Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Absürdizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Absürdizm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özellikle konuyu bilenler ve uzun uzun araştirmişlar için soruyorum ama ilk defa duyanlarında tepkisini öğrenmek isterim.

Googledan biktim diyenlere 2 basit link : )

Wiki:http://tr.wikipedia.org/wiki/Abs%C3%BCrdizm
    Ekşi:http://www.eksisozluk.com/

Albert Camus'u araştırmıştım önceden.
    Bence bu akım ile sadece edebiyat yapmışlar.
    Çünkü hayat o kadarda absürt olamaz : "İnsanın hergün yaptığı en iyi şey o gün intihar etmemiş olmaktır.Camus"

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ada View Post
      Albert Camus'u araştırmıştım önceden.
      Bence bu akım ile sadece edebiyat yapmışlar.
      Çünkü hayat o kadarda absürt olamaz : "İnsanın hergün yaptığı en iyi şey o gün intihar etmemiş olmaktır.Camus"
      Benim Absürdizm ile ilgili "amatör" düşüncem 1 ci maddenin aslında 3 cü madde , 3 cü maddenin de aslında 1ci madde olduğu. Camus'un yasama içgüdüsü bence çok küvetliymiş. Neden böyle bir kanıya vardin derseniz , anlamı olmayan bir hayata karşı intihar etmek neden absürd bir tepki olsunki bence çok normal bir tepki.

Yorum

terim olarak ilk kez duyuyorum ama -wiki'den okuduğum kadarıyla- bana çok yakın geldi. hayatın bir amacı yok bence, ama amaçsız yaşayamaz insan bu bir gerçek. bu yüzden hep amaçlar türetiyoruz, böyle yapmak zorundayız. en yaygın şekli inançlar mesela, ama soyut bir şey sonuçta yetmiyor, o yüzden geleceğimiz için ya da günlük yaşamımız için bile hep amaçlar gerekli. başımızı sokabileceğimiz bir ev, kira gelirimiz olsun 2. ev 3. ev, bir araba, daha iyi bir araba, kariyer vs. vs... çocuk mesela bu amaçlardan en büyüğü belki, bizi bir anlamı olmayan hayata bağlayabilecek en güçlü şey; ve yine aşk mesela... insanoğlu doyumsuz diyolar ya hani; o aslında bu işte..

ama şunu çok sevdim; genelde bu tarz düşünce sistemleri insanın içini karartan sonuçlar ortaya koyar; bunda öyle değil. ki bence de hayatın anlamı yok, ama hayatlarımızın anlamı var.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: calesity View Post
          Özellikle konuyu bilenler ve uzun uzun araştirmişlar için soruyorum ama ilk defa duyanlarında tepkisini öğrenmek isterim.

Googledan biktim diyenlere 2 basit link : )

Wiki:http://tr.wikipedia.org/wiki/Abs%C3%BCrdizm
          Ekşi:http://www.eksisozluk.com/
          Bunu takıntı aşamasında düşünen bir arkadaşım var. Her düşüncesini kolaylıkla çürüttüğüm halde yinede inatla tanrının amaçsız olduğunu düşünüyor. Bana göre insanın dünyaya geliş amacının sınanmak olduğunu anlayamaması, tanrının varlığını algılayamaması o kişinin cahil ve korkak oluşundandır. Tanrının amacı üstün olanla olmayanı kendi hür iradeleriyle hareket etmelerini sağlayarak ayırmaktır. Kişiler amaçsız olabilir fakat insanlığın kendisinin büyük amaçları vardır. Tanrı ise her zaman sonsuz ilim sahibidir.

Yorum

Bana göre insanın dünyaya geliş amacının sınanmak olduğunu anlayamaması, tanrının varlığını algılayamaması o kişinin cahil ve korkak oluşundandır.

Yorum

Yaşamak en başta saçma, çünkü sonu ölümle bitiyor, intihar etmekle hayata karşı gelmiyor, hayattan bağlarımızı koparıyoruz, öyleyse tek çıkar yol, saçmaya karşı açılan saçma bir savaş olsa gerek, bu abilerin saçma felsefesinin ham bir yorumu.
              “Bir yüksekliğin, bir başıma olduğum bir yüksekliğin en ucundayım. İnemiyorum. Yaşayamıyorum. Ölemiyorum.”
              Tezer Özlü

"…kendini öldürme fikrini bu kadar çok seven biri kendini de çok seviyor demektir... kendini ve deliliğini"
              Mine Söğüt

''İnancın son noktası hiçbir şeye inanmamaya inanmaktır.''
              Anatole France

Yorum

Bu forumda bazı arkadaşların yazdığı yazılar absürdizmin taa kendisidir.Hiçbir yerde bu kadar absürd şeyler okumamıştım..

Yorum

böyle bir izm olduğunu bilmiyordum calesity
                  sen de sanırım bilmiyordun da bir yerde rastlayınca dur foruma koyayım dedin gibime geldi

üyelere siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorulacak bir konu değil :112:
                  Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                    böyle bir izm olduğunu bilmiyordum calesity
                    sen de sanırım bilmiyordun da bir yerde rastlayınca dur foruma koyayım dedin gibime geldi

üyelere siz bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorulacak bir konu değil :112:
                    Çok daha önce gördüğüm bişey ama gidip sayfalarca kitap okumadım konu ile ilgili . Bu tarz konuları bilenler birtek bu tarz forumlarda takılır birde onlara sorayim dedim ama daha önce bunu duyanların sayısı bir elin parmaklarini geçmez gibi.O yüzden ilk kez duyanlarıdna fikirlerini almak istedim kimin kime akıl vereceği bazen hiç belli olmuyor.

Yorum

İşleniyor...
                    X