Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Askere Gidiyorum >Tavsiyesi Olan< Varmı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Askere Gidiyorum >Tavsiyesi Olan< Varmı ?

Cümleten Selamün aleyküm 5 eylülde vatani görevimi yapmaya askere gidiyorum

Yer: Eğt.Brlğ.J.Muhabere .Tb.K.lğı İZMİR/Seferhisar.

Muv özellikleri : Muhabere cihazları

Daha önce askerliğini orda yapmış olan varmı ? Nasıl bir yerdir.

Askerde rahat etmek ve güzel bir askerlik geçirmek için ne yapmak lazım?..Tecrübesi olanlar paylaşabilirler mi?Tavsiyeleriniz nedir?Her türlü..

rahat askerlik diye bişey yok onu bil önce. allah yardımcın olsun hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.
    Sen şimdi yoksun ya. Bende yokum aslında bu dünyada. Yaşamıyorum, sadece zaman dolduruyorum, o büyük gün gelene kadar...

Yorum

Allah yardımcın olsun... günlerin su akıp geçsin sağ salim sevdiklerine dön inşallah...
      sabırlar diliyorum

Yorum

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız teskereler.
        İzmirli olarak seferhisar sessiz sakin güzel bir deniz ilçesi.
        Acemilikte pek rahat etmezsin ama usta birliğinde çıktığın yere bağlı.
        Sana tavsiyem, dudak kremi (eğitimde dudakların çatlayacaktır), güneş
        yağı( bronzlaşmak için değil), bol iç çamaşır ve çorap olacaktır.
        Ve botların vurma ihtimaline karşıda, bayanların eskiden kullandığı vatkalar vardı
        onlardan bir kaç çift al yanında bulunsun. Bileklerini ve topuğunu tahriş
        edecektir. Aklıma bunlar geldi ilk etapta.
        Follow the white rabbit

Yorum

dudak kremi ve güneş yağı götürürsen dalga mevzusu olursun. iç çamaşır ve çorap konusunda haklı ocp1972. Jandarma olduğun için rahat olursun. acemilikte biraz sıkarlar ama ustalıkta rahat edersin. hayırlı teskereler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Filozofcuk View Post
            dudak kremi ve güneş yağı götürürsen dalga mevzusu olursun. iç çamaşır ve çorap konusunda haklı ocp1972. Jandarma olduğun için rahat olursun. acemilikte biraz sıkarlar ama ustalıkta rahat edersin. hayırlı teskereler...
            Benden sölemesi... İzmir'de güneşin altında yanaşık düzen eğitiminde, saatlerce güneşe
            maruz kalacak. Ben Ankara etimesgutta yapmıştım. Hepimizin dudakları çatlamış, su bile
            zor içiyorduk. Güneş kremine gelince, yine aynı sebeplerden dolayı gerekir.
            Follow the white rabbit

Yorum

Bende mamakta yapmıştım.Muhabereydi bölüğüm.Aynı senin gibi eğitim bölüğüydü ve eğitim bölümleri acemiliği 90 gün sürüyor.Nadiren aramızdan 30-35 günde ayrılıp gidenler olmuştu ama bölüğün dağıtımı 90 gün sonra yapılmıştı.Ufak bir sınavla ayrılmadan onbaşı rütbesi takıp yemin ettirirler.Yeminden önce silah verilmediğinden nöbetleri silahsız tutarsınız.Haliyle eğitim bölüğü olduğu için birde askerliğe alışma süreci olduğundan başlangıç biraz zor gelebilir ama unutma herşey kafada biter.Tek askerlik yapanın sen olmadığını aklına getirip bu yollardan yaşıtlarının geçtiğini düşünerek kendini rahat ettireceksin.Titiz ve detaycı bir yapıdaysan zorlanabilirsin, bunun dışında askerliği yaparken değilde sonrasında bu geçirdiğin günler güzel, eğlenceli farklı bir anı olarak aklında kalacak.Dağıtım heyecanıda ayrı olur.Alıştığın 90 gün her dakika birlikte olduğun arkadaşlarından ayrılmak zor gelir.Ordaki 90 günlük arkadaşlıklar sivildeki ömürlük arkadaşlıklar gibi gelir insana.
              Ocp arkadaşım ve diğer arkadaşlar yanında götürmen gerekenler konusunda hatırlatmışlar sana.Bu konuda ekleyeceğim belki en ufaklarından kilit olabilir bot için.Yeni botların taliplisi üst devreler çok olur.Sakın yanında çalınınca üzüleceğin birşey götürme, yanında ne götürdüysen üst devrelerin elinden şöyle bir geçer.Zaten fazla birşey götürme bölüğünde kantinde herşeyi temin edebilirsin.Mamakta öyleydi.Sana lazım olan iç çamaşırı, çorap v.s.
              Fazla takma kafana.Stres ve heyecanını anlıyorum.Hepimiz geçtik o yollardan, yaşanıp bitiyor...Hayırlı teskereler şimdiden

Yorum

İşleniyor...
              X