Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selin önündeki "çer-çöp" mü olacağız? Yoksa?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Selin önündeki "çer-çöp" mü olacağız? Yoksa?

Sevgili Arkadaşlar, hani sular aniden kabarır, toplanır ve öyle bir sel ortaya çıkar ki, ne bulursa, önüne ne gelirse alıp götürür… Dirençli olmayan, sağlam olmayan, dimdik ayakta duramayan ne varsa bu sele kapılır, sürüklenip gitmekten kurtaramaz kendini… Böyle bir sele hazırlıklı olmayan ne varsa ortalarda hepsi büyük zarar görür… Hazırlıklı olan şeyler zarar görmekten kurtulur… Aynen öyle… Hayatın bize hazırladığı sürpriz sellere karşı hazırlıklı mıyız acaba? Böyle bir hazırlığımız var mı? Yoksa, bazılarımız gibi; "sel bi gelsin, büyüklüğünü, çapını bi görelim de ona göre tedbirimizi alırız” mı diyoruz?, Veya, “hiç umurumda değil, ne gelirse gelsin!” havasında mıyız? Arkadaşlar, hayat bu… İnişli-çıkışlı… Günü gününe uymaz… Bir gün acı diğer gün sevinç… HİÇ KİMSE İSTEMEZ ACI SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞMAYI, AMA HAYATIN GERÇEĞİ BU… BUNLAR OLDU… NE KADAR TEDBİR ALIRSANIZ ALIN, OLMAMASI İÇİN NE KADAR ÇABA GÖSTERİRSENİZ GÖSTERİN OLUYOR… BUNDAN SONRA DA OLACAK… Her şey olabilir, insanın başına her şey gelebilir… Nice nice hiç olmayacak gibi görünen, hiç hesapta olmayan şeyler insanın başına gelebiliyor… Hiç kendimize yakıştırmadığımız, hep başkalarına yakıştırdığımız "Bana olmaz!", "Bize olmaz!" dediğimiz nice şeyler gelebiliyor başımıza… Şaşırıp kalıyoruz… "NASIL OLUR?" diyoruz… Yerine göre "OLAMAZ!" diye isyan ettiğimiz nice şeyler gelebiliyor başımıza… Dedim ya, hayat bu… VE HEPİMİZ İNSANIZ… VEEE, HER ŞEY İNSAN İÇİN… Hayatın bize vurduğu, vurmakta olduğu veya ileride vuracağı darbeler (acı sürprizler) karşısında aynen selin önüne kapılıp giden zayıf eşyalar gibi mi, yoksa ona kapılmayan, direnen, ve ayakta kalan şeyler (sağlam duran ağaçlar) gibi mi olacağız? AKINTIYA KAPILIP GİDECEĞİZ Mİ? YOKSA DİRENİP, AYAKTA MI KALACAĞIZ? ELİMİZDEN NE GELİRSE HEPSİNİ ORTAYA KOYUP, MÜCADELE EDİP ZARARIMIZI EN ASGARİYE Mİ İNDİRECEĞİZ? YOKSA, HEMENCECİK TESLİM BAYRAĞINI ÇEKİP, OLAYLARA SEYİRCİ Mİ OLACAĞIZ? İşte işin püf noktası da burası… Bu tür olaylara karşı kendimizi hazırlayalım, donanımlı olalım… Kapıp-Koyvermeyelim, Boşvermeyelim yani… Direnelim... Hemen yılgınlık gösterip teslim olmayalım…
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Uzun mu oldu ne?
    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
      Kişisel olarak algılama ama bana böyle laflar hep boş geliyor. Tamamen kişisel sebeplerden. Bende bir güdüye sebep olmuyor bunlar.

Bana sorarsan böyle şeyleri, arkadaşlık ortamında dile getiremiyorsan, garip kaçıyorsa, forumlarda da yazılmamalı.
      Bu da bir bakış açısı, saygı duyulur... Ama şunu içtenlikle söyleyebilirim ki Sertralin, ben buna benzer konuları arkadaşlık ortamında çok rahat dile getirebiliyorum... Onun için zaten burada da paylaşıyorum... Yoksa, paylaşmam...
      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sertralin
        Ben garip bulurum böyle şeyleri konuşan insanları açıkçası.
        "Garip" bulabilirsiniz... Bir şey diyemeyiz... Yukarıda da dedim ya, saygı duyarız... Ama, unutmayın ki, burası bir forum... Ve ben burada "KENDİME AİT" düşüncelerimi paylaşmaya çalışıyorum.. Tabii ki, bazıları beğenmeyecek, bazıları karşı çıkacak ve bazıları da sizin gibi "garip" bulacak... Bu, gayet normaldir... Burada yazı yazan ve düşüncelerini paylaşan bütün arkadaşlarımızın buna hazırlıklı olması ve bu tepkilerin tamamını "normal" karşılaması gerekir... Ben de böyle karşılıyorum... Hatta bunların ötesinde "memnun" dahi oluyorum... Çünkü, ben, yazdıkalrımın hakkında olumsuz yorumlarda bulunan arkadaşlarımdan da bir şeyler öğreniyorum...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

sert kabuklu agacların govdelerini tırnagımla kazıyarak açtıgım dikenli ve ateşli yollardan elimi uzatıp kaynar sular içinde yok olmaya yuz tutmus gucumu çıkardım..öylesine buyuttum ki onu kıyamet kopsa ölecegimi sanmıyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
            sert kabuklu agacların govdelerini tırnagımla kazıyarak açtıgım dikenli ve ateşli yollardan elimi uzatıp kaynar sular içinde yok olmaya yuz tutmus gucumu çıkardım..öylesine buyuttum ki onu kıyamet kopsa ölecegimi sanmıyorum..
            ilham gelmis gibi, 8. kitabımı çıkarmanın zamanı geldi..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
              Ulu bilge yine bal dökmüşsün ortalığa, bu nasıl bir cümledir böyle? Ne hacet yeni bir kitap yazmana zaten senin her sözün bir kitabı oluşturacak kadar derin anlamlara sahip değil midir?
              Ben mesela senin cümlelerini okuduktan sonra derin düşüncelere dalıyorum, ufkum açılıyor ve yazıyorum kitaplarımı...
              seçkin insan omen..sözlerimi kitap halinde derleseydim sen de biliyorsun ki binlerce kitap basmam gerekirdi..ancak mutevaziligim burada tokat gibi yuzlere carpıyor...sonsuza yakın bilgiye sahip olan ben sadece 8 kitapta bilgilerin kendisine ait oldugunu soyluyor, diger zilyon tane bilgiyi anonim olarak dunyaya saçıyor................senin de yaptıgın gibi zaten benim bilgilerimle bu dunyada edebiyat sanat var olmuyorlar mı, hangi ressam hangi yazar bilgilerimden bagımsız bir eser olusturabilir, iste bu soru yuzlere bir kamyonun bir yayanın yuzune 250 km hızla carpması gibi çarpar..

Yorum

Savaşı kazanmanın en kolay yolu onu kaybetmektir.
                Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                  İşte buradaki bu derin anlamı çözebilmek bilginin nirvanasına ulaşabilme adına atılacak en büyük adımdır,
                  Senin sözlerin hayatın sadece belli bir karınlık kısmına ışık tutmuyor ki,
                  Sen sadece bilgeliğinle ilme ışık tutup, bilim adamlarına yol göstermiyorsun ki,
                  Sanat, din, siyaset yani hayatın her dalına hatip eden düşünsel eserlerinin var olduğunu biliyorum.
                  tanrı insanlıgı yaratma surecini bitirince durdu ve baktı....bunlar ot ve odun gibi......goren ve duyan otlar....odun kafalılar..........bir şey eksik dedi tanrı..dusunce olsun adı(kafiyeye dikkat, şiirsel ozelligim) dedi..ve bizim sulaleyi yarattı....bizim aile uzerinden yuzyıllardır dunyaya dusunce yayılıyor.....bugun ise tanrının verdigi bu gorev daha çok benim degerli beynim sayesinde gerceklesiyor....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
                    tanrı insanlıgı yaratma surecini bitirince durdu ve baktı....bunlar ot ve odun gibi......goren ve duyan otlar....odun kafalılar..........bir şey eksik dedi tanrı..dusunce olsun adı(kafiyeye dikkat, şiirsel ozelligim) dedi..ve bizim sulaleyi yarattı....bizim aile uzerinden yuzyıllardır dunyaya dusunce yayılıyor.....bugun ise tanrının verdigi bu gorev daha çok benim degerli beynim sayesinde gerceklesiyor....
                    Vay beee, bizim kitap neyimiş de bizim haberimiz yokmuş...
                    Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

sizin sülale arta kalanlarla yaratılmış belli zaten haklsıısn (:

baksana hep eksik malzeme
                      "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

:d .............
                        Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anlamsız View Post
                          :d .............
                          Bu ne şimdi abi ya?)) İyi bişey mi, yoksa?)) (Cahilliğimi mazur görün)
                          Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Güldüm, sonra gülmemi yeterli bulmadı site daha fazla karekter istedi.ne yazayım die düşündüm düşündüm bulamadım.
                            sonra uzunca noktalar koydum olay bundan ibaret

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anlamsız View Post
                              Güldüm, sonra gülmemi yeterli bulmadı site daha fazla karekter istedi.ne yazayım die düşündüm düşündüm bulamadım.
                              sonra uzunca noktalar koydum olay bundan ibaret
                              Neyse, anlaşıldı.. İyi bişeymiş)) Arkadaşlar ben çıkıyorum, siz devam edersiniz. Herkese iyi akşamlar, ben yarın öğleden sonra katılırım...
                              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

İşleniyor...
                              X