Duyuru

Collapse
No announcement yet.

geri dönüş

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• geri dönüş

arkadaşlar öncelikler siteye yeni üye oldum. psikoloji hayalimde okumak istediğim ilk bölümdü. ve bu sene tekrardan hazırlanıyom üni sınavına. şuan ie turizm ve otel işletmeciliği okuyom. ben bir fare üzerinde deney yapacağım. yapacağım deney hakkında çok olmasada yetecek kadar bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum tek sıkıntım. fare . arkadaşlar deneyi yapacağım fare ne tür bir fare olmalı (NOT: ÖĞRENCİ OLDUĞUMDAN ÇOK PAHALI BİR FARE ALMAM ZOR. ) cevaplarınızı bekliyorum 2 hafta içinde fareyi almayı düşünüyorum tabi sizin vereceğiniz cevaplar sayesinde.

Siz kendi kendinize mi fare uzerinde deney yapacaksiniz? Bu Turkiye'de yasak degil mi? En azindan AB uyum yasalari ile kisitlanmis olmasi gerekiyor. Hayvanlar uzerinde oyle kendi kafaniza gore deney yapamazsiniz. Laboratuvarlarda kullanilan her hayvan icin sayfalar dolusu burokratik islem yapilir. Titreyin ve kendinize gelin lutfen! Bu baslik midemi kaldirmaya yetti de artti bile! Pet shop'tan deney yapmak icin fare alacaksiniz, oyle mi? Siz kendinizi ne saniyorsunuz? Ne yapacaginizi bildiginizi iddia etmissiniz ama Psikoloji Portali gibi gayri-profesyonel bir web sitesinden bilgi dileniyorsunuz. Evet, oldukca ikna edici ne yaptiginizi ne kadar bildiginiz. Gercekten kendinize gelin, cok istiyorsaniz cok onemli deneyinizi kendiniz uzerinde yapin bir zahmet!

Yorum

arkadaşım fareyi öldürüp veya kesip bir deney yapmayağım. nasıl bir insan beslediği köpeğe otur kal pati ver gibi şeyleri öğretiyorsa bende fareye belli bir süre içinde müziği duyunca dans ettirmeyi öğreteceğim. lisede buna bencer deney yapmıştık. fakat siz direk işi ağır boyutlara getiriyorsunuz. yapacağım ufak bir deney ve bu zamanda hayvana da işkence etmeyeceğim beslenmesi ve sağlığı ile ilgili burada bir veteriner ile anlaştım. lütfen yardım edecek biri çıksın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: farketmez
        arkadaşım fareyi öldürüp veya kesip bir deney yapmayağım. nasıl bir insan beslediği köpeğe otur kal pati ver gibi şeyleri öğretiyorsa bende fareye belli bir süre içinde müziği duyunca dans ettirmeyi öğreteceğim. lisede buna bencer deney yapmıştık. fakat siz direk işi ağır boyutlara getiriyorsunuz. yapacağım ufak bir deney ve bu zamanda hayvana da işkence etmeyeceğim beslenmesi ve sağlığı ile ilgili burada bir veteriner ile anlaştım. lütfen yardım edecek biri çıksın
        Ne yaptiginizi bilmediginiz ortada; yoksa web sitesinden bilgi istemezdiniz. Bunun adi "bilim" degil; "oyun".

Yorum

arkadaşım ben ne yaptığımın çok iyi farkındayımç fakat bulunduğum yerde psikolog olmadığından zor şartlar altında sadee tek bir veteriner buldum. ve görüşme yaptığımda bana dediği şey burada istediğin kriterlere uygun bir fare bulamazsın ancak en yakın eskişehirden alabilceğimi söyledi. bende eskişehire gitmeden önce bir yardım istedim.

Yorum

Literaturu taradiniz mi? Sizin yapmak istediginiz deney belki coktan yapildi ve yayinlandi bile. Bu konuda bilginiz olsaydi, en azindan literaturu taramis olurdunuz ve dolayisiyla da ne tur bir hayvana ihtiyaciniz oldugunu ya da olmadigini bilirdiniz. Sizin yaptiginizin ismi "eglence", ama bilim degil.

Yorum

Ne yaptiginizdan haberiniz KESINLIKLE yok, ve bunu anlamak zor degil. "Fare" diyorsunuz...... yaptiginiz "psikolojik deney" (ki ben buna "oyun" diyorum) hakkinda tam kontrol sahibi olsaydiniz eger zaten beynin, sinir sisteminin hangi bolgesini etkiledigini bilirdiniz, buna uygun olarak sizin amaciniza en yakin hayvanin da anatomisini, sinir sistemini YAKINDAN taniyor olurdunuz (ya da tanimaniz gerekir, hatta SART!) ve neyi neden yaptiginizi cok iyi bilirdiniz. Kusura bakmayin ama siz sadece bir sartlatansiniz. Bu durumda hic bir canliyi ufak oyununuza alet etmeye hic bir hakkiniz yok. Pazardan fasulye alir gibi burada "fare tarifi" istemezdiniz. Daha anormal bir durum dusunemiyorum.

Yorum

arkadaşım deney yapıldı veya yapılmadı. önemli olan benim yapmam. ben becerebilecek miyim benim için önemli olan bu. ve ilginiz için teşekkür. sizden artık bir yardım beklemiyorum.

Yorum

arkadaşım deney yapıldı veya yapılmadı. önemli olan benim yapmam. ben becerebilecek miyim benim için önemli olan bu. ve ilginiz için teşekkür. sizden artık bir yardım beklemiyorum.
                  Hah hah!!! Cok hossunuz... demek "deney yapildi ya da yapilmadi"......... siz boyle mi bilim yapiyorsunuz????? Neyin yapilip yapilmadigindan haberiniz yok! Bununla bilim otoriteleri dalga gecer iste! Once odevinizi dogru durust yapin.

Yorum

arkadaşım sen ilk msj düzgün okusan beni anlardın. ben şuan zaten üni öğrencisiyim ve tekrardan hazırlanıyorum sınava psikoloji için. o yüzden herşey için sağolun. ben zaten bilim yapamam şuan. bilim yapabilecek kadar bilgiye sahip değilim sizin gibi. sadece kendimi deniyorum o kadar. siz sayi bilim adamımısınız

Yorum

arkadaşım sen ilk msj düzgün okusan beni anlardın. ben şuan zaten üni öğrencisiyim ve tekrardan hazırlanıyorum sınava psikoloji için. o yüzden herşey için sağolun. ben zaten bilim yapamam şuan. bilim yapabilecek kadar bilgiye sahip değilim sizin gibi. sadece kendimi deniyorum o kadar. siz sayi bilim adamımısınız
                      Kendinizi denemek icin mi fare uzerinde deney yapacaksiniz? Ne yaptiginizin farkinda degil misiniz?????

Yorum

birazdan szin üzerinde ölümcül deneyler yapmayı da düşünebilirim. lütfen artık yazmayın sizden yardım isteyen yok

Yorum

İşleniyor...
                        X