Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insanı suça iten kendisi midir, toplum mudur?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• insanı suça iten kendisi midir, toplum mudur?

ısrarla toplumdur 'u savunduğum münazarada her ne kadar jüri hakkımızı yese de, kaybeden taraf olsak da hala toplumdur diyorum. sizler ne düşünüyorsunuz?
    Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

kendisi ..

önemli olan şartlar ne olursa olsun prensiplerin doğrultusunda yürüyebilmendir

insan kim olduğundan sorumlu değildir ama ne olduğundan sorumludur
    "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

kendisi toplum şartları herkes için aynıdır ama herkesin tepkisi aynı değildir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nevrotik View Post
        kendisi toplum şartları herkes için aynıdır ama herkesin tepkisi aynı değildir
        toplum şartları herkes için aynı değildir, herkesin farklı ailelerde büyüyüp, farklı okullarda okuyup farklı kişilerle arkadaşlık ediyor. her ne kadar aynı toplumda yaşıyor görünsek de değer yargılarımız farklı olabiliyor. o zaman toplum şartları aynıdır diyebilir miyiz
        Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Post
          kendisi ..

önemli olan şartlar ne olursa olsun prensiplerin doğrultusunda yürüyebilmendir

insan kim olduğundan sorumlu değildir ama ne olduğundan sorumludur
          peki insan neden suç işler, neden kendini suça iter

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defne View Post
            toplum şartları herkes için aynı değildir, herkesin farklı ailelerde büyüyüp, farklı okullarda okuyup farklı kişilerle arkadaşlık ediyor. her ne kadar aynı toplumda yaşıyor görünsek de değer yargılarımız farklı olabiliyor. o zaman toplum şartları aynıdır diyebilir miyiz
            öyle ama demek istediğim o değildi..yani evrensel bi kural gbi hırsızlık yanlıştır ama bu kişiden kişiye değişir

Yorum

peki insan neden suç işler, neden kendini suça iter

kendi kendine yeticeğini sanıp yetememesi olabilir
              "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                Suç işlememiş hiçbir insan yoktur
                hatasız kul olmaz gibi

bazı insanların içinde var evet zaten bu seri katillerle kanıtlanmış ama onun dışında da büyük ölçüde toplumun etkilemesi lazım. benim annem babam hırsız olsaydı(merve hırsızlık örneğini verdiğin için yazıyorum ) ben de hırsızlığın kötü bir şey olduğunu düşünemeyebilirdim. hırsızlık yapmayayaım da aç mı kalayım gibi şeyler geçebilirdi aklımdan.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeglk
                  herkes kendi karakterini çizer...elbette ki toplum etkilidir ama asıl etken kişinin kendisidir...ben giderim toplumun x yönünü örnek alırım sen gidersin toplumun y yönünü örnek alırsın..bunu krakter belirler
                  toplumun x yönünde iyiler y yönünde kötüler olsun. ve sen y yönünde yaşıyorsun diyelim. ve siz y 'ler kötü şeyler yaptığınızın farkında değilsiniz.çünkü doğduğunuz günden itibaren size nne öğretildiyse ona göre yaşıyorsunuz. nasıl x yönünü örnek alacaksınız, zor olmayacak mı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Post
                    kendi kendine yeticeğini sanıp yetememesi olabilir
                    nasıl yani kendini tatmin etmek için mi suç işler diyorsun?

Yorum

sana en yakın topluluk ailendir doğru mu ?
                      sen demek istiyosun ki eğer bi insanın ailesi çok iyiyse kişi de iyidir , eğer ailesi kötüyse kişi de kötüdür...
                      iyi de toplumun bi tarafına x ler bi tarafına y ler koyulmamış ki hepsi iç içe duruyolar...
                      sen tutup da x i örnek alırsan iyi olursun y yi örnek alırsan kötü olursun ve bu tercihi sen yaparsın..
                      dünya 2 ye mi ayrıldı bi yarım kürede iyiler bi yarım kürede kötüler mi toplandı ?
                      evet ailemdir doğru.
                      dünya ikiye ayrılmadı, hani derler ya biz farklı dünyaların insanlarıyız, onun gibi bir şey net bir çizgi yok aslında ama yinede gerçekten iç içe miyiz. hep bir yerlede sınırlar olmuyor mu, bir ortama girdiğinde bile kendin gibi olanları, senin gibi düşünenleri aramaz mısın?iyi- kötü ayrımı değil aslında bu, sadece konu suçla ilgili olduğu için iyiler kötüler yazmıştım

Yorum

nasıl yani kendini tatmin etmek için mi suç işler diyorsun?
                        hayır..hayatı bi yerden sonra kaldıramaz yaşadıkları ağır gelir isyan eder herşeye

intikam almak için yapar

Yorum

o zaman hepimiz potansiyel suçluyuz bu toplumda yaşadığımız sürece ? cıks..ben adam öldüremem kan tutar.

Yorum

bak sende kabul ettin bunu...kendin gibileri seçersin çünkü senin karakterin o dur ( iyi yada kötü )
                            suçun iyilik ve kötülüke yakındn ilgisi vardır..iyi bi insan hırsızlık yapmaz vs vs vs
                            insanın karakterini belirleyenlerden biri de toplumdur. ben doğuştan iyi ya da kötü olarak doğmam

Yorum

İşleniyor...
                            X