Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zaman Kavramı ve Beklemek

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: mecmuamma View Post
    eğer herhangi bir teşhisin var ise dini bir mucibe ile hareket ederken bir kez daha düşünmeni öneririm.
    sırf bu dini konular için anksiyete de alan var boy abdesti takıntısından kafayı yiyen adam gördüm
    sayılar güzeldir ya. en safiyane takıntı sayıdır. hele sabır meseleyse düşünce gücüne dayandır dil tekrarına çok yönelme olma mı
    Tmm sen saymaya devam et aman takıntıya dönmesin sonra beni suçlarsın
    Bilimsel bir araştırmada şu sonuca varmışlar aynı kelimeyi sürekli tekrar etmek zekada olumlu etkilere sahipmiş. Yani hani sanıyorsun ya boşa saymanı istemedim hem sevap olsun hemde zeka gelişsin, tabi benimki tavsiye sadece.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: platonik View Post
      sayılarla ilgili takıntı başlarsa seni bulurum mecmuamma
      sayı mevzusunu uçarı örnek olarak verdim hafız takılma o mevzuya.
      zaman saptırmak beklentini yönünü değiştirmek seni rahatlatacak olan mevzu. dini mevzuları bilimsel verilere dayandırmasak daha iyi olur kanımca.

(bu arada ziyaretçi mesajı yazarken konuya dönmek bende bi dedikodu ediyomuşum etkisi yarattı)
      benden başka herkes paranoyak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mecmuamma View Post
        sayı mevzusunu uçarı örnek olarak verdim hafız takılma o mevzuya.
        zaman saptırmak beklentini yönünü değiştirmek seni rahatlatacak olan mevzu. dini mevzuları bilimsel verilere dayandırmasak daha iyi olur kanımca.

(bu arada ziyaretçi mesajı yazarken konuya dönmek bende bi dedikodu ediyomuşum etkisi yarattı)
        bilimsel veriyle kıyaslama falan yok bir çözüm önerisi, bence mantıklı..
        insan ne kadar çok inanırsa o kadar sağlam durur diye düşünüyorum.
        Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
        Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
        Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Orjinal yazı sahibi: platonik View Post
          bilimsel veriyle kıyaslama falan yok bir çözüm önerisi, bence mantıklı..
          insan ne kadar çok inanırsa o kadar sağlam durur diye düşünüyorum.
          bence çok doğru bir düşünce

Yorum

insan ne kadar çok inanırsa o kadar sağlam durur mu ?
            sağlam duracak olan insan sağlam durmaya bi sebep bulur mu ?
            duramıyorsa da ona dini yada akli bir yola başvurur mu ?

(tamamen saçmalıyorum ilk cümleden sonra şiire bağlayım dedim yoksa bi mesajım falan yok. haklı olabilirsiniz. ben bilmem beyim bilir.)
            benden başka herkes paranoyak

Yorum

Ben başkalarına karşı çok sabırlı kendime karşıysa çok sabırsız bir insanım...
              Şeytanla dans edersen şeytan değişmez; seni değiştirir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: \IndependenT/ View Post
                Ben başkalarına karşı çok sabırlı kendime karşıysa çok sabırsız bir insanım...
                en zoru kendine sabretmek zaten..
                Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
                Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Kendine sabretmenin de çözümü var en azından benim yöntemim şu. Gerçekleşmesini istediğim bir şey var diyelim, biliyorum kendimi bir an önce olmasını isterim ama hemen olamayacağına göre bunun en iyi çözümü başka şeylerle uğraşıp beyni meşgul etmek. Sana da öneririm bunu çok işe yarıyor. Bir de şöyle birşey var beklediğin şey hangi alandaysa durum da değişir tabi

Yorum

çok zor geliyor bana bu durum. kendime de kızıyorum bir yandan.. madem beklemekten başka çaren yok, o zaman ne diye çırpınıyorsun ki?... kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramıyor işte..

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

Zamana bırakalım lafına gıcık oluyorum zaten zamana bırakmak ne demek ki. Zaman sanki çok değersiz zamana bırakacağız işimiz gücümüz yok oturup bekleyelim. Hayat bizim ve karşımızdakinin net kararlar vermesini bekliyor. Bizler karar vermeyip muallakta zamana bıraktıktan sonra hayat ne yapsınki bize....

Yorum

Ne yazık ki her zaman kararları biz vermiyoruz, yani ikili ilişkilerde bazen karşı taraftakinin sözünü beklemek zorundayız. Ya da başka bir örnek verecek olursam, mesela iş görüşmesine gittiniz size görüşmeden sonra bizden haber bekleyin dediler, eee hemen beni işe alın da diyemeyeceğine göre zamana bırakmak lazım Önüne geçemediğimiz şeylerden biri zaman

Yorum

İşleniyor...
                        X