Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Her şeyi ben bilirim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Her şeyi ben bilirim...

Her şeyi ben bilirim, bir kez dahi olsa aklınızdan geçti mi, etrafınızdakiler küçümsüyor, hatta daha ileriye giderek salak olduklarını düşünüyor musunuz? Bilmediğiniz bir konu hakkında konuşulduğunda sinirleniyor musunuz? Başkalarını kendinizle kıyaslayıp, her defasında üstün olduğunuzu varsayarak, egonuzu tatmin ediyor musunuz? Ve son olarak bilgiye tapıyor musunuz?
    “Bir yüksekliğin, bir başıma olduğum bir yüksekliğin en ucundayım. İnemiyorum. Yaşayamıyorum. Ölemiyorum.”
    Tezer Özlü

"…kendini öldürme fikrini bu kadar çok seven biri kendini de çok seviyor demektir... kendini ve deliliğini"
    Mine Söğüt

''İnancın son noktası hiçbir şeye inanmamaya inanmaktır.''
    Anatole France

o kadar genç değilim

gençlerin kesin yargıları vardır.yaşımızı başımızı aldıkça herşeyi kapsayan bir bakış açısı geliştirmek zorundayız
    yoksa hayat fırlatıp atıyor kıyıya köşeye.

Yorum

çok bilen az bilir

Yorum

asla herşeyi ben bilirim havasıda olmadım olmam da
        asla etrafımdakileri küçümsemem
        bilmediğim konu hakkında konuşulursa dikkatlice dinler öğrenmeye çalışırım

Yorum

her şeyi ben bilirim demem. hatta konuşulan, tartışılan bir konu varsa şu kesinlikle şöyledir böyledir diye de konuşmam. daha çok bence, ben böyle düşünüyorum, sanırım, galiba gibi kelimeleri kullanmaya çalışırım.bazı arkadaşlarımın her konuda kesin hükümleri oluyor ve her şeyi biliyormuş gibi konuşuyorlar acayip sinir oluyorum o zaman onlara. ve bir de eğer konu inanç meselesiyle karşımdakiyle zıt düşüncedeysem, kendimle onu karşılaştırdığım zaman ne kadar da yanlış düşünüyor dediğim çok oluyor. ama bunu onları küçümsediğim için yapmıyorum.zaten yüzlerine de sen yanlış düşünüyorsun, bu işin aslı böyledir de demiyorum. sadece içimden öyle düşünüyorum işte.ego tatmini falan değil ama benimkisi.bilgiye tapmak konusuna gelince, tabiki insan bir şeyler ögrenince kendini biraz farklı görüyor, daha doğrusu kendine biraz daha fazla güveniyor diyelim. ama tapmak hangi anlamda kullanıldığına bağlı, eğer onu her şeyden üstün görmek anlamında kullandıysan bilgiye tapmıyorum. ondan daha da önemli şeyler var benim için.
          Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aparkat View Post
            Her şeyi ben bilirim, bir kez dahi olsa aklınızdan geçti mi, etrafınızdakiler küçümsüyor, hatta daha ileriye giderek salak olduklarını düşünüyor musunuz? Bilmediğiniz bir konu hakkında konuşulduğunda sinirleniyor musunuz? Başkalarını kendinizle kıyaslayıp, her defasında üstün olduğunuzu varsayarak, egonuzu tatmin ediyor musunuz? Ve son olarak bilgiye tapıyor musunuz?
            bu kadar yüksek bir ego insanı firavunluğa taşır.insanız hatalarımızla ,zaaflarımızla ..

Yorum

narsist kişilik bozukluğundan muzdarip olanlar dışında boyle kişileri hoş karşılamam..rezili rusva ederim, deha mantıgımla..

ben ise mutevazi olarak tanınırım..kendi dusuncelerimi ifade ederken konusmamın sonuna diye dusunuyorum koyarak farklı goruslere sahip olunabilecegini ve bu duruma saygı duyulması gerektigini ortamdaki kisilerin bilincaltına yollarım..alçakgonulluluk temel prensiplerimdendir..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                narsist kişilik bozukluğundan muzdarip olanlar dışında boyle kişileri hoş karşılamam..rezili rusva ederim, deha mantıgımla..

ben ise mutevazi olarak tanınırım..kendi dusuncelerimi ifade ederken konusmamın sonuna diye dusunuyorum koyarak farklı goruslere sahip olunabilecegini ve bu duruma saygı duyulması gerektigini ortamdaki kisilerin bilincaltına yollarım..alçakgonulluluk temel prensiplerimdendir..
                İdolümsün
                Elinden geleni yaptın, şimdi de ayağından geleni yap. Gitmek gibi mesela !

Yorum

Hayat tek bildiğim şey, hiç bir şey bilmediğim
                  Gülen Gözlerimin, ağlayan göz bebeği; Böşram ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: İroni View Post
                    İdolümsün
                    hayatta herkesin bir yeri vardır..benim yerim idol olmak..insanlara hayatı ogretmek..

Yorum

bilgiye önem veririm.ama değişken bilgileri sevmem.önceden bişi bilebileceğimi umardım herşey hakkında,şimdiyse kim ne yaparsa ne derse bişi biliyodur diorum.değerlerimi inancımı düşüncelerimi güvenimi bilgimi fikrimi hislerimi sarsan bi hayat yaşadığımı farkettiğimden beri diretmiyorum fikirlerimde herkesin bi bildiği vardır diorum.doru yanlış hakkında bile emin diilim.çelişki de bitti.neyse o.sadece yaşamaya çalışıyorum:114:
                      kurut bu dereyi sen kolaysa:RpS_crying:

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                        Büyük adamsın ama bu büyüklük boyunla veya yaşınla alakalı bir durum değil, zekanla, aklınla büyük bir insansın.
                        Aslında siteye baktığımda sorunlarımı anlatabileceğim tek kişi sensin ulu bilge,
                        Ferrarini değilde ford fokusunu sattığına eminim bilgelik yolunda
                        omen ağlattın beni..gozyaslarımla oda havuz oldu..su an yuzuyorum, yazın keyfini çıkarıyorum..(bu guzel esprilerim de olmasa)
                        ey uyeler, siz de birgun beni anlayabilirsiniz, bakın omen de bir insan, ama beni anlıyor,,,demek ki sorun bende değil, sorun sizde..
                        bi de omen bana oyle seyler soyleme mahcup hissediyom ne dicegimi bilmiyom,,bu benim zayıf noktam..bana aksi seyler soyleyin:SSSS

Yorum

İşleniyor...
                        X