Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"O" Kim?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • "O" Kim?

    Bir iki filmde seyrettim böyle birşeyi ve bir kitapta okudum.. Özüme ters bir durum (hani beyin kabullenemez/anlayamaz ya öyle birşey)! Kitapta okuduğum çok etkiledi esas: kişisel gelişim kitabının yazarı eşini yıllar önce tanıdığında gözünün dışarılarda olduğunu belirtmiş. Bunu kötü birşey olarak algılamayın: 1. Türk kültürü değil (yazar yabancı) 2. Dışarıdan gelen bir birliktelik isteğine evet demek zorunda değil bayan (o anda kabul etmesi de garip ama!). Derken ilişkileri başlıyor ve daha önce söylediğim gibi hatun başka erkeklere yöneliyor.. Bana garip olan konu yazarın yılmadan, usanmadan o bayanın, gözü dışarılarda olsa da, o kişi için uğraşması! ve evlenmişler ve de ara ara sorunlar olsa da (yazarın kişisel gelişim kitabında belirttiği yöntemle) sorunlarını aşıyorlarmış.

    Benim hep kafamda büyük bir soru işareti? Eğer biri için uğraşacaksam "O" diyebileceğim kişi kim? Şimdiye kadar ilişkilerimde hoşnutsuz bir yüz ifadesi görsem karşı cinste ve/veya aldattığının şüphesine girsem: çatt diye bıraktım. Aldatılma olayına karşı da çok hassasım kabul (gerçi kim değil ki) ama benim ki biraz farklı ben eşimi/kız arkadaşımı sürekli yoklarım acaba aldatıyor mu diye? Bu sorunlu tarafım kabul ediyorum. Bu iki bilinmeyenli bir denklem resmen: bir tarafım 'acaba o, "O" diyebileceğim sevgimi hak eden insan mı?' sorusuna gömülmüşken diğer tarafım 'acaba çok mu hassas düşünüyorum, belki akışına bırakabilsem gözü dışarılarda olan birisi dahi olsa zamanla herşey düzelir mi?' düşüncelerinde..

    Şu anda günlerimde ise gün bulup gün yiyen ruh halindeyim ister istemez.. Ne kimseyi üzmek istiyorum ne de üzülmek istiyorum: açıkçası aramıyorum (aranmıyorum!) bir birliktelik!

  • #2
    Basit bir soru sanırım: herşeyi uğruna adayabileceğiniz, o istemiyor olsa bile uğraşacağınız kişiyi nasıl anlarsınız? Cidden çok merak ettim! Biraz daha mı büyümem gerekiyor?

    Yorum


    • #3
      Mantıklı olabılır ama Senin Ruh haline Baglı bi durum sen aldatmaya karşisin ama dene şunu deyim
      Bi Kız senı aldatti Sen kendine bi yandan olmaz deyip diger yandan boyle dusunup dewam etmeliyim diyorsan
      devam etsen bile sürekli kendi bilincinde kendinle cakişacaksin onun icin herşeyi yapim ne olursa olsun hicbişey düşünmeyım deger verim diyorsan bakacaksin karşidan o degeri almadıgını gorunce bunu devam ettirmen için egonu tamamen yok etmen lazm
      sen bunu yapamazsın yaparsanda aptal durumuna düşmek gibi bir seçeneğin var bilader çok karişik ama tavsıyem
      ne kendı egonla savaş ne çok kıskanç ol kendin ol sadece yapmacık dusunme
      emin ol karsına birisi cıkacaktır. karşılıklı askın oldugu bir ilişkide aldatma söz konusu bile değildir...
      kadınlar oldugu gibi olan insanlara aşk olurlar yapmacık tavır hareketlerı olan bi insana isteseler bile beyin kımyası olarak baglanamazlar..
      Never Back Down

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: TheEnemyInsideMe View Post
        Basit bir soru sanırım: herşeyi uğruna adayabileceğiniz, o istemiyor olsa bile uğraşacağınız kişiyi nasıl anlarsınız? Cidden çok merak ettim! Biraz daha mı büyümem gerekiyor?
        Herşeyin uğruna adanılacağı bir insan yoktur bence. Bu tür bir düşünce sizi o kişiye bağımlı yapar. Hem karşıdaki kişi istemiyorsa onunla uğraşmanın da pek bir mantığı yoktur, siz sadece insanlığınızın gereğini yapın yani sorumluluklarınızı adilce ve özenle yerine getirin.

        Bir de anladığım kadarıyla doğru insanı nasıl bulacağını merak ediyorsun, bunun ayrıntıları ne kadar anlatılırsa yine de az kalır. Çünkü işin içinde kader kısmet de vardır, sizin daha önce yaptıklarınız ve söyledikleriniz bile etkilidir bunda. Mesela zamanında birinin evliliği ile alay etmişsinizdir ve siz de böyle bir durumla imtihan olursunuz. Tabi bu kadar basit değil ama kabaca bunu bilmek çok zordur bunu anlatmak istedim.

        Ayrıca sözünü ettiğin yazar yanlış yapmış bana göre, bayanın dışarda gözü varken hala onunla beraber olması onu sevmesinden değil kendi zayıflıklarından kaynaklanıyor. İnsan sevdiğini, hayat arkadaşını nasıl başka biri ile paylaşır ki? Bu çok anlamsız bence, sen onlara değil bizim dini inanışlarımıza ve kültürümüze göre bak durumlara. Sonuçta onların kültürü farklı ve bunu normal olarak algılayabiliyorlar oysa biz bunu kaldıramayız...
        bişnev...

        Yorum


        • #5
          Sağolun açıklayıcı yorumlarınız için.. Ama ne gariptir ki bizim kültürümüzden de bu tarz örneklere rastladım (aynısı değil de).. Bir iki erkek arkadaşım, kendilerinden ayrılmış kız arkadaşlarının peşlerinden koştular ve yılmak bilmediler.. Hani muhtaçlık bir durumlarından dolayı o kişide saplı kalmıyorlar ama ne gariptir; kız gitmiş ama sen hala peşindesin! Tabi olayı garip yapan da o kızların ayrılma anında hemen birini bulmuş olmaları.. Gariptir böyle birşeyi erkek bilse de yine de o kız arkadaşını bırakmıyor: uğraşıyor tekrar beraber olmak için?!?! Anlayamadığım bu.. Allah'a büyük konuşmayım ama böyle birşey olsa kabullenmem zor olur: ruhum acılar içinde kalacak olsa da bırakırım.. Umarım Allah sınamaz bunla beni..

          Aslında merak ettiğim arkadaşlar doğru insanı nasıl bulabileceğimiz. Kader kısmet çok doğru birşey aslında: hani o kişi karşıma geldiğinde ruhumdaki akan suların duracağını durağan suların ise şelale olacağını olası görüyorum.. O zaman iç prensipler tekrar yazılıverir! Ama şu günlerde ilişkilerde insanlar neye göre karar veriyor düşüncelerine saptandım.. Bir ömrü beraber paylaşacağın birisini seçmek dünyadaki en zor seçimlerden olsa gerek! Alışverişten alınan bir mal değil ki birşey uygunsuz olduğunda beğenmedim diyip geri veresin. Bu dediğim daha aldatmak bile değil: hani kişisel uyumsuzluk (aldatmada ne olur?!?!?).. Bir insanla evini paylaşmadıktan sonra nasıl birisi olduğunu anlayamazsın (yıllardır bir ton insanla ev, yurt paylaştım). Uyumsuzluk anında neden ilişkileri rayına sokmaya çalışacağım kişi o olsun? Kısaca; sevgimi vereceğim kişi ne derece sevgimi hak ediyor?

          Çok zor bir konu bu. Mühendisim ne zorlu gerçek hayat matematiğiyle uğraşıyorum ama söz konusu hayat ve ilişki olduğunda çözüm bulamıyorum..

          Yorum


          • #6
            Dediğiniz gibi evleneceğiniz insanı bulmak gerçekten zordur, farklı insanlarla sohbet ederek tanımak da pek mümkün değildir. Çevrenizde gözlemlersiniz. Gözlemlerinize göre şu olabilir dediğiniz birisi varsa onunla doğrudan iletişim kurmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Bundan sonra da adayın öncelikle ahlakına ve sorumluluk anlayışına bakılır. Yine adayın iffeti, dini kavrayışlarınızın uyuşup uyuşmadığı, alışkanlıklar, evlilikten beklentiler, idealler, mesleği, aile büyükleriyle olan iletişim, dürüstlük, fiziksel ve ruhsal sağlığı gibi konular da olan uyumuna bakarsınız.

            Ayrıca adayınızın çevresini araştırırsınız yani akrabalarından ve arkadaşlarından nasıl biri olduğuna, ailesiyle olan ilişkileri ve ailesi içindeki uyuma dair bilgi alırsınız. Eğer iyi niyetinizi korursanız adayla iletişim kurmak da kolaylaşacaktır... Bir de çok sevdiğim bir yazarın evlilik konusunda şöyle bir tavsiyesi var: ''Sen nasıl birisini istiyorsan öyle birisi ol ve bunu içtenlikle yap. Allaha güven. Sonra elini uzatırsın ve Allah sana layık olduğun hayırlı eşi nasip eder.'' Ve doğru insanı bulduğunuzda bunu zamanı geldiğinde anlayacaksınız, sabırlı olun.
            bişnev...

            Yorum

            İşleniyor...
            X