Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne yapacagimi sasirdim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ne yapacagimi sasirdim...

herkeze slm, bu siteyi cok begendim ve yeni üye oldum...
    birileriyle konusmam gerektigini etrafimdakilerin fikirlerinin bana yetmedigini fark ettim..kafam cok karisik, ve nasil basliycami da bilmiyorum aslinda.
    Ben 21 yasindayim,üniversiteye gidiyorum, 1 senem kaldi ins. ve uzun zamandir kuzenimi seviyorum o da beni. Niyetimiz ciddi, ama annem kabullenemiyor durumu, cünkü aklinda baska biri vardi benim icin...ne dediysem hep karsi cikti, hatta o kadar ileri gittiki kendi öz yigenini (yani sevdigim insani)bana kötüledi cok agir laflar söyledi hakkinda...ki ben bunlarin dogru olmadigini biliyorum cünkü nede olsa kuzenim onu cok iyi taniyorum ve de cocuklugumuz nerdeyse hep birlikte gecti, herseyini biliyorum yani...
    benden onunla birdaha asla görüsmememi söyledi, aksi taktirde beni evlatliktan bile red edecegini fln söyledi.Annem ile iliskim cok güzeldi bu duruma kadar, sanki annem degilde ablam mis gibiydi hep.
    Cok üzülüyorum bu duruma, bi yanda annem bi yanda sevdigim insan.
    ondan da kopamiyorum, ne yapmaliyim?
    Suan kuzenimle hala gizli gizli görüsüyoruz, o da cagresiz bende, annemin inadi bir türlü dinmiyor, anliycaniz nuh diyor peygamber demiyor...
    Babamin bu durumdan haberi yok henüz, hem nasil olsunki anne kendi öz yigenine karsi cikiyorsa
    biz benim ünv. bitince evlenmeyi düsünüyorduk annem o hayali de yikti.:RpS_crying:

Bana bi akil verin ne olur, cok cagresizim...
    Last edited by vuslatköprüsü; 20-02-2011, 09:16 PM.

annenizin kendi öz yeğeniyle evlenmenize karşı çıkması size çok mu şaşırtıcı geliyo,valla bana gayet doğal geldi..=)
    ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dalgakıran View Post

annenizin kendi öz yeğeniyle evlenmenize karşı çıkması size çok mu şaşırtıcı geliyo,valla bana gayet doğal geldi..=)
      nasil yani? ne demek istediginizi anlayamadim?

Yorum

vuslat köprüsü,

annenizle durumu açıkça konuşun. Kuzeninizi istememe sebebi ne? Onda herhangi ahlaksızca bir davranış mı gördü? Sorumluluk sahibi olmadığını mı düşünüyor? Güvenmiyor mu?.. Neden istemiyor? bunları konuşun. Sonra üzerinde düşünün, anneniz haklı mı değil mi. Bir anne olarak sizin kötülüğünüzü istemez fakat nefsi için istemiyorsa kuzeninizi kendi başına bela alır. Yani sırf parası yok, malı mülkü yok diye direk hayır diyorsa anneniz kendi şerefini lekeler maalesef. Çünkü hadiste ''Dindar, güzel ahlaklı bir genç, kızınızı istediğinde kızınızı ona verin. Şayet böyle yapmazsanız, geri çevirirseniz o zaman fitne ve fesat yayılır'' denilmiştir. ( bu arada yazınızdan bayan olduğunuzu düşündüm eğer yanılıyorsam kusura bakmayın lütfen)

Annenizin rızası olmadan yaptığınız evlilikten hayır gelmez ama tabi ki anneniz kendi rızasını değil Allah'ın rızasını gözetirse. Siz de annenize verilen bir emanet olduğunuza göre bunu unutmaması ve sizin hayatınızdaki kararları verirken buna dikkat etmesi gerekir...
        bişnev...

Yorum

Kuzenle evlenilebilir.Dinen mi yasak hukuken mi ? Annesinin karsı cıkması neden dogal gelsin ki ?

Neyse;Anneniz sizi evleniceginiz kisi icin evlatlıktan red edicegini söyleyebiliyorsa varsın etsin.Burda Annelik sıfatını kullanmak var bu da masum bir sey degil.Ancak bir nokta var aşkın gözü kördür derler.Anneniz bu işe neden bu kadar karsı cıkıyor.Bildigi seyler mi var.Kuzeninize ne kadar güvensenizde yinede onu daha fazla tanımaya calısın bence.Bu ona güvenmemekte degil.Güven kazanılmalı.Günümüz sartlarında evlilik düsünülen iliskilerin sayısı artsa bile yinede az.O yüzden bu iliskiniz icin sonuna kadar mücadele etmeniz taraftarıyım.

Ne yapabilirize gelince annenle otur acık acık konus.Neden mutsuz olmamı istoyorsun diye sor ona ? Ya da tavırları sonucu sizi kaybedebilecegi seklinde blöf yapabilirsiniz.Gerceklik payı tasısın demiyorum o size kalmıs ancak ise yarayabilir.Diger insanı neden bu kadar cok istıyor anlamıs degilim.Önemli olan sizin mutlulugunuz degil mi ? Ben evlenmeden öncede annemim aklında baska birisi vardı ben baskasından hoslanıyorum dedigimde sen nasıl mutlu olucagına inanıyorsan ona göre hareket edelim demisti.Biraz ilginc acıkcası...
          Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anka_ View Post
            vuslat köprüsü,

annenizle durumu açıkça konuşun. Kuzeninizi istememe sebebi ne? Onda herhangi ahlaksızca bir davranış mı gördü? Sorumluluk sahibi olmadığını mı düşünüyor? Güvenmiyor mu?.. Neden istemiyor? bunları konuşun. Sonra üzerinde düşünün, anneniz haklı mı değil mi. Bir anne olarak sizin kötülüğünüzü istemez fakat nefsi için istemiyorsa kuzeninizi kendi başına bela alır. Yani sırf parası yok, malı mülkü yok diye direk hayır diyorsa anneniz kendi şerefini lekeler maalesef. Çünkü hadiste ''Dindar, güzel ahlaklı bir genç, kızınızı istediğinde kızınızı ona verin. Şayet böyle yapmazsanız, geri çevirirseniz o zaman fitne ve fesat yayılır'' denilmiştir. ( bu arada yazınızdan bayan olduğunuzu düşündüm eğer yanılıyorsam kusura bakmayın lütfen)

Annenizin rızası olmadan yaptığınız evlilikten hayır gelmez ama tabi ki anneniz kendi rızasını değil Allah'ın rızasını gözetirse. Siz de annenize verilen bir emanet olduğunuza göre bunu unutmaması ve sizin hayatınızdaki kararları verirken buna dikkat etmesi gerekir...
            öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim, hayir annem hicbir ahlaksizlik fln kötü birsey görmedi onda...bende bunu kabullenemiyorum ztn, annemle dediginiz gibi konustum ikna etmeye calistim, onda begenmedigi seyleri tek tek sordum, maddi yönden durumu iyi elh. suan memur ve de hala okuyor disardan...
            bu yüzden annemin karsi cikmasini kabullenemiyorum ne dediyse aleyhinde hep iftiraydi keske sizin gibi düsünebilse...kendi nefsi ile karar verdigini düsünüyorum, süphesiz benim kötülügümü istemez ama hakli cikacak bi yani da yok...
            onun istedigi biri vardi benim icin demistim ilk yazimda, o kisi de aileden biriydi (oda kuzen) bende baska kuzenimi sevdigimi deyince cildirdi adeta...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View Post
              Kuzenle evlenilebilir.Dinen mi yasak hukuken mi ? Annesinin karsı cıkması neden dogal gelsin ki ?

Neyse;Anneniz sizi evleniceginiz kisi icin evlatlıktan red edicegini söyleyebiliyorsa varsın etsin.Burda Annelik sıfatını kullanmak var bu da masum bir sey degil.Ancak bir nokta var aşkın gözü kördür derler.Anneniz bu işe neden bu kadar karsı cıkıyor.Bildigi seyler mi var.Kuzeninize ne kadar güvensenizde yinede onu daha fazla tanımaya calısın bence.Bu ona güvenmemekte degil.Güven kazanılmalı.Günümüz sartlarında evlilik düsünülen iliskilerin sayısı artsa bile yinede az.O yüzden bu iliskiniz icin sonuna kadar mücadele etmeniz taraftarıyım.

Ne yapabilirize gelince annenle otur acık acık konus.Neden mutsuz olmamı istoyorsun diye sor ona ? Ya da tavırları sonucu sizi kaybedebilecegi seklinde blöf yapabilirsiniz.Gerceklik payı tasısın demiyorum o size kalmıs ancak ise yarayabilir.Diger insanı neden bu kadar cok istıyor anlamıs degilim.Önemli olan sizin mutlulugunuz degil mi ? Ben evlenmeden öncede annemim aklında baska birisi vardı ben baskasından hoslanıyorum dedigimde sen nasıl mutlu olucagına inanıyorsan ona göre hareket edelim demisti.Biraz ilginc acıkcası...
              iste demin anka ya da yazdigim gibi annemle konustum cok denedim aslen annem ekim 2010 ayindan beri durumu biliyor, ve nedediysem benim duygularimi kabullenemiyor...
              basta bu konuyu ona acmadigimda bana diyordu kizim kimi severse onunla evlenir diye...simdi kuzenimi sevdigimi söylüyorum ve kesinlikle olmaz diyor...
              kuzenim ergenliginde cok sinirliydi, ülkücü ocaklarindan cikmiyordu, ama kesinlikle ahlaksiz degildi...hakkinda böyle kücük sebeplerden ergenlik de gecen bazi durumlara dayanarak onu kötülediler anneme karsi...aileden kisiler, dediginize katiliyorum güven konusunda. ztn bu yüzden uzun zamandir "öylesine" konusuyorduk hep...birbirimizi sevidigimizi daha gecen sene itiraf ettik...ve hala da güvenimi tastiklemem icin uzun bir zaman var diyorum 1 hatta 1 bucuk sene..bu zaman döneminde ben ztn anneme de demistim, eger kötü bi durum görürsem yada anlasmazlik olursa ztn evlilik yoluna girmeden biter, ama annem bunu da kabul etmedi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hartemes
                not; yazıda cinsiyet belirtmemişsin!
                pardon, bayan...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vuslatköprüsü View Post
                  öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim, hayir annem hicbir ahlaksizlik fln kötü birsey görmedi onda...bende bunu kabullenemiyorum ztn, annemle dediginiz gibi konustum ikna etmeye calistim, onda begenmedigi seyleri tek tek sordum, maddi yönden durumu iyi elh. suan memur ve de hala okuyor disardan...
                  bu yüzden annemin karsi cikmasini kabullenemiyorum ne dediyse aleyhinde hep iftiraydi keske sizin gibi düsünebilse...kendi nefsi ile karar verdigini düsünüyorum, süphesiz benim kötülügümü istemez ama hakli cikacak bi yani da yok...
                  onun istedigi biri vardi benim icin demistim ilk yazimda, o kisi de aileden biriydi (oda kuzen) bende baska kuzenimi sevdigimi deyince cildirdi adeta...
                  kardeş,

bildiğim kadarıyla bir evlat özellikle kız evlat anne babanın evindeyse ve ilk evliliğiyse anne-babasının iznini almalıdır. Eğer daha önce evlenip boşanmışsa ailesi karışamaz. Ha bu mantığa göre 18 yaşını geçmiş ve ekonomik olarak özgürlüğünü eline almış evlat kendi kendine karar verebilir... Ailenin karışma mantığı şöyle, eğer yanlış bir evlilik olursa aileninde şerefi lekelenir bu yüzden evlilik kararında söz hakları vardır.

Tabi bu demek değildir ki aile çocuğunu istemediği biriyle evlendirecek. Çocuğun adayına evet demeyebilir ama kendi adayını da dayatamaz. Hatta zorla bu şekilde yapılan evliliklerde Allah korusun nikah olmayadabilir. Zoraki kimse evlendirelemez... Bunun için aile ile ortak noktanın bulunması önemli.

Annenizin adayınızı istememe nedeni muhakkak vardır, keyfi olarak istemiyorsa verdiği kararın ciddiyetini ona hatırlatırsınız. İlerde yanlış bir evlilik yaparsanız bunun sorumluluğunu alabilir mi? Sizin dünyada cehennem hayatı yaşamanıza gönlü müsaade ediyor mu? O zaman verdiği kararın üzerinde tekrar düşünsün. Neden istemediğini açıklasın.

Şöyle bir durum da var, şimdi siz adayınızı seviyorsunuz. Sevgi gözü ile baktığınız için bazı şeylerin farkında olmayabilirsiniz. Bu durumda aileler daha net görebilir bazı şeyleri. Onlar yılların evlilik tecrübelerini yaşadıkları için sizin gibi salt duygu gözü ile değil olaya daha mantık çerçevesinde yaklaşabilir. Bu bağlamda annenizin görüşlerini de dinleyin. Yani asıl önemli olan adayınızın gerçekten ahlaklı, iffetli, sorumluluk sahibi ve güvenilir biri olup olmadığıdır... Bunlara dikkat ederek annenizle tekrar ve yılmadan görüşün. Eğer ciddi olduğunuzu daha çok fark ederse olayın üzerinde de daha çok düşünecektir...
                  bişnev...

Yorum

ilginç bir mevzu.. Kuzen evliliği yapan gördüm ve hiçbir zaman tasvip etmedim.

Yorum

Sizi cok iyi anlıyorum.Durumunuzda gözümde biraz daha netletsi.Öncelikle bir insanı ergenlik cagındaki durumundan dolayı yargılamak cok yalnıs.Ergenlik cagında hepimiz oldugumuzdan baska bir insan olup cıkmıstık.Annene bunu bir sekilde anlatmaya calıs.Suan sinirli degil de gecmis gecmiste kaldı de o sana onu kötülüyorsa sende annene onu öv.Annen sana karsı nasıl annelik sıfatını kullanıyorsa sende ona karsı kızı olmasını,sana karsı olan sevgisini kullanabilirsin.Bu durumun seni ne kadar üzdügünü göster,psikolojik acıdan kendini bitmis gibi göster dedigim gibi bunların yanında konusarak ikna edebileceginede inanıyorum.

Kötü bir tavrını görmüyorsan senin ona zaman verdigin gibi anneninde zaman vermesini iste.Olumsuz kötü bir tavrını görürsem zaten ilk ben onu terkederim,ben aşk ile gözü kör olmus biri degilim ki aklı basında bir kızım de.Ona zaman verelim sen haklı cıkarsan senın dedıgın olsu sen haklı cıkmazsan benim dedıgım olsun de mesela.gayet makul annenin yerinde olsam bu durumu kabul ederdim.Madem olumsuz anlamda onun tavırlarına güveniyor bu sürec ona kendini kanıtlama fırsatı sunar.Yok eger kuzenının olumsuz anlamda tavırlarına güvenmiyorsa zaten evlılıgınıze karsı cıkmasıda mantıksız...
                      Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

nasil yani? ne demek istediginizi anlayamadim?
                        şunu demek istiyorum,yakın akraba evliliği bana ters..dinen ve/veya hukuken bi sakıncası olmasa da,bana yine ters..ama bu size de ters gelmesini gerektirmez tabii..
                        ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

annem kendisinde konuyu kapatmis bir sekilde hayatina devam ediyor, bana da cok baski uyguladi kuran üzerine yemin bile ettirdi birdaha onunla görüsmeyim diye...ben bu yemini bozdum, ki ztn zorla verilmis bir yemindi ne kadar gecerli bilmiyorum..bana onun ile ilgili konusmayi anliycaniz tamamen engelledi, birakin onunla konusmayi benim duygularimi bile görmezden geldi, evde ölüye döndüm bu olaylar ilk basladiginda, yemeden icmeden kesildim, annem sustu gececek dedi, unutacagima inanmis..........
                          evet belki sevgi gözü ile bakiyorum ama yinede sevgi gözünden önceki halimi de iyi biliyorum, ve o insani o zamanda biliyordum bilmem anlatabildim mi? ama yinede dediklerinizi dikkate alcam, bir konuyu atlamis olabilirim kisaca belirtim, annemin bir sebebi de kuzenimin babasinin arada alkol kullanmasi, ama kuzenm kendisi hayatinda alkol agzina sürmüs degil, bilakis namazinda abdestinde biri, babasinin "kötü" huyuna dayanarak onu da kötülemesi cok zoruma gidiyor...neden böyle düsünüyor anlayamiyorum, insanin babasi kötüyse (ki kötü bir insan degil sadece alkol kullaniyor nadir de olsa) cocugu da kötü olcak diye bisey yok ki!!!

Yorum

annemin bir sebebi de kuzenimin babasinin arada alkol kullanmasi, ama kuzenm kendisi hayatinda alkol agzina sürmüs degil, bilakis namazinda abdestinde biri, babasinin "kötü" huyuna dayanarak onu da kötülemesi cok zoruma gidiyor...neden böyle düsünüyor anlayamiyorum, insanin babasi kötüyse (ki kötü bir insan degil sadece alkol kullaniyor nadir de olsa) cocugu da kötü olcak diye bisey yok ki!!!
                            İnsanın dindarlığının göstergesi namaz değildir. Hele böyle bir zamanda hiç değildir. Ahlaktır. Dinin içselleşmesinin göstergesi ahlaktır yani dürüstlük, samimiyet, kul hakkı bilinci...gibi kriterlerdir.

Kuzeninizin babasının içki içmesi onun da içeceği anlamına gelmez fakat insan aile ortamından etkilenir ve onları kopyalar istemesede. Eğer adayınızın ahlakı bu konuda çok güçlü ise zaten babasına karşı çıkardı bu konuda. Harama bulaşan bir babayla yolları ayırmanın çaresine bakmaya çalışırdı...

Açıkçası annenizin şüphelerine bu konuda hak veriyorum. Tereddütlerinde haklı olduğunu düşünüyorum. Yine de hayat sizin fakat iyi düşünün, yanlış kararlar vermezsiniz inşallah...
                            bişnev...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anka_ View Post
                              İnsanın dindarlığının göstergesi namaz değildir. Hele böyle bir zamanda hiç değildir. Ahlaktır. Dinin içselleşmesinin göstergesi ahlaktır yani dürüstlük, samimiyet, kul hakkı bilinci...gibi kriterlerdir.

Kuzeninizin babasının içki içmesi onun da içeceği anlamına gelmez fakat insan aile ortamından etkilenir ve onları kopyalar istemesede. Eğer adayınızın ahlakı bu konuda çok güçlü ise zaten babasına karşı çıkardı bu konuda. Harama bulaşan bir babayla yolları ayırmanın çaresine bakmaya çalışırdı...

Açıkçası annenizin şüphelerine bu konuda hak veriyorum. Tereddütlerinde haklı olduğunu düşünüyorum. Yine de hayat sizin fakat iyi düşünün, yanlış kararlar vermezsiniz inşallah...
                              ahlakina, dürüstlügüne,durusuna, saygisina, kisaca karekterine diycek biseyim yok, cünkü hep istedigim gibi bir insan o, elbetteki namaz kilmak yetmez, ama ben her türlü huyuna hayranim, diyceksiniz ki asktan gözü kör ondan böyle konusuyor, ama sunu diyebilirim asktan öncede hep hayrandim insanligina, icten pazarlikli olmayisini dürüst olusuna, dobra dobra bir kisilik, büyügü - kücügü bilen, namusu icin yasayan biri olmasina elh...
                              babasina da bu konuda karsi ciktigini biliyorum, ama ne yaparsiniz ki huylu huyundan vazgecmiyor.
                              zaten kuzenimde uzun zamandir ailesiyle yasamiyor, isi geregide olsa baska bi sehirde durum böyle suanda...
                              ben annemin süphelerine hak veremiyorum maalesef cünkü ortamin icinden haberdarim nede olsa aile ici bir durum. ama yinede nasil karar verecegimi bende bilmiyorum, cok zor bir durum, annemi ikna etmek imkansiz gibi cok inatci, kendi gözüyle görmedigi halde iftira atabilcek kadar ileri gidiyor konu o oldugunda. Bu af edilemez bir durum...ben bunu kabullenemiyorum.
                              Rabbime sigindim hayirlisi diyorum...

Yorum

İşleniyor...
                              X