Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorunu bilmiyorum ki?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sorunu bilmiyorum ki?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 43 yaşında, hayata olumlu bakan bir insanım. Sosyal bir kişiliğim var. Insanlarla tanışmayı, muhabbet etmeyi çok severim.
    Yakın bir zamanda bir bayanla tanıştım ve aramızda ilişki başladı.
    Zaman içinde arkadaşımın oldukça büyük sorunları olduğunu anladım, zaman içinde ben ağzından daha önceleri birtakım psikolojik sorunları nedeniyle doktora gittiğini öğrendim ancak tekrar gitmesini sağlayamıyorum, ikna edemiyorum, neler yapmam gerektiğine dair en küçük bir bilgim yok, sitenizi internette arama yaparken buldum ve üye oldum.
    Sorun kıskançlık, ama ben bunun normal bir kıskançlık olmadığına inanıyorum, yani seven insan kıskanır, orada bir sorun yok ama 25 sene önce beraber olduğum bir insanı kıskanıp evden sinir içinde kaçması bana tuhaf geldi, benimle beraber olduğunu düşündüğü insanlara duyabileceğini en kötü küfürleri edebiliyor ve lanetler okuyor.
    Onu bırakıp gitmek herhalde yapılabilecek en kolay şey, dünya üzerinde kadın mı yok, ama olmuyor işte. İkimizinde hayatında yaşananlar, karakteri (Bu sorunlar hariç), kişiliği, herşeyiyle sevdim birden ve şu an kopamıyorum. Yardım etmek istiyorum ama ne yapabilirim onu da bilmiyorum açıkçası, sizlere danışmak istedim.
    Eski tedavilerden hatırladıklarım
    Narsist kişilik (Tedavi edilmiş)
    Borderline yada benzeri birşey
    Dediğim gibi tam hatırlamıyorum ve şu an benden uzak olduğu için soramıyorum da
    Ne yapabilirim, nasıl davranmam gerekiyor. Tam yaptıklarını buraya yazmak istemedim (zaten çok şey var). Nasıl yardımcı olabilirsiniz??

Selamlar,

, sağol zeytindalı, kişiliği çok ilginç bir insan, evet seviyor beni ama kendi kendini ikna edebilen bir tip, 10 gündür konuşmuyoruz veya yazışmıyoruz ama sağdan soldan alıyorum tabii ki düşüncelerini, onlar beni oldukça etkiledi zaten, o yüzden buradayım, bakalım, cevabın için çok sağol

Yorum

onun size güvenmesini sağlamanız gerekiyor. eğer bu ilişkiniz sırasında tamamen dürüst olduğunuza ve ona hiç yalan söylemediğinize inanıyorsanız sonuna kadar mücadele edin inşallah mutluluğu yakalarsınız. buralara kadar gelip onun için araştırma yapıyorsanız bu sizin onu ne kadar çok sevdiğinizi gösterir. onun güvenini daha önce yıkmış olan insanlar olabilir geçmişinde. aldatılmış olabilir. böyle bişeyden size bahsetti mi?
      Last edited by kimene; 12-04-2011, 06:59 PM.

Yorum

Kesinlikle kimene arkadaşım, dedim ya benim yaşım 43, onun da 42, yani tabii ki onun da ilişkileri olmuş, başından bir evlilik geçmiş ve kötü bir şekilde aldatılmış, daha sonra tekrar denemiş ve yine aldatılmış vs. benim de aldatabilir görmesinin sebebi bu zaten, onun farkındayım, sorunun aslı zaten inandırmakta, ne desem boş ki inanın hiçbir ilişkim de yok, en son ilişkimi anlattım kabul ediyor, hakkında konuşuyor ama o sinir anına geldiği zaman kopuyor işte. Köpeğim var ve sahile onu gezdirmeye çıkıyorum, hadi gezdirebilirseniz gezdirin
        ben o köpeği kadınları tavlamak için almışım, gezerken kimlere bakmışım, köpek dediğim de koca bir alman kurdu, yani kim onun yanına gelip sevmek ister?? Yani hadi kadın ayarlamak için alırsam da daha ufak şirin birşey alırım
        bunu ona da izah ettim ama sinirlendiği zaman onu bile anlamıyor, kapatıyor kendini, sadece içindeki sese kulak veriyor, o ses de inanın herşeyi bozuyor.
        Biraz antisosyal bir kişilik, msn, skype, facebook (ki facebooku sadece kendini pazarlama sitesi olarak görüyor), Hiçbiri yok. TV seyretmez (ancak benim zorumla belgesel izler arada sırada), yani hiçbir şey yok hayatında, işine ve oradan evine, eğlence hak getire, gerisini siz düşünün işte.

Yorum

@ zeytindalı

, inan bana, bir süre sonra kaçarsın
          yalancılıkla suçlanıyorsun, gizlemek ile suçlanıyorsun, korkunç zekası var, lafı söylediği zaman nasıl söyleyeceğini biliyor ve bazen söylediği şeye cevap bile veremiyorsun, çaresiz kalıyorsun işte o zaman inan çok canın sıkılıyor, ama aklımdan da atamıyorum maalesef, ki atmak gibi bir düşüncem de yok
          Last edited by ercangulme; 12-04-2011, 07:09 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ercangulme View Post
            Kesinlikle kimene arkadaşım, dedim ya benim yaşım 43, onun da 42, yani tabii ki onun da ilişkileri olmuş, başından bir evlilik geçmiş ve kötü bir şekilde aldatılmış, daha sonra tekrar denemiş ve yine aldatılmış vs. benim de aldatabilir görmesinin sebebi bu zaten, onun farkındayım, sorunun aslı zaten inandırmakta, ne desem boş ki inanın hiçbir ilişkim de yok, en son ilişkimi anlattım kabul ediyor, hakkında konuşuyor ama o sinir anına geldiği zaman kopuyor işte. Köpeğim var ve sahile onu gezdirmeye çıkıyorum, hadi gezdirebilirseniz gezdirin
            ben o köpeği kadınları tavlamak için almışım, gezerken kimlere bakmışım, köpek dediğim de koca bir alman kurdu, yani kim onun yanına gelip sevmek ister?? Yani hadi kadın ayarlamak için alırsam da daha ufak şirin birşey alırım
            bunu ona da izah ettim ama sinirlendiği zaman onu bile anlamıyor, kapatıyor kendini, sadece içindeki sese kulak veriyor, o ses de inanın herşeyi bozuyor.
            Biraz antisosyal bir kişilik, msn, skype, facebook (ki facebooku sadece kendini pazarlama sitesi olarak görüyor), Hiçbiri yok. TV seyretmez (ancak benim zorumla belgesel izler arada sırada), yani hiçbir şey yok hayatında, işine ve oradan evine, eğlence hak getire, gerisini siz düşünün işte.
            bence size güvenmesini sağlamak için bi kaç adım atmanız sabırlı olmanız gerekiyordu. daha önce eşi tarafından aldatılmış olmak onda büyük psikolojik yıkımlara yol açmış belliki. işiniz açıkcası çok zor. şimdi kendinize sormanız gereken ben bu insanı gerçekten bu haliyle seviyor muyum yoksa sevmiyor muyum. çünkü onun size güvenmesini sağlamak tahmin ettiğinizden çok daha zor olacak. televizyon bile izlemeyen bir kişiye hiç bir sosyal hayatı eğlencesi olmayan bir kişiye ne kadar tahammül edebileceksiniz. unutmayın ki sevgi emek ister. bu verdiğiniz emekler bir gün sizde hayal kırıklığına yol açabilir. ben bu kadar emek verdim ama değişen hiç bişey olmadı diyebilirsiniz. savaşmak için kendinizi güçlü buluyor musunuz. ona karşı olan sevginiz bu kadar güçlü mü?

Yorum

, inşallah, işe yarayacağını düşünsem hiç durmam ama ... işte o ama

Yorum

içinizde bir tane bile ama varsa hiç kalkışmayın bu işe. sonunda verdiğiniz emeklere yazık olur. siz anladığım kadarıyla sorunsuz bir evlilik istiyorsunuz. bu şekilde aldatılma travması yaşayan insanlarda güven oluşturmak yıllar alabilir. ve siz 43 yaşındasınız ? bilemiyorum bana biraz yaşınız tahammül için geç gibi geldi. allah sabır versin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kimene View Post
                  bence size güvenmesini sağlamak için bi kaç adım atmanız sabırlı olmanız gerekiyordu. daha önce eşi tarafından aldatılmış olmak onda büyük psikolojik yıkımlara yol açmış belliki. işiniz açıkcası çok zor. şimdi kendinize sormanız gereken ben bu insanı gerçekten bu haliyle seviyor muyum yoksa sevmiyor muyum. çünkü onun size güvenmesini sağlamak tahmin ettiğinizden çok daha zor olacak. televizyon bile izlemeyen bir kişiye hiç bir sosyal hayatı eğlencesi olmayan bir kişiye ne kadar tahammül edebileceksiniz. unutmayın ki sevgi emek ister. bu verdiğiniz emekler bir gün sizde hayal kırıklığına yol açabilir. ben bu kadar emek verdim ama değişen hiç bişey olmadı diyebilirsiniz. savaşmak için kendinizi güçlü buluyor musunuz. ona karşı olan sevginiz bu kadar güçlü mü?
                  Evet, aslında çok ayrıntılı düşünmedim bunu ama düşündüğüm kadarıyla yardım etmek geliyor içimden, ona çok ilgi duyuyorum, seviyorum. Gözüm kapandığında hep karşımda, yani bunlar da bende il kez olan şeyler, o yüzden verdim bu kararı, eğer ona yardım edecekse tabii ki yardım etmeye çalışırım ama nasıl bilmiyorum. Aslına bakarsanız fedakarlık olarak gelmiyor bana, zorunlu hissediyorum kendimi bunu yapmaya, benimle onca şeyi paylaşan bir insana nasıl sırtımı dönerim ki, hadi bende olmadı, hiç mi arkadaşlık değeri yok, paylaştığım onca zamana bakarak zorunlu hissediyorum kendimi. Dayanabilir miyim, bilmiyorum, inanın bilmiyorum. Bir de sevgi durumu var, aşık olduğumu görüyorum her hareketimde, yani bu yaşta bile oluyor
                  Last edited by ercangulme; 12-04-2011, 07:29 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tilki
                    belki tek başına psikologa gitmesi yerine onu cesaretlendirmek için sizin de ihtiyacınız varmış gibi davranıp ikiniz gidebilirsiniz. zaten davranışı sizi de rahatsız ettiği için, böyle bir talepte bulunsanız belki o zaman hayır demez.
                    hmm, evet yardımcı olacaksa giderim tabii ki, ona bu şekilde hiç sormadım daha önce

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ercangulme View Post
                      sizi hayatının merkezine koyup size bağımlı hale geldiği için kıskanıyor. arkadaşınız kendi başına ayakta kalmayı ve dışarıya yönelip ilişkiyi hayatının odak merkezi olmaktan çıkarmadığı sürece de bu tavrı devam eder sanırım.

genelde insanlar mahrumiyetten dolayı kıskanır yani başkasında olup da kendilerinde olmayan şeyleri, biraz da ssahiplenmeci tavırlardan dolayı kıskanır. kendine özsaygısı ve güveni gelişmiş bir insan kolay kolay hiçbirşeyi kıskanmaz.

arkadaşınızın bunu aşması için uzun çalışmalar yapıp özsaygısını güçlendirmesi gerekir, bir uzman desteğiyle üstesinden gelmesi daha kolay olabilir....
                      bişnev...

Yorum

Merhaba Arkadaşlar,

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, tekrar barıştık , ve tabii ki birlikte doktora gidelim aşamasına gelemedim ama bahsetmeye başladım yavaş yavaş, ilk tepkisi biraz radikal oldu ama konuştukça aklına yatıyor gibi, tabii ki sizleri de bilgilendireceğim, yardımcı oldunuz, sağolun, inşallah dediğiniz gibi bir yardım kabul eder de rahat ve huzurlu bir ilişki olur ...

Selamlar,

Yorum

Tekrar Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süredir yazamadım, en son "tekrar birlikteyiz" yazmıştım ve tekrar ayrıyız, maalesef olmadı yine, ayrıldık ve ondan sonra ben tedavi görmek zorunda kaldım, dolayısıyla da yazımla pek ilgilenemedim

Evet, komik ama arkadaşımı tedavi etmek isterken kendim tedavi görmeye başladım, suçlamalara, iftiralara beynim dayanamadı, kötü birşeyler yaptım ve işte yine buradayım
                          Doktorum beni tedavi ederken ister istemez konulara müdahil oldu ve anlattıklarıma dayanarak sevgilimin "Narsist" kişiliğe sahip olduğunu söyledi ama o kadar yorulmuştum ki, fazla da anlayamadım.
                          Kendim birtakım araştırmalar yaptım ve gerçekten de bu kişiliğe sahip olmak için birtakım özelliklerin olması gerektiğini okudum, o özelliklerin neredeyse %60'ı tutuyordu, birkaç olay hariç herşey uyuyordu.
                          Tabii bunu hiçbir zaman ona anlatamadım ve aramız daha da kötüye gitti.
                          En son olarak istediği (iddia ettiği) herşeyi kabul ettim ve ayrıldık.
                          Şimdi ben ne yapabilirim çünkü bu rahatsızlığın pek tedavi edilemediğini okudum, hadi edilse bile nasıl yapacağım, ne para var nede bilgi

sizlerden bu konuda yardım istiyorum, ne yapabilirim, nasıl davranmam gerekir??

ercan
                          Last edited by ercangulme; 09-06-2011, 12:51 AM.

Yorum

sizde ne rahatsızlığı çıktı? beyninizle halledebilirsiniz umuyorum.

Yorum

Bende bir rahatsızlık yok

Sinir, bunalım, sıkıntı, sorun yok, biraz uzak dur ve dinlen tavsiyesi aldım
                              , belki de bende vardır bilmiyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X