Peki arkadaşlar olumlu düşünmek için ne yapmalıyım?Her tarafım olumsuz enerjiyle sarılmış gibi sadece şimdi değil genellikle daha az da olsa olumsuz bakıyorum herşeye,yeni farkettim. Öyleki iyi birşey olduğunda ardından mutlaka kötü birşey olacakmış gibi geliyor o kadar yani. Ama bunu kesinlikle değiştirmek istiorum yoksa okbnin yada epresyonun benim peşimi bırakmıyacağını anladım..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Olumlu Düşünmek İçin Ne Yapılmalı!!!
Collapse
X
-
Gelecek yorumları ben de bekliorum optimist..
Bugun olumlu bakış pencerem kilitli gibi, herşeye olumsuz penceresinden bakıyorum.. Nerede bu pencerenin kilidi yaa<a target="_self"><strong>DUNYA DONUYOR DONECEK...<br />BITECEK ACILAR BUGUNLER GECECEK...</strong></a>
Yorum
-
Olumsuzlukları düşünmeyerek işe başlayabilirsin. Olumsuz şeyleri kafamızdaki senaryolarla genelde daha da olumsuz hale getiririz. Bu çok yanlış. İyi olusn kötü olsun yaşadığımız herşeyden bir ders çıkarmamız lazım. Kötü bir durumda bile "bu durumdan ne öğrenebilirim ?" diye kendimize sormalıyız. Bazan sadece gülümsemek bile olumlu düşünmemize yardımcı olur. Bütün gün gülümseyerek dolaşın demek istediğimi anlayacaksınız. İnsanların yaptıkları için kendi beyninizde bir sebep oluşturmayın çünkü bu sebepler çoğu zaman gerçeklerden uzak ve olumsuz şeyler olur. Onun yerine onlara sorun neden öyle birşey yaptıklarını. Hayvanları sevin hatta sokak hayvanlarını besleyin. Bütün bunlar kendinizi iyi hissetmenizi sağlar siz iyi hissedince düşüncelerinizde iyi düşünceler olur.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: optimist08çok komiksin goddddddddddoooo gülemiorum bile!<div align="center">her seciş bir vazgecistir, her vazgecis bir kaybedistir</div><br />
Yorum
-
olumlu düşün! ama nasıl?
gerçekten de birbirimize en çok önerdiğimiz ve yapılmalı dediğimiz ama hayata geçiremediğimiz bir olaydır çoğunlukla
teorikte çok basittir. ama pratiğe dökünce hayatın hengamesi içinde unutur gideriz olumlu düşünmeyi..
Olumlu düşünmek için ne yapmalı?
Olumlu düşünebilmek öyle kendiliğinden olacak bir şey değil. olumlu düşünebilmek için önce başımıza gelen ve çevremizde meydana gelen olaylara bakış açımızı değiştirmeliyiz
Bu konuyu bir örnekle anlatayım..
Hz. Muhammed (s.a.v.) bir gün yanında sahabelerle yürürken ölü siyah bir köpek görürler. Köpek leşi uzun süredir orada durduğu için haliyle koku da yapmıştır. Peygamberimiz köpeğe bakıp "ne güzel dişleri var" demiştir.
Evet çok küçük bir olay gibi gözüküyor ama hayatımıza geçirmemiz gereken bir olay.. Bu konu çok su götürür ama yeri burası değil fazla uzatmak istemiyorum.. Hayat felsefem olan bir sözle bitireyim
Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel hisseder güzel hisseden, hayatından lezzet alır
sevgilerGüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür
Yorum
-
bi programda dinlemiştim
sesli sesli kendini telkin etmek
işe yarıyormuş.
orda bi kaç cümle söylüyordu.
bende o cümleyi değiştirdim
kendime uyarladım.
azda olsa işe yarıyor.kişiden kişiye değişebilir
"Ben Allah'ın sevgiisnden yarattığı çok özel,
güçlü ve cesur bir ERKEĞİM!" evde bunu diye diye dolaşıyorum
ara sıra
az da olsa etkisi oluyor
bi söylemede etkilemez ama
bi kaç dakika inana inana,mümkünse yüksek sesle
içinden gelerek tekrarla.
bayansan mesela;
"Ben Allah'ın sevgisinden yarattığı çok özel ve güzel bir
KADINIM !" diyebilirsin."Gah cikarim gokyuzune,seyrederim alemi;<br />Gah inerim yeryuzune,sereder alem BENİ!"<br />
Yorum
-
Günümüzde olumlu düşünceyle kastedilen yaklaşım sihirli bir değnek değil . Bizim gibi psikolojik hastalıkları olanlarda zaten hedef gerçekçi düşünceyi ( realistic thinking ) sağlamaktır . Mesela depresyonda olayları çarpıtmanın, yanlış düşünce yapılarımızın o kadar çok payı var ki , sadece gerçekçi düşüncenin hasta tarafından özümsenmesi bile yeterli olabilir. Toz pembe bir dünyada yaşamıyoruz . Acılar çekebiliyoruz, hayat istediğimiz gibi olmayabiliyor. Tüm bunları hesaba katmak , hedefleri doğru belirlemek lazım .
Ritanil in ifade ettiği
Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen güzel hisseder güzel hisseden, hayatından lezzet alır
Yorum
-
İyimser realist düşünce gerçekten de ihtiyacımız olan şey. Pek çok kişi olumlu düşünmekle Pollyannacılığı birbirine karıştırıyor. Pollyanna kendini kandırır onun tarzı budur ama aslında kendiside kendini kandıramadığını bilir ve pollyanna bence içinde çok üzgündür. Ama biz olaylara gerçekçi şekilde objektif olarak bakmayı öğrenebilirsek ve bu olaylardan mantığımızla bir sonuç çıkarıp, tecrübe kazanabilirsek sonra da bu tecrübeyi olumlu olaylara dönüştürmeyi başarırsak, ne kendimizi kandırmış oluruz ne de boşyere kendimizi üzmüş oluruz.
Yorum
Yorum