Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hayat ne kadar adil ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• hayat ne kadar adil ?

hayat ne kadar adil ?

genelde isyan edenler topluluğuyuz forum üyeleri olarak..

hayat sizin için adil mi ? size sunulan imkanlar ne kadar yeterli ?

Yorum

adillikten kastınız nedir ? aynı yaştayız ama o x6'ya binerken ben neden yürüyorum..bu çocuğun gözleri görüyor ama ben neden göremiyorum..gibi mi ?

Yorum

bazılarının mutluluk oranları bazılarının mutluluk oranlarından daha fazla, hayatları boyunca..gibi geliyor bana..

Yorum

Şimdi bu soruya Feridun Düzağaç'ın "Hayat neden şekil yapıyor" şarkısıyla cevap vermek var

Yorum

bence hayat çok adil değil.bazı insanlar bir yerlere gelebilmek ve mutlu olabilmek için tırnaklarıyla kazıması çok uğraşması gerekirken,bazı insanlar da hep şanslı oluyor..
            :10:

Yorum

Hiç der noktayı koyarım adil diyenlere bir çift sözüm var ben heteroseksüel olmak çok isterdim aileme kız arkadaşımı tanıtmak v.s. v.s. veya ben Amerikalı olmak isterdim veya ben hıristiyan doğmak isterdim v.s. v.s. bunlar sadece örnek sadece ilk örnek gerçekçi ben neden gay doğdum ? Bunu sorarım nerde adalet millet evlenip karısıyla gezerken ben sevgilimle homofobi ülkesinde kim ne der diyerek yaşamak zorunda olucam ve bu hayatta adil olcak kusura bakmayın ama buna k.çımla gülerim .
              Without You I'm Nothing

K M
              Aşk demek sen demek
              Sen demek ben demek..

Yorum

herkese adil davranmayacak kadar...
                Orjinal yazı sahibi: polifonik_bellek View Post
                hayat ne kadar adil ?
                I'm not special just the limited edition!!!

Yorum

Bir gün dört çocuk ellerinde iki kestane ile Nasrettin Hoca’ya gelirler, ondan adil bir paylaştırma yapmasını isterler, Hoca sorar: "Tanrının paylaşımını mı tercih edersiniz, kulunkini mi?" Çocuklar; “Tabii ki tanrınınki!..” diye cevap verirler. Bunun üzerine Nasrettin Hoca bir çocuğa iki tokat, diğerine bir tokat atar, kestaneleri birine verir, öbürüne de hiçbir şey vermez... Şaşıran çocuklar "Bu ne biçim bir dağıtım?" diye sorarlar. Hoca da der ki:"Bu tanrının paylaşımı. Bazen bazılarına çok, bazılarına hiç, bazılarına da az verir... Eğer kulunkini isteseydiniz bunu hepinize eşit bölerdim..

fazla söze gerek yok)))
                  Last edited by hande-1983; 23-06-2011, 07:48 AM.
                  Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post
                    Bir gün dört çocuk ellerinde iki kestane ile Nasrettin Hoca’ya gelirler, ondan adil bir paylaştırma yapmasını isterler, Hoca sorar: "Tanrının paylaşımını mı tercih edersiniz, kulunkini mi?" Çocuklar; “Tabii ki tanrınınki!..” diye cevap verirler. Bunun üzerine Nasrettin Hoca bir çocuğa iki tokat, diğerine bir tokat atar, kestaneleri birine verir, öbürüne de hiçbir şey vermez... Şaşıran çocuklar "Bu ne biçim bir dağıtım?" diye sorarlar. Hoca da der ki:"Bu tanrının paylaşımı. Bazen bazılarına çok, bazılarına hiç, bazılarına da az verir... Eğer kulunkini isteseydiniz bunu hepinize eşit bölerdim..

fazla söze gerek yok)))
                    Tanrı kadehinden şarap içen sarhoş, hiç adaletten ve doğrudan başka bir şey yapar mı? - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Yorum

hiç adil değil malesef dediğini istesende istemesende yaptırıyor hayat insana

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hande-1983 View Post

fazla söze gerek yok)))
                        Nasreddin Hoca demişse doğru demiş )

hayat tabiki adil değil bazıları hayata 1-0 önde başlar.

Yorum

şuan adil gibi görünmeyebilir. bugünün bir de yarınını düşününce kesinlikle adil.
                          Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

"Adil mi, değil mi?" sorusunun cevabı uzun gider... Derin mevzu... Ama ben, (kısa tutmak için) konuya başka bir açıdan bakmak istiyorum: Hepimiz, "bize verilen rollerimizi" oynuyoruz arkadaşlar... İtiraz etme ve seçme şansımız yok... Bu konuda yapabileceğimiz şey; bu rollerimizi "en iyi şekilde" oynayabilmektir...
                            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

tabi ki de adil değil; öyle olsaydı dünyadaki sorunların %80 i olmazdı. çünkü bi özellik herkeste varsa veya kimsede yoksa bunu sorun etmeyiz genelde. 50 yıl önce olsa cep telefonum yok diye bi sorunumuz olmazdı zaten kimsede yoktu , oysa bugün bu ciddi bi sorun olur. Ya da uçma engelli diye bi kavramımız yok, ama bütün insanlar uçabilirken biz uçamıyo olsaydık bu körlük sakatlık gibi bi şey olurdu. pek çok şeye uyarlanabilir bu. sorunlarımız var olduğuna göre adalet yok...

Yorum

İşleniyor...
                              X