Adam yüzünü duvarda asılı olan portreye döndü ve şöyle dedi:
-Ne kız ne de erkek kardeşim var, ama bu adamın babası benim babamın oğlu.
Peki duvardaki portrenin kime ait olduğunu bulabilir misiniz?
HEPİNİZE KOLAY GELSİN......
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ZEKA SORUSU....?
Collapse
X
-
illede cozmeye çalisacaksan bir kağıda bir terazi sekli cizip üzerine bilyalari adlandirarak 1. tarti da su ikinci tartiyi asağıya cizerek boylece devam edebilirsin
Leave a comment:
-
glayor kendini hıc kötü hiessetmene gerek yok çünkü soru cok zor
okul birincisi makine mühendisi ve su anda iyi maasla calisan bir uçak mühendisi arkadsim çözeememisti.ugrasmasina rağmen
Leave a comment:
-
bu sitede ki kisileri zeki buluyorum
arkadaslar süpersiniz
ayrica bir birinizlede kaba tartismalar yapmiyorsunuz.ilk siteye girdiğim günlerde kaba yazismalar oluyordu benmi yaniliyorum.sanki daha iyi gibi
Leave a comment:
-
herifin1i anladım desem....I-ııııhhh anlamdım ....zormayayım kafayı bide bu bilyelere.....
Leave a comment:
-
Tamam o oğlu da.
Bu bilyeler ne böyle :? uğraştım olmuyo kendimi ne kadar kötü hissetmeliyim
Leave a comment:
-
Adamın oğluyla bi problemi varmış bu benim oğlumdur diyemiyormuş..Baba oğul çatışmasının sonuçları mı ne? :idea:
Leave a comment:
-
Orjinal yazı sahibi: herifin1iDenklemini kurup sadeleştirelim ve yerlerine koyalım..
-----
Ne kız ne de erkek kardeşim var, ama bu adamın babası benim babamın oğlu.
Kırmızı yeri çözüp sadeleştirelim ve yerine koyalım.
benim babamın oğlu. = başka kardeşim (öz üvey) yoksa benim
Dolayısıyla sade halini cümlede yerine koyduğumuzda cümle şöyle olur :
Ne kız ne de erkek kardeşim var, ama bu adamın babası benim.
Ben babası isem o da o benim oğlum dur..
Sonuç : Portre oğluna aittir.
bende bu denklemin üzerine çöreklenip diyorum ki portre oğluna aittir
Leave a comment:
-
ben size çok zor bir soru sorayim.bunu çok zeki olduğunu bildiğim ve basarili is sahibi mühendisler bile cozemedi ama siz cozebelirsiniz eğer zihninizi çalistitirsaniz.cevabini googl dan girerek bulabilirsiniz isterseniz
12 bilya var 11 tanesi esit bir tanese farkli ağırlıkta ağır yada hafif olabilir biz ağır yada hafif olduğunu bilmiyoruz.
elimizdede bir terazi var
kefeye bilyeyeri koyup dengelemeye calisacacağız ve 3 kez değisiklik yapabiliyoruz yani 3 tartida bulmamiz gerekiyor
kağıt kalem bilya sekilleri ve bir terazi cizerek ancak bulabilirsiniz kafadan bulmaya calismayin
Leave a comment:
Leave a comment: