Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Birbirimizi yeterince anlayabiliyor muyuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Birbirimizi yeterince anlayabiliyor muyuz?

    Hepimiz hayatta bazı problemler yaşıyoruz. Bizim zihnimizi kurcalayan ve sorun olarak nitelendirdiğimiz olgular zaman zaman bizim için problem teşkil etse de bir başkası için sorun olmayabiliyor. Yaşadığımız zor durumların veya zor olarak nitelendirdiğimiz durumların üstesinden gelebilmek adına birbirimize ne derecede yardımcı olabiliyoruz? Kendisinin bir problemle yüzyüze geldiğini hisseden bir insan yine kendi kendine sorununun üstesinden gelemediği durumlarda onu tanıyan bir kişi olarak ne kadar yardımcı olabiliyoruz?

    İletişim çağında olmamıza rağmen karşımızdaki insanı kendi yerimize koyup olayları onun penceresinden bakarak sorununu belirlemesine, zihnini meşgul edip duran olayların veya kavramların gerçekte üstesinden gelinip gelinemeyeceğini ne derecede kavratabiliyoruz?

    Kainatta düşünme ve karar alma yeteneğine sahip canlılar arasında en muhteşemi insan olmasına rağmen bizler düşünmeden yaşıyoruz, düşünmeden konuşuyoruz ve düşünmeden olaylar-durumlar hakkında fikirlerimizi beyan ediyoruz. Sonuçta ya kendimizi ve karşımızdaki insanı yıkıma uğratıyoruz yada iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz.

    Bir düşünün bakalım... Birbirimizle yeterince iletişim kurup birbirimizi yeterince anlayabiliyor muyuz?
    Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

  • #2
    Ben yeterince iletişim kurup empati yapsam bile karşımdaki insanın niyeti iyi olmadığı sürece beni hep yanlış anlayacaktır. bazen ön yargı yapıyorum ve sonradan pişman oluyorum. fakat insanlar bunu bile suistimal edebiliyor. bu yüzden zaten kimse kimseyi anlamaya yanaşmıyor.
    Everything is Changed.

    Yorum


    • #3
      Anlayamıyoruz, empati kuramıyoruz çoğu zaman, asıl sorun bu bence..
      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

      Yorum


      • #4
        aslında olayı şurdan başlatabiliriz... kaçımız sorunumuzu net bir şekilde bir arkadaşımıza bir dostumuza anlatabiliyoruz? hani burası sanal ortam burda free takılıyorsun,asıl önemli olan ise sorunlarını en yakın gördüğün kişilere güzel bir şekilde anlatabilmen...ben bunun faydasını çok gördüm... bunu uygulamayınca da çok zarar ettim...

        hani en yakın arkadaşın da sana destek olmassa o halde o arkadaşlıkta problem wardır...

        Yorum


        • #5
          başkasını anlamak yerine önce kendimizi anlamak daha mantıklı. kendini bile dinlemeyen biri başkasını nasıl dinleyip anlayabilir ki...
          bişnev...

          Yorum

          İşleniyor...
          X