Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ne buyurdunuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ne buyurdunuz?

Size bir ilaç yazacam.. bol bol uyucaksınız.. acaip iştahlı olacaksınız..
    yerli yersiz keyiflenecek.. kontrolsüz bir enerjiyle dolacaksınız.. neyi niçin yaptığınızı bilmeden hayatınızın keyifli gectigini ve mutlu oldugunuzu hissedeceksiniz? derin düşünemeyecek, oldukça yüzeysel ve pratik yaşayacaksınız..ama bir yandan içinizde gizlenmiş bir yılanın varlığını duyacaksınız.. durmadan bu kadar mutlulugun içinde kemirildiginizi hissedeceksiniz...iyi de ben niçin yaşıyordum diye sormadan duramayacaksınız...

ya da size bir ilaç yazmayacam.. geceleri zar zor uykuya dalacaksınız.. iştahınız filan kalmayacak.. lokmalarınızı sayacaksınız.. nedensiz bir yorgunluk ve bitkinlik içinde pek hareketsiz ve durgun olacaksınız.. yüzünüze ve bedeninize bir mutsuzlugun çöktügünü hissedeceksiniz..
    ama bütün bunlara rağmen derince düşünebilecek ve hayatınıza bir anlam verebilecek.. sık sık duygulanacak hatta aşık olabileceksiniz.. bazen bir sözcükle ağlayıvereceksiniz.. ve nadiren de olsa anlamlı bir coşkuyla bir şeylere koşturduğunuzu göreceksiniz..ve kendinize niçin yasıyorum dediğinizde bir kaç cevabınız olabilecek..

şu an birinciye daha yakın oldugum için ikinciyi pek iyi tarif edemedim ama sizin anladıgınıza eminim.. şimdi soruyorum...

hangisinden alırsınız ?

ikincisini alayım. Yanında da aspirin plus C

Yorum

ilksen.. ya birazcık aldıgın kimyasal destek bagımlılık yapar da bütün hayatına hükmederse.. o zaman yokluguna dayanamadıgın duygularına tekrar ne zaman kavusacaksın?

Yorum

ben seyi anlamadim.
        birince secenekte bir ilac veriyorsunuz ama ikincide bir sey vermiyorsunuz.

Fakat
        hangisinden alırsınız ?
        diye soruyorsunuz.

...derince düşünebilecek
        ve hayatınıza bir anlam verebilecek..
        sık sık duygulanacak hatta aşık olabileceksiniz..
        bazen bir sözcükle ağlayıvereceksiniz..
        ve nadiren de olsa anlamlı bir coşkuyla bir şeylere koşturduğunuzu göreceksiniz..
        ve kendinize niçin yasıyorum dediğinizde bir kaç cevabınız olabilecek..
        bu hal sadece bu kismiyla bile guzel
        Her Şeyin Iyisine Bak

Yorum

3.Bir şık olmadığı için 2.şık bana yakın geldi....

Kavramları tam oturtamadım ..Mesela 1.Şıkdaki ilacın adı nedir.Yada neyi temsil ediyor?

Yorum

1.Şıkdaki ilaçların Bir takım görüşmelerden sonra :P Psikiyatrik ilaçlar/antideprasanlar olarak yorumlandığında derin düşünmeden ve pratik yaşanıyor görülsede aslında öyle olmadığı..İçsel fırtınanın durmadığı ertelendiği ve en ufak bir boşluk duygusunda ortaya çıkdığı anlaşılıyor.

2.Şıkda Hayatınıza herhangi bir kimyasal müdahale olmadan acısı ve tatlısıyla yaşamın getirdiği eksiler ve artılar var.

Konuyu ilk okuduğımda aslında 3.bir şıkın olması gerekliliği gelmişdi bana ama sanırım 2.Şıkkı zenginleştirip o şıkla yetinebilirim.

Şöyleki Hayatın bir döneminde birçok insan birşekilde psikiyatrik destek alması zorunda hissediyor kendisini.Eskiden toplumun psikiyatrise gidilmesine çok soğuk bakmasına karşılık 21.yy trendi psikiyatristlere gitmeyi fazlasıyla tavsiye ediyor.

Ne oluyor psikiyatrislere gidince....
            Hiç bir ilaç desteğine gerek kalmadan sadece sağlıklı düşünmekde biraz zorluk yaşayan insanlara terapi veya ona reel gözle bakıp ayna tutmayı başarsalar psikiyatrisler kimyasal destek olmadan kaldığı yerden mücadeleye devam edecek 100 hastadan 95'ni basıyorlar antideprasanları.

Antideprasanlar ne yapıyor insanlarda.Bir tarafı düzelteyim derken birkaç taraflarını "yan etki" altında darmaduman edebiliyor.İnsanı embesileştirebiliyor.Düşünmeyi prangalayabiliyor.Uyku düzenini bozuyor antideprasanlar.Ya olduğundan fazla uyuyorsunuz yada uyuyamıyorsunuz.Uyuyamayınca uyumak için destek uyku ilacı veriliyor.
            İştahı açıyor yada kapatıyor.Ya zayıflıyorsunuz yada kilo alabiliyorsunuz.Cinsel hayatı bozuyor.Libido diye birşey kalmıyor insanda.
            Dahası alışma evresinde...Baş dönmesi,denge sorunu,terleme,titreme,mide bulantısı.....Bırakma evresinde yine aynı sorunlar.Tüm bu yan etkiler ne için....????
            Bir düşünün ufak tefek dert ettiğiniz sorunlar bu etkilerden dahamı baskın sizde?Üstelik prospektüfüsünde "İntihar" riski vardır ibaresi olmıyan antideprasan varmı?

Eğer sorununuz yukarıdaki yan etkilerden baskın ise ilaç desteğine birşey diyemiceğim....

2.Şıkdaki Duygu ve düşüncelerime herhangi bir müdahale olmadan ufak tefek bazı fiziksel sıkıntılarım da (uykusuzluk&iştahsızlık)olmasına karşılık ki bunları zaten antideprasan kullansamda yaşıyacağım.Zinde ve net düşünebilip insani duygularım zede almadan acısıyla tatlısıyla hayatı yaşıyabiliyorsam kesinlikle 2.şık diyorum....

Ben insanım bana hayatda zorluklar da gerek ...Daha önce başka bir başlıkda da yazdım...Hayat ne kadar zorsa ben o zorluklara karşı donanlıyım...Rahat ve mutlu yaşamak dağdaki çobanın işi..Bana çözülmeyi bekleyen sorunlar ve bunların sonucundaki mutluluk gerek.

2.Şık iyidir :P

Yorum

Mavipatik senin ilaç düşmanı olduğunu bilmiyordum dostum.. :roll:

Ben kuvvetli bir ilaç savunucusuyum, tek tek yazmayacağım fakat bazı hastalıklarda(psikoz, şizofreni, bipolar vs..) ilaç kullanımı şarttır.

Bana gelince.. :roll: büyük bir travma yaşadığım için ilaç kullanmam gerekliydi, o günleri ilaçsız atlatabilecek bir babayiğit tanımıyorum fakat nereye kadar ilaçlarla.. :roll: bunu bende düşünmüyor değilim.

Bir ilacımı 5 sene oldu kullanıyorum fakat henüz kendimi tam iyileşmiş hissetmediğim içinde bırakamıyorum, doktoruma gelince O benim yorumlarıma göre ilaçlarımın dozunu düzenliyor.Ama bende, değil bırakmak, azaltmak için bile cesaret yok.Çünkü şiddetli anksiyetelerden yeni yeni kurtuldum..Ne dersin mavipatik.. :?:

Yorum

bazı hastalıklarda(psikoz, şizofreni, bipolar vs..) ilaç kullanımı şarttır.

Bu hastalıklarda ilaç kullanımınnın şart olduğunu biliyor ve kabul ediyorum....

Bu hastalık dışındaki rahatsızlıklar da ilaç kullanımının karşısındayım ben...

Yorum

önemli olan gittiğin doktorun sana ne dediğidir..ilaç kullanman gerekiyorsa kullanmak zorundasın iyileşmek istiyorsan..oky tam bir iyileşme olmasda ilaçlar beyin hücreleri arasında ki alışveriş bozukluğunu tamir eder..bipolar şizofren nasıl bir hastalıksa depresyon okb de bir hastalıktır ve tedavi gerektirir...bu kararı da tıp uzmanları vermeli zaten

Yorum

İşleniyor...
                  X