Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ağlamak ve gözyaşı dökmek ayrı şeyler mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ağlamak ve gözyaşı dökmek ayrı şeyler mi?

Ağlamak ve gözyaşı dökmek ayrı şeyler mi?
    Bazen gözlerden uzak bir yerde rahatça hıçkıra hıçkıra ağlar ve rahatlarsınız.
    Olgunun kendisi negatif gibi görünse de sonucu bir arınma hissi ve hafiflik olabilir.
    Bazen de yolda yürürken, arkadaşlarınızla konuşurken, alışverişte, iş görüşmesinde veya herhangi bir yerde, herhangi bir anda oluk oluk gözyaşları dökülüverir gözlerinizden.
    Bilinen ağlamadan farklı bir şeydir bu. Hıçkırıksızdır, yüz ifadeniz ağlarkenki gibi ekşimik bir halde değildir. Bazen görülmesin diye boğazınızı düğümlersiniz ama yine de engel olamazsınız gözyaşlarınıza.
    Bu konuya ister bilimsel, ister duygusal, ister felsefik açıdan yaklaşın. Her türlü yorumu merak ediyorum...
    :54:

Sanki gözyaşı biraz refkleks gibi, istem dışı oluşuyor. Daha içsel ve özel bir durum gibi geliyor bana.
    Follow the white rabbit

Yorum

Gözyaşındanda ağlamaktanda nefret ederim hatta kendimdende bu yüzden nefret ediyorum. Olduk olmadık her yerde hıçkıra hıçkıra ağlarım bazen bazende yolda yürürüm arkadaşlarımla aklıma birşey gelir anında gözümden yaşlar süzülür ocp1972'nin dediği gibi gözyaşı reflekse bağlı biraz sen istemedn oluyo ağlamayıda sen istiyosun en azından benim öylee ve bi an önce gözyaşlarımdan kurtulmak istiyorumm

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Neuromancer View Post
        Bazen görülmesin diye boğazınızı düğümlersiniz..
        Bence cevap yukarıda ki cümlende...
        Toplum içinde olduğumuzdan farklı davranırız...

Yorum

Bence gözyaşı dökmek daha duygu yüklü olduğu için saklama ihtiyacı hissederiz , kalabalıktan.
          Ağlamak ... Ağlamak ve göz yaşı dökmek farklıdır evet.
          Kimse ağlarken ya da göz yaşı dökerken başkasının görmesini istemez. Aslında bu o kadar da kötü bir şey değil...
          Mutluluk;beni sevmen kadar imkansız...

Yorum

çok ciddi tramva oluşturabilecek durumlarda ağlayamıyorum... ama özlediğim birini göreyim , yada bi laf yüreğime dokunan dökülür anında gözyaşlarım. cenazelerde de ağlayamıyorum. ama duygusal bir filmde gözyaşlarımı tutamam.

Yorum

İşleniyor...
            X