Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paranoid şizofreni ile alakası varmı yoksa farklı bir olaymı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paranoid şizofreni ile alakası varmı yoksa farklı bir olaymı ?

Arkadaşlar paranoid şizofren teşhisim var. halisülasyonlarım yok ama. şu 1 2 haftadır farklı bişeyler oluyor. sanki bir böcek üzerimde yürüyor. bakıyorum yok. duş alıyorum geliyorum.
    tekrar oluyor farklı yerlerde bazen ayn yerlerde.
    bu halisülasyon tarzında bişi olabilirmi acba çıkartamadım daha . ve cok rahatsız ediyr . sanki böle kaşındırıyor gibi

duygularda deişiklik moral bozuklugu nefes darlıkları vs vücudunda baska rahatsız olduugn psikolojik etlenler varmı peki

Yorum

depresif dönemlerim oluyor sürekli. (bipolar teşhsimde var zaten )
      nefes darlığı olmuyor . sadece yorulunca yada sigara kullanınca biraz oluyor
      vücudumda başka bir rahatsız olduğum nokta yok sanırsam.

Yorum

peki zihinsel kurgularda halisülasyonna girermi ??
        diyelim bir arkadaşımla oturuyorum. bana kırıcı bir laf etti
        direk beyin kurgulamaya başlıyor ...
        (arkadaşım laf ediyor . ben kalkıyorum kavga ediyorum sonra yerden bıçak alıp kesiyorum onu flan . sonra başka bir kurgu kuruyor. söylenmemiş laflar yada yaşanmamış farklı olaylara sürüklüyor. gene aynı olay fakat busefer diğer günleri görüyorum)
        bunlar biryere herhangibir saniye dalmamla oluyor . rüya gibi deil . gözlerimle gerçekte görmüyorum.
        sanki zihnimin içinde gerçekleşiyor ve zihnimin içersinde görüyorum...
        ve bu kurgulara ister istemez inanıyorum kısmende olsa . biliyorum gerçk olmadığını ama işte inanıyor vüct ve sanki o olayları yaşamış gibi karşımda ki insana farklı davranıyorum
        buda girermi halisülasyona ???

Yorum

şizofreniyi sadece yaşıyorum. nasıl geçer nasıl tedavi olunur bilmem.
          snelerdir tedavi görüyourm bir faydasını görmedim bu yüzden bunların hiçbirini tedavi olarak kabul edemem.
          şizofreninin tedavisi yok . sadece o kuruntularında hayata kazandırıyorlar seni bukadar.
          AMA ŞUNU UNUTMAYIN TEDAVİ GÖREN BİR ŞİZOFREN KESİNLİKLE SALDIRGAN VS DEİLDİR.
          AKSİNE ONLAR SİZDEN DAHA ÇOK KORKARLAR.
          TOPLUMUN BİLDİĞİ BİR YANLIŞI DÜZELTMEK İÇİN YAZDIM.

Yorum

insan kendine güvenmiyoruki başkalarına güvensin ???
            yalanın icadı diye bir film var izlemenizi tavsiye ederim.
            durumu cok güzel anlatan bir film...
            bence toplum içinde normal kalabilmek cok zor ...
            hep diyorum şöle düşünüyorum acaba şizofrenmiyim. yoksa aman allahım bu arkadaşlarım hep hayalmi dmeye başlayınca tekrar geliyor kurgular..(doktoruma gidiyorum , bana aslında arkadaşlarımın olmadığını hepsinin hayalim olduğunu anlatyr ben inanmıyorum çıldırıyorum . bildiğiniz akıl oyunları sahnesi gibi)
            yani ne olursa olsun bir insan paranoyadan kurtulamaz...
            pAranoyada oldukça hiçbir insandan bir diğerine güvenmez.

Yorum

psikoz gecirmeden once bi kac ay oncesi hastalanmadan once gozlerimi kapatigimda bozekler gorurdum

Yorum

Kendine neden bu kadar işkence çektiriyorsunki başka bi konunda 1 mg rileptid kullandığını yazmıştın doktor konntrolunda onun dozunu yükseklterek bütün bunlardan kurtulabilirsin bunu ben bir psikoz hastası olarak söylüyorum.
                Last edited by stolz; 05-06-2011, 06:05 PM.

Yorum

şuan türkiyeye gidiyorum işte . gataya gidip doktoruma danışıcam artık . kıbrısta oldğumdan gidemiyordum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: warez View Post
                    şuan türkiyeye gidiyorum işte . gataya gidip doktoruma danışıcam artık . kıbrısta oldğumdan gidemiyordum.

warez nasılsın,nasıl oldun nerdesin iyi misin?

Yorum

İşleniyor...
                    X