Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir ilktir herhalde

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Bir ilktir herhalde

    Öncelikle herkese merhaba;
    Asırı detaycıyım anlatılamaz sekılde hayatta herşey bana basıt ve sıkıcı gelıyor
    hergun yatıyoruz kalkıyoruz aynı hayat ınsanlar hep aynı seylerı konusuyorlar kelımeler
    hersey aynı muhabbetten kasıtları oturup bırbırleryle herkonuda tartısmak bırı gorusunu acıklar
    oburu kendı gorusunu ve catısma cıkar sureklı 2 taraf kendı gorusunu savunup durur ve bu hergun
    her dakıka olan bısey bu benı yoruyor gecmıstekılerı ve suanda hayatta olanları nasıl sıkmıyo
    anlamıyorum ve bı dıger sıkayetcı oldugum cabalamak bırsey ıcın cok cabalarsınız gunlerce aylarca
    ve aldıgınız sadece bı tebrıktır belkı o bıle degıl belkı onlarında yapıcakları bısey yok haklılar
    fakat benım sıkıntım bırazda duzenden dolayı ve aynı zamanda bır ıste basarısız oldugunuz zaman
    sıze hep başarız damgası vurulur derler ya adı cıkmıs 9 a ınmez 8 e buda ınsanın sureklı ozguvenını dusurur
    benım asıl sıkayetım detaycılık herseyın ıncını cıncıgını dusunuyorum malesef arabanın bıyerden bıyere gıderken kac lıtre
    yaktıgını bıle ve genelde bunlar cevabı bulunmayan sorular olunca ınsan dusunmekten kafayı yıyo bazılarınıza cok aptalca
    gelıcek bunlar ama anlatılmaz yasanır derler ya belkıde bu allah tarafından bana bı cezadır bundan 2 3 sene evvel
    boyle bı bunalımla karsılıcagımı soyleseler kulak bıle asmazdım herhalde bı ornek daha vermek ıstıyorum
    ornegın 1 sıgara zararlıdır 10 sıgara daha zararlıdır ben hıc bılmeyen bırıne ogretmen gıbı
    o 9 sıgaranın verdıgı zararı anlatmaya calısıyorum tabıkı kelımeler kıyafetsız kalıyor dogal olarak
    boyle takıntılarım var kısaca uç şeylerı acıklamaya calısıyorum ınsanlara hep
    ve acıklayamayınca ıcımde bı kasvet oluyo yanı ıcımdekılerı tam anlamıyla dısarı yansıtamıyorum
    aynı durum basına gelmıs olan varmı varsa bırı yardım etsın belkıde hayat kurtarıcak

  • #2
    Daha çok deli gozuyle bakarlar dıye acıklıyamıyorum aynı zamanda sureklı uyuyımde yarın olmasın ıstıyorum gunde 2 3 paket sıgara ıcmeye basladım bu detaycılık hayatta cok sey kaybettırdı bana arkadaşlarımı hayattakı hırsımı vs... lutfen yardım

    Yorum


    • #3
      hocam ben de de aynı durum var. bu durum sende nasıl başladı?
      httb://pisikolocilik.tooriumup.wep.tr/

      Yorum


      • #4
        Hocam bıraz karışık ama detaylı dusunursen anlarsın bıgun bı kızla cıkıyodum sıradan bı ılıskı herneyse kızla hıc bulusamazdım bı basıma eksıklıgımıde bılmezdm cahıllıgmdendır herhalde hep 2 3 arkadaş daha cagırırdım muhabet dondursunler dıye herneyse o yenı tanıstıgım cocuklarda bnm sıkıcı bırı oldugumu anladılar ve arayıp sormamaya basladılar ben yanlız kalınca dusunme fırsatım cok oldu kıtaplar aldım okumaya başladm açmadı benı herneyse sonra kuzenın tayfasıyla takılmaya başladım onlarda ıncıkle boncukla makara yapar benım dusunemedıgım heryerden benı makaraya aldılar uzun sure onlarla takıldım dusunce tarzlarını cozdum bı sure sonra bende herseyı yapmadan 1 2 kere dusune dusune boyle oldum en ozetı budur acıklıyamadıysam daha uzun anlatabılırım..Sende nasıl başladı?
        Last edited by Poison23; 19-02-2011, 09:31 PM.

        Yorum


        • #5
          bahsettiğin şeyin adı obsesif kumpulsif bozukluk, tedavi olman gerekiyor, en yakın zamanda psikiyatriste gitmeni öneririm. ve kendinle barışık olmalısın bence benim de bahsettiğin obsesyonlardan vardı ancak tedavi görüyorum yaklaşık 1.5 ay falan oldu. tahminimce kendine karşı bir güvensizliğin de vardır? bir psikiyatriste gittiğin zaman o sana gereken yardımı yapacaktır. zeki insanlarda karşılaşılan bir sorundur.

          ayrıca;
          OKB’Yi(OBSESİF-KOMPULSİF BOZUKLUK) YENMENİZ İÇİN BİLMENİZ GEREKEN 10 ŞEY

          1. OKB kroniktir: Astım ve diyabet gibi kontrol altına alınabilir iyileştirilebilir ama şu anda tam tedavisi yoktur. Hayatınızı etkilemese bile arka planda kalarak potansiyel varlığını daima sürdürecektir. Bilişsel-davranışçı terapi ve ilaç tedavisi sürdürülmezse belirtiler tekrar ortaya çıkabilir.
          2. OKB’nin iki temel özelliği şüphe ve suçluluktur: 19.yy’da OKB şüphe hastalığı olarak bilinirdi. OKB çeken kişinin en basit gerçeklerden bile şüphe duymasına yol açar. Hastanın yüzlerce defa kontrol etmesini kendisiyle veya başkalarıyla ilgili bitmeyen sorular sormasını sağlayan temel kavram şüphedir. Tedavide ilerlemenin sağlanması hastanın bu şüpheyi çözmeye çalışmanın boşuna olduğu gerçeğini kabul etmesiyle başlar. Rahatsızlığın diğer kötü tarafı suçluluk duygusudur.
          3. Kompalsiyonlara(zorlantılara)karşı konulabilir ancak obsesyonlar(takıntılı düşünceler) kafadan çıkarılamayabilir. Obsesyonlarla baş etmek için yapılması gereken şudur: Daha az düşünmek istiyorsan daha fazla düşün. İyileşmek için kaçış olmadığını kabul önemlidir. Korkularla yüzleşilmelidir.
          4. Bilişsel-davranışçı terapi OKB’nin en iyi tedavi şekillerindendir: En etkili tedavi şekli maruz bırakma ve tepkiyi önleme tedavisidir. Bu tedavide hasta korkulan durum ile karşı karşıya bırakılır.
          5. İlaç tedavisi yardımcı tedavidir. Tek başına tamamen tedavi edici değildir. İlaç tedavisi bilişsel-davranışçı terapi ile en iyi sonucu verir.
          6. Endişenizi idare etmek veya iyileşmek için başkalarının yardımına bel bağlamamalısınız.
          7. Herhangi bir iyi tedavinin amacı kendi kendinizin terapisti olduğunuzu öğretmektir. İyi bir Bilişsel-Davranışçı tedavi size hastalığınızı etkili şekilde yönetebilecek gerekli araçları vermeyi hedeflemelidir. Terapi ilerledikçe tedaviyi yönetme sorumluluğu yavaş yavaş terapistinizden size geçmelidir.
          8. OKB ile nasıl baş edeceğinize karar vermede sadece kendi sezginize bel bağlayamazsınız.
          9. İyileşme zaman alır.
          10. Kötüleşme karşı konması gereken potansiyel bir risktir. İyileşmek yapılan işin yarısıdır. Diğer yarısı konumu korumaktır. Son olarak dengeli bir hayat yaşamak yeteri kadar uyumak dengeli beslenmek spor yapmak ve sosyal ilişkiler kurmak terapi sonrası yaşam için hayati öneme sahiptir.

          NOT: Psikolog Fred Penzel’in Ten Things You Need to Know to Overcome OCD adlı makalesinden kısaltılarak alınmıştır.
          httb://pisikolocilik.tooriumup.wep.tr/

          Yorum


          • #6
            Dediklerini anladım dostum ama soyle bır problemım var ben etrafımdakı ınsanlara bu durumu acıklıyamam helekı aıleme hıc delı muamelesı yapıp gıt bıraz dışarı cık demelerınden korkuyorum ve aynı zamanda bu sorun bende 2 senedır var cokmu gec kalmışım?2 senedır ben boyle nasıl yasıyorum onuda cok dusundum tabı Ayrıca psikologuma bu sorunumu kelımelere dokerek nasıl anlatabilirim? Ve bu 2mızın dısındada cok gorulen bı rahatsızlıkmıdır?

            Yorum


            • #7
              bende var diyorum hacım sana.. kaç yaşındasın sen? sen bu dediklerini anlat. çok detaycı düşünüyorum de. sürekli kuruntularım var insanlarla normal ilişki kuramıyorum gibisinden.

              GÖRÜLME SIKLIĞI


              Yaklaşık yirmi yıl öncesine kadar az tanınan bir hastalık olmasına karşın, günümüzde görülme sıklığının sanılanın tersine çok daha fazla olduğu bilinmektedir. Hafif derecede belirtileri olan hastaların çoğu doktora başvurmadığı, bir kısmı hastalıklarını gizlediği, çevresine belli etmek istemediği için, hastalığın sıklığını ve yaygınlığını saptamak kolay olmamaktadır.



              Tipik olarak geç ergenlikte ya da erken erişkinlikte başlamaktadır. Başlangıç, olguların yaklaşık üçte ikisinde 25 yaş altındadır ve başlangıç yaşının ortalama 20 olduğu bildirilmiştir. OKB, çocukluk çağında da başlayabilmektedir. Olguların yaklaşık üçte birinde belirtilerin ilk görüldüğü dönem, 5-15 yaş arasındadır. Birçok olguda, hastalığın tam olarak ortaya çıkmasının öncesinde gözden kaçabilen bazı belirtiler olabilmekte, belirtilerin ilk kez görülmesiyle psikiyatriste başvuru arasında uzunca bir süre (ortalama 7 yıl) geçebilmektedir.



              Erişkinlerde cinsiyet farkı hemen hemen görülmez; ergenler arasında ise erkek hastalar biraz daha fazladır.



              Kalıtımın etkisi

              OKB'nin hastaların birinci derece akrabalarında % 20-25 sıklığında görülmesi, ailesel bir yatkınlığın olabileceğini düşündürmektedir.


              not:ilaçları aldıktan sonra öyle rahatlayacaksın ki.
              httb://pisikolocilik.tooriumup.wep.tr/

              Yorum


              • #8
                21yaşındayım ıstanbulda yaşıyorum and yakasında eger ıstteysen sende senle aynı doktora gıdıyım bende senıde burdan cok mesgul etmek ıstemıyorum ama abı sureklı kendı kendıme soru sorup cevaplıyorum ve aptalca bos sorular bırıyle ıkı cıft laf ederken bos dusunceler zıhnımı asırı doldurdugu ıcın dıyecegım seyı bıle unutabılıyorum yasadagım olayları vs.. bu arada ne tür ilaçlar bunlar?

                Yorum


                • #9
                  Ayrıca dedıgın gıbı spor yapınca ınsan ıcınde durunca bu hastalk benden uzaklasıyor aktıvıteler yapıncada o sırada yaptıgım şeyın boş oldugunu dusunuyorum evde kalıncada dedıgım gıbı ısın ıcınden cıkılmaz soruları soruyorum kendı kendıme

                  Yorum


                  • #10
                    antidepresanlar bir de nörotransmitter düzenleyici falan ama istanbulda yaşamıyorum maalesef. sana yardımcı olmaktan çok mutluluk duydum bir vakit kaybı olarak düşünme. seninle konuşurken ben de kendi obsesyonlarımı hatırlıyorum bu da benim tedavime yardımcı oluyor. msn aracılığıyla bile terapi yapabiliriz istersen. ayrıca psikolojik bozukluk az görülen bir şey değildir ve çevre etkenleri etkili olduğu kadar genetik yatkınlığın da vardır. yani öncelikle hasta olduğunu kabul etmelisin. obsesif bozukluk seni sosyal yaşamdan izole bir hale getirir zamanla, depresyona girersin herşeyi kafaya takarsın vs.
                    httb://pisikolocilik.tooriumup.wep.tr/

                    Yorum


                    • #11
                      Özel mesaj attım.

                      Yorum

                      İşleniyor...
                      X