Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaşadığınız hastalık sizi ne gibi bilinmezlere götürdü?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Yaşadığınız hastalık sizi ne gibi bilinmezlere götürdü?

    Yaşadığınız hastalık sizi ne gibi bilinmezlere götürdü?


    Ergenlikten sonra her bakımdan bir labirente girdiğim ve bunun farkında olmadan girdiğimi anladım.

    Ya sizi yaşadığınız rahatsızlık ne gibi bilinmezlere götürdü?

  • #2
    hastalık sayesinde psikiyatrik ilaçlarla tanıştım ve aydınlığa çıktım. yaşasın ilaçlar!!!

    Yorum


    • #3
      20li yaşlarımı aldı götürdü..30larıma olmamış, yaşanmamış pek çok şeyi getirdi..kader-kısmet artık.bundan sonrasını Allah kerim..en azından sağlıklıyım şükür.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: Sertralin
        Psikiyatriyle ilgili her kavramı öğrendim ve hiçbir işime yaramıyorlar aksine beni üzüyorlar. Konuşmak istemediğim zaman bak işte sende apati var diyorum kendi kendime... Bir şeyden zevk alamadığım için bak gördün mü sende anhedoni var diyorum. Ve bunun gibi şeyler.

        Risperdal adlı hemen piyasadan kaldırılması gereken zehirle tanıştım. İçmiyorum artık ve baş ağrılarımın sebebinin bu ilaç olduğunu düşünüyordum. Ne güzel ki bıraktıktan sonra baş ağrılarım geçti fakat eskisi gibi olamadım. Bence bu ilaç beyin hasarına - brain damage - yol açıyor. Amerika'da benim gibi düşünen bir çok Risperdal kullanıcısıyla tanıştım. Dedikleri şey çok doğru, bu ilaç insanı zombi yapıyor diyorlar ve haklılar. Ne bir his ne bir heves ne de bir heyecan var. Ne bir amaç ne bir motivasyon... Hiçbir şey yok.
        Aynen bende psikiyatri kavramlarını öğrenme isteğindeyken rahatsız oluyordum,bana yarayan yönleride oldu yaramıyan yönleride,bunu tartıp ölçüp biçemem ama bu gibi terimlere fazla odaklanmamak lazım düşüncesindeyim.yaşadığımız rahatsızlığa farklı daha ferahlatıcı bir açıdan bakmalıyız.

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: meva_ View Post
          20li yaşlarımı aldı götürdü..30larıma olmamış, yaşanmamış pek çok şeyi getirdi..kader-kısmet artık.bundan sonrasını Allah kerim..en azından sağlıklıyım şükür.
          O en güzel anahtar sözcüğü kullanabilicek kadar güçlüsün meva ( ŞÜKRETMEK) Keşke her konuda şükredebilsek.

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: cymbalta
            hastalık sayesinde psikoloji okumuş kadar oldum ,bütün ilaç isimleri de dahil olmak üzere psikiyatrik terimleri biliyorum

            Bende ilaçları ezberledim ama şuda var başka rahatsızlığı olan ciddi bir rahatsızlık yaşadıgını düşünen her insan yaşadığı rahatsızlığı merak edip araştırma yapıyordur.ama aşırıya kaçmamak lazım.

            Yorum


            • #7
              Bu açılan konuyla n ekadar alakalı olacak bilemiyorum ama bende başımdan geçeni anlatmak istiyorum;
              bende citoles ve risberdal kullandım bir süre,böyle nereye kadar die hep sordum kendime, birde u ilaçlar yüzünden sabhaları kalkmakta çok zorlanıyordum işe geç kalıyordumbuda sorun omaya başlamştı. Ve en sonda kaar verdim bırakıcam dedim ve bıraktım (kimse yanlış anlamasın lütfen gidin ilacınızı bırakın demiyorum) 2 ay kadar çok zorlandım ilaçları keisdiğim için vücudum hep hasta gibiydi halsiz yorgun bitkin ağlamaklı baş dönmesi mide bulantısı gibi artık dayanılmaz olmşdu bu şikayetler gördün mü bak kendini ne hale getirdin dedim neredeyse tekra kullanmaya başlıcaktımki... Hayır bi karr verdin bari tam yerine getir dedim.Ve sabrettim...şimdi çok çokçok şükürler olsun ALLAH ıma iyim .Yavaş yavaş normale dönüyor ama herşey .Yine e skisi gibi müzik dinleye biliyorum bundan tad almaya bşladım.eskisi gibi kendimde şarkı söyleyebiliyorum ,ve yine skisi gibi hergün dişlerimi fırçlamayada başladım ..... böle yavaş yavaş oluyor artıkk darısı herkesin başına ama bu anlattıklarım burda yazmak kadar kolay olmadı .... SİZE TEK BİR ÖNERİM VAR HER OLUMSUZLUĞU KENDİNİZ ÜZERİNDE YORMLAMAYIN BU HASTALIĞIN BÖLE BELİRTİLERİ VAR EE BENDE BUNLA VAR DEYİP KENDİNİZİ DAHADA ÇOK HASTA ETMEYİN bende çok yaptım bu hatayııı. isterseni eski konularda yorumlarım ver hatta kendi açtığım konularda var oralardan da bakabilirsiniz bende çok takılırım bu form a
              Last edited by hulyaksakal; 07-01-2011, 02:24 PM.
              üzülme der MEVLANA ve devam eder, kaybettiğin herşey birgün başka bir suretle geri döner....

              Yorum

              İşleniyor...
              X