Bugün arife… Yarın, Ramazan Bayramı… Buyursun gelsin... Hoş gelmiş, sefalar getirmiş... “Bayram” deyince ne geliyor aklımıza Sevgili Arkadaşlarım? Sevinç, Neşe, Dostluk, Sevgi, Dayanışma ve benzeri duygular değil mi? Millet olarak hepimiz, bu Mübarek Ramazan Bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz… Bazılarımız, tatil ve gezi planları yapıyor (yaptı), bazılarımız hangi yakın akraba, dost ve arkadaşlarına gidebileceğini düşünüyor, bazılarımız kendine, eşine ve çocuklarına bayramlık bir şeyler alıp-alamayacağının hesabını yapıyor… Veya buna benzer şeyler… ARKADAŞLAR BENİM ESAS ÜZERİNDE DURMAK İSTEDİĞİM KONU BUNLAR DEĞİL… Durumu iyi olan insanlar bu hesapları ve bu planları yapa dursunlar… Sağımızda-solumuzda, önümüzde-arkamızda, yan tarafımızda, ötemizde-berimizde, arka sokağımızda veya daha başka bir yerlerde… “bayram gelmiş veya gelmemiş onlar için hiçbir şeyin fark etmediği insanlar” var... Onlar için bayramın hiçbir özelliği olmayacak… Onlar, durumu iyi olan insanlar gibi kutlayamayacak bayramı… Bırakın çocuğuna yeni bir ayakkabı almayı, evine şeker bile alabilme imkanı olmayan biçare insanlar… Yine, yalnız kalmış, geleni-gideni olmayan, ellerini öpecek hiç kimsesi olmayan insanlar var… LÜTFEN BULALIM ONLARI… Onlar, utangaçlıklarından pek ortalarda görünmezler… Evlerinden dışarı çıkmaya çekinirler… Mahçup ve çaresizdirler… Bulalım onları ve bölüşelim onlarla sevinçlerimizi, şekerlerimizi, ayakkabılarımızı, harçlıklarımızı… Biraz olsun onlar da farkına varsın “Bayram” olduğunun… Hiç olmazsa bu günlerde yalnız olmadıklarını, bir nebze de olsa hissettirelim onlara… Bayram günleri ile sınırlı da olsa hiç olmazsa o günlerde biraz olsun sevindirelim onları… İnsanlığımızın, insan olmamızın icabı da bu değil mi zaten? İnsanlığın ölmediğini gösterelim… Onları mutlu etmek kadar, onları sevindirmek kadar, onların yüzlerindeki ve gözlerindeki sevinç ve mutluluğu görmek kadar insana sevinç, huzur ve mutluluk veren daha başka ne olabilir ki? Bu bayram günlerini fırsat bilerek eşimizle-dostumuzla-komşumuzla-akrabalarımızla-arkadaşlarımızla bayramlaşalım… Bu kişilerle aramızda varsa bir kırgınlık-küskünlük-dargınlık bunları da giderelim… Gidermek gerekir… Şimdi bazılarımız içinden “ama, ben haklıyım! Önce O’nun özür dilemesi gerekir!” şeklinde ve benzeri şeyler söylediklerini duyar gibi oluyorum… Arkadaşlar, kolay olan haksız olduğunda özür dilemek ve barışmak istemektir.. İnsanın zoruna giden ise haklı olunduğunda karşı taraf ile barışmayı isteyebilmektir, değil mi? HAKLISINIZ, KOLAY DEĞİLDİR… Ama, kolayı herkes yapar, önemli olan zoru yapmak, yapabilmektir… İşte yukarıdan beri anlatmaya çalıştığım noktalara dikkat edebilirsek işte o zaman bayram daha bir “bayram” olabilir bizler için… Bunlar benim düşüncelerim… Bu konularda sizler neler düşünüyorsunuz arkadaşlar? HERKESİN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYORUM… Herkes için güzelliklere, mutluluklara, başarılara, hastalarımızın şifa bulmalarına vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ve dua ediyorum… Sevdiklerinizle neşe içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum…
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yarın RAMAZAN BAYRAMI… Herkesin Bayramı Kutlu olsun arkadaşlar!....
Collapse
X
-
Vefa, vefa…Ey vefalıların en vefalısı!
Vefayı veren Sen’sin.Vefalı da Sen…
Ya bizde vefa…
Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...
Yorum
-
-
Orjinal yazı sahibi: Buyukcan View Post30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramımız hayırlara vesile olsun inşallah.Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
Yorum