Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EŞİMİN EN DEĞERLİSİ OLMAK. AMA NASIL???

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• EŞİMİN EN DEĞERLİSİ OLMAK. AMA NASIL???

slam benim eşimle problemim var.yani benimleyken çok mutlu görünmüyor gülmüyor,ama biri aradığında mesela ailesinden yada arkadaşlarından biri yüzünde güller açıyor
    aramızda belirgin bi sorunda yok
    eskiden birkaç ay önce fırtınalı günlerimiz oldu ama şimdi öyle bişey yok
    neden böyle davranıyor olabilr
    bide ben eşimi doğru bulduğum şeylere neden ikna edemiyorum acaba
    yani ortada karıda zararıda belirtilen bişe var ama bunu ona söylememe rağmen ikna olmuyor
    hiççç benmi konuşuyorum
    önemsiz birimi belli değil

lütfen bu konuda tecrübeli olanlar bana bişeyler yazsın
    selamlar :?:

ben istiyorumki eve geldiğinde beni gördüğünde çok mutlu olsun çünkü ben onu gördüğümde çok mutlu oluyorum

bazzı şeylere karar verirken ikimizin dışında kalan insaların isteğiyle değilde ikimizin kararıyla olsun

ama olmuyor
    ailesi bize gerçekten zarar veriyor
    ve o bunun ya farkında değiil yada umursamıyor

Yorum

onunla ailesi hakkındada konuşamıyorum çok bağlı ailesine o

onların hatalarını göremiyecek kadar bağlı onlara

Yorum

bende seviyorum onun ailesini
        eskisi kadar olmasada onlara karşı iyi davranıyorum
        saygılıyım
        ama bana biraz saman altından sü yürütüyorlar biliyorum
        eşimi değiştiriyorlar[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: esin cicek
          onunla ailesi hakkındada konuşamıyorum çok bağlı ailesine o

onların hatalarını göremiyecek kadar bağlı onlara
          herkes ailesine bağlıdır ...benim eşimde öyle ...değiştirmeye kalkma ...eşini öyle kabul et ...sen onu seviyorsan bırak hata yapıp öğrensin bazı şeyleri ...hiç bir aile oğlunu ve gelinini kötü olmasını istemez...yani ağır gelecek ama kusura bakma kazık yesin aklı başına gelir derlerya ...bırak endi görsün bazı şeyleri ..

fırtanalı günler diyorsun ...belkide sana güücenmiştir...tepkisini öyle veriyordur...alttan al biraz ...sen onu açmaya çalış ...güzel bir ortam oluştur ...konuş bakalım ...ama konuşurkende çok üstüne gitme ,yani uzatma ...herşey zamanla yoluna girer....
          bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Re: EŞİMİN EN DEĞERLİSİ OLMAK. AMA NASIL???

slam benim eşimle problemim var.yani benimleyken çok mutlu görünmüyor gülmüyor,ama biri aradığında mesela ailesinden yada arkadaşlarından biri yüzünde güller açıyor
            yani ortada karıda zararıda belirtilen bişe var ama bunu ona söylememe rağmen ikna olmuyor
            hiççç benmi konuşuyorum

merhaba
            eniştemde eşin gibi..
            ablamla arası o kadar iyi değildir ailesi tutar ama severler birbirlerini. sen eşinle severek mi uzun süre çıkarak mı evlendin?
            bizimkiler uzun süre çıktılar sonra evlndiler.
            ranil arkadaş sabret demiş. bencede sabret ama eşinin neden böyle yaptığını bulmaya öğrenmeye çalış. ablamın kayınvalidesi bu ikisine büyü yapıyordu. evde muskalar dualar buluyordu ablam. sende ona dikkat et. iyice bir araştır. ama çaktırma eşine ok...

Yorum

Re: EŞİMİN EN DEĞERLİSİ OLMAK. AMA NASIL???

Orjinal yazı sahibi: Mustafaistt
              hiççç benmi konuşuyorum

merhaba
              eniştemde eşin gibi..
              ablamla arası o kadar iyi değildir ailesi tutar ama severler birbirlerini. sen eşinle severek mi uzun süre çıkarak mı evlendin?
              bizimkiler uzun süre çıktılar sonra evlndiler.
              ranil arkadaş sabret demiş. bencede sabret ama eşinin neden böyle yaptığını bulmaya öğrenmeye çalış. ablamın kayınvalidesi bu ikisine büyü yapıyordu. evde muskalar dualar buluyordu ablam. sende ona dikkat et. iyice bir araştır. ama çaktırma eşine ok...

hayır ben görücü usulu evlendim sayılır.hiç çıkmadık
              bizimkilerde allah koorkusu vardır yapmazlar büyü falan
              ama
              oğullarını sözleriyle etkilemeleri büyü kadr tesir yapıyor zaten
              benim ailemi hiç umursamıyor
              bi kendi ailesi var dünyada eşimin
              ben eminimki bunaki büyük pay ailesine ait
              hep eşimi onlar yönlendiriyorlar
              ben bazı şeylerin olmasını istemiyorum kendime ait bi aile düzenim olsun istiyorum
              bunun mantıki nedenlerinide eşime açıklıyorum
              ama o
              ailesi öyle istiyor diye beni duymazdabn geliyor
              konuşuyorum onunla
              ailen seni kendi ailen olsundiye evlendirdi senin sen ise bu aile için daha iyi neler yapablirim allah verirse çocuklarıma nasıl daha iyi bi ortam hazırlarım nasıl daha iyi birer eş ebeveyn ıoluruz diye bi kere bile düşünmüyorsun diyorum
              ama o bunları önemsemiyor bile OOOOOFOOF
              SLAMLAR

Yorum

onların istediklerini yapmadım diye bana tavır yapıyorlar.ben hayat tarzımdan doğru bildiğim yoldan nşye şaşayımki
                biz herşeyi beraber yapmak zorundaymışız gibi
                eşim onlar tarafında sömürülmüşte bence
                eşim çok arı duru biri
                içinde kendinden bi fenalık yok çokda cömert biri
                bunu sürekli kullanmışlar ve kullanmakda istiyorlar hala
                oda ailesi diye katlanıyor severek
                ama ben katlanmak zorundamıyım
                onu nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum erkeklerin bu özelliği nasıl aşılır sizce

Yorum

BEN HİÇ BİR ANNE BABANIN EVLADININ KÖTÜ OLMASINI İSTEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM..

herkes ailesine bağlıdır,,birinin ayağına taş değse..bizim canımız yanar...ailesine bağlı olması güzel bişey

fakaaatttt;

iş akıl vermeye ve yuvanıza karışmaya gidiyorsa..ozaman dur demek lazım..

ben hep konuşarak çözme taraftarıyım,,çünkü sorun ikinizde çözülecek,,ne hissediyorsan,,güzel ve sakin ses tonuyla bence eşine anlat,,ne istediğini bilsin...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: jennn
                    BEN HİÇ BİR ANNE BABANIN EVLADININ KÖTÜ OLMASINI İSTEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM..

herkes ailesine bağlıdır,,birinin ayağına taş değse..bizim canımız yanar...ailesine bağlı olması güzel bişey

fakaaatttt;

iş akıl vermeye ve yuvanıza karışmaya gidiyorsa..ozaman dur demek lazım..

ben hep konuşarak çözme taraftarıyım,,çünkü sorun ikinizde çözülecek,,ne hissediyorsan,,güzel ve sakin ses tonuyla bence eşine anlat,,ne istediğini bilsin...
                    kötülüğünü istemiyor olabilirler ama bence farkında değiller oğullarına yaptıklarının
                    migren hastası olmuş eşim
                    onların sıkıntıları yüzünden
                    kendisi için bi kuruş bile koyamamış biyere
                    o bundan şikayet etmez çok şaşırtıcı bişey
                    kendinden çok onları önemsemesi
                    ama ben gelemem buna işte
                    önce can sonra canan arkadaşlar dimi ama
                    istiyorlarki hep beraber aynı apartmanda oturalımda aynı düzen sürüp gitsin
                    ben bunu istemediğimi defalarca söyledim onlara
                    şimdide tavır yapıyorlar
                    eltim ;ben eşimi ailesinden ayırmak istemem
                    diyerek güya bana bişeyler anlatıyor
                    ben zaten yıpranmış biriyim manevi olarakta
                    dayanıksızım çöküyor bütün duygu dünyam bi anda
                    selamlar

Yorum

evliliklerde eşlerin birbirlerini ailelerinden uzak tutmasından yana değilim
                      her evlat evlatlık vazıfesını yapmalı......
                      ama hep arada mesafe olmalı biraz

bizler yani ben
                      silik biriyim
                      çok özgüveni olmayan
                      kolay yıpranan
                      bu mesafenin bana dolayısıyla öz aileme iyi geleceğini biliyorum
                      ama o bütün bunlara rağmen
                      bütün bunları onunla güzelce paylaşmama rağmen
                      tamam karıcım anladım seni bile diyemiyor ya

Yorum

aynı evi paylaştığın ile bir şey canını sıkıyor ve paylaşıyorsun , ama o umursamıyor bile..
                        umursamaması, ya kişiliği ile çatışan bir durum vardır
                        kendini çok mühimsiyordur olabilir
                        problem ile uğraşmak zahmetine katlanmayı erteliyordur vesaire vesaire
                        değişmeyen değişmiyor.. imkansıza yakın bir istek.. o halde biraz kolayı tercih et..
                        sen değişmeye bak.. eşinin ailesi eşini yönlendiriyorsa, sen de kendini yönlendir..
                        bir ambar yük düşün, hemen hergün bir avuç eksiltirsen azala azala biter..
                        problemin sende bıraktığını, gün be gün azalt..
                        tıpkı başlık cümlen gibi.. en değerli olmak istememek ile başla mesela..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                          Birinin en değer verdiği kişi olmanın yöntemleri... :roll:
                          Kadın dergilerinde mevzuyla ilgili sıkça makalaler yayınlanmakta ve beni güldürmektedir.. Pek tabiki yoktur böyle bir sihirli davranış şekli..
                          öncelikle bu beklentiyi geri çekmekle işe başlamalısınız ( Mor 'un dediği şekilde )
                          Ve eşinizin zamanla aile kavramının değişeceğini, iç bükey yani size dönük bir eğriyle kapanacağını bilmenizi isterim... Siz bu dönemde anlayışlı ve hoşgörülü olmayı deneyin, erkeklerin evlilik denen kuruma adaptasyonu hayli zor gerçekleşmekte.. Hele de aile bağı sıkı olan bireylerle daha fark edilir şekilleniyor bu..
                          Eminim eşiniz size değer veriyordur, siz güler yüzünüzü yuvanızdan eksik etmeyin ve eşinizle baraber keyifle yapabileceğiniz yeni şeyler keşfetmeye çalışın...
                          tesbitiniz çok güzel
                          onun aile bağları çok derin
                          ailesi onu migren hastası etsebile vaz geçmez hiç bir hizmetten
                          ama siz başlığa takılmışsınz
                          niye
                          o benim en değerli varllığım bi insan olarak
                          aynı şeyi ondan neden bekleemiyeyi
                          o ailesine HAYIR DEMEYİ BECEREMEDİĞİ İÇİN ben onun adına mecbur kalıyorum
                          buda beni kötü gelin yapıyor
                          bunu anlamasını bekliyorum ama....nafile
                          kimkime dum duma

Yorum

merhaba benim haksız olduğum bişe varmı burd

yada boş bıraktığım , anlaşılmayan satır araları :?: :roll:

Yorum

insanlara ilgi göstermedikleri bir şeyi kabul ettirmek ya da onları buna yönlendirmek kadar sinir bozucu bişey yoktur.. bizim sorunumuz insanlara bu kadar ihtiyac duymamız ve sürekli beklenti içinde olmamız.. bırakalım kendi haline giden bize ait degilse.. nasibimiz gelir elbet..

Yorum

İşleniyor...
                              X