Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ASKER PSİKOLOJİSİ

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• haticesu
    adlı üyemiz ASKER PSİKOLOJİSİ konusunu başlattı

ASKER PSİKOLOJİSİ

şu an moralim çok bozuk, ağlama durumundayım ve sorunumu sizlerle paylaşmak istedim eğer sizler de dinlemek isterseniz.. :'( benim eşim ark askerde ve bir süredir benimle çok soğuk konuşuyor telefonda. nolduğunu sorunca da " burda canım sıkılıyor, moralim bozuk, insanlarla tartışıyorum" diyor. daha önce de orda canı sıkılıyordu ama en azından benimle konuşurken neşesi yerine gelirdi. dün ilk defa aradığında 2 cümle söyliyip kapattı telefonu, bugün de usulden bir merhaba demek için aramış gibiydi. oysa ben aylardır burda mahvoluyorum onun için, o gelsin de birkaç dakka bile olsa görebiliyim, birkaç saniye de olsun dokunabiliyim diye.. :'((( etmediğim dua kalmadı başına bir şey gelmesin de sağsağlim dönebilsin diye. neden böyle yapıyor hiç anlamıyorum. onu sevdiğimi söylediğimde bugün çok soğuk bir biçimde "ben de seni" deyip kapattı. ben naptım ona neden bana böyle yapıyor.. istese canımı veririm çok kötüyüm arkadaşlar nolur bana bir akıl verin, hiç olmazsa şu ağlamamı kesicek kadar..
    sevgiyle kalmanız dileğiyle,

• Obsesif_Fatihi
    replied
    Biz askerde iken, ABD deki doktorasını yarım bırakıp, askerliğini yapmak için gelen biri vardı, astsubay merak etti, neden bırakıp geldin dedi;
    Çocukta, askerlik görevi yapmak için geldim dedi.

Astsubay da;
    -S.ktir lan, dedi . Bayağı kopmuştuk.

Askere vatansever gelen, silahlı kuvvetlere küfrederek tezkereyi alıyor

Leave a comment:

• muhasebeci_murat
    replied
    merhaba arkadaşım, yeni askerden gelmiş biri olarak diyebileceğim tek şey ondan desteğini asla esirgeme oradaki ortamı anlayabilmek için bizzat yaşamak lazım.mesela benim kız arkadaşım ben askerden gelmeden beni bıraktı... öyle bir ortamda intiharı bile düşünebiliyor insan...emir komutanın olduğu bir yerde şimdi gülürken 1 dakika sonra ne olacağımızı asla bilemedik üzerine böyle konularda olunca doğal olarak moraller eksiye indi ....onu desteklemeni şiddetle tavsiye ediyorum moral bekleyen değil moral veren olmalısın bir süre zaten zamanlada düzelecektir herşey yeterki vazgeçme...

Leave a comment:

• merkury
    replied
    mümkünse askerdeyken telefonu erkek kardeşiniz, babanız felan açsın, olzsa anneniz. uzaklarda bulunduğu ortamda çok dedikodu yapıp onun da canını sıkan birileri olabilir

Leave a comment:

• ARMAĞAN
    replied
    okadar iyi anlıyorum ki ; benim sözlüm şırnakta asker 9.30 aydır ve bu tür problem yaşanıyor bunları tolere etmek inan ki bizim elimizde sen sakin umutsuz üzgün konuşma bukadar da üzme kendini üstüne düşme inan bölesi daha çıkmaza sokuyor tecrübe ile sabit yani bize sabır etmenin büyük payı düşmekte onlar orda biz burda dört duvar arasında kalmış gibiyiz ama onlar anlayamaz çünkü biz sıkılıp bunaldıkmı hava alabiliyoruz özgürce ama onlar bunu yapamazlar anlayış ve sakinlik önemli mereklanma geçicek..

Leave a comment:

• siyahın_matemi
    replied
    Orjinal yazı sahibi: zerrin35 View Post
    Sevgili Haticesu,eşinin bu şekilde davranmasına tepki vermemelisin...Askerlik gerçektende insanın psikolojisini alt üst eden bir durumdur...Orada sıkı bir yönetim sıkı bir disiplin var...
    Orada bunalıma girmiş olup sana bu şekilde soğuk davranıyor olabilir...İlk zamanlar sana karşı iyi olduğunu yazmışsın...belki son zamanlar orada yaşamış olduğu üzücü bir olay yüzünden kafası karışmışta olabilir...çok fazla kendini üzüp yıpratma derim,bu arada eski konuları açmamanı tavsiye ederim...eski konuları açmak yerine eşinin askerlik dönüşü beraber yapabilecek olduğunuz şeyleri konuşmanızda daha fayda var diye düşünüyorum...

Sevgiyle kalın..
    Asker psikolojisini özümsemiş bir kadın... Gerçekten de öyle, askerlik psikolojisi çok farklı bir psikoloji... Emir altında, ve elini kolunu sallayarak gezebileceğin bir yer değil... Emir komuta zinciri, ve kurallar biraz canını sıkıyor insanın

Leave a comment:

• balll
    replied
    Orjinal yazı sahibi: amasyalım View Post
    ailesi bırakmıyorkii beni hergün hergün arıyorlar...
    3 yıllk ilşki bşuna 3 yıl sürmez eger seni hala sewdgni azıcık dahi olsa dsünüosan ona ne pahasna olrsa olsun ulaş..asker pskoljsnden dolayı bitirmiştir büyük ihtimalle öyle olmasa da aklında bir şüphe kalmaz en azından ona ulaşablrsen

Leave a comment:

• LICHKING
    replied
    Bayanlar askerlik yapsa, böyle bir başlığa gerek olmazdı. Çünkü sistem erkek üzerine kurulu, anlamak için bazı şeyleri erkek olmak lazım ne yazık ki, ben sizin eşinizi anlıyorum tanımadan

Leave a comment:

• latina
    replied
    genelde kızların askerde sevgililerini terkettiği söylenir sizinki tam tersi olmuş.3 sene gibi uzun bi süreden bahsediyosun.mutlaka böyle demesinin bi sebebi olmalı.ben arıycağını düşünüyorum olmadı sen ona ne yapıp ne edip ulaşmalısın.böyle olunca senin kafanda soru işaretleri kalır.onunla beraber, ayrı olsanız bile ,askerlik yaparsın-tabi seviyorsan-

Leave a comment:

• amasyalım
    replied
    ailesi bırakmıyorkii beni hergün hergün arıyorlar...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    ailesinede onları kırmadan belli et seni istemeyeni istemediğini

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    inanamıyorum ya bi insan nasıl bu kadar vurdum duymaz olabilir

bence üzerine düşme sen bilirsinde üzerine düşersen

daha çok kaçar hayatını düzene koymaya çalıştığını

hissettir her ne kadar yapamasanda

tecrübeyle sabittir üstüne düşme ne olduğunu

öğrenmek için bile

Leave a comment:

• amasyalım
    replied
    en çok canımı yakanda acemibirliğinde herşeyçok güzeldi..psikolojisi düzelmişti.şanlıurfaya düştüm dedi daha aramadıı

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    ayy çok zor bi durum ne diyeceğimi bilemiyorum

erkekler insanı depresyona sokmak için ellerinden geleni

yapıyorlar sorun neyse söylese bi şeymi kaybeder

kendi sıkıntıda ya ille başkasınıda sıkıcak

bazen diyorum erkekler hep askerde kalsa ne iyi olur

tabi tün erkekler için geçerli değil

Leave a comment:

• amasyalım
    replied
    ailesiyle görüşüyorum onlar sorduğunda konuyu kapatıyormuş.gerçekten gelince düzelicekmi eskisi gibi olacakmı bu duruma aileside bende çok üzülüyoruz..onlarda üstüne gitmek istemiyorlar ama benide bırakmak istemiolar.

Leave a comment:

İşleniyor...
X