aşk! kavuşamamaktır.....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sevgi ve aşk arasındaki fark nedir?
Collapse
X
-
Aşk ile sevgi arasındaki farkı Yüksel Kasım adlı arkadaş çok güzel bir şiirle ifade etmiş:
"Aşk ikidir sevgi bir;
Aşk yalan,sevgi gerçektir.
Aşk sudur,sevgi susuzluk.
Bu yüzden sevgi hasrettir,
Özlemektir,beklemektir.
Asıl maharet:
Susuzken suyu içmek değil
Karşısına geçip seyretmektir.
Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak;
Aşk açmaktır,sevgi katlamak.
Sevgi saklamaktır
Yüreğini,gözlerini
Ve de ellerini saklamak
Bahar geldiğinde…
Bir çiçeğe,yeşile,çimene
Aşık olamazsın ama seversin.
Arkadaşına aşık olamazsın
Ama seversin.
Toprağa fidanı aşkla değil
Sevgiyle dikersin.
Sevgi için ölünür,aşk öldürür.
Aşk kıskançtır,nankördür
Sevgiyi öldürür.
Aşk Kabil’dir,sevgi Habil.
Aşkla sevgi aslında kardeştir
Babaları insandır,Adem’dir
Aşk için şiirler yazarsın,
Şarkılar yaparsın;
Sevgiyi anlatamazsın.
Çünkü yüreğine sığdıramazsın.
Kalbini aşka kapatabilirsin
Ama sevgiye kapatamazsın
Sevgi gizli,aşk aşikardır.
Yüz vermeyince unutursun
Sen aşığım diye daha kendini kandır.
Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır.
Dahası da var:
Aşkın gözü kördür,
Fazla naz aşık usandırır;
Aşk oyun,aşık oyuncaktır.
Sevgi ise yaşamdır,hakikattir.
Aşk aceledir,
Sevgi usul usul sabırlıdır.
Acele işe hem şeytan karışır.
Aşk ateşlidir
Çünkü hastalıklıdır.
Sevgi ılıktır
Çünkü sağlıklıdır.
Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir
Aşka ve sevgiye dair…""İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine, kendi başıma zor sığıyorum bugün. Büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne?"
Yorum
-
Bazıları derler ya evlilik aşkı öldürüyor.Aşk evlensende evlenmesende zaten kısa ömürlü bir duygu.Aşk gecince yerini evliysen sevgiye,degilsen ya da biriyle birlikteyken niyetin
ciddi degilse kocaman bir bosluga bırakıyor.Aşk insana her zaman acı verir,ulasamazsan onun acısını,ulasırsan ya kaybedersem seklinde bir acı...Sevgi ise mutluluk verir.
Aşk nedensizce zamansızca dogar,sevgi ise cesitli paylasımlar sonucu zamanla olusur.
Evliligimin ilk 2 yılının özeti:''Tutkulu,ateşli,esir edici,hırçın bir duygu olan Aşk ve kalıcı,rahatlatıcı,bağlayıcı,masum bir duygu olan Sevginin dostluğu...''Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:
''GALATASARAY''
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: depresyondayım View Postşimdi ben fikrimi yazmıyorum emin olun 38 yaşındayım ama hala bu konular hakkında net bi fikrim yok.
gençler sizden tekrar özür diliyorum.benim yaşıma gelince anlarsınız ne demek istediğimi:3:
hayır farkı öğrenmek için mi soruyosun yoksa geyik olsun diyemi 38 yaş bir hayli yaşanmışlıkların ve farkı algılayabilecek olgunluğun yaşı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: laktoz View Posthayır farkı öğrenmek için mi soruyosun yoksa geyik olsun diyemi 38 yaş bir hayli yaşanmışlıkların ve farkı algılayabilecek olgunluğun yaşı
ben aşkı hiç yaşamadım belkide ondandır.
:20:beni ağlattın
Yorum
-
Aşk tek taraflıdır.
Aşk belli bir süre sonra biter.
Aşk'ın yüzde 90'nı idealize etme üzerinedir. Yani insan aklında bir model çizer. Bu modele benzeyen birini bulunca atlar... Şans yüze 50Ama aşık olan taraf her zaman kaybeder..
Sevgi ise, alışkanlıklar ve beğenilerin,ortak noktaların aynı olduğu durumda, kişinin idealize etmeyi bırakıp sevmeye karar verme durumudur... Genelde uygun kişiyle ömür boyu sürer.
Ancak, insan aşık olduğunu asla aldatmaz, ama sevdiğini aldatabilir. İnsan aşkı ugruna değişebilir, ama sevgi için değişmez.... Birde Aşka Şeytan karışır, Sevgiye ise Meleklerbiliyorum artık çok zor çok
kuracak yeni bir hikayem yok.
yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle
alt üst olmuş coğrafyanda
cebinde bozuk paralarınla
kendi mezarına selam durup
boşver mi diyorsun kanasın.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View PostAşk insanın kendi kendine yarattığı bir hayal ürünüdür. Karşıdaki kişiyi bir kalıba koyar, onu görmek istediği görür, onu hayalindeki gibi şekillendirir. Bir ulaşılmaz, bir muhteşemlik kazandırır insana, beraberinde de heyecana..Taaki maskeler düşüp, gerçekleri görene kadar..
Sevgi ise herşeyiyle, iyi yönüylede , kötü yönüylede kabul etmektir. O olduğu için sevmektir.Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..
Yorum
Yorum