Orjinal yazı sahibi: alone in the dark
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
hayat ne kadar adil ?
Collapse
X
-
bende tam Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez diyecektim.benzer bi yorum yapılmış. intihar edenlerin kendi tercihi kendi iradesi.isteselerdi o yükü kaldırabilirlerdi.Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: defne View Postbende tam Allah kimseye kaldıramayacağı yük yüklemez diyecektim.benzer bi yorum yapılmış. intihar edenlerin kendi tercihi kendi iradesi.isteselerdi o yükü kaldırabilirlerdi.
Yorum
-
aklı başında olan hiçbir insan intihar etmez. bazı dönemlerde hemen herkes ölmeyi diler ama kalkıp canına kıymaz
intihar edenler şuurlu bir biçimde gerçekleştirmez o fiili. yani aklı örtülür, fonksiyonlar düzgün çalışmaz.
bu sebeptendir ki islamiyete göre intihar edenlerin cenaze namazı kılınır, affedilebileceklerine dair açık kapı bırakılmıştırKendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap; çok zevkli oluyor.
Yorum
-
adalet kavramını oluşturanlar da aslında insanlardır...
Şimdi sizce hayatından oldukça memnun birisi hayat adil değil der mi?
Ya da işin diğer boyutu,hayatı perişan olmuş birinin hayat adil demesi şaşırtıcı olmaz mı?
bence werilen cevaplar sınıflamayı belirtir...
adil diyenler: mutlu olanlar, adil değil diyenler:mutsuz olanlar...
ha adil mi değil mi ben bipolar olduğum için fikrim her an değişiyor
Yorum
-
Hayat adil değil hiç bir zamanda olmadı.Hak haklının değil hak kuvvetli olanındır.Hala taş devri kuralları geçerli kısacası.
Bu hep böyle olmuştur.Hayatta adalet aramak sadece ahmaklara has bir davranıştır.Mutluluklar ve zevkler değil
Acılar büyüdükçe
Gelecek ve ikbal arayarak değil
Geleceğini koyarak
Yalnızca dostluğu ve arkadaşlığı değil
İhaneti ve satılmışlığı da görerek
Yaşadıkça ve yaşlandıkça değil
Direndikçe
Direndikçe büyürsün dostum
Direndikçe...
Yorum
-
Adalet demek herkesin eşit paaya sahip olması demek değildir.
Herkes kral olsaydı, çöpleri kim toplayacak, ekmekleri kim yapacaktı?
Adalet varlığı trilyonlarla ölçülemeyen değerlerin insanların hepsine verilmesidir. 2 gözünüz kaç para eder? Bir evladı kaça alabilirsiniz? Herkesin soludugu hava aynı, güneşi herkes kendisi için doğduğunu zanneder. Huzur ve mutluluk hak eden herkese adilane verilir.
Yorum
Yorum