Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayatımın Başlığı

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Hayatımın Başlığı

    Ben burda içimi dökmek istiyorum. Ben burda size ve burdaki herşeye meydan okumak istiyorum. Ben burda beni anlayabilecek biri bulma umuduyla bişeyler yazacağım. Çok zor durumda olan birileri olabilir, burdaki biçok şey sizi kurtaramaz ama bu cümleler belki de birilerinin hayatını kurtarabilir.


    Yazıcaklarımın az bi bölümüyle başlıyorum; Buradaki çoğu hastalık kategorisi tamamen saçmalıktan ibaret. Psikologlara ilaçlara ya da okuduklarınıza verdiğiniz paraların büyük çoğunluğu çöpten ibaret. Birileri hayatı tanımıyor , sağlık mutluluk mutsuzluk nedir bilmiyor, bilmediği şey üzerinden hastalık tanımları yaratıyor, onlarca kategori sıralıyor ve insanları bu kategoriye oturtuyor. Yine burdaki çoğu insan da bunları dinliyor ve bu çukura itiliyor.


    Fikir olarak birkaç şey söylicem, bu fikirler sadece basit cümleler değildir ve hepsi benim yaşadıklarımdan çıkan sonuçlardır. Ben bunların hepsini yaşadım, zamanında hasta olduğuma da inandım, manyak olduğuma da inandım, psikologlara da gittim, kitaplar da okudum, ölecek gibi de oldum, mutluluktan havalara da uçtum. Hiç bir uyuşturucu ya da ilaç kullanmadan, mutluluktan delirmeyi kastediyorum.

    Tanrı yoktur. Tanrı sizin kafanızdaki bir hayaldir. Tanrı sizin anne ve babanızdır. Siz zor durumdaysanız bu sizin başta annenizin sonra babanızın eseridir. Hayatınızın içine edildi ama farketmediniz. Çünkü insanın mucizevi bir tarafı var, bu taraf nedir? : Bu taraf insanın kendine yapılan yanlışları tüm dünyaya atfetmesi. Annesinin ona yaptığı kötülüğü tüm dünyaya yoracak olması. Bunun üstüne bir hayat kuracak , dışarlarda düşman arayacak. Annesine asla dönüp bakmayacak, ama anasının haricinde her tarafa bakacak. Sorunları orada arayacak. İşte tanrı da budur.

    Sonra bir gün çocuk yapacaksınız. Ve çocuğunuza da aynılarını yapıcaksınız. FARKINA VARMADAN. Çocuğunuz belki de hayatınızdaki tek dostunuz olacak, ama dost olduğunuzu düşünürken bile onun her geçen saniye hayatının içine edeceksiniz.

    Fazla uzatmak istemiyorum ve yorum almak istiyorum. Varsa bunları anlayan birisi lütfen çıkıp söylesin, soru sormak istiyosa sorsun veya bana manyak diyecekse desin. Hiç bir yerde beni doğru dürüst anlayan birini bulamadım burda da bulmama ihtimalim yüzde 99. O yüzden şaşırmayacağım.


    Hayatın kendisi insanı perişan etmelidir. Kimseden yardım almayacaksınız. Tam perişan olduğunuzda ve herşeyi kaybettiğinizde , ölümü hissettiğinizde ve gözyaşına boğulduğunuzda ise size hayat bu cevapları verecek. O zaman ise gerçek özgürlüğün ne olduğunu görme şansınız var. Tabi bu aşamaya geldiğinizde yani ölüp dirildiğinizde size ya aileniz, ya arkadaşlarınız doktor tavsiye edecek. Doktorlar ise sizin içinizdeki yaşama sevincine ölümcül darbeyi vuracak. Sen borderlinesın ,sen narsistsin, sen bipolarsın, sen takıntılısın şölesin bölesin. Ve tekrar öleceksiniz. Geçmiş olsun.

    Bunlardan daha farklı şeyler iddia eden psikologlar yada psikiyatrlar varsa burda onlar da bana söylesinler. Hayır böyle yaklaşmıyoruz desinler. Yada bana benim doktorum beni öldürmedi diyin, benim mutlu olmamı sağlıyo diyin, hayatı çok iyi biliyo diyin. Ben de bunları birkaç soruyla sıniyim.

    Çok çok fazla şey var yazabileceğim, gelen yorumlara göre devam edeceğim ya da etmeyeceğim.
    yaşamaya başlamadın.

  • #2
    Bu yazıyı ben yazmadım,kendiliginden yazıldı desem kim inanır ? Peki bu müthis düzen,denge kendiliginden nasıl kurulabilir ki !?
    Her baktıgımız ve her gördügümüz sey Allah var diye bagırırken;yok diyen bir kisiye birsey anlatabilicegime inanmıyorum.

    Not:Bu yorumu istisna tutun,bir kisinin sesli düsünmesi olarak alın.Daha fazla birsey yazmak istemiyorum.Anlatabildim mi acaba ?
    Last edited by ultrAslan; 02-03-2011, 09:13 AM.
    Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

    ''GALATASARAY''

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View Post
      Bu yazıyı ben yazmadım,kendiliginden yazıldı desem kim inanır ? Peki bu müthis düzen,denge kendiliginden nasıl kurulabilir ki !?
      Her baktıgımız ve her gördügümüz sey Allah var diye bagırırken;yok diyen bir kisiye birsey anlatabilicegime inanmıyorum.

      Not:Bu yorumu istisna tutun,bir kisinin sesli düsünmesi olarak alın.Daha fazla birsey yazmak istemiyorum.Anlatabildim mi acaba ?
      harika aynen katılıyorum

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: ultrAslan View Post
        Not:Bu yorumu istisna tutun,bir kisinin sesli düsünmesi olarak alın.Daha fazla birsey yazmak istemiyorum.Anlatabildim mi acaba ?
        İlk iki yorum için ben sesli düşünmeyi bile gerek görmüyorum.

        peki ben iyi durumdaysam bu kimin eseri ? nitekim sende bazen gerçekten çok mutlu olmuşsun..
        Senin, sadece senin.
        yaşamaya başlamadın.

        Yorum


        • #5
          yazından birşey çıkaramadım ne yani tanrı yok...hastalık yok...psikologlar saçmalıyor...biz aslında iyi miyiz?
          ben bir sonuç çıkaramadım daha açık anlatırsan belki anlarız...
          ”Bir insanın hayattaki en önemli faaliyeti, ruhuna gereken özeni göstermesidir.”

          Yorum


          • #6
            ben yeni fikirlere açığım
            sanırım orda "tanrı yoktur derken anneniz babanız tanrı kadar etkilidir üzerinizde demek istemiş.
            yani direk ateist değil,amacını aşmış cümle...
            hem zaten burdaki insanların kaçı tanrı için yaşıyorki
            varmış yokmuş pratik hayatımızı o kadar da etkilemiyo inansak bile...

            Yorum


            • #7
              İnsanlar beni anlamıyorlar demişsin, belki de sen kendini anlatamıyorsundur.

              Yorum


              • #8
                Forumda din tartışmak yasakmış bunu görmemiştim. Bugün yarın bir moderatör gelip habersizce bu başlığı kitlemeden önce şunları söyliyim ;

                Yazdıklarımın içinde din ve tanrı konusu önemli bi noktadır ama yazının tamamı değildir. Eğer okuduğunuzda bunu göremiyorsanız benim zaten burada işim yok demektir.

                Binlerce başlık var dimi bu forumda, peki neden fikirler düzeyinde açılmış bir başlık yok? 10-15 sayfa başlık baktım, bi tane bile göremedim. Hep yaşantılar var, canım sıkıldı, tuvaletim geldi, aşık oldum vs vs bir sürü başlık, peki neden bu yaşanmışlıklarınızı da dahil ederek bunlardan çıkardığınız fikirlere dair yazılar yok? Neden din yok, neden ben şuna inanmıyorum demek yok, neden ben şunları sahte buluyorum demek yok, neden dünyadaki düzeni adam akıllı yorumlamaya çalışan bir başlık yok? Var da ben mi göremiyorum? Sadece din değil her türlü kurumu eleştirebilirsiniz, hukuk olur okul olur evlilik olur. Yeter ki birazcık fikirler olsun.


                Ya bunu yapmak isteyen kimse yok bu forumda ya da kural korkusu var. Ya da böle bi bölüm var fakat ben göremedim.

                Eğer din-tanrı gibi konuları kitlerseniz ve insanlara müsade etmesseniz, bu insanlar asla düzelmeyecekler. Çünkü katil sizsiniz, insanların sorgulayan taraflarını yok sayıyorsunuz.

                Herneyse eğer bu başlıkta bu açıdan bir sorun varsa ilgili mod kitlemden önce bana lütfen yukarda sölediklerimin cevabını da izah etsin. Eğer sorun yoksa tabiki cevaba falan da gerek yok.
                yaşamaya başlamadın.

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: trustem View Post
                  İnsanlar beni anlamıyorlar demişsin, belki de sen kendini anlatamıyorsundur.
                  Bu başlığa bakarken önceden baktığın tüm başlıkları unut. Kendine ve insanlara verdiğin otomatik cevapları unut. Ben yardım aramıyorum ve ben kendimi mükemmel bir şekilde anlatıyorum. Bu noktayı geçelim benim yukarda sölediklerimi kafanı ve hayatını sıfırlayarak tekrar oku. Okuyun.
                  yaşamaya başlamadın.

                  Yorum


                  • #10
                    Herkes istediği şeye inanır. Burada size kimse müdahale etmez. Fakat bunu burada açmanız, site yönetimince yasaktır. Din, siyaset, porno vs..içerikli konu açmak yasaktır. Amacınız bu konuyu tartışmaksa, bu tarz yoruma açık siteler var, lütfen orada tartışınız.
                    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X