Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sinirlendiğim bir konu...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sinirlendiğim bir konu...

Biliyorsunuz iş arıyorum, kısa bir süre önce yeni açıklan özel bir hastaneye iş başvurusunda bulundum.Üstelik başhekim ilede görüştüm.Neye göre başvuruları değerlendirdiklerini sordum..genellikle iş başvurularının referansa göre veya arkaya göre değerlendirdiklerini hiç çekinmeden söyledim.Bana onların hastanesinde asla böyle birşey olmadığını sadece ve sadece eğitime, tecrübeye vs..bakıldığını söyledi.

Ben yüksekokul mezunuyum ve hastaneye bir sürü sekreter alınacaktı ve bu iş için eğitimin gayet uygundu.Fakat hernedense işe alınmadım.Benim henüz öğrendiğim bir bilgiye göre benim yerime lise terk bir kızı almışlar yani liseyi bitirmeyen birini, üstelik hiçbir tecrübe sahibi değil..bunun açıklaması nedir şimdi.. :!:

Çok afedersiniz ama O adamın gidip yüzüne tükürmek istiyorum. :evil:

sorması ayıp gülben senin mesleğin nedir??

Yorum

Orjinal yazı sahibi: $$BYHANDSOME$$
      sorması ayıp gülben senin mesleğin nedir??
      Mesleğim henüz yok..hiçbir iş tecrübem yok.Fakat büro Yönetimi ve sek. mezunuyum.

Yine benim hayatımı merak etmeye mi başladın byhandsome

Yorum

bu tür yerlere giderken gülbencim;

politik davranacak,açıksözlü olmayacaksın...

belkide başhekimle bu tür bir konuşmaya girmenden dolayı,seni tercih etmemiş olabilirler...

canım insan zamanla malesef politik olmayı öğreniyo bu tür durumlarla karşılaştığında...

ama haksız deilsin,,evet malesef işe alımlarda bunlar yaşanıyo,,ama işverenle böyle bir dialoğa girmen,,daha çok öğrenmen gerek şey var dedirtiyor bana şekercim...

Yorum

gülbencim çok üzüldüm cidden
          dediğin gibi bu ülkede malesef (dayısı)!!! olanlar iş bulabiliyor

jennn'in de dediği gibi sende politik ol canım,
          umarım herşey istediğin gibi olur böyle karaktersiz işverenler yüzünden canını sıkma ....
          sevgiler

Yorum

gülbencigim sinirlenmek sana yakışmaz malesef heryerde torpil olayı kaçınılmaz bir gerçek torpilliysen kral torpilsizsen vezir oluyorsun bazen de rezil

Yorum

..Üzüldüm, oysaki sana umutluyum demiştim..İşverenler referansa önem veriyor ama referns için tecrübeye fırtsat bile vermiyor.. kimse bana bu şansı vermezse, ben nasıl deneyim kazanacağım?? halbuki şartları uyan bir başvuru sahibini alıp, onu bir üst eğitimle,seminerlerle bilgisini donatıp, donanımlı bir elaman haline getirirler..Ben işveren olsam bu şekilde davranırdım.. tabi kontrattada ona göre maddelerim olurdu 8) (besle kargayı oysun gözünü,olmaması için)

Gülben; herşeyin hayırlısı diyelim , demek ki senin için hayırlısı buymuş..

Yorum

Sizin hayir bildiginiz şer, şer bildiğinizde de hayır olabilir her zaman. O yüzden daha hayırlısı sizi bulacaktır eğer siz onu aramaktan bıkmazsanız.

sizin yerinize işe aldıkları o insanın belki daha çok işe ihtiyacı vardı. kimbilir işi olmazsa yanlış işler yapacaktı veya siz buna nisbetle cok daha yuksek maasli ve seveceginiz bir is bulacaksaniz vs.

Sonuc: Hakkinizda hayirlisi
                Her Şeyin Iyisine Bak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Derhan
                  Sizin hayir bildiginiz şer, şer bildiğinizde de hayır olabilir her zaman. O yüzden daha hayırlısı sizi bulacaktır eğer siz onu aramaktan bıkmazsanız.

sizin yerinize işe aldıkları o insanın belki daha çok işe ihtiyacı vardı. kimbilir işi olmazsa yanlış işler yapacaktı veya siz buna nisbetle cok daha yuksek maasli ve seveceginiz bir is bulacaksaniz vs.

Sonuc: Hakkinizda hayirlisi
                  ne guzel yaklasmıssın duruma derhan bravo valla..

Yorum

Re: Sinirlendiğim bir konu...

Orjinal yazı sahibi: gülben

Ben yüksekokul mezunuyum ve hastaneye bir sürü sekreter alınacaktı ve bu iş için eğitimin gayet uygundu.Fakat hernedense işe alınmadım.Benim henüz öğrendiğim bir bilgiye göre benim yerime lise terk bir kızı almışlar yani liseyi bitirmeyen birini, üstelik hiçbir tecrübe sahibi değil..bunun açıklaması nedir şimdi.. :!: :evil:
                    Sevgili Gülben,

Yaşamda adalet yoktur nokta.
                    Bunu bir depresyonla mücadele kitabında okumuş ve kabullenmiştim.
                    İş müracatınızda başınıza gelenler size isabet eden bu adeletsizliklerden sadece biridir, ve günümüzde binlerce kişinin başına gelmektedir.

Yaşamda adelet olmadığını sizinde kabul etmenizi dilerim. Sizi teselli edip rahatlandırmaya sebeb olacaktır. İlerde karşılaşabileceğiniz olayların sıhhatiniz üzerindeki kötü tesirlerinden koruyacaktır.

Bir de bazen Allah çok istediğiniz bir işin olmasını size hayırlı olmamasına mani olmak için engeller, ve siz ilerde iyiki bu iş olmamış dersiniz. Benim başıma birçok defa geldi, iyiki bu iş olmadı demişimdir. Sizinde böyle düşünmenizi, ve iş arayışını sürdürmenizi dilerim.

Sevgiler, U34
                    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Biliyorsunuz iş arıyorum, kısa bir süre önce yeni açıklan özel bir hastaneye iş başvurusunda bulundum.Üstelik başhekim ilede görüştüm.Neye göre başvuruları değerlendirdiklerini sordum..genellikle iş başvurularının referansa göre veya arkaya göre değerlendirdiklerini hiç çekinmeden söyledim.Bana onların hastanesinde asla böyle birşey olmadığını sadece ve sadece eğitime, tecrübeye vs..bakıldığını söyledi.

Ben yüksekokul mezunuyum ve hastaneye bir sürü sekreter alınacaktı ve bu iş için eğitimin gayet uygundu.Fakat hernedense işe alınmadım.Benim henüz öğrendiğim bir bilgiye göre benim yerime lise terk bir kızı almışlar yani liseyi bitirmeyen birini, üstelik hiçbir tecrübe sahibi değil..bunun açıklaması nedir şimdi.. :!:

Çok afedersiniz ama O adamın gidip yüzüne tükürmek istiyorum. :evil:

bende çok işe girdim çıktım. çok iş görüşmesine gittim. almadılarsa üzülme dandik bi yermiş. kokusu baştan çıkmış. sonradan çıksa daha mı iyidi?? biri olmazda başka biri olur. Allah bi kapı kapar 10 kapı açar nasip kısmet işidir... Ve işe girmek aynı evlenmek gibidir. akit sözleşme gibi bişi...
                      alınmadın diye üzülme ilerde daha iyi fırsatlar çıkacaktır...
                      kimsin nerdensin nasıl birisin bilmiyorum ama bukonuda hep aynı şeyler geçerli: bir akadaşta yazmış: politik olacaksın ve gerektiği yerde küçük yalancıklar olabilir cv nde ve iş görüşmesinde... ama çaktırma ve kuyruklu yalanlar olmasın. işinle ilgili olsun yalancıklar, kendinle ilgili değil... vitrinine cicili bicili cici bişiler koymalısın ki dışardan bakan o vitrini beğensin.insanlar duymak istedikleri şeyleri sever. sende onlara istediklerini ver, söyle...
                      pm den de bana cvp yazmadın.. bi ara bakarsan sevinirim...
                      görüşürüz...
                      Rusyadan : dısvidaniyı , dobrıy den ...

Yorum

Biliyorsunuz iş arıyorum, kısa bir süre önce yeni açıklan özel bir hastaneye iş başvurusunda bulundum.Üstelik başhekim ilede görüştüm.Neye göre başvuruları değerlendirdiklerini sordum..genellikle iş başvurularının referansa göre veya arkaya göre değerlendirdiklerini hiç çekinmeden söyledim......
                        Sevgili gülben,

Adını hatırlayamadığım bir üyemizin tavsiyesi üzerine, Biraz önce kargodan gelen “100% Düşünce Gücü” adlı kitabı okumağa başladım.
                        Başlığının altında “Düşünce gücünüzü kullanarak hayatınızı yönlendirmeyi öğrenin” yazılı .Çok değil 219 sayfanın üçte birine kadar gelebildim...
                        Bu kadarı dahi yazarı olan Jack Ensign Addington’un ukuyucularına vermek istediği mesajı anlamama kafi geldi.

Hemen aklıma sizin baş hekime söyledikleriniz geldi. Addington’a göre, sizin işe alınmamanızın sebebi; iş başvurularının referansa göre veya arkaya göre değerlendirdiklerini bilinç altına yerleştirmiş olmanız yüzünden. Ve eğer böyle bir inanış bilinçaltınızda olmasaydı, işe alınma şansınız artmış olacaktı.

Bu kitabı okumamışsanız size ve okumayan tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

İyi geceler.
                        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jennn
                          bu tür yerlere giderken gülbencim;

politik davranacak,açıksözlü olmayacaksın...

belkide başhekimle bu tür bir konuşmaya girmenden dolayı,seni tercih etmemiş olabilirler...

canım insan zamanla malesef politik olmayı öğreniyo bu tür durumlarla karşılaştığında...

ama haksız deilsin,,evet malesef işe alımlarda bunlar yaşanıyo,,ama işverenle böyle bir dialoğa girmen,,daha çok öğrenmen gerek şey var dedirtiyor bana şekercim...
                          Hepinize ayrı ayrı cevap vericem de..ben adama çatar gibi sormadım.Bunları söyleme nedenlerim de vardı, kendi yaşadığım ilçedeki hastaneye baş vurdum ve bu şekilde işe alımların olduğunu söyledim ve bu konunun falan beni üzdüğünü söyledim.Çok tatlı dilli ve olumlu konuştum.Fakat bu konuda tecrübesiz olduğumu kabul ediyorum.Yanlış şeyler de söylemiş olabilirim, ne yapabilirimki.

Umut34 bu kafayla ancak bu kadarcık düşünebiliyorum.Üstelik o dediğiniz kitap bende var, henüz 1 sayfa bile okumadım.Ne yazıkki gaz veren kitapların gücüne artık inanmıyorum.. :? (kusura bakmayın sizi kırmak amacıyla yazmadam umut abi, sadece bu konuda ümitlerim çok kırıldı.Bu nedenle uslübum biraz sert oldu.. )

Daha yazıcam.

Yorum

bence politik davranmana gerek yok;
                            evet torpil cok önemli birsey ama işverene istedigi cumleleri söyleyebilmek te cok onemlidir...

bu yuzden bi dahaki iş görüşmende önce karsındakini tart bir süre o senden ne duymak istedigini sana soyleyecektir

ayrıca mesleğin güzelmiş, kolay iş bulursun bence kafana takmaya degmez...

Yorum

buna benzer bi olay benim başımada geldi.. tanıdık ta vardı hatta oyönlendirmişti iş veren beni bekliyodu...alınmadım işe... araya soktuğum kişi sormuş neden alınmadı gönderdiğim kişi işe diye...oda tam olarak necvp vermiş bilmiyorum ama bana söylediği şuydu "istemediği bişey söylemişsin galiba" dedi çok düşündüm ve buldum....mağazaya yönetici yardımcısı olarak girecektim..en zor yönü ne diye sormuştu bende şu cevabı verdim "müşteriyi ikna etmek beğendirmek" meğer bunu şu şekilde algılamış müşteriyi kandırmak neolursa olsun boş çıkarmamak için gerekirse yalan söylemek. ama zaten bunu yapıyorlarki....

Yorum

İşleniyor...
                              X