Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çok aci!l psikolog olmak hakkında

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: ruhsuz_birisi View Post
    21 yaşına gelmişsin.Artık okuma devrini kapatıp para kazanma düşüncelerine girmen gerekir.Sürdürmüş olduğun okuluna devam et ve mesleğini sürdür.Mesleğinin eri olduğun zaman hem çalışır para kazanır hem de madem çok istiyorsun istediğin bölümü okursun.
    20. yüzyıl kapitalist insan modeli.
    Para kazanmak için yaşa ve yaşamak için para kazan.
    Gülen Gözlerimin, ağlayan göz bebeği; Böşram ...

Yorum

ataraksiye, psikoloji öyle uzaktan bakıldığı kadarda zevkli olmayabilir.Bi psikolog abla, babası müdürdü kolejde ve babasının okulunda psikolog okudu. neyse, bir gün dedim ki, senin için en zor karşılacaın an nedir? ne olur.Oda bir hastam günün birinde bu odadan çıkıp ben bunun için mi para veriyorum dediği andır.Sende gerçekten hakkını verebileceğini düşündüğün an atıl, başarılı veya başarısz belkide birazda şans işi, ama şu para verip üniversite alma olayı biraz kafama takılıyor.O parayı iyi bir dersane kitap, yani bu tarz işlere yatırıp psikolojiyi kazanabileceğinizi düşünüyorum.Ciddi bir istek ve azim var sizde...
      benim fikrim böyle...
      Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post
        20. yüzyıl kapitalist insan modeli.
        Para kazanmak için yaşa ve yaşamak için para kazan.
        Şartlar böyle kardeş.Biz ne yapalım.Bizde isteriz ömrümüzün sonuna kadar baba parasıyla okumayı.Öğrencilik gibi rahat birşey yok çünkü bu hayatta.Ancak belli bir yaştan sonra artık evdekiler para kazanmanı bekler,evlenip yuva kurmanı bekler.Hayatın gerçeğidir, realistliktir bu.

Yorum

o piti piti yapmanı tavsiye ediyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ataraksiya View Post

Durumu özetledikten sonra size akıl danışmak istediğim konular şunlar ;
            1) Eğer psikoloji okursam, muhasebeyi bırakmak demek oluyor. Mali Müşavir olarak garanti iş imkanım varken bunu elimin tersiyle itip, bir dünyada para verip psikolog olmam sizce ne kadar mantıklı ?
            2) Babama ilk sene parayı sen ver ikinci sene burs kazanırsam devam ederim, kazanamazsam kaydımı sildirip borcumu öderim demeyi düşünüyorum. Sizce bu bakış açısı nasıl ?
            3) Psikolojiyi bitirince iş bulabilecek miyim ? Nerelerde çalışabilirim lütfen aydınlatır mısın?
            4)Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız ?
            5) Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, sorunuz olursa hiç çekinmeden sormanızı arzu ederim.
            1-mali müşavirliği en başında madem istemiyordun, sırf baban o işi yapıyor diye sen de yapmaya kalktıysan yanlış yapmışsın. bak şimdi öf pöf diyerek yapıyorum diyorsun.hadi diyelim ki garanti olan ama sevmediğin o işi bırakıp bir yığın para ödeyip psikoloji tercih ettin. gerçekten psikolog olabilecek misin?o kadar çok psikoloji mezunu var ki, kaçı mesleklerini yapabiliyor bilmiyorum.
            2-ikinci sene burs kazanmak nasıl oluyor.yani öğretim ücretini karşılayacaklarsa onu girişte aldığın puana göre karşılıyorlar diye biliyorum. başarı bursu gibi bir şey mi olacak senin almayı düşündüğün o burs? ayrıca babana öyle dedin diyelim o da tamam desin. çok stresli bir sene geçirmeyecek misin? sürekli notlarını yüksek tutman gerekecek. bu seni çok zorlayacak, bilmiyorum belki seni bölümden bile soğutur belli olmaz.
            3-pskikoloji eşit ağırlığın gayet iyi bölümlerinden biri aslında ama türkiyde bir çok üniversitede var olan bir bölüm.sen alanında en iyi üniversitelerden birinde okuyacak olsan işin garanti olur ama özel üniversite diyorsun ve burssuz. tabi onun da avantajı şöyle olur. bir şekilde notlarını yüksek tutman lazım, özel üniversitede okumanın senin için avantajı, bitirdiğin zaman iş konusunda sana yardımcı olurlar.ama ne kadar olurlar sana bağlı biraz.
            4-ben senin yerinde olsam bu olay bu zamana gelene kadar beklemezdim. sen en başından beri neye ilgin olduğunun farkındaymışsın . neden 3 senedir istemediğin bir bölümü okuyorsun.3 sene önce neden yeterince düşünüp tartmadın. ben günlerdir meslek seçimiyle ilgili yazılar okuyorum. faceden sürekli, istediğim bölümde ya da üniversitede okuyanlara mesaj atıyorum. bölümler hakkında bizzat o işi yapanlardan bilgi almaya çalışıyorum. sırf senin gibi sonradan pişman olmamak, keşke şunu yapsaydım, şimdi bunu bırakıp şunu okuyayım dememek için.keşke zamanı geri alabilsen, hatta keşke çok çok geri alıp 10. sınıfa dönüp eşit ağırlık seçebilseydin, böylece en iyi üniversitelerden birinde okurdun belkide pskikolojiyi. ah şu keşkeler olmasa
            Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kitap View Post
              o piti piti yapmanı tavsiye ediyorum..
              seviyorum seni adamım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defne View Post
                1-mali müşavirliği en başında madem istemiyordun, sırf baban o işi yapıyor diye sen de yapmaya kalktıysan yanlış yapmışsın. bak şimdi öf pöf diyerek yapıyorum diyorsun.hadi diyelim ki garanti olan ama sevmediğin o işi bırakıp bir yığın para ödeyip psikoloji tercih ettin. gerçekten psikolog olabilecek misin?o kadar çok psikoloji mezunu var ki, kaçı mesleklerini yapabiliyor bilmiyorum.
                2-ikinci sene burs kazanmak nasıl oluyor.yani öğretim ücretini karşılayacaklarsa onu girişte aldığın puana göre karşılıyorlar diye biliyorum. başarı bursu gibi bir şey mi olacak senin almayı düşündüğün o burs? ayrıca babana öyle dedin diyelim o da tamam desin. çok stresli bir sene geçirmeyecek misin? sürekli notlarını yüksek tutman gerekecek. bu seni çok zorlayacak, bilmiyorum belki seni bölümden bile soğutur belli olmaz.
                3-pskikoloji eşit ağırlığın gayet iyi bölümlerinden biri aslında ama türkiyde bir çok üniversitede var olan bir bölüm.sen alanında en iyi üniversitelerden birinde okuyacak olsan işin garanti olur ama özel üniversite diyorsun ve burssuz. tabi onun da avantajı şöyle olur. bir şekilde notlarını yüksek tutman lazım, özel üniversitede okumanın senin için avantajı, bitirdiğin zaman iş konusunda sana yardımcı olurlar.ama ne kadar olurlar sana bağlı biraz.
                4-ben senin yerinde olsam bu olay bu zamana gelene kadar beklemezdim. sen en başından beri neye ilgin olduğunun farkındaymışsın . neden 3 senedir istemediğin bir bölümü okuyorsun.3 sene önce neden yeterince düşünüp tartmadın. ben günlerdir meslek seçimiyle ilgili yazılar okuyorum. faceden sürekli, istediğim bölümde ya da üniversitede okuyanlara mesaj atıyorum. bölümler hakkında bizzat o işi yapanlardan bilgi almaya çalışıyorum. sırf senin gibi sonradan pişman olmamak, keşke şunu yapsaydım, şimdi bunu bırakıp şunu okuyayım dememek için.keşke zamanı geri alabilsen, hatta keşke çok çok geri alıp 10. sınıfa dönüp eşit ağırlık seçebilseydin, böylece en iyi üniversitelerden birinde okurdun belkide pskikolojiyi. ah şu keşkeler olmasa
                hayat sana sormuyor bazen ...

Yorum

İşleniyor...
                X