Alkol sağlığa zararlıdır ve İslamiyete inananlar için haramdır biliyorum ve sosyal mesajı vereyim dedim. Bende öyle sürekli alkol kullanan bir insan değilim aksine mümkünse hiç kullanmamaya çalışan biriyim ama alkole karşı direncim fena sayılmaz. Benim sorunum şu , alkol ama özellikle şarap içince şöyle çakır olmaya başladığımda tam istediğim karaktere bürünüyorum , inanılmaz rahat gözleri çakmak çakmak olan resmen gözleriyle konuşan, gereksiz konuşmayan nokta atışı cümleler kuran bir insan edasına bürünüyorum bu çok hoşuma gidiyor. Sahip olduğum hayat tecrübesi ve bilgisini istediğim gibi kullanabiliyorumres zihnim açılıyor resmen. Ama diğer zamanlarda daha çok dilime hakim olamadığım ve tam bir muhabbet hastası olduğum için daldan dala yorumdan yoruma derken, birde konuşmadığım zaman çok kötü olyuorum sıkıntı basıyor, sıcak basıyor delirecek gibi oluyorum insanlar benden sıkılıyor bir süre sonra. Eskiden yani çocukluğumda askerden önce sosyal fobi benzeri sıkıntılarım vardı ama uzun zamandır yok çok şükür insanların ne düşündüğünü pek umursamam fakat yinede insanların sizden sıkılması kötü bir durum ama Bir şişe şarap içip yanlarına gittiğim zaman her şey değişiyor tekrar saygınlığımı kazanıyorum. Şimdi sende şarap iç öyle çık gibi gayri ciddi yazanları dikkate almayacağım için ciddi önerisi yada bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Alkol alınca tam istediğim gibi bir insan oluyorum. Neden sizce?
Collapse
X
-
hayır, içince her şey iyi gitmiyor... sen öyle sanıyorsun... tam bilemem ama biraz da senin bu durum hoşuna gidiyor? (hani, içki cesareti felan)... içmediğin zamanlarda da "istediğin birisi olmaya" çalışmalısın.. çünkü, anladığım kadarıyla, sen içmek istemiyor ve belki de bunu bırakmak istiyorsun?Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Ama anlatmak istediğim tam olarak düşünsel ve konsantrasyonel bir sorun yaıyorum, sosyal fobiden ziyade tam tersi sadece dilime hakim olamıyorum , ses tonumu ayarlayamıyorum düşüncelerimi seçemiyorum gibime geliyor, Heyecanlı ve sabırsız biri gibi konuşuyorum aslında çok heyecanlı biri değilim , bazen kelimeler ağzımdan otomatik olarak çıkıyor söylediğime pişman oluyorum, odaklanamıyorum, sadece alkol alınca daha iyi odaklanıyorum ve her şey istediğim gibi gelişiyor, ama bunun için alkol kullanmıyorum ve çok dolaylı anlatıyorum uzatınca insanlar bu kez konsantre olamıyor ve paragraflarca izah etmek istediğim bir muhabbetin sonunda hiçbirşey anlamamış gibi bakıyorlar, şu şirinlerdeki gözlüklü şirin gibi bir durum. Ama bazı zamanlar özellikle alkol aldığım zamanlar her şeyi çok güzel özetliyorum vs.vs. ve yaklaşık 5 aydır alkol kullanmadım sadece böyle bir etki yaptığı için bahsettim. anksiyeteyi araştırdım bana pek uymuyor .. Davranış bozukluğumu var yoksa , odaklanma eksikliği mi iş bulup sigortayı yaptırınca uzman desteği alacağım değerli fikirleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim, şimdi yazdıklarıma göre tekrar yorum yaparsanız sevinirim..
Bir başka anksiyete adlı konudaki belirtilere baktımda tekrardan sanırım anksiyetede var ve kardeşimde anksiyete tedavisi görüyor. ..Last edited by ivankov; 23-12-2011, 10:52 PM.
Yorum
-
İlla sosyal fobik olmak değil de alkolün en bilindik etkilerinden biridir rahatlamayı sağlar (fazla miktarda alkolden bahsetmiyorum zaten öyle olsa durumu toparlayamaz eskisinden daha da dağınık anlatırdın hatta anlatamazdın) o yüzden ben rahatladığın için istediğin şeyleri istediğin şekilde aktarabildiğini düşündüm...Yani bence bir hastalık durumu olması bile gerekmez bunun için...Belki de birşeyleri konuşurken nasıl anlatacağına,ne anlatacağına fazla takılıyorsun bunu düşünürken odaklanman yok oluyor konuyu toparlayamıyorsun...Heyecan da eklenince...
Yorum
Yorum