Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Başarılı Bir Kariyer İçin Etkili İpuçları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Başarılı Bir Kariyer İçin Etkili İpuçları

Başarılı Bir Kariyer İçin Etkili İpuçları

İşinizde çok iyi olduğunuz halde istediğiniz noktada olmadığınızı düşünüyorsanız başarıyı destekleyen bu ipuçlarına bir göz atın…

Patronunuz, zenginler listesi ya da okuduğunuz bir başarı hikayesi… Bu isimlerin nasıl üst düzey iş adamlarına dönüştüklerini hiç düşündünüz mü? İşteki başarılarının dışında ne yaptılar da iş dünyasının yıldızları arasında yer aldılar? Aslına bakarsanız bu konuda uygulanabilir tek bir reçete olmadığı gibi tüm bu başarı hikayelerinin hepsi birbirinden farklılık gösteriyor. Bakın bir danışman "Başarılı bir üst düzey yönetici olmada iş dışındaki faktörlerin etkisi nedir" sorusuna takılmış ve 8 maddelik bir liste çıkarmış. Başarıyı tetikleyen iş dışındaki bu etkenlerin kişinin kendisi tarafından kontrol edilebilir şeyler olduğunu söyleyen danışmanımız "İş dünyasında başarılı olmak isteyenler bahaneleri bir kenara bıraksın" diyor…

1►Geyik muhabbeti: Neyi bildiğinizden ziyade kimi bildiğiniz önemli. İş dünyasının eskileri bunun doğuştan ve sadece bazıları için geçerli olduğunu düşünüyordu. Ancak bugünün "hiper sosyal network" dünyasında bu tamamen kişinin kendisine bağlı. Ve iş dünyası için her zamankinden çok daha önemli…

2►Dış görünüş: Teoride önemli olduğu ve fark yarattığı düşünülse de pratikte uzun, kısa, çirkin, şişman, zayıf olmak çok önemli değilmiş gibi görünüyor.

3►Şans: Şanslı olmak için çok becerikli ya da zeki olmaya gerek olmadığı düşünülür. Ancak iş dünyasının efsaneleri fırsatlara açık olarak, sosyal ağlarını geniş tutarak, içgüdülerini dinleyerek kendi şanslarını kendileri yarattılar.

4►Zamanlama: Zamanlamanın her şey olduğu söylenir. Kurumsal basamakları tırmanmak söz konusu olduğunda bu tamamen doğrudur. Bunun anlamak için çevrenizde en son terfi alanlara bakmanız yeterli…

5►Yetiştirilme tarzı: Zengin aileler çocuklarına iş bağlantıları yapabilecekleri kapılar açarken fakir aileler iş etiğine önem verirler. Bu iki uç arasında da sınırsız kazanımlar söz konusudur. İş dünyasında her iki yetiştirilme tarzından da örnekler yer alır. Önemli olan aileden temelde ne kazanıldığıdır…

6►Mizaç–huy: Söz konusu kişilik olduğunda her telden üst düzey yöneticiye rastlamak mümkün. O noktaya ulaşmada yetiştirilme kadar ilgisi yoktur bu konunun.

7►Giyim tarzı: İş dünyasının giyim tarzı giderek daha çok rahat ve günlük giysilere kayıyor. Ancak örneğin potansiyel bir müşteri ile ilk buluşmaya gidiyorsanız klasik bir takım giymek en iyisidir. Çünkü ilk etkiyi yapmak için sadece tek bir şansınız vardır.

8►Bakımlı olmak:
    Bill Gates gibi dahi girişimciler özensiz halleriyle de iş dünyasında kabul görürler. Bunun nedeni onların çok zeki olmasıdır. Fakat sizin bizim gibi iş dünyasının sıradan insanları söz konusu olduğunda aynı yöntem işlersiz kalır. Bakımlı olanlar dağınıklara tercih edilir.

İşte İnsan

söylediklerıne katılıyorum ama benim bi düşüncem daha var
    iyi bir fikrin varsa gerçekden iyi uygulanabilir ve benzeri olmayan işe yaricak herzaman işe yarar şans falan yok insan kendi şansını kendisi yaratır ben buna inanırım

en basit örnegi verim bundan 9 sene falan önce benim dayım birşey farketti istanbulda yaşıyordu adanaya geldi burda belediye dışında dedi özel ilaçlama şirketlerı yok dedi apartmanlar için falan
    dedigide harbiden dogruydu yani sayısız apartmanın oldugu bir yerde oturuyoruz... adananın en iyi yerlerinden birisi
    aradan 2 yıl geçti karşımıza bir ege temizleme adında bir şirket acıldı ilk acıldıgında dikkatımı ceken adamlar bısıkletlerde ilaçlamaya falan gidiyordu ama aradan 2-3 sene geçti nerdeyse koca bir semtin tüm ilaçlamalarını onlar yapıyor anlaşmalı olarak bisikletle başlayan taşımada simdi 0 km 5 tane araçları var işçi sayısı en baştakının 10 katı 3 sube birden açtılar şirket olma yolunda ilerliyorlar hatta oldular bile ...
    adamlarıda tanıyorum yani fikir önemli fikirin uygulanabilir olması ve bi benzerinin olmaması ve ihtiyarç duyulan birşey olması

bu basit bir örnek basit bi iş

bloomberg de bi program var izleyenınız varmı bilmiyorum .. dragons den diye izleyeniniz varsa ne demek istedigimi çok iyi anlamıştır ...
    Never Back Down

Yorum

İşleniyor...
    X