Duyuru

Collapse
No announcement yet.

The Secret kitabını okuyup beynini zehirleyenler.. okuyun...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: dert
    secret dedikleri sevgi bunu biliyorsunuzdur.burda bi şekilde allahla irtibata geçmekle alakalı.gene duaya dayanıyor.bir hayal kuruyorsunuz ve tüm iyi niyetinizle bunu gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz.hayal kurduğunuzda hayal kurduğunuz şeyle ilgili bişey zihninize geliyor.onu yapıyorsunuz sonra başka bir tane daha geliyor.
    bunlar ailenizle süren bir anlaşmazlığı çözmekde olabiliyor,bir çocuğa şeker vermek yada hiç gitmediğiniz hasta komşunuzun yanına gitmek gibi.
    kitabı aklamaya mı calışıyorsun
    Tek dönümsün ömrüm...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozle_m_ermaid
      Bu konuda güvenerek referans verebileceğim en güzel kitaplardan biri Muhammed Bozdağ'ın ''İstemenin Esrarı''dır...
      bu kitabı ben de okudum,hatta yazarına imzalattım tavsiyen umarım burdakilere de fayda saglar..
      Tek dönümsün ömrüm...

Yorum

yok yaa.ama bişeyler var diyorum...denedim çünkü.

Yorum

Kitap tamamen safsata diyemeyiz. En azından isteme kısmı için. Ben istediğim bir kaç şeyi, bunlar için Allah'a dua etmeden elde edebildim, ve bunlar para verip marketten çikolata almak gibi şeyler değildi.

Birşeyi istemek zaten otomatik olarak bizi harekete geçirir. Bunun farkında bile olmayız. Mesela çok zengin olmak istersek, yolda piyangocu görünce bilet alırız , sayısal oynarız vs. Güzel bir işimiz olsun istersek yine bilincimiz ve/veya bilinçaltımız çevremizde olan biteni "güzel bir iş" filtresinden geçirerek iş olanaklarını gözümüzün önüne serebilir. Dediğim gibi birşeyi istemek farkında olmasak bile bizi harekete geçirir. Dua olayı tabii ki bambaşka.

Ayrıca, Antony Robins - "İçinizdeki Devi Uyandırın" kitabınıokumanızı tavsiye ederim. Biraz kalın bir kitap ama secrettan çok daha kapsamlı ve oradaki gibi işin sadece isteyip hayal kurma kısmıyla değil, bu hayalimizi gerçekleştirebilmemiz için yapmamız gereken şeylerden de bahseden ve doğru şekilde harekete geçmemize yardımcı olan bir kitap.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anadoluyakasi
            Orjinal yazı sahibi: ozle_m_ermaid
            Bu konuda güvenerek referans verebileceğim en güzel kitaplardan biri Muhammed Bozdağ'ın ''İstemenin Esrarı''dır...
            bu kitabı ben de okudum,hatta yazarına imzalattım tavsiyen umarım burdakilere de fayda saglar..
            Kitabı bende okudum.Muhammed Bozdağ ın bu kitabı beni depresyondan çıkaran ve hayatımı değiştiren bir kitaptır.Hemen hemen her mesajımda bu kitabı öneriyorum zaten.Ve diğer arkadaşlarımın bu kitap konusunda beni desteklemesine çok sevindim..

Bu arada Ritanil, başlığına ayrıca yorum yapıcam, henüz tüm mesajları okumadım fakat şimdilik hepsine katılıyorum, mükemmel ve tam benlik görüşler..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emirsen
              Kitap tamamen safsata diyemeyiz. En azından isteme kısmı için. Ben istediğim bir kaç şeyi, bunlar için Allah'a dua etmeden elde edebildim, ve bunlar para verip marketten çikolata almak gibi şeyler değildi.

Birşeyi istemek zaten otomatik olarak bizi harekete geçirir. Bunun farkında bile olmayız. Mesela çok zengin olmak istersek, yolda piyangocu görünce bilet alırız , sayısal oynarız vs. Güzel bir işimiz olsun istersek yine bilincimiz ve/veya bilinçaltımız çevremizde olan biteni "güzel bir iş" filtresinden geçirerek iş olanaklarını gözümüzün önüne serebilir. Dediğim gibi birşeyi istemek farkında olmasak bile bizi harekete geçirir. Dua olayı tabii ki bambaşka.

Ayrıca, Antony Robins - "İçinizdeki Devi Uyandırın" kitabınıokumanızı tavsiye ederim. Biraz kalın bir kitap ama secrettan çok daha kapsamlı ve oradaki gibi işin sadece isteyip hayal kurma kısmıyla değil, bu hayalimizi gerçekleştirebilmemiz için yapmamız gereken şeylerden de bahseden ve doğru şekilde harekete geçmemize yardımcı olan bir kitap.
              Kitabın bana mantıklı gelen tek bir kısmı vardı.. İnsan hayatında ve psikolojisinde sevginin ve şükrün etkisi.. tabiki 2 tane doğru şey söylüyor diye kitabın safsata olamayacağı ihtimali olamaz bana göre. ben parçalara bakmam bütüne bakarım ve bu kitaba bütünsel bir bakış açısıyla yaklaştığımız zaman insan psikolojisine müthiş zararlı ve sapıkça düşünceler içeren bir kitap olduğunu görüyoruz..

Ayrıca bu kitabı okuyup psikolojisini istemeden de olsa bozmuş bireyler varsa ve burdaki yazılanlar da yeterli gelmiyorsa İstemenin Esrarı adlı kitabı okumalarını tavsiye ederim gülbenin dediği gibi
              GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

Yorum

Re: Düşünce gücünü onaylıyor The Secret'tekileri saçma buluy

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                Merhaba Ritanil,

Muztarip olduğum Anksiyete eşliğindeki Depresyon’dan kurtulabilmem için ilaçlar yanı sıra düşünme tarzımı değiştirmemin gerektiğine, dolayısıyle iyileşebilmem için düşüncenin gücüne inanlardanım.

Okuyucu rekoru kıran The Secret adlı kitabı merak edip geçen yıl bende okumuş ve hatta dvdsinide getirtmiştim. Sekrette yazıldığı gibi bir sırrın mevcudiyetine inanmam mümkün olmadı. Dolayısıyle paylaşımınızda yazdıklarınıza tamamen katılıyor ve emeğiniz için teşekkür ediyorum.

Yukardaki açıklamam dolayısıyle, birkaç gündür okuma başladığım “100% düşünce gücü” kitapta yazılanlar arasındaki bazı kısımlar bana Secret’e nazaran daha yumuşak ve gerçekci geldi. Şu an gerçekci bulduğum kısımları kendime uygulamaya çalışıyorum.

Misal olarak bilinç altımdaki zararlı düşünceyi (mesela bu yeni tedavi usulu bana faydalı gelmiyebilir) yerine, ( bu tedavi usulu mutlaka faydalı gelecek) lafını her fırsatta kendime tekrar tekrar söylemekteyim. Ayrıca Allaha dua edip kendisinden bu amacıma yardımcı olmasını dilemekteyim.

Sevgiler, U34
                Güzel tespitler..

Düşüncelerimizin etkisi gerçekten çok büyük.. özellikle kendi psikolojimiz üzerindeki etkisi asla yadısanamaz. Lakin kainatı etkileyen o kadar fazla şey var ki bizim o büüyüük düşünce gücümüz kainatı etkilemekte denizde bir kum tanesi bile olamaz inancındayım. denizde kum tanesi bile olamayacak bu iradeye biz cüz-i irade diyoruz

Yorum

Re: Düşünce gücünü onaylıyor The Secret'tekileri saçma buluy

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                  Merhaba Ritanil,
                  Misal olarak bilinç altımdaki zararlı düşünceyi (mesela bu yeni tedavi usulu bana faydalı gelmiyebilir) yerine, ( bu tedavi usulu mutlaka faydalı gelecek) lafını her fırsatta kendime tekrar tekrar söylemekteyim. Ayrıca Allaha dua edip kendisinden bu amacıma yardımcı olmasını dilemekteyim.

Sevgiler, U34
                  Şu kısım oldukça önemli ve tekrar tekrar okuyup bunu özümsemek gerekir. Çok güzel dile getirmişsin Umut34 ben de şu sıralar olumlu telkinlerle psikolojimi daha da üst seviyelere çekmeye çalışıyorum ve oldukça da işe yarıyor

Yorum

ekşi sözlükte kitapla ilgili bulduğum bir yorum:

engineer- çatı akıyo lan
                    koko- yaaa hallederiz,akmıyo gibi davran,akmadığını hisset
                    engineer- sigortalar patlayacak ne yapacaz
                    koko- yaaaaa halledeceğiz,anlatma bana ne diyorum ben sana
                    engineer- ne diyon la sen başka bir ev bulmamız lazım
                    koko- ben burda yoğum oluuumm

Yorum

baya eğlenceli okumak.. birini daha paylaşmak istedim

gelir dağılımındaki adaletsizliğe süper çözüm.

"nüfusun %1'lik kısmının tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?"

insan başına gelmeden inanmıyor. üç gün öncesine kadar, ismini reklam olmasın diye veremeyeceğim bir şirkette satış elemanı olarak çalışıyordum. beş gün önce, ürün müdürümüz ceren hanım tüm çalışanlara bu kitabı dağıttı. ben de kitaba şüpheyle yaklaşmıştım doğrusu, ama okuduktan sonra "neden olmasın, denemekte fayda var, ne kaybederim ki" deyip uyudum. uyandığımda deli gibi titriyordum, bir aydınlanma anı yaşadığımı şimdi anlıyorum. tabii ya, dedim haykırarak, 'adaletsizlik' ceo olacağına inanmayan insanlardan kaynaklanıyor, "kapitalizm adaletsizliğin nedenidir" yalanlarıyla hepimiz kandırılmışız...

hemen işe koyuldum. ceo'luğu evrende kaderime çekebilmek için "ceo ragıp mutlu" yazdırdım evimdeki odamın kapısına, puro muro aldım, ertuğrul özkök'ün içtiği şaraplardan ısmarladım hemen. ermenegildo zegna'dan takım elbise sipariş edip, aynada kendime güvenimi belli eden bir tebessümle "hoşgeldiniz ben ceo ragıp mutlu" deme alıştırmaları yaptım. yedi yıldır biriktirdiğim paraların hepsini harcamıştım, ama ceo'luğu evrende kendime çektiğimden huzurluydum.

ertesi sabah bir telefona uyandım. güvenle açtım telefonu. ceren hanım arıyordu, yanılmamıştım, bana ceo olduğumu haber vermek için aramış. "sağol cerencim" dedim gülümseyerek, gülümsememin verdiği pozitif enerjiyi telefondaki ceren'e bile ulaştırmıştım, "hadi darısı başına" dedim. ceren hanım "başımda zaten ragıp, ben de ceo olmuşum, kitap işe yarıyor" dedi. dakikalarca titremişim...

bilmiyorum belki çoğunuz bana inanmıyorsunuz şu anda, ama insan yaşamadan anlayamaz. hemen benim ve ceren'in başarısını paylaşmak için diğer çalışma arkadaşlarımı aradım, öğrendim ki onların da hepsi kitabı okuyup bizim şirkette ceo olmuşlar. çok sevindim.

evet, şirketimizde 1823 tane ceo var artık. hepimiz çok mutluyuz. tüm gün kolkola girerek şarkılar söyleyip dans ediyoruz. kendinize yazık etmeyin dostlar, adaletsizlikmiş, burjuva bizi sömürüyormuş, bilmem neymiş bu safsatalara inanmayın, unutun bunları.

şunu da unutmayın: hata sistemde değil, bireyde yatıyor. sır, ceo olduğunuza inanmakta, sömürüldüğünüzü unutmakta, toplam gelirin %96'ını çalıp size bu berbat hayatı yaşatanlara öfke duymamanızda, hakkınızı aramamanızda, gerekirse ölene kadar düşünce gücünde uzmanlaşmakla uğraşıp pozitif enerjinizle rahatlayıp mutlu olmanızda yatıyor.

6 milyar ceo hayal değil. kaybedecek hiçbir şeyiniz yok, sistemi değiştirme arzunuzun yok olması dışında. ne duruyorsunuz? neyi bekliyorsunuz?

ışık ve ceo'luk sizinle olsun...

Yorum

baya eğlenceli okumak.. birini daha paylaşmak istedim

gelir dağılımındaki adaletsizliğe süper çözüm.

"nüfusun %1'lik kısmının tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?"

insan başına gelmeden inanmıyor. üç gün öncesine kadar, ismini reklam olmasın diye veremeyeceğim bir şirkette satış elemanı olarak çalışıyordum. beş gün önce, ürün müdürümüz ceren hanım tüm çalışanlara bu kitabı dağıttı. ben de kitaba şüpheyle yaklaşmıştım doğrusu, ama okuduktan sonra "neden olmasın, denemekte fayda var, ne kaybederim ki" deyip uyudum. uyandığımda deli gibi titriyordum, bir aydınlanma anı yaşadığımı şimdi anlıyorum. tabii ya, dedim haykırarak, 'adaletsizlik' ceo olacağına inanmayan insanlardan kaynaklanıyor, "kapitalizm adaletsizliğin nedenidir" yalanlarıyla hepimiz kandırılmışız...

hemen işe koyuldum. ceo'luğu evrende kaderime çekebilmek için "ceo ragıp mutlu" yazdırdım evimdeki odamın kapısına, puro muro aldım, ertuğrul özkök'ün içtiği şaraplardan ısmarladım hemen. ermenegildo zegna'dan takım elbise sipariş edip, aynada kendime güvenimi belli eden bir tebessümle "hoşgeldiniz ben ceo ragıp mutlu" deme alıştırmaları yaptım. yedi yıldır biriktirdiğim paraların hepsini harcamıştım, ama ceo'luğu evrende kendime çektiğimden huzurluydum.

ertesi sabah bir telefona uyandım. güvenle açtım telefonu. ceren hanım arıyordu, yanılmamıştım, bana ceo olduğumu haber vermek için aramış. "sağol cerencim" dedim gülümseyerek, gülümsememin verdiği pozitif enerjiyi telefondaki ceren'e bile ulaştırmıştım, "hadi darısı başına" dedim. ceren hanım "başımda zaten ragıp, ben de ceo olmuşum, kitap işe yarıyor" dedi. dakikalarca titremişim...

bilmiyorum belki çoğunuz bana inanmıyorsunuz şu anda, ama insan yaşamadan anlayamaz. hemen benim ve ceren'in başarısını paylaşmak için diğer çalışma arkadaşlarımı aradım, öğrendim ki onların da hepsi kitabı okuyup bizim şirkette ceo olmuşlar. çok sevindim.

evet, şirketimizde 1823 tane ceo var artık. hepimiz çok mutluyuz. tüm gün kolkola girerek şarkılar söyleyip dans ediyoruz. kendinize yazık etmeyin dostlar, adaletsizlikmiş, burjuva bizi sömürüyormuş, bilmem neymiş bu safsatalara inanmayın, unutun bunları.

şunu da unutmayın: hata sistemde değil, bireyde yatıyor. sır, ceo olduğunuza inanmakta, sömürüldüğünüzü unutmakta, toplam gelirin %96'ını çalıp size bu berbat hayatı yaşatanlara öfke duymamanızda, hakkınızı aramamanızda, gerekirse ölene kadar düşünce gücünde uzmanlaşmakla uğraşıp pozitif enerjinizle rahatlayıp mutlu olmanızda yatıyor.

6 milyar ceo hayal değil. kaybedecek hiçbir şeyiniz yok, sistemi değiştirme arzunuzun yok olması dışında. ne duruyorsunuz? neyi bekliyorsunuz?

ışık ve ceo'luk sizinle olsun...

Yorum

açıkçası secretı okudum. bazı yerleri mantıklı gibi görünsede çoğu yeri saçma. bu gerçek olsaydı dünyada ev ve araba alımlarında patlamalar olurdu. yada dünyada bu kadar çok savaş olmazdı. ancak bu olayı sadece dini olarak düşünmemek gerekiyor. bilişsel süreçlerimiz bizim için çok önemli. öncelikle bizde tutarsızlık yaratan şeyle beynimiz savaşıyor. aktif olan bir bilişin yerine kendi önüne koyulan bir bilişle savaşmak istiyor. bu yüzden düşünce çok önemli.
                          gercekci ol, imkansızı iste...

Yorum

bizim bide kendi dedelerimizin okuduğu bir kitap var bilmem hatırlıyormusunuz.hani neneleriniz duvara asar bir çiviyle.bilmem farkındamısınız.besmeleyle başlar hani.adalet arayan oraya baksın..faizini de yerim önemli değil diyen secreta devam etsin.
                            bir sevgi uğruna yarab ne güneşler batıyor...
                            kendine gel olum batar mı bu güneş.sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak...

Yorum

ben ne misyonerim ne milliyetçi.sözü anlamayan anlamış gibi davranmasın...
                              neyse fazla uzatmıyayım...

Yorum

tamam biraz milliyetçilik yapmış olabilirim.bu hastalık bende de var demekki...ama bence gol.

Yorum

İşleniyor...
                                X