ısrarla toplumdur 'u savunduğum münazarada her ne kadar jüri hakkımızı yese de, kaybeden taraf olsak da hala toplumdur diyorum. sizler ne düşünüyorsunuz?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insanı suça iten kendisi midir, toplum mudur?
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: nevrotik View Postkendisi toplum şartları herkes için aynıdır ama herkesin tepkisi aynı değildirÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Postkendisi ..
önemli olan şartlar ne olursa olsun prensiplerin doğrultusunda yürüyebilmendir
insan kim olduğundan sorumlu değildir ama ne olduğundan sorumludurÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: defne View Posttoplum şartları herkes için aynı değildir, herkesin farklı ailelerde büyüyüp, farklı okullarda okuyup farklı kişilerle arkadaşlık ediyor. her ne kadar aynı toplumda yaşıyor görünsek de değer yargılarımız farklı olabiliyor. o zaman toplum şartları aynıdır diyebilir miyiz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: omenSuç işlememiş hiçbir insan yoktur
bazı insanların içinde var evet zaten bu seri katillerle kanıtlanmış ama onun dışında da büyük ölçüde toplumun etkilemesi lazım. benim annem babam hırsız olsaydı(merve hırsızlık örneğini verdiğin için yazıyorum ) ben de hırsızlığın kötü bir şey olduğunu düşünemeyebilirdim. hırsızlık yapmayayaım da aç mı kalayım gibi şeyler geçebilirdi aklımdan.Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ayşeglkherkes kendi karakterini çizer...elbette ki toplum etkilidir ama asıl etken kişinin kendisidir...ben giderim toplumun x yönünü örnek alırım sen gidersin toplumun y yönünü örnek alırsın..bunu krakter belirlerÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Postkendi kendine yeticeğini sanıp yetememesi olabilirÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ayşeglksana en yakın topluluk ailendir doğru mu ?
sen demek istiyosun ki eğer bi insanın ailesi çok iyiyse kişi de iyidir , eğer ailesi kötüyse kişi de kötüdür...
iyi de toplumun bi tarafına x ler bi tarafına y ler koyulmamış ki hepsi iç içe duruyolar...
sen tutup da x i örnek alırsan iyi olursun y yi örnek alırsan kötü olursun ve bu tercihi sen yaparsın..
dünya 2 ye mi ayrıldı bi yarım kürede iyiler bi yarım kürede kötüler mi toplandı ?
dünya ikiye ayrılmadı, hani derler ya biz farklı dünyaların insanlarıyız, onun gibi bir şey net bir çizgi yok aslında ama yinede gerçekten iç içe miyiz. hep bir yerlede sınırlar olmuyor mu, bir ortama girdiğinde bile kendin gibi olanları, senin gibi düşünenleri aramaz mısın?iyi- kötü ayrımı değil aslında bu, sadece konu suçla ilgili olduğu için iyiler kötüler yazmıştımÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: defne View Postnasıl yani kendini tatmin etmek için mi suç işler diyorsun?
intikam almak için yapar"Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ayşeglkbak sende kabul ettin bunu...kendin gibileri seçersin çünkü senin karakterin o dur ( iyi yada kötü )
suçun iyilik ve kötülüke yakındn ilgisi vardır..iyi bi insan hırsızlık yapmaz vs vs vsÜzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .
Yorum
Yorum