Sevgili Arkadaşlar, hani sular aniden kabarır, toplanır ve öyle bir sel ortaya çıkar ki, ne bulursa, önüne ne gelirse alıp götürür… Dirençli olmayan, sağlam olmayan, dimdik ayakta duramayan ne varsa bu sele kapılır, sürüklenip gitmekten kurtaramaz kendini… Böyle bir sele hazırlıklı olmayan ne varsa ortalarda hepsi büyük zarar görür… Hazırlıklı olan şeyler zarar görmekten kurtulur… Aynen öyle… Hayatın bize hazırladığı sürpriz sellere karşı hazırlıklı mıyız acaba? Böyle bir hazırlığımız var mı? Yoksa, bazılarımız gibi; "sel bi gelsin, büyüklüğünü, çapını bi görelim de ona göre tedbirimizi alırız” mı diyoruz?, Veya, “hiç umurumda değil, ne gelirse gelsin!” havasında mıyız? Arkadaşlar, hayat bu… İnişli-çıkışlı… Günü gününe uymaz… Bir gün acı diğer gün sevinç… HİÇ KİMSE İSTEMEZ ACI SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞMAYI, AMA HAYATIN GERÇEĞİ BU… BUNLAR OLDU… NE KADAR TEDBİR ALIRSANIZ ALIN, OLMAMASI İÇİN NE KADAR ÇABA GÖSTERİRSENİZ GÖSTERİN OLUYOR… BUNDAN SONRA DA OLACAK… Her şey olabilir, insanın başına her şey gelebilir… Nice nice hiç olmayacak gibi görünen, hiç hesapta olmayan şeyler insanın başına gelebiliyor… Hiç kendimize yakıştırmadığımız, hep başkalarına yakıştırdığımız "Bana olmaz!", "Bize olmaz!" dediğimiz nice şeyler gelebiliyor başımıza… Şaşırıp kalıyoruz… "NASIL OLUR?" diyoruz… Yerine göre "OLAMAZ!" diye isyan ettiğimiz nice şeyler gelebiliyor başımıza… Dedim ya, hayat bu… VE HEPİMİZ İNSANIZ… VEEE, HER ŞEY İNSAN İÇİN… Hayatın bize vurduğu, vurmakta olduğu veya ileride vuracağı darbeler (acı sürprizler) karşısında aynen selin önüne kapılıp giden zayıf eşyalar gibi mi, yoksa ona kapılmayan, direnen, ve ayakta kalan şeyler (sağlam duran ağaçlar) gibi mi olacağız? AKINTIYA KAPILIP GİDECEĞİZ Mİ? YOKSA DİRENİP, AYAKTA MI KALACAĞIZ? ELİMİZDEN NE GELİRSE HEPSİNİ ORTAYA KOYUP, MÜCADELE EDİP ZARARIMIZI EN ASGARİYE Mİ İNDİRECEĞİZ? YOKSA, HEMENCECİK TESLİM BAYRAĞINI ÇEKİP, OLAYLARA SEYİRCİ Mİ OLACAĞIZ? İşte işin püf noktası da burası… Bu tür olaylara karşı kendimizi hazırlayalım, donanımlı olalım… Kapıp-Koyvermeyelim, Boşvermeyelim yani… Direnelim... Hemen yılgınlık gösterip teslim olmayalım…
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Selin önündeki "çer-çöp" mü olacağız? Yoksa?
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: SertralinKişisel olarak algılama ama bana böyle laflar hep boş geliyor. Tamamen kişisel sebeplerden. Bende bir güdüye sebep olmuyor bunlar.
Bana sorarsan böyle şeyleri, arkadaşlık ortamında dile getiremiyorsan, garip kaçıyorsa, forumlarda da yazılmamalı.Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: SertralinBen garip bulurum böyle şeyleri konuşan insanları açıkçası.Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kitap View Postsert kabuklu agacların govdelerini tırnagımla kazıyarak açtıgım dikenli ve ateşli yollardan elimi uzatıp kaynar sular içinde yok olmaya yuz tutmus gucumu çıkardım..öylesine buyuttum ki onu kıyamet kopsa ölecegimi sanmıyorum..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: omenUlu bilge yine bal dökmüşsün ortalığa, bu nasıl bir cümledir böyle? Ne hacet yeni bir kitap yazmana zaten senin her sözün bir kitabı oluşturacak kadar derin anlamlara sahip değil midir?
Ben mesela senin cümlelerini okuduktan sonra derin düşüncelere dalıyorum, ufkum açılıyor ve yazıyorum kitaplarımı...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: omenİşte buradaki bu derin anlamı çözebilmek bilginin nirvanasına ulaşabilme adına atılacak en büyük adımdır,
Senin sözlerin hayatın sadece belli bir karınlık kısmına ışık tutmuyor ki,
Sen sadece bilgeliğinle ilme ışık tutup, bilim adamlarına yol göstermiyorsun ki,
Sanat, din, siyaset yani hayatın her dalına hatip eden düşünsel eserlerinin var olduğunu biliyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kitap View Posttanrı insanlıgı yaratma surecini bitirince durdu ve baktı....bunlar ot ve odun gibi......goren ve duyan otlar....odun kafalılar..........bir şey eksik dedi tanrı..dusunce olsun adı(kafiyeye dikkat, şiirsel ozelligim) dedi..ve bizim sulaleyi yarattı....bizim aile uzerinden yuzyıllardır dunyaya dusunce yayılıyor.....bugun ise tanrının verdigi bu gorev daha çok benim degerli beynim sayesinde gerceklesiyor....Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Güldüm, sonra gülmemi yeterli bulmadı site daha fazla karekter istedi.ne yazayım die düşündüm düşündüm bulamadım.
sonra uzunca noktalar koydum olay bundan ibaretFakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: anlamsız View PostGüldüm, sonra gülmemi yeterli bulmadı site daha fazla karekter istedi.ne yazayım die düşündüm düşündüm bulamadım.
sonra uzunca noktalar koydum olay bundan ibaretMutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
Yorum