sınavlarım var ama motivasyonum o kadar düşük ki çok üzülüyorum lütfen yardım edin bana
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
psikolojim çok bozuk yardım edin
Collapse
X
-
Hedef koyarsan muhakkak başarılı olursun. Hedefini yüksek tutarsan bu başarı daha yüksek olur...
Motivasyon da boş ve kimsenin girmediği büyük bir masanın olduğu bir odaya girip ''Ben bu sınavı iyi bir notla vermek zorundayım.'' diyerek çalışmaya başla. O odadan olabildiğince çıkma çalışman boyunca. Etrafta da televizyon falan olmasın mümkünse.
Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir
-
Evet zor bir durumdasın ama ben de iyi yıl önce senin şu anki durumundaydım. Moralim bozuk olduğu halde aöf sınavlarına girdim diplomamı aldım, sen de yapabilirsin bence. AÖF sınavlarına gireceksen çıkmış sorulara bak çok faydası oluyor.Her şey güzel olacak...
Yorum
-
motivasyonun mu düşük? Bak levender, en iyi motivasyonu insan kendi kendine verebilir. dış etkenler o kadar tesirli olmaz... Madem önemli imtihanların var, bir an evvel kendi kendini motive etmeye bak... "Bu imtihanlar benim için çok önemli, sınıfı geçmem lazım, bir sene kaybı çok büyük kayıp olur, madem emek veriyorum, karşılığını almam ve başarılı olmam gerekir" vs. buna benzer sözlerle kendini motive etmeye bak... Bu konuda önemli olan şu: elinden geleni yap... insan, sonradan
"keşke fırsatım varken çalışsaydım! elimden gelirdi çalışmak ama çalışmadım" diye üzülür, pişman olur (ama bunun hiçbir şeye faydası olmaz ki...) Asıl üzülecek nokta budur... Yani, insanın elinden geldiği halde elinden geleni yapmaması... Bunu yaptıktan sonra, yine başaramazsan o zaman üzülme.. çünkü, elinden geleni yaptın, çok çalıştın... Madem üniversite öğrencisisin, yapman gereken; bir an evvel, sene kaybı yapmadan okulu bitirmeye bakmalısın... Bu deveyi gütmelisin yani... Bilmem anlatabildim mi?)Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
Yorum