Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkes neden bu kadar dertli ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Herkes neden bu kadar dertli ?

Gerçekten sadece meraktan soruyorum. Neden bu kadar dertliyiz ? İlla daha kötüsünü görünce mi anlayacağız aslında kafaya takılmayacak dertlerimiz olduğunu? Hatta birde daha kötüsünü görünce bu seferde onu mu takacağız kafamıza? Neden ileriye bakmıyoruz ? Dün bitmiş. Bugünü yaşasak ya ?
    En belirgin örnek. Bir sınav oldunuz diyelim. Sınavdan 1 ders sonra bir sınav daha var. Sınav bitti. Herkes neden o geçmiş , bitmiş sınavın sorularının cevabını sorar soruşturur ? O bitmiş. Neden diğer sınava çalışmaya başlamayız hemen?

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
    Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
    birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
    Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

katılıyorum.. dün çok sinirliydim olumsuz bi durumlar karşılaşmıştım gece düşündüm yha asıl korktuğum şey başıma gelmiş olsaydı ne yapardım die ve boşver dedim ayşegül herşey yluna giricek

Yorum

sana katiliyorum, biraz pozitif olmak insana cok sey katar. hem pozitif insanlarla beraber olunca sen de daha pozitif olursun.

Ama her zamn da pollyannacilik olmuyor ki. Arada izin ver dertlenelim.

Yorum

dertlenmeyede mi yasak geldi yandık desenizee
        Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

Dertlenin asla yasak değil. Ama mesela ben neden bu kadar güzelim yaa diye dertlenin. Sonra şu yüzümde çıkan sivilce de bana çok yakıştı diye dertlenin Ben böyle dertlenmeyi çok seviyorum ya. Deneyin. Çok hoş oluyor

Yorum

-

şarkıda da dediği gibi herkesin bir derdi var, olmalı da.. bir eksik bir fazla hepimizin dertleri var..
            herşey güllük gülistanlık olsaydı; psikolojimiz emin olun daha çok bozulurdu..
            önemli olan insanın sevinçleriyle nasıl yaşıyorsa; dertleriyle de yaşamayı öğrenebilmesi..
            kendini dertlere boğup, hayatı zindan etmemesi.. acıyı da mutluluk gibi kabullenmeyi öğrenmeliyiz..
            -
            bak bu ışık senin ışığın..
            dallarına ay doğmuş, delice delice zeytin..

=)

Yorum

sana bi kamyon carpsaydı iki elin iki ayagın yok olsaydı bi goktası da aynı anda sizin eve dusseydi butun aileni kaybetseydin,,,yine de dertli olmayın laylay diyebilirmiydin.............

Yorum

peki bana ne demeli ? ben neden bu kadar dertsizim ki..hayatımdaki tek sorun cemal süreya'nın şapkam dolu çiçekle kitabını son 2 yıldır arıyor olmam ankara-antalya-izmir sahaflarında..hala bulamadım biliyor musun sevgili forum mutluluk bir kuşun kanatlarının altında oysaki..kahretsin nutellam da bitti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                  sana bi kamyon carpsaydı iki elin iki ayagın yok olsaydı bi goktası da aynı anda sizin eve dusseydi butun aileni kaybetseydin,,,yine de dertli olmayın laylay diyebilirmiydin.............
                  Niye insanı dertlere boğma eğilimin var ki yani şimdi?
                  Öyle bir şey olmadı. Niye olmayan şeyin derdine düşeyim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                    Bir sonraki sınavda aynı veya benzer sorular çıkabilir
                    İyi hoş ama ''belki'' var orda. Bir ders sonra olacak sınavsa ''kesin''. Biraz daha mantıklı olmaz mı acaba bir sonraki sınava çalışıp ondan sonra toptan cevapları öğrenmek ?

Yorum

sonra olacak sınav kesindir ama çıkacak sorular kesin değildir, bi önceki soruların benzerleri olabilir değil mi?
                      sınavdan bir ders sonra tekrar sınav var dediğine göre, farklı bir dersten sınav var, benzer sorular çıkmaz yani
                      Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

sonra olacak sınav kesindir ama çıkacak sorular kesin değildir, bi önceki soruların benzerleri olabilir değil mi?
                        Bir sonraki sınav başka bir dersin sınavı ama. O dersten 1 cümle bile öğrensen çok işe yarayabilir ...
                        Ben bu örneği geçmişe takılı kalmamak adına verdim. Sen o sınavdaki soruları doğru ya da yanlış yaptığını öğrensen bile sınav sonucun değişmeyecek. Ama diğer sınav için hala şansın var ...

Yorum

insan dertleriyle olgunlaşır bakın bana ne kadar olgunum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post
                            insan dertleriyle olgunlaşır bakın bana ne kadar olgunum
                            O dertler zamanla yaşlandırır da ama. Sadece olgunlaşmakla kalırsan , sınırı belirlersen iyi ...

Yorum

tamam o zaman, ben konuyla ilgili yorumumu yazayım. bu siteye üye olmadan yaklaşık 1-2 ay önce de ziyaretçi olarak takip ediyordum yazılanları. ve şaşırıp kalmıştım, insanların ne de çok derdi varmış diye.şu ana kadar gördüğüm kadarıyla (sadece forum için söylemiyorum bunu ) insanlar başlarına gelen kötü olaylar neticesinde kendilerini boşlukta hissediyor, nasıl düşünmesi, ne yapması gerektiğini bilmiyor.aslında içinde bulunduğu kötü durumdan çıkmak yine kendi elinde ama onlar bunun farkına belki o an varamıyor. dünya başına yıkılmış gibi davranıyor, bu süreç uzun sürerse de çeşitli hastalıklara yakalanıyor, ilaçlar, yan etkileri vs. derken işin işinden çıkamıyor.
                              1 yıl öncesine kadar hep kötü düşünen biriydim, gün içinde yaşadığım olayları düşünence hep kötü olanlar aklıma gelirdi, sınav sonuçları açıklanacaksa ben hep düşük bir sonuç alacağımı düşünürdüm. sonradan fark ettim ki herşeyi sorun edince, yaşadığım ufak tefek can sıkan olayları gözümde büyütünce hiç bir yere varamıyorum. sonra tam tersini denemeye başladım. sürekli bunların imtihan olduğunu düşündüm ve hep aşacağımı hissettim. sonuç tabiki mükemmeldi, artık hiç derdim tasam yok. ya da tam olarak hiç yok demeyelim de, vardır birkaç tane ama beni üzmelerine izin vermiyorum hayat gayet güzel, bakmayı bilene, ne gerek var dertlenmeye...
                              Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

İşleniyor...
                              X