Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu nedir böyle ? :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bu nedir böyle ? :(

Yaz tatiline girdikten sonra ilk 1 2 hafta sorunsuz yani deli gibi bilgisayar oynuyordum...Sonra birden hayattan sıkıldım herşeyden..Ölmek felan istiyordum..sanki bir düşünceyle savaşıyordum..heryneyse sonra o geçti ve ardından herşey oyun gibi gelmeye başladı...sadece düşüncelerimle yaşıyorum sanki...gerçeklik hissini kaybettim galiba offff bu nasıl geçecek ? 7 gün 14 saat felan bilgisayardayım...Bu arada yaş 16..Neyle ilgili ?

arkadaşlık sitelerine üye ol , sana iltifat edenlere hakaret et çirkin oldukarını ve kendilerine bakım yapmaları gerektini söyle verdikleri tepkiler seni mutlu edicektir

Yorum

o bilgisayarından uzaklaş öncelikle beynin sulanmış belli ki çık biraz temiz hava al arkadaşların varsa onlarla takıl kendini biraz dışarıya at baktın ki kendi çabalarınla geçmiyor bir psikiatriste ulaş ve yardım al genç arkadaşım.

Yorum

-
        bana göre; çok büyük bir sorun yok.. dönemine göre bu yaşadıkların normal ama şu an ağır gelebilir..
        sanal dünyadan biraz uzaklaşıp, sosyal aktivitelere katılıp, sevdiklerinle vakit geçirmen lazım..
        kendine bir an önce seni geliştirecek bir meşguliyet bulmanı öneririm..
        -
        bak bu ışık senin ışığın..
        dallarına ay doğmuş, delice delice zeytin..

=)

Yorum

Sevgili TheXX,

Anlattıkların bana dereailzasyon gibi geldi. Yani dış dünyanın birden yabancılaşması hissi. Sanki çevren ile senin aranda görünmez bir duvar var gibidir. Tuhaf bir dünyada yaşadığını hissedersin. Senin yaşlarda bu duruma sık rastlanır. Ben kendim de yaşadığımdan biliyorum. Ama normalde uzun sürmez. Genellikle birkaç saniye ya da dakika şeklindedir. Eğer günlerce sürüyorsa ve gün içinde 15-20 defa sık yaşıyorsan bir nöroloğa görün derim. Temporal lob epilepsisinde buna benzer yaşantılar oluyor. Başka bazı nörolojik bozukluklarda da olabilir belki. Sen yine her ihtimale karşı bir nöroloğa görün. EEG ya da MRI tetkikleri istenebilir belki - ki en azından bu ihtimali dışarıda bırakırsan için rahat olur.
          Eğer kısa süreli ise bu yaşantın ve gün içinde çok tekrarlamıyorsa sorun değil pek. Dediğim gibi çok kişi yaşar böyle şeyleri - özellikle senin yaşlarda (beyin hala gelişme evresinde olduğundan buna benzer algısal çarpıklıklar görülebiliyor).
          Geçmiş olsun ve bu arada bilgisayar oynamayı bence azalt. Oldukça uzun kullanıyorsun ve bunun da bir katkısı olabilir algılamandaki değişiklikte.

Yorum

İşleniyor...
          X