Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SOSYAL FOBİyi yenmek için ???????

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• SOSYAL FOBİyi yenmek için ???????

slm arkadaşlarrrrrrr.....
    başlıktan da anlayabileceğiniz gibi sosyal fobiyi yenmek için ilaç kullanımından başka nlr yapılabilir ben bunu öğrenmek istiyorummm.
    Farklı ortamlara girmekten çekinmek, farklı insanlarla tanışıp konuşmaktan çekinmek, yeni bir işe başlayıp başlamamak konusunda kararsız kalmak.... yani sonuçta hep bir kararsızlık içinde olmak. şu an aklıma gelenler bunlar. en azından benim karşıkarşıya kaldığım durumlar.
    Benimle bu konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Nasıl yenebilirim bunu bir tedavi görmeden, bi ilaç kullanmadan ki hiç kullanmadım da diyemem. Belirli bir süre bir hap vardı onu kullandım ama ben hapla olmasını istemiyorum tedavimin, eğer mümkünse önerilrinizi bekliyorum.
    Güvenilmek, sevilmekten daha büyük bir iltifattır.!!!!!

Orjinal yazı sahibi: KuantumFrekans
    Kendinden başka diğer insanlara saygı göstermeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye başlayarak sosyalleşme sorununu yenmeye yavş yavaş başlayabilirsin.
    Önerin için çok tşk ederim. Yalnız çevremdeki insanlara bir saygısızlık ettiğim, onlara saygı göstermediğim ve sorumluluklarımdan kaçındığım bir durum söz konusu değil ki. Tam tersine çevremdeki insanlara karşı davranışlarım tamamen saygı ve nezaket çerçevesindedir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: teamos
      SF li arkadaşlar BEN ŞUNU ANLADIM

Sosyal fobiyi öyle ilaçla filan yenemezsiniz boşuna debelenmeyin ..... --------İlaç gerekli ama sadece itici unsur o kadar

Sosyallik aileden gelen bişey ...... Kardeşiniz ... Anneniz ......Babanız ...eğer öyle aman aman soayal insanlar değilse

Sizde bunun dışına çok çıkamazsınız kolay kolay

Bu çekingenlik sizin zihin kodlarınızda var ....... Bide sosyal tecrübe olarak hayatın gerisinde kalmışsanız

BİR BARDAK SOĞUK SU İÇİN

Canınız çıkar ama o fobiler kalır ............... Yaşayabilecek kadar fobilerinizi yenin ve ona şükredin

saolasın teamos...
      desene bu böyle devam edecekk.. İstesem de bunu değiştirebilmek için elimden bişey gelmeyecek yaniiii öyle mi???

Yorum

Anladım ayarı tutturamamışsın. O zaman kibarlığı - nazikliği bırakıcaksın.

Madem sorumluluklarını yerine getiriyorsun , işinde var , saygı sorunuda yok.

Çevrendeki sosyal dernekleri tespit ediceksin.Girişken olacaksın.

O zaman sana denge için yarından sonra yapacaklarını listeliyorum.

1. Bir kedinin kuyruğuna teneke bağlayıp cep telefonunla çekiceksin ve bundan zevk alıcaksın. ( kediye başka bişi yapma )
        2. Bir tane örümcek ve sinek veya karınca bulucaksın ve bunları bir kavonoza sokup mücadelesini izleyeceksin.
        3. Kurban bayramında ailenden hariç bir tane sende kuzu alıcaksın. ( kuzuyu sen ayrıca besmele çekip kesicek ve kurban ediceksin )
        4. Bakkaldan veya marketten 50 tl lık alışveriş yapıp yarın vericem diyeceksin ve 1 hafta boyunca vermeyeceksin.
        1 hafta sonra gittiğinde parasını isterse bu hafta param olmadı kusura bakma 2 gün sonra vericem diyeceksin.
        2 gün sonra gidip paranı vericeksin. ( sen artık o bakkalın veya marketçinin gözünde borcunu ödeyen iyi birisi oldun )

5. Seni uzun zamandan beri aramayan arkadaşlarını arayıp her birinden 100 tl borç isteyeceksin ve durumunun sıkışık olduğunu söyleceksin. Parayı verenlere teşekkür edeceksin , vermeyenlerin neden veremediğini sorucaksın ve not alıcaksın , parayıda harcamayacaksın ve 2 hafta sonra işimi hallettim saol deyip sana borç para verenlere parayı geri vereceksin.

6. Bir tane fare yakalacaksın ve eline eldiven alıp fareyi bıçak ile kesip vücut yapısını inceleyeceksin. Videoya çekip youtube atıcaksın ve öğrendiğin bilgileri bizlerle paylaşacaksın.
        Bıçağıda sonra çöpe at gitsin.

İsteyenler buraya farklı fikirler ekleyebilirler.

Bir bunlarla başla sen bakalım dengeyi yakayabilecekmiyiz sonra sonuçlarına beraber bakarız.

Kuantum çok saol... Ama sen de tamamen tezat şeyler öneriyorsun. İlk başta saygı ve sorumluluktan bahsediyorsun, arkasından tam bir 180 derecelik değişimle hayvanları kesmeyi, arkadaşlarıma oyun oynamayı öneriyorsun. Anlamış değilim bu nasıl bir sf den kurtulma yolu???!!!!!!!!

Yorum

Kendinden başka diğer insanlara saygı göstermeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye başlayarak sosyalleşme sorununu yenmeye yavş yavaş başlayabilirsin.
          Sosyal fobili insanlar saygısız mı? Aksine aşırı saygılı. Ben de tam tersini önericem, diğer insanları gözünden düşür, değer verme.

Yorum

İşleniyor...
          X