gittim askere.başıma fena hadiseler geldi.dahada gelebilirdi.. ucuz kurtulmuşum dediğim hadiseler bile var. :!:
                              Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

İşleniyor...
                              X