Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İRADE GÜCÜ OLAN VARMI?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

EVLENİNCE HAYAT DAHA DÜZENLİOLUR DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM EŞİMEDE NİŞANLIYKEN BUNU SÖYLEMİŞTİM BİRLİKTE GÜZEL DÜZENLİ Bİ HAYAT YAŞAYACAKTIK
    AMA GELİN GÖRÜNKİ
    HİÇTE ÖYLE OLMUYOR
    EN BASİTİ ERKEN UYUYUP ERKEN UYANAMAMAK
    BU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Bİ PROBLEM PLDU

Yorum

YAPMAMIZ GEREKEN BİRSÜRÜ ŞEY VAR AMA HİÇBİRİNİ YAPAMIYORUZ
      DİŞ DOKTORUNA GİTMEM GERKİYOR Gİ(T)DEMİYORUM
      HAMİLE OLUP OLMADIĞIM İÇİN BİLE GİTMİYORUM Bİ YERE
      TESTTE YAPMIYORUM
      OOOOOOOOFOF

Yorum

birkaç haftadır böyleyse bir uzmana git derim. belki de psikolojik değil fizyolojik bir sorundan da kaynaklanabilir bu durum.
        şuan için de al otomatik pilota, adım adım yap hepsini yapmaya çalışma bence..

Yorum

Bence gündüz çok sevdiğin birşeyi yapacak olsan , sabahları erkenden yataktan fırlarsın. Ama okula gitmek vs. insan bazen yataktan çıkmak istemiyor. Ben şu an bomboşum hayatım boş geçiyor, ne iş ne okul askerliği bekliyorum ve sabah yataktan kalkmak için bir sebep bulamıyorum zorla uyuyorum. İradeyle çok ilgisi olmayabilir durumunun.

Yorum

haklısın.. yapmak istemeye fazlasıyla odaklanınca insan, kasılıp yapamıyor.. uykusuzluğun tavan yaptığında inadına uyuyamadığın olmuştur muhakkak.. ne sinir bozucu bir hal.. bunun ardarda günlerce devam ettiğini düşünsene.. çok istediğim halde neden yapamıyorum dersin zamanla.. sonra da yapamıyorum yapamıyorum diye kendine telkin ede ede, yapacağın varsa da yapamıyorsun..
            karmançorman gibi gelebilir ama aslında belirgin değil mi..

antisecret sanki.. secret; çok iste ve olsun önermesi
            antisecret, çok iste ve olmasın
            kendinle inatlaşmak gibi birşey olsa gerek ..

birçok problem ile mümkünatı yok başa çıkamazsın.. önem sırasına göre düşünüp, öncelik belirlediğini ele al..
            ama ele almadıklarını da yapamıyorumyapamıyorum diye söyleme kendine.. onları rahat bırak..
            erken kalkmayı ele alalım mesela.. ama yok, bu esnetilebilir bir durum olmasa gerek ..diş doktoru misal olsun, tedirgin olduğun için erteliyor olabilir misin .. ertelenemez olsaydı, illa ki giderdin diye düşünüyorum.. demek ki ertelenebilir olmasının esnekliği,rahatlığı var..dır.. yani olabilir.. yada dişçi koltuğundan çekiniyor olabilirsin..
            mantığınla tartış biraz.. ama yapıcı tartış.. sıkılırsan/sıkışırsan ara verin..
            demem o ki güzellik, hepsi ile allak bullak etme zihnini.. sadece birini incelemeye al,, diğerleri gelir ardından zaten

Yorum

benim nadide sorunlarımdan sadece biri.. mor_krizantem güzel izah etmiş ama ben de bunun sebepleri üzerinde düşündüm.bu kadar istenilen hayatını değiştirecek şeyler.insan güç bulamıyor kendinde, gerçeklerden kopuyor ve içinde müthiş bir huzursuzluk. belki sebeplerimiz benziyor olabilir. şu an istediğim yerdeyim, istediğim bölümdeyim ama derslerim gerçekten hiç içaçıcı değil.iyi not aldığımda çevreyi geçtim ailem 180 derece dönüyor ve bu benim midemi bulandırıyor.o bulantının etkisiyle de hiçbirşey yapmak istemiyorum, sabahları erken kalkmak istiyorum arkadaşın dediği gibi kalkamıyorum. bu sene şehir değiştirmeyi ve bu ortamdan uzaklaşmayı düşünüyorum. sizce bu doğru bir karar mı?

tipik ergenlik sorunları gibi görünmesin - ( ki bana göre küçümsenecek şeyler değil aslında) , 21 yaşındayım ve 14 yıldır bunun azabını çekiyorum.

Yorum

saat 9 da yatağa gir uyu
                sesli bir saati kur ve sabaha kalk
                yinede basaramazsan
                derslerini aksam calis derim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                  üzerindeki atalet duygusu zaman zaman pek çoğumuzun tanıştığı bir hal..
                  Öncelikle kendini zorlamalısın... evet zorlamak..
                  günlük hafif bir program hazırlamalı, ( yazılı olarak ) ve oradaki her maddeyi o gün muhakkak gerçekleştirmek için kendine şart koşmalı hatta kendi kolundan tutup çekiştirmelisin..
                  Sanıyorum çalışmıyorsun, ancak yapabileceklerinin farkında olan bir insansın.. İşte birey içinde bir enerjinin var olduğunu bildiği halde bunu verimli bir şekilde kullanamıyorsa, hemen her şeye boşverebilme becerisini otomatikman sahipleniyor.. ve bunu koyverdiğin sürece değişen bir şey olmayacak ve ihmallerin bir süre sonra iyice ağırlıklarıyla seni ezmeye ve belki de psikolojik baskılara / sorunlara neden olacaktır..
                  içinde hissettiğin o enerji sadece senin sayende ateşlenebilir.. kendini zorlamalısın.. başka yolu yok..
                  bence halimi gene enn iyi siz izah etmişsiniz
                  ilksen
                  ama bende şöyle bi durumda var yapmam gerekenleri yeterince önemsemiyorum sanki
                  yani içimdeki bises boşver diyor
                  hayat öylede geçiyor böyllllllede
                  dişçiye gitmesende olur
                  bişeyler yapmadanda geçiyor hayat
                  böyle diyor içimdeki ses
                  bende onu dinliyorum herhalde

Yorum

benim zaten öyle bi programım var
                    ama
                    o içimdeki ses beni kolumdan tutup çekiştirdiği için hayatımın hiçbir döneminde o program hayata geçemedi
                    artık program hazırlama ustası oldum nerdyse
                    aylık haftalık günlük
                    ama hiç biride hayat bulmadı yaşamımda
                    söz veriyorum kendime
                    ama yine olmuyor
                    sabah yine çok uyumuş bi halde baş ağrılarıyla kalktığım zaman _yine uyku almış götürmüş beni diye okadar sıkıntı yaşıyorumki anlatamam

Yorum

Şöyle bir silkelen ve kendine gel.

Yorum

İşleniyor...
                      X