Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
İyimser realist düşünce gerçekten de ihtiyacımız olan şey.
Bir başka ihtiyacımız olan şey ise, güzel Türkçemizi yabancı kelimelerden arınıdrmak.
Anlatım bozukluklarıyla dolu cümleni (Türkçe'de karşılığı bulunan ingilizce kelimelerle) desteklemeye çalışmanı üzülerek okudum arkadaşım.
<div align="center">her seciş bir vazgecistir, her vazgecis bir kaybedistir</div><br />
POZİTİF DÜŞÜNÜN,
ÇÜNKÜ DÜŞÜNCELERİNİZ SÖZLERİNİZ OLUR.
SÖZLERİNİZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ SÖZLERİNİZ DAVRANIŞLARINIZ OLUR.
DAVRANIŞLARINIZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ DAVRANIŞLARINIZ ALIŞKANLIKLARINIZ OLUR.
ALIŞKANLIKLARINIZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ ALIŞKANLIKLARINIZ DEĞERLERİNİZ OLUR.
DEĞERLERİNİZ POZİTİF OLSUN,
ÇÜNKÜ DEĞERLERİNİZ KADERİNİZ OLUR.
Gandhi
Çoğumuz, Muhandas Karamçand Gandhi’ yi Hindistan’ ın İngiliz sömürgeçiliğinden kurtulma mücadelesinin önderliğini yapan bir siyasetçi ve devlet adamı olarak tanırız. Hintlilerse ona ‘’Yüce ruhlu’’ anlamına gelen ‘’Mahatma’’ adını vermişlerdir. Gerçekten de söylemleri incelendiğinde derin bir yaşam felsefesini içeren düşüncelerinin olduğunu görürüz. Onun hoşgörülü, kararlı, sabırlı ve gösterişten uzak yaşam şekli, yukarıdaki dizelerin de belirttiği pozitif düşünceden kaynaklanmaktadır. Ve giderek te bu düşünce sistemi vazgeçilmez değerlerini ve yaşam çizgisini oluşturmaktadır. Günümüz de de sözü çok edilen ‘’Pozitif Düşünme diğer anlamıyla Olumlu Düşünme’’ nin sözde kalmayıp, hayata geçirmek gerekliliğini sanırım bir çoğumuz düşünmekteyizdir. Buna bir ölçüde katkısı olur düşüncesiyle çalışma masamın üzerinde duran, Mahatma Gandhi‘ nin bu çok sevdiğim dizelerini sizlerle paylaşmak istedim.
kendi kendine telkin konusu çok kapsamlı ve gizemli bir konudur.
Ben bu yöntemi 1 ay kadar oldukça sık uyguladım.
Her gün 3 seans olmak (sabah kalktıktan hemen sonra, gün içinde ve gece yatmadan hemen önce) üzere hazırladığım bir metni ayna karşısında yarım saatlik sürelerle kendi kendime okudum. Ve 15 gün içinde inanılmaz değişiklikler fark etti kendimde.Sadece ben değil çevremdekiler de bunu açıkça fark etti. Hatta annemin bir itirafını sizlerle paylaşmak isterim:
"Oğlum Atatürk gibi derin derin bakıyorsun son zamanlar.. oğlum olmasan senden korkardım vallahi"
Bildiğim kadarı ile ayna karşısında kendimize yaptığımız sürekli ve olumlu telkinlerle bilinçaltımızı kandırabiliyoruz ve hemen etkisini göstermese de belli bir süre sonra kensimizle ilgili söylediklerimiz gerçekten gerçekleşiyor. Bu bizzat tarafımdan denenmiş ve ispatlanmıştır.
Şimdilerde bu konu hakkında araştırmalarımı bir ileri safhaya götürmüş bulunmaktayım. Edindiğim bilgilere göre sesli telkinler yaparken bu telkinler bilinçaltımıza ulaşmadan önce bilinçüstünde engellere takılmakta. Telkinleri tam olarak inanmayarak yapmak bu engeli daha da derinleştiriyor. Ama günümüz insanı buna da bir çare buldu ve insan kulağının duyamayacağı düşük desibellerle Subliminal teknikle bu telkinler bilinç üstüne takılmayıp direk bilinçaltına gidebiliyor ve daha da etkili oluyor. Şu anda bu tekniği denemkteyim sonuçlarını görmek için en az 20 günlük bir süre gerekiyormuç şu nanda 5. günümdeyim ve 15 gün sonra durumumu ve yaşadığım (yaşamadığım) değişimleri sizinle paylaşacağım
Ritanil bende aynı şeyi denmekteyim tam yapamıyorum(günde 8 saat)ama elimden geleni yapıyorum,sonucuda ok merak ediyorumBu arada benim en önemli yönelmme gereken konu bu olduğu için bu başlığa tekrar yazıyorum,ara ara da yazacağım ve özellikle gülben senin ve maviyeşilin yorumlarını bekliyorum arada tabi diğer arkadaşlar sizde alınmayın sizinde bekliyorum
subliminal tekniği günde 12 saat gibi bir süreyle deniyorum. Olumlu bir şeyler olacak diye hiçbir beklentim yok. Sadece günlük hayatımı devam ettirirken bu telkinleri dinliyorum. Bu yüzden placebo etkisi gibi bir etki sözkonusu değil (kesinlikle değil)
Şu anda 1 haftayı geçmiş bulunmaktayım. Çok ciddi farklar olmasa da günlerimin daha keyifli geçtiğini, stresli dönemleri daha rahat atlattığımı ve %20 seviyesinde olan obsesyonlarımın %10a kadar düştüğünü belirtmek isterim. Bugün aynaya baktım ve dimdik duran bir ömer gördüm karşımda şaşırdım doğrusu.. Her neyse henüz etkileri konuşmak için erken.. Uzmanlar 21 gün diyor ortalama. Ama ben 40 rakamına çok saygı duyarım ve 40 güne kadar bir gelişme olmasa bile (ki oldu şimdiden) hayal kırıklığı yaşamayacağım
Olumlu düşünmek için ne yapılmalı...Güzel soru..Şimdi ben olumlu düşünmek için hayatın çok kısa olduğunu ve ıskalama lüksümüzün olmadığını aklına getir sürekli dicem ama negatif bakış açısına sahip kişi bunu "Allah! Hepimiz öleceğizzzzzzzzzz" olarak algılayacak :lol: Şaka bir yana bunun bir yöntemi olduğunu sanmıyorum..Olumlu düşünmeliyim diye kendini kasmamak lazım..Şöyle düşün: Sabah uyanıyorsun gününü geçirmenin 2 yolu var ya mutlu olacaksın ya da mutsuz ama o gün bir şekilde bu iki ihtimalin biriyle kapanacak..Seçim senin
Yorum