Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Korku Kırıntıları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Korku Kırıntıları

Düşünüyorum ve şöyle bir etrafa bakıyorum da hiç birimiz<Mazide kaldı>
    deyip arkamızda bırakamıyoruz.Nerdeyse her gittiğimiz yere taşıyoruz.

Örnek verecek olursak,geçmişte yaşadığımız ,kendimizi kötü hissettiğimiz anlar belli bir süre sonra karşımıza korku kırıntıları şeklinde çıkıyor.
    Özellikle yaşadığımız ilişkilerde olan bir olay,bizi üzen davranışlar,bir sonraki ilişki yaşamayı düşündüğümüz insanlar için kafamızda sürekli yanık duran soru işaretleri oluyor.

Ya buda aynısını yaparsa,ya buda beni üzerse,ya gene yıkılırsam bir daha kaldıramam gibi pek çok soru işareti var beynimizde.

Sanki üzülmeden önce elimizde sağlam bir binamız vardı,önümüze çıkan ilk büyük darbede binamız yıkılmış gibi oluyor.
    Daha sonraki kişinin de gelip o enkaza bir darbe vurmasından korkuyoruz.

Ama öyle bir korkuyoruz ki,o korku artık kırıntı şeklinde değil de önüne geçemeyeceğimiz şekilde bir çit örmüş oluyor bize.

Evet işte korkularımızı gözümüzde bu şekilde büyüterek geçilmez çitler örmüşüz kendimize.
    Şunu unutmayalım ki,korkularımızı ne kadar bağrımıza basıp ne kadar çokdüşünürsenizo kadar çok karşılaşırsınız onlarla,
    ve aynı sorunları yaşamaya devam edersiniz hayatınız boyunca ...

Korkularınızdan kurtulmanız dileğiyle
    Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
    Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Bu anlattiklariniz "ogrenmek" ile de ilgili. Kontrolden cikarak nedensiz korku haline donusmeleri farkli bir durum ama gecmis deneyimlerin bir sekilde unutulmamasi ve gelecekte tekrarlamaya karsi olarak da parlak neondan soru isaretleri yakmalarinin yararlari da var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
      Bu anlattiklariniz "ogrenmek" ile de ilgili. Kontrolden cikarak nedensiz korku haline donusmeleri farkli bir durum ama gecmis deneyimlerin bir sekilde unutulmamasi ve gelecekte tekrarlamaya karsi olarak da parlak neondan soru isaretleri yakmalarinin yararlari da var.
      ne demek istedin ben hiç bişey anlamadım neon ne ymiş

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
        ne demek istedin ben hiç bişey anlamadım neon ne ymiş
        Neon = Neon lambasi = parlak renkli isik veren lamba = tabelalarda kullanila lamba

Yorum

Re: Korku Kırıntıları

Orjinal yazı sahibi: iris
          Düşünüyorum ve şöyle bir etrafa bakıyorum da hiç birimiz<Mazide kaldı>
          deyip arkamızda bırakamıyoruz.Nerdeyse her gittiğimiz yere taşıyoruz.

Örnek verecek olursak,geçmişte yaşadığımız ,kendimizi kötü hissettiğimiz anlar belli bir süre sonra karşımıza korku kırıntıları şeklinde çıkıyor.
          Özellikle yaşadığımız ilişkilerde olan bir olay,bizi üzen davranışlar,bir sonraki ilişki yaşamayı düşündüğümüz insanlar için kafamızda sürekli yanık duran soru işaretleri oluyor.

Ya buda aynısını yaparsa,ya buda beni üzerse,ya gene yıkılırsam bir daha kaldıramam gibi pek çok soru işareti var beynimizde.

Sanki üzülmeden önce elimizde sağlam bir binamız vardı,önümüze çıkan ilk büyük darbede binamız yıkılmış gibi oluyor.
          Daha sonraki kişinin de gelip o enkaza bir darbe vurmasından korkuyoruz.

Ama öyle bir korkuyoruz ki,o korku artık kırıntı şeklinde değil de önüne geçemeyeceğimiz şekilde bir çit örmüş oluyor bize.

Evet işte korkularımızı gözümüzde bu şekilde büyüterek geçilmez çitler örmüşüz kendimize.
          Şunu unutmayalım ki,korkularımızı ne kadar bağrımıza basıp ne kadar çokdüşünürsenizo kadar çok karşılaşırsınız onlarla,
          ve aynı sorunları yaşamaya devam edersiniz hayatınız boyunca ...

Korkularınızdan kurtulmanız dileğiyle
          İnsan bir çok şeyden korkar;

Başarısızlıktan, sevilmemekten, önemsenmemekten, ölümden, hastalıktan, kaybetmekten, kontrol edemediği her türlü etkiden, kontrol edilmekten, terk edilmekten, sakat kalmaktan, aldatılmaktan, zayıf görünmekten, anlaşılamamaktan, aşağılanmaktan, kavgadan, tehdit gibi algıladığı her şeyden ve herkesten, düzenin bozulmasından, elindeki değerleri kaybetmekten, aklını kaçırmaktan, parasızlıktan, sahip olduğu mal varlığını yitirmekten, düşmanlardan, Zarar görmekten, düşmekten, uçaktan, hayvanlardan, yüksekten, yalnızlıktan, karanlıktan, işsiz kalmaktan, hırsızdan, psikopat insanlardan, doğal afetlerden.

Sizce bir insan'ın bu korkulardan kurtulma şansı nedir ?

Aslında işin bu boyutu bağımlılıktır. Kurtulmak isteriz ama bir türlü başaramayız. Oturup bir düşünsek onun bana katkısı nedir? Hangi noktada kendimi ona bağımlı hissediyorum? Neleri ben tek başıma yapamam? Hele karşımızdaki kişi bu bağımlılığımızı hissederse bizi daha da bağımlı hale getirebilir. Bütün bunlardan kurtulmak için kendimizi iyi tanımamız gerekli. Ondan vazgeçemememizin altında yatan korkular nelerdir? Belki de yalnızlık korkusudur. Belki de kendine güven korkusudur. Bunları bilince bu korkulardan kurtulmak daha kolaydır. Bu korkuların üstüne gidince diğerine olan bağımlılığınızın ortadan kalktığını göreceksiniz.

İris'in dediği gibi; Korkularınızdan kurtulmanız dileğiyle
          Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

Haklısın satanstoystore
            Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
            Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

İşleniyor...
            X