Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İRADE GÜCÜ OLAN VARMI?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sonkartal
    replied
    Orjinal yazı sahibi: Mustafaistt
    Orjinal yazı sahibi: sonkartal
    Kansas'taki bir okulda iki kardeş çalışıyordu ve her sabah sınıftaki sobayı yakmak onların
    göreviydi.
    Soguk bir günün sabahı, kardeşler sobayı temizlediler ve odunla doldurdular. Birisi bir şişe gazı
    odunların üstüne döktükten sonra ateşe verdi. O anda öyle bir patlama oldu ki, eski bina sallandı.
    Patlama sırasında büyük kardeş öldü, digerininde bacakları feci şekilde yandı. Daha sonra, şişeye
    yanlışlıkla benzin dolduruldugu ortaya çıktı.
    Yaralanan çocugu tedavi eden doktor, çocugun bacaklarını kesmenin daha iyi olacagını söyledi. Anne
    ve babası yıkılmıştı. Zaten bir ogullarını yitirmişlerdi; şimdi de diger ogulları bacaklarını
    kaybedecekti. Fakat inançlarını kaybetmemişlerdi. Doktora kesme işlemini ertelemesini rica ettiler.
    Doktor kısa bir süre için bunu kabul etti. Anne ve baba çocuklarının bacaklarının iyileşmesi için
    dua ediyor ve hergün doktordan kesmeyi birgün daha ertelemesini istiyorlardı.
    Bu, iki ay sürdü. Doktorla hergün tartışıyorlardı. Bu arada çocuklarını birgün tekrar
    yürüyebilecegine inandırıyorlardı. Çocugun bacakları kesilmedi ama sargılar açıldıgında, sag
    bacagının digerinden altı cm. daha kısa oldugu ortaya çıktı. Sol ayagındaki parmaklar da neredeyse
    yoktu. Fakat genç adam kararlıydı. Acılar içinde kıvranmasına ragmen, hergün egzersiz yaptı ve
    nihayet bir iki adım atmayı başardı. Genç adam; daha sonra koltuk degneklerinden de kurtuldu ve
    yürümeye, sonra da koşmaya başladı.
    Bu genç adam koştu, koştu ve koştu. Neredeyse kesilmek üzere olan bacakları ona bir dünya rekoru
    bile kazandırdı. Bu genç adam Glenn Cunningham'dı.
    ''Dünyanın En Hızlı İnsanı'' olarak tanınan gence, Madison Square Garden'da yüzyılın sporcusu ünvanı
    verildi.

Yüreginin ve iradenin gücünü eger son damlasına kadar kullanırsan, başarı kaçınılmaz sonuçtur.

bu forest gumb daki o çocuk değilmi yaw? oda aynen sakat kalıyor ve sonradan durmadan koşuyordu...
    Glenn Cunningham'ın hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanmış bir film olabilir fakat tam olarak bilemiyorum.

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    O OLABİLİR LÜTFEN BENİM İÇİN BİŞEYLER YAZARMISINIZ

Leave a comment:

• Mustafaistt
    replied
    Orjinal yazı sahibi: sonkartal
    Kansas'taki bir okulda iki kardeş çalışıyordu ve her sabah sınıftaki sobayı yakmak onların
    göreviydi.
    Soguk bir günün sabahı, kardeşler sobayı temizlediler ve odunla doldurdular. Birisi bir şişe gazı
    odunların üstüne döktükten sonra ateşe verdi. O anda öyle bir patlama oldu ki, eski bina sallandı.
    Patlama sırasında büyük kardeş öldü, digerininde bacakları feci şekilde yandı. Daha sonra, şişeye
    Yaralanan çocugu tedavi eden doktor, çocugun bacaklarını kesmenin daha iyi olacagını söyledi. Anne
    ve babası yıkılmıştı. Zaten bir ogullarını yitirmişlerdi; şimdi de diger ogulları bacaklarını
    kaybedecekti. Fakat inançlarını kaybetmemişlerdi. Doktora kesme işlemini ertelemesini rica ettiler.
    Doktor kısa bir süre için bunu kabul etti. Anne ve baba çocuklarının bacaklarının iyileşmesi için
    Bu, iki ay sürdü. Doktorla hergün tartışıyorlardı. Bu arada çocuklarını birgün tekrar
    yürüyebilecegine inandırıyorlardı. Çocugun bacakları kesilmedi ama sargılar açıldıgında, sag
    bacagının digerinden altı cm. daha kısa oldugu ortaya çıktı. Sol ayagındaki parmaklar da neredeyse
    yoktu. Fakat genç adam kararlıydı. Acılar içinde kıvranmasına ragmen, hergün egzersiz yaptı ve
    nihayet bir iki adım atmayı başardı. Genç adam; daha sonra koltuk degneklerinden de kurtuldu ve
    Bu genç adam koştu, koştu ve koştu. Neredeyse kesilmek üzere olan bacakları ona bir dünya rekoru
    ''Dünyanın En Hızlı İnsanı'' olarak tanınan gence, Madison Square Garden'da yüzyılın sporcusu ünvanı
    verildi.

Yüreginin ve iradenin gücünü eger son damlasına kadar kullanırsan, başarı kaçınılmaz sonuçtur.

bu forest gumb daki o çocuk değilmi yaw? oda aynen sakat kalıyor ve sonradan durmadan koşuyordu...

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    anladım ritanil
    ama benim derdim bilmemekle ilgili değil
    keşke bir şeylere inanmanın birşeyleri başarmanın kitaplarını okusamda bunlara ihtiyacım osa

ama okudum
    şimdi ruhumda bi boşluk duygusu var
    ben buna bağlıyorum
    saldım herşeyi çayıra
    sonunun ne olacağını umursamaz bi ruh haletindeyANLATABİLİYORMUYUM

Leave a comment:

• sonkartal
    replied
    göreviydi.
    verildi.

Leave a comment:

• adrenalin
    replied
    İnsanın istedikten sonra başaramıyacağı bir şey yoktur. Yeterince istemiyor olabilirsiniz. Başarıya odaklandıktan sonra gerisi gelir. Tabii bunlar söylemesi kolay, uygulaması zor işlerdir

Leave a comment:

• Ritanil
    replied
    kitap hakkında burada da bilgi verebilirim. ama sen netten araştırırsan çok daha fazla bilgi edinirsin eminim

Leave a comment:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    teşekkürler sınırlar isimli kitabin içeriğinden biraz bahsedermisiniz
    bide bilmenizi isterimki benim sorunum bilmemekten kaynaklanmıyor
    bilipte uygulayamıyorum
    slamlar

Leave a comment:

• Ritanil
    replied
    Sen benim söylediğimi yap ama yaptığımı yapma :P

3 senelik antrenör 6 yıllık sporcuıyum sporu ve antrenörlüğü bırakalı 4 ay oldu. Antidepresanlar filan derken bütün formumu kaybettim. 72 kilodan 92'ye çıktım.

Spor Salonu mu? evime 3 dk. bile değil

Parası mı? Eski antrenörlük yaptığım yer yani bana ücretsiz her şey..

Ama İrade.. işte bu noktada tıkandım ben.. ama patlayacak yakında fazla sıkıştı içeride

Leave a comment:

• Ritanil
    replied
    İnsan psikolojisi gariptir. Belli noktalarda hepimizin iradesi diz çökebilir hedeflerimiz karşısında. Ama bu her konuda böyleyse senin için profesyonel yardım almanı öneririm.

bir de sana Sınırlar adlı kitabı öneriyorum. Sınırlarla ilgili bir sorun sezdim..

Leave a comment:

İşleniyor...
X